Şimdi Ara

DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
3
Favori
3.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet uzun uğraşlar sonucu Dark Evo X5'e güzel bir rom yapıldı. @seserhat arkadaşımız da benim gibi bu iş için en çok uğraşanlardan biri. Ona da teşekkür etmek lazım.
    Zaten oldukça az sayıdayız. Birkaç hafta önce Miui portlamaya çalıştım ama olmadı tabi halihazırda çalıştırabildiğim Miui romları da var. İleride yapacağımız yeni romları bu başlık altında paylaşacağım

Rom, Samsung Galaxy S5 romudur.
    Android sürümü 4.4.2 KitKat
    Touchwiz arayüzü oldukça sadeleştirilmiş. Telefonda Samsung'un gereksiz uygulamaları pek yok.
    Ayrıca root(kök) erişimi romla birlikte kurulu geliyor. İçerisinde root gerektiren güzel uygulamalar da var.
    DİL: Multilanguage (Türkçe de var)
    İlk sıkıntıyı aktarayım : Touchwiz'in ekran karartma ve fade efektlerinden dolayı uygulama açış ve kapanışlarında takılır gibi oluyor fakat belirli bir zaman sonra bu geçiyor.Benim telefonda şu an takılma, kasma yok.
    Romun artıları veya eksileri diye bahsetmek istemiyorum. Zira şu an kötü bir sonuçla karşılaşmadım. Radyo dahil her şey stabil çalışıyor.

Rom Yükleme İşleminden Önce Genel Uyarılar :
    -Telefonunuzda SD kart takılı olsun.
    -Telefonunuzun ROOT erişimi olduğundan emin olun.
    -CWM'un yüklü olduğundan emin olun. ( CWM giremiyorsanız ya da girseniz bile işlem yapamıyorsanız dert etmeyin aşağıda onun da çaresi var. CWM giremiyorsanız sayfanın altında yazanları uygulayıp buraya tekrar bakınız )
    -Her şeyin yedeğini alın(İmei dahil).
    (Her telefonda olmuyor lakin kimi telefonlarda rom yüklenirken imei siliniyor. Google'da ''İMEİ yedeği alma'' diye aratırsanız bulursunuz. Çok basit bir işlemdir)
    Bende İmei silinmedi onu da belirteyim yalnız şansa bırakmayın işi.
    -Vereceğimiz linkteki rom dosyasını indirdikten sonra SD kartınıza kopyalayın

Gelelim yükleme işlemine. Sırasıyla şu işlemleri yapınız :

Telefonun ses açma tuşu+açma kapama tuşuna Dark yazısı gelene kadar birlikte basın ve sonra elinizi tuşlardan çekip bekleyin.

1. İlk olarak yaptığınız tüm işlemlerden siz sorumlusunuz.
    2. Telefonun mevcut firmware romunun mutlaka yedeğini alınız. Bunu CWM içerisindeyken Backup and Restore > Backup seçeneğinden yapacaksınız. Sabırlı olun bu işlem 5-10 dakikaya kadar sürebilmektedir.
    3.Tüm işlemler tamamsa sırasıyla aşağıdaki işlemleri CWM menüsünden ses yükseltme+kısma tuşlarıyla aşağı yukarı ve güç tuşuyla onay vererek yapınız.

(SIRASIYLA)
    -wipe data/factory reset
    -wipe cache
    -Advanced > Wipe Dalvik Cache
    -install zip from sdcard > Sd karta attığınız .zip dosyasını kuracaksınız.

NOT: Otomatik kurulum sırasında telefon yeniden başlayacak ve manuel kuruluma geçecek. Buradaki yönergeleri ''İleri/next'' diyerek geçmeniz lazım. Sonrasında telefon yeniden başlayıp açılacaktır. İşlemler eksiksiz anlatılmış olup yapılacak hatadan siz sorumlusunuz.

-------------------------------------------------------------------

AŞAĞIDAKİ İŞLEMLERİN TAMAMI GALAXY S5 ROMUNU YÜKLEMEDEN ÖNCEKİ ADIMLARI İÇERMEKTEDİR.

