Şimdi Ara

Darth Vader mı? Obi-Wan Kenobi mi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
0
Favori
16.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Darth Nihilus

quote:

Orijinalden alıntı: £se®

Ben bu kitaplarda veya oyunlarda gözüken sith ve jedi karakterle ısınamıyorum. The force unleashed oyununda kontrol ettiğimiz Starkiller (galen marek) koca bir kruvazör'ü force kullanıp yere indiriyordu, bunu yoda bile yapamaz. Aynı şekilde Darth Vader'ı ve İmparatoru adam kesiyordu resmen, bunları yapması imkansız. Ben genelde filmi kendime kaynak olarak alıyorum. Expanded Universe'deki olaylar güzel olsada film kadar olamaz benim için.

Starkiller çoluğu çocuğu eğlendirmek için ortaya atılmış maymundur benim için. Expanded Universe'e ısınmak istiyorsan KOTOR oyna hocam.

KOTOR'u herkes öneriyor. Bir Star Wars sever olarak oynamam lazım, benim için büyük eksiklik.

• Cevabım kesinlikle Vaderdır. Midikloryanı, güce hükmetmesini veya seçilmiş kişi olmasını geçtim kaç kiloluk yaşam destek ünitesiyle adam galaksinin eline veriyor.(ışın kılıcını)
  • hocam gücü tam öğrenmiş konusunda haklı olabilirsin.fakat şu midichlorian sayıları akla,mantığa hiçbiryere sığmıyor he ddersin zaten hayali bir dünya mantık arayamazsın diye...ama ben tüm star wars evreninde kimin ne yaptığına bakıyorum.anakin'in gücünü tartışmıyorum ama karakter olarak çok zayıf o palpatine midir nedir ben kendisini sithlerin en eziği olarak tanımlıyorum oan boyun eğdiği an karizma sıfırlandı...palpatine ayrı bir hikaye zaten öyle iki force lightining'le sith lord olunmaz..benim anlamadığım o dönemki jedilar sanki hiç force lightining'in ne olduğunu bilmezmiş gibi davranmaları...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saurone

hocam gücü tam öğrenmiş konusunda haklı olabilirsin.fakat şu midichlorian sayıları akla,mantığa hiçbiryere sığmıyor he ddersin zaten hayali bir dünya mantık arayamazsın diye...ama ben tüm star wars evreninde kimin ne yaptığına bakıyorum.anakin'in gücünü tartışmıyorum ama karakter olarak çok zayıf o palpatine midir nedir ben kendisini sithlerin en eziği olarak tanımlıyorum oan boyun eğdiği an karizma sıfırlandı...palpatine ayrı bir hikaye zaten öyle iki force lightining'le sith lord olunmaz..benim anlamadığım o dönemki jedilar sanki hiç force lightining'in ne olduğunu bilmezmiş gibi davranmaları...

i find your lack of faith disturbing

Darth Vader mı? Obi-Wan Kenobi mi?

• quote:

hocam gücü tam öğrenmiş konusunda haklı olabilirsin.fakat şu midichlorian sayıları akla,mantığa hiçbiryere sığmıyor he ddersin zaten hayali bir dünya mantık arayamazsın diye...ama ben tüm star wars evreninde kimin ne yaptığına bakıyorum.anakin'in gücünü tartışmıyorum ama karakter olarak çok zayıf o palpatine midir nedir ben kendisini sithlerin en eziği olarak tanımlıyorum oan boyun eğdiği an karizma sıfırlandı...palpatine ayrı bir hikaye zaten öyle iki force lightining'le sith lord olunmaz..benim anlamadığım o dönemki jedilar sanki hiç force lightining'in ne olduğunu bilmezmiş gibi davranmaları...

Darth Sidious belki en güçlü Sith olmayabilir ama belki en zeki Sithlerde başı çeker. Jedi'ları nasıl uyutup, yok ettiğini, kurnazlıklarını star wars izleyenler biliyor zaten.

• quote:

Bence Palpatine'i küçümseme adam 25 yıl boyunca Jedi'larla dip dibe yaşayıp Sith olduğunu hissettirmemek için bütün gücünü bastırmıştır. Zaten Mace Windu kendisini tutuklamaya geldiği sırasında diğer Jedi Master'ları(ki adamalr konsey üyesi) bir dakikada biçmesi yıllardır içinde bastırdığı gücün patlaması. Adam öyle bir plan yapmış ki galakside Jedi bırakmamış, daha nasıl Sith lordu olsun Anakin'in ise Palpatine önünde diz çökmesi Padme için, adam en başta Jedi konseyine bildiriyor bu adamın Sith olduğunu ama sonra Padme'yi kaybetme duygusu ağır basıyor.

Bir de Palpatine sithleri yeniden galaksiye hakim kılacak olan Sith'ari efsanesindeki Sith'tir. Nasıl ki Jedi'ların seçilmiş kişi kehaneti varsa sithlerinde Sith'ari kehaneti var. Sİth'ari kehanetinin sonunda, Sith'ari nin bir Jedi ile ölümüne dövüşeceğinden bahseder. Palpatine bu Jedi'ın Luke olduğundan şüphelenir. Hiç Vader'ın tekrar Anakin'e dönüşüp kendinii yok edeceğine ihtimal veremez. Fakat Luke'u öldürmek üzereyken Anakin tekrar ortaya çıkar. Sonuçta hem Jedi'ların hem sithlerin kehaneti gerçekleşir.

