Şimdi Ara

DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
3
Favori
3.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogukanna

    sinandh ve seserhat gerçekten ikinizede helal olsun darkın yapmadığını yapıyorsunuz. Rom işi için zamanım yok diyorsunuz benim zamanım var boş boş oturuyorum, bu rom işinden az buçuk anlıyorum birazcık bana anlatırsanız bende yardımcı olmaya çalışırım Kolay gelsin

    Teşekkür ederiz. Bu işler biraz zor oluyor :)
    PM atıyorum birazdan
  • dogukanna D kullanıcısına yanıt
    Telefonunuz rootluysa System/etc klasörü içine gps.conf dosyasını atın. aşağıda linki var. Bu dosyanın değişik versiyonlarını internette bulabilirsiniz. Önemli olan uygun yerlere "tr" ibaresinin konması.

    GPS status&toolbox programıda bu iş için oldukça faydalıdır.

    https://drive.google.com/open?id=0B8pvEdKR_-8IeE1oTHpHTlNXSjg&authuser=0
  • Hocam bu telefona CyanogenMod 11 falan yüklesek olurmu veya denedinizmi? olursa ben bi deneyeyim çünki hem bir üst sürüme geçeriz hemde stabil olur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogukanna

    Hocam bu telefona CyanogenMod 11 falan yüklesek olurmu veya denedinizmi? olursa ben bi deneyeyim çünki hem bir üst sürüme geçeriz hemde stabil olur?

    Cyan 10.1 yükledim sıkıntılı, Cyan11 hiç ama hiç stabil çalışmıyor. Yükledim, 10 dakika sonra kaldırdım. Şu an 5.0.1 kullanıyorum
  • google lolipop romunu kullanıyosun
  • http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=488414&st=4920#entry32661594 arkadaşlar ıphone romu buldum bakın derim bi mor renkli yazıya tıklayıp screen shot lara bakabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogukanna -- 1 Temmuz 2015; 16:53:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogukanna

    http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=488414&st=4920#entry32661594 arkadaşlar ıphone romu buldum bakın derim bi mor renkli yazıya tıklayıp screen shot lara bakabilirsiniz


    Iphone romu diye bir şey olmasi imkânsız zira IOS u android e çeviremezsin. Google Playden launcher indirip bu görüntüyü elde edebilirsiniz. Bu ROM da 4.2.1 'in üzerine sistem dosyası olarak launcher yüklemişler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • doğru diosun.Çok fazla rom var bu rusların sitesinde adamlar yapmış ama herşeyden önemlisi stabil bi rom olması adamı gıcık etmicek hatalarla yeter gerisi önemli değil Şu lolipop romunu çok beğendim ama çok fazla hata var durdu hatalarıyla sık sık karşılaştım düzeltilinebilirse süper rom düzeltebileninde allah tuttuğunu altın etsin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogukanna

    doğru diosun.Çok fazla rom var bu rusların sitesinde adamlar yapmış ama herşeyden önemlisi stabil bi rom olması adamı gıcık etmicek hatalarla yeter gerisi önemli değil Şu lolipop romunu çok beğendim ama çok fazla hata var durdu hatalarıyla sık sık karşılaştım düzeltilinebilirse süper rom düzeltebileninde allah tuttuğunu altın etsin

    Lollipop Romu Nova ve Google launcher kullanıyor. Nova romu seçip gereksiz sistem uygulamalarını kaldırınca hiçbir sıkıntı olmuyor. Sadece youtube sorunlu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konuyla ilgili olarak bir ufak sır vereyim.

    Kullandığınız rom üzerinde iyileştirmeyi zamanla sizlerde yapabilirsiniz. Sevmediğiniz programları silebilir (uninstal master), hatalı olanları yenileriyle değiştirebilir, güncellemeleri sisteme ekleyebilrisiniz (Link2SD).

    Son haline getirdiğiniz, ve stabil olarak yakaladığınız sistemi, recoveryden yedekleyin. Kaydedilen yedekteki System.tar dosyasını açıp içindeki klasörü rom dosyasındaki klasörle değiştirin.

    Alın size güncellenmiş ROM. Öğrendikçe o dosyada ufak tefek ayarlar da yapabilirseniz, süper oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seserhat

    Konuyla ilgili olarak bir ufak sır vereyim.