Aşağıdaki işlemleri sadece CWM'ye giremeyenler ve girse dahi CWM'si işlem yapmaya izin vermeyenler mutlaka uygulasın!!!!!
    1. DARK EVO X5 FİRMWARE İNDİR(CWM İÇİN UYGULANMASI LAZIM)
    - Yukarıdaki sayfadan driver ve firmware dosyasını indirin.
    - Yükleme talimatlarını yukarıdaki linkin sayfasından(dark resmi sayfası) takip edin. Dosyaları masaüstüne sitede belirtildiği şekilde çıkarın.
    2. DARK EVO X5 CWM'YE GİRMEK İÇİN
    -Yukarıdaki CWM dosyasının içindeki dosyanın ismini tırnaklar olmadan ''recovery'' olarak değiştirip Dark'ın Firmware'sinin içine kopyalayın ve değiştirilsin mi sorusuna evet yanıtını verin.
    -SP Flash Tool yardımıyla yüklemenizi yapın. DARK'ın sitesinde oldukça açık anlatılmış burada tekrar anlatıp konuyu kalabalıklaştırmayalım.
    NOT: SD karttakiler hariç telefonunuzdaki her şey silinecektir. Mutlaka yedek alınız

Aşağıdaki İşlemleri sadece telefonu rootlu olmayanlar yapsın

Dark Evo X5 superuser adlı uygulamaya izin vermiyor ve telefon kök erişimini alsa bile pek sağlıklı olmuyor. Farklı şekilde rootlamak lazım telefonu. Bu yüzden kingmaster adlı uygulamayı kullanacağız. Aşağıdaki uygulamayı telefonunuza indirip kurun. Program Çincedir fakat başarılı bir programdır.
    Uygulamayı açtıktan sonra ağlayan çocuk gibi bir resim gelecek karşınıza. O resmin yanındaki Çince yazıya dokunup bekleyin. Güleryüz gelince telefon rootlanmış olacak. İşlem bu kadar.

DARK EVO X5 ROOT APK

27.06.2015 Düzenleme : Framaroot adlı program artık Superuser erişimi sağlıyor. Programın son sürümünde sıkıntı giderildi. Google üzerinden ''Framaroot apk'' yazıp bulduğunuz apk dosyasını telefonunuza indirin. Ardından uygulamayı çalıştırıp telefonunuzu yönergeleri takip ederek rootlayın.

Birkaç ekran görüntüsü :

DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI) DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI) DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI) DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI)
     DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI)

@seserhat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proct -- 27 Haziran 2015; 22:00:13 >

• ROM Rus sitesi 4pda'dan alınmıştır. HighScreen alphaR telefonunun romunun editlenmesi ile oluşturuldu. Rus arkadaşlarımızın da emeklerine saygı göstermek lazım.

KitKat 4.4.2 / Sony Xperia 4.2.2 / ColorOs / Miui V5 romlarını uygun hale getirmeyi başardım (Galaxy S5 ile 5 adet custom rom oldu). Yakında yükleyip burada yayınlayacağım.

Xperia romunun kamerasında sıkıntı var. Onu da halledip hepsini bir yüklemeyi planlıyorum.

--- XIAICAI ----
    ROMU İNDİRMEK İÇİN LİNK:

Ne yaptığınızı bilmiyorsanız kullanmayın. Hatalar ve sorunlar olabilir. Telefonunuza orjinal firmware atmayı bilmiyorsanız, hiç bu işlere başlamayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seserhat -- 21 Haziran 2015; 23:34:00 >

• eyvallah kardeşim uğraşmıssın, telefonun ekranını kırdım servis 400 tl para istiyor yurtdışından ekran bulabilirsem ve tamir ettirebilirsem denerim inşallah bilgi için sağolasın. eğer yurtdışı ekran sipariş verme konusunda bilgin varsa sana zahmet buraya yaz yada özel den mesaj atıver.
  • ekranı çok çabuk kırılır ve telefon kadar para isterler ekranına.diğer markaların ekranı buna göre çokçok sağlamdır ve telefon değerinin çeyreği fiyatına ekranı yenilersiniz.dar çay bardağı üretseydi şekeri içinde karıştırırken bardak kırılırdı.araba camı üretseydi yağmur yağarken camı çatlardı.konut yapsaydı 5 şiddetindeki depremde yıkılırdı.ben telefon aldım üstünde film vardı ayrıca akıllı kapak kullanıyordum buna rağmen kalabalık sıkışıklıkta telefon un ekranı rahmetli oldu.20 senedir telefon ve son 5 senedir geniş ekranlı aklıı telefon kullanıyorum ve ilk kez ekranım çatlıyor hem de aldıktan 1 saat sonra.