Bildiğim kadarıyla Jedi'lar karanlık tarafın kapılarını açtığı için force lightingi kullanmıyor genelde sithler veya dark jedi'ların saldırı şekli. Zaten güçte denge bu yüzden yok, Jedilar Sithler gibi force'un bütün nimetlerinden yararlanamıyorlar. AMa kimi Jedi'lar kullanıyorlar force ligtingi. Jedi'ların daha çok force choke'ta ustalar. Vader'ın force choke'u bu kadar iyi kullanması eski Jedi eğitiminden geliyor.

• Önceki konuşmalarda geçen Yeni Düzendeki 2 Jedi ve 2 Sith mevzusu nedir?
  • obi wan kadar prensipli emperor kadar hırslı olursam bu dünyanın anasını ağlatırım
  • peki luke'un kurduğu yeni düzende dark side'a geçen jedi sayısı aşırı derecede fazla eski jedi düzenine oranla...bu neden kaynaklanıyor olabilir acaba? luke gücü kullanmayı daha serbest bir şekilde öğrettiği için olabilirmi çünkü o dönemde bazı jedilar dark side yeteneklerini rahatça kullanabiliyorlardı(örnek:kyle katarn) ama bu yüzden bazıları büyük buhranlara düşüyorlar (kyle katarn ve jacen solo) yeni düzendeki olaylar daha ilgi çekici geliyor bana
  • blu-ray versiyonları nezaman çıkacak star wars serisinin bilen varmı aranızda arkadaşlar ??
  • quote:

peki luke'un kurduğu yeni düzende dark side'a geçen jedi sayısı aşırı derecede fazla eski jedi düzenine oranla...bu neden kaynaklanıyor olabilir acaba? luke gücü kullanmayı daha serbest bir şekilde öğrettiği için olabilirmi çünkü o dönemde bazı jedilar dark side yeteneklerini rahatça kullanabiliyorlardı(örnek:kyle katarn) ama bu yüzden bazıları büyük buhranlara düşüyorlar (kyle katarn ve jacen solo) yeni düzendeki olaylar daha ilgi çekici geliyor bana

Hocam bu yeni Jedi Düzeninin anlatıldığı kitapların isimleri nelerdir acaba? Alıp, okumak isterim.
  • valla hocam kitapları elbet vardırda ben wookipedia'dan araştırmıştım hepsini ama ingilizcen iyiyse oradan okuyabilirsin
  • quote:

peki luke'un kurduğu yeni düzende dark side'a geçen jedi sayısı aşırı derecede fazla eski jedi düzenine oranla...bu neden kaynaklanıyor olabilir acaba? luke gücü kullanmayı daha serbest bir şekilde öğrettiği için olabilirmi çünkü o dönemde bazı jedilar dark side yeteneklerini rahatça kullanabiliyorlardı(örnek:kyle katarn) ama bu yüzden bazıları büyük buhranlara düşüyorlar (kyle katarn ve jacen solo) yeni düzendeki olaylar daha ilgi çekici geliyor bana

Darth Bane'nin 2 Sith kuralı kırıldığı için olabilir. Palpatine öldükten sonra arkasında çok fazla Dark jedi eğitimi verdiği suikastçisi kalıyor. Bunlardan biride Lumiya. Yani işin özü Sithler Darth bane öncesi eski düzenlerine dönüyorlar yeniden. Jedi'lar gibi bir Sith kosneyi falan da kuruluyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Yeni düzen ile ilgili pek bilgi sahibi değilim. bana eski cumhuriyet daha cezbedici geliyor.

• quote:

valla hocam kitapları elbet vardırda ben wookipedia'dan araştırmıştım hepsini ama ingilizcen iyiyse oradan okuyabilirsin

• quote:

valla hocam kitapları elbet vardırda ben wookipedia'dan araştırmıştım hepsini ama ingilizcen iyiyse oradan okuyabilirsin

yalnız wookipedia'ya fazla inanma geçenlerde Dünyayı Kurtaran adam'ın(birinci film) kötü karakteri Sihirbazı'ı Karanlık tarafın gücünü keşfedenler arasına koymuşlardı.

Cüneyt Arkın'ın canlandırdığı Murat karakterini de Jedi'ların başlangıcı gibi göstermişlerdi koptum :D

ahanda şu tip;

• quote:

Orijinalden alıntı: san lorenzo

quote:

yalnız wookipedia'ya fazla inanma geçenlerde Dünyayı Kurtaran adam'ın(birinci film) kötü karakteri Sihirbazı'ı Karanlık tarafın gücünü keşfedenler arasına koymuşlardı.

Cüneyt Arkın'ın canlandırdığı Murat karakterini de Jedi'ların başlangıcı gibi göstermişlerdi koptum :D

ahanda şu tip;

Darth Vader'ın karizmasını yerle bir ediyor. Şu güzelliğe bak.

What is thy bidding, my master? Demek istiyorum.

• oyum Darth Vader e.
  • Darth vader ve darth maul

favori karakterlerim
  • Tabikide Darth Vader.Imperial March eşliğinde meydana çıkması bitiriyor beni. :)
  • darth wader alır. adamın superstar'ı var boru mu
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.