    Kullandığınız rom üzerinde iyileştirmeyi zamanla sizlerde yapabilirsiniz. Sevmediğiniz programları silebilir (uninstal master), hatalı olanları yenileriyle değiştirebilir, güncellemeleri sisteme ekleyebilrisiniz (Link2SD).

    Son haline getirdiğiniz, ve stabil olarak yakaladığınız sistemi, recoveryden yedekleyin. Kaydedilen yedekteki System.tar dosyasını açıp içindeki klasörü rom dosyasındaki klasörle değiştirin.

    Alın size güncellenmiş ROM. Öğrendikçe o dosyada ufak tefek ayarlar da yapabilirseniz, süper oluyor.

    Buna ek olarak uygulamaları sistem uygulamasına çevirebilir, sistem uygulamalarını dondurabilir, silebilirsiniz (Root Uninstaller)

    Greenify ile istemediğiniz uygulamaların arka planda çalışmasını engelleyerek Ram'i sürekli optimize edebilirsiniz.

    Build.Prop dosyasını NotePad+ ile düzenleyebilir istemediğiniz şeyleri çıkarabilirsiniz.




  • Bu işe başlayacak meraklılar için,

    Telefonu root yapmak için FRAMAROOT birebir. Programı kurduktan sonra yüzüklerin efendisi karakterleri çıkıyor, sonuncusu işi çözer. Telefonu yeniden başlatın tamam.


    Recovery için CWM recovery var, linki aşağıda. Flashify programı ile de telefon çalışırken android üzerinden yükleme yapabilirsiniz.

    Dark Evo X5 CWM Recovery



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seserhat -- 3 Temmuz 2015; 16:26:55 >




  • Arkadaşlar eeğer zahmet olmassa stock romu aratmicak şekilde lolipop romunu düzeltebilirsiniz allah razı olsun linkide atın faydalanalim çünkü usteki çok sorunluydu hatta antutu bile yapamiyodum yarida kkapanıyordu vs. Bunun gibi durdu hatalari sık sık geliyordu neyse ben fazla cene yapmiyim sizede allah kolaylık. Versin geçen bi romda hangi dosya ne ise yarar araştırma yapayım dedim imkânı yok yapamam harbinden herkesin harcı değil 2 kişiyle tekrar çok çok teşekkürler ve kolay gelsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinandh

    quote:

    Orijinalden alıntı: seserhat

    Maaşallah, meraklısı çokmuş bu konunun . Biz yeni birşeyler yapmaya uğraşıyoruz, kimse ilgilenmemiş bile.
    Neyse, çok yakında XiaoCai geliyor. Bence çok iyi. Biraz tercüme sorunu var, ama idare edin.

    Merhaba kardeşim.
    4-5 gündür uğraşıyorum KitKat 4.4.2-Miui V6-Galaxy S5-ColorOS-MiuiV5-XperiaZ2-XperiaZ3 ve Z3Pure romlarının hepsini yükledim. Hepsinde ufak tefek düzenleme ve dokunuşlar yaptım.
    Dün gece itibari ile de uğraşmaktan vazgeçtim. Orjinal Firmware ve genişletilmiş uygulama alanı paketini yükledim, rootladım ve gerekli olan programları yükledim. Stabil ve performanslı şekilde kullanıyorum.

    Vazgeçme sebebim telefonun işlemcisi ile uyum sağlayamayan anakart, ekran kartı ve telefonun kendi hafızasının custom rom kullanımında performans olarak neredeyse yarıya düşmesidir. Zira MT6589 ve MT6589T işlemci kullanan telefonlarda custom rom yapılacaksa kendi kernel dosyası kullanılarak yapılmalı aksi taktirde donma, kasma, siyah ekran, beyaz ekran sorunları ortaya çıkıyor ki hepsini yaşadım. Biz Alpha Rage adlı bir telefonun kernel dosyası kullanılarak yapılmış custom romları editleyerek Dark Evo X5'e uyarlamaya çalıştık.

    Ayrıca telefonumun ''üst ses tuşu'' bozuk olduğundan Cwm'ye girmek için bile bazen 20-30 dakika uğraştığım oluyor bilgisayar üzerinden giriyorum.