Orijinalden alıntı: seserhat

Maaşallah, meraklısı çokmuş bu konunun . Biz yeni birşeyler yapmaya uğraşıyoruz, kimse ilgilenmemiş bile.
    Neyse, çok yakında XiaoCai geliyor. Bence çok iyi. Biraz tercüme sorunu var, ama idare edin.

Merhaba kardeşim.
    4-5 gündür uğraşıyorum KitKat 4.4.2-Miui V6-Galaxy S5-ColorOS-MiuiV5-XperiaZ2-XperiaZ3 ve Z3Pure romlarının hepsini yükledim. Hepsinde ufak tefek düzenleme ve dokunuşlar yaptım.
    Dün gece itibari ile de uğraşmaktan vazgeçtim. Orjinal Firmware ve genişletilmiş uygulama alanı paketini yükledim, rootladım ve gerekli olan programları yükledim. Stabil ve performanslı şekilde kullanıyorum.

Vazgeçme sebebim telefonun işlemcisi ile uyum sağlayamayan anakart, ekran kartı ve telefonun kendi hafızasının custom rom kullanımında performans olarak neredeyse yarıya düşmesidir. Zira MT6589 ve MT6589T işlemci kullanan telefonlarda custom rom yapılacaksa kendi kernel dosyası kullanılarak yapılmalı aksi taktirde donma, kasma, siyah ekran, beyaz ekran sorunları ortaya çıkıyor ki hepsini yaşadım. Biz Alpha Rage adlı bir telefonun kernel dosyası kullanılarak yapılmış custom romları editleyerek Dark Evo X5'e uyarlamaya çalıştık.

Ayrıca telefonumun ''üst ses tuşu'' bozuk olduğundan Cwm'ye girmek için bile bazen 20-30 dakika uğraştığım oluyor bilgisayar üzerinden giriyorum.

Şu an en stabil rom MiuiV5 extented sürümü (ufak tefek dokunuş yaptım) ve Galaxy S5 UI sürümü. Galaxy sürümünü zaten yukarıda paylaştık, isteyen olursa düzenlediğim diğer sürümleri de veririm dener.
    Ayrıca sen de uğraştın baya sende de vardır elbet @seserhat

Neyse buraya da yazmış olalım konuya olan ilginin azlığı ve telefonu kullanan kişi sayısının çok az oluşu ya da forum üzerinde toplanamayışı nedeniyle konuda ''custom rom'' paylaşmayı durduruyoruz.Zaten bir tane paylaşmıştık. 3-5 tane daha var isteyen olursa bana PM atsın

Yine de stabil bir sürüm bulan olursa da mutlaka haberim olsun o sürüm üzerinde iyileştirmeler yapar ve daha iyi hale getirmeye çalışırız :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 52radikal 5 kullanıcısına yanıt
    Sizin için üzüldüm. Ama elektronik işi şans işi derler ya. Öyle birşey. Benim telefonu ilk çıktığında almıştım ve 1 seneyi çoktan geçti. Kılıfsız kullanıyorum ve en az 10 kere düştü. GPS performansını beğenmediğim için, içini 50 kere açmış, anten geliştirme denemeleri yapmışımdır. Belki yüzlerce kez format attım, sırf rom denemeleri yüzünden. Ama sıkıntı olmadı. Sağlam bir telefon diye düşünüyorum.
    şans faktörünü kaldırmak için 2 yıl garanti getirilmiştir.olası hataların giderilmesi için vatandaşın mağdur olmaması için bu hizmet yasal olarak getirikmiştir.ne yazık ki uygulamada zayıf kalındığı görülüyor ve hala garanti olmasına rağmen şans diyebiliyoruz.

Nereye çekersen sonu kullanıcı hatasına gidebilecek bir garanti sözleşmesi, tabiiki de önce fabrikayı korur. :)

Arkamızda vatandaşını da koruyan bir devlet olmadığına göre, ne yapacağız. Vatandaşını yolunacak kaz görmeyen bir devlet gelmedikçe, sorun hala devam eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: dogukanna

. Hocam X5 i. Direk portlu romlarla değilde bir güncelleme gibi stabilitesini kaybettirmeden kitkata geciremezmiyiz?

Bu bizim açımızdan çok zor. Hazır dosyaların üzerinde oynarak ( Ki bu bile basit bir iş değil. Problemleri bulmak, uyumlu hale getirmek saatler hatta günler alıyor bazen)
    Geliştiriciler yapabilir ya da bu işin piri olan kişiler. Elimizden gelen şimdilik bu. Kaldı ki konuya gereken ilgi gösterilmediği için yarıda kestik. Kullanıcı sayısı az ve boşuna uğraşıyoruz.

Kullanmadan önce yedek almayı unutmayın. IMEI numarasını kaybetme ihtimaliniz var. Mobileuncle MTK tool ile IMEI numaranızı yedekleyip tekrar yükleyebilirsiniz.
    Romların tam olarak türkçeleşmesi neredeyse imkansız. Çünkü toplama programlarla yapılıyor, hepsinde türkçe destek yok.

Sadece farklılık istiyorsanız kullanın. Bu işe başladığınızda meraktan hep daha fazlasına uğraşıyorsunuz, bilesiniz.

[size=4]ROM Yenilendi. Arama ekranı, mesajlaşma düzeltildi. Gördüğüm tüm hatalar giderildi. 15-20 gün kullandım en ufak bir sorun görmedim. 29/07/2015

[size=5]

DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI) DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI) DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seserhat -- 1 Ekim 2015; 20:28:35 >

• quote:

Google Lolipop Romu, Google asistean veya nova launcher kullanabiliyorsunuz. Hız olarak oldukça iyi. Telefonu kasmıyor. Herzamanki gibi tercüme konusunda sıkıntılı. Telefon/Mesaj/kişiler için program kullanılmış. Bu yüzden onlarda ingilizce. Kısayol simgelerini manuel olarak atamak zorunda kalıyorsunuz.
    Kullanmadan önce yedek almayı unutmayın. IMEI numarasını kaybetme ihtimaliniz var. Mobileuncle MTK tool ile IMEI numaranızı yedekleyip tekrar yükleyebilirsiniz.
    Romların tam olarak türkçeleşmesi neredeyse imkansız. Çünkü toplama programlarla yapılıyor, hepsinde türkçe destek yok.

Sadece farklılık istiyorsanız kullanın. Bu işe başladığınızda meraktan hep daha fazlasına uğraşıyorsunuz, bilesiniz

Lollipop Rom
    https://drive.google.com/file/d/0B8pvEdKR_-8ISURJOUQ5YVlIWEk/view?usp=sharing

Bunu da denemiştim Stabilite sorunu vardı o yüzden bahsetmedim. Stock android'in mesaj ve kişiler uygulaması CMW yoluyla yüklenebilir root yardımı ile kullanılan mecvut programlar da kaldırılabilir. Yine de dursun bir köşede

• Sonuçta tek başımıza bitirebileceğimiz bir iş değil. Bunları görenler, bir hevesle başlayıp, daha güzel işler çıkartabilir. Yada bu Android işine meraklı birisi, uğraşabilir. Sonuçta uğraştıkça düzelebilecek şeyler bunlar.
  • Bunu yaparken, Advan S5k romu ile birleştirdim. Kendi telefonuma kurup, ayarlarını ve eksik gördüğüm düzeltmelerin bir çoğunu yaptım. Kendi telefonumdaki "System" klasörünü bununla birleştirdim. Bayaa oldu yani. Birtek telefon ve mesajlaşma işini dışardan programla yapıyor, daha uygun bir programla değiştirilebilinir belki, yada orjinal versiyon atılabilinir. Uğraşmak lazım. Belki birileri yardıma gelir :)

Bunu yaparken, Advan S5k romu ile birleştirdim. Kendi telefonuma kurup, ayarlarını ve eksik gördüğüm düzeltmelerin bir çoğunu yaptım. Kendi telefonumdaki "System" klasörünü bununla birleştirdim. Bayaa oldu yani. Birtek telefon ve mesajlaşma işini dışardan programla yapıyor, daha uygun bir programla değiştirilebilinir belki, yada orjinal versiyon atılabilinir. Uğraşmak lazım. Belki birileri yardıma gelir :)

Aynen sadece iki kişiyle olmuyor. İyi yapmışsın :)
    Bu aralar çok meşgulüm pek uğraşacak vaktim yok. Birkaç hafta içinde tekrar uğraşmaya başlarında hafiften hafiften Sen herhangi bir şey bulursan beni haberdar et kardeşim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sinandh ve seserhat gerçekten ikinizede helal olsun darkın yapmadığını yapıyorsunuz. Rom işi için zamanım yok diyorsunuz benim zamanım var boş boş oturuyorum, bu rom işinden az buçuk anlıyorum birazcık bana anlatırsanız bende yardımcı olmaya çalışırım Kolay gelsin
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.