    Şu an en stabil rom MiuiV5 extented sürümü (ufak tefek dokunuş yaptım) ve Galaxy S5 UI sürümü. Galaxy sürümünü zaten yukarıda paylaştık, isteyen olursa düzenlediğim diğer sürümleri de veririm dener.
    Ayrıca sen de uğraştın baya sende de vardır elbet @seserhat

    Neyse buraya da yazmış olalım konuya olan ilginin azlığı ve telefonu kullanan kişi sayısının çok az oluşu ya da forum üzerinde toplanamayışı nedeniyle konuda ''custom rom'' paylaşmayı durduruyoruz.Zaten bir tane paylaşmıştık. 3-5 tane daha var isteyen olursa bana PM atsın

    Yine de stabil bir sürüm bulan olursa da mutlaka haberim olsun o sürüm üzerinde iyileştirmeler yapar ve daha iyi hale getirmeye çalışırız :)

    Dark EVO X5 Kullanıcısıyım. Telefondan fiyat ve performans bakımından aşırı memnundum. Hele birde sizin custom romlarınızdan galaxy s5 ui yi yükledikten sonra telefonu daha da çok beğendim. Emeğinize sağlık. Teşekkür ederim gerçekten. Sizden bir ricam olucak En stabil rom dediğiniz romu paylaşmanız mümkünmüdür. Bu telefonu sevdiğim için arşivimde bulunması gerektiğine inanıyorum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.




  • Dark EVO X5 için KİT-KAT Rom paylaşıma hazır oldu. 15 gündür kullanıyorum. Bir sorunla karşılaşmadım.

    İçinde Türkçe dil seçeneği YOK. Bu yüzden kurulumdan sonra içine yerleştirdiğim " Locale More" adlı programla Türkçe/Türkiye seçeneği seçilip, ROM "kısmen" Türkçeleşiyor.

    Kurduktan sonra ayarlar kısmında ayrıca "Xposed Installer" açılıp, framework yüklemesi yapılmalı ve modüller aktif hale getirilmeli. Ondan sonra efekt ve biçim ayarlarını
    "Gravity Box" ve diğer modüllerle gerçekleştirebiliyorsunuz "ki bu ayarlarla telefon istediğiniz şekle bürünebilir".

    Telefonda herhangi bir iş yaparken arama gelirse, ekran kaybolmadan yüzer arama ekranı "Float Caller" çıkıyor, ki en fazla hoşuma giden yanı bu.

    Gerisini kullandıkça göreceksiniz.




    Rom Yükleme İşleminden Önce Genel Uyarılar :
    -Telefonunuzda SD kart takılı olsun.
    -Telefonunuzun ROOT erişimi olduğundan emin olun.
    -CWM'un yüklü olduğundan emin olun. ( CWM giremiyorsanız ya da girseniz bile işlem yapamıyorsanız dert etmeyin aşağıda onun da çaresi var. CWM giremiyorsanız sayfanın altında yazanları uygulayıp buraya tekrar bakınız )
    -Her şeyin yedeğini alın(İmei dahil).
    (Her telefonda olmuyor lakin kimi telefonlarda rom yüklenirken imei siliniyor. Google'da ''İMEİ yedeği alma'' diye aratırsanız bulursunuz. Çok basit bir işlemdir)
    Bende İmei silinmedi onu da belirteyim yalnız şansa bırakmayın işi.
    -Vereceğimiz linkteki rom dosyasını indirdikten sonra SD kartınıza kopyalayın



    Gelelim yükleme işlemine. Sırasıyla şu işlemleri yapınız :

    Telefonun ses açma tuşu+açma kapama tuşuna Dark yazısı gelene kadar birlikte basın ve sonra elinizi tuşlardan çekip bekleyin.

    1. İlk olarak yaptığınız tüm işlemlerden siz sorumlusunuz.
    2. Telefonun mevcut firmware romunun mutlaka yedeğini alınız. Bunu CWM içerisindeyken Backup and Restore > Backup seçeneğinden yapacaksınız. Sabırlı olun bu işlem 5-10 dakikaya kadar sürebilmektedir.
    3.Tüm işlemler tamamsa sırasıyla aşağıdaki işlemleri CWM menüsünden ses yükseltme+kısma tuşlarıyla aşağı yukarı ve güç tuşuyla onay vererek yapınız.

    (SIRASIYLA)
    -wipe data/factory reset
    -wipe cache
    -Advanced > Wipe Dalvik Cache
    -install zip from sdcard > Sd karta attığınız .zip dosyasını kuracaksınız.

    NOT: Otomatik kurulum sırasında telefon yeniden başlayacak ve manuel kuruluma geçecek. Buradaki yönergeleri ''İleri/next'' diyerek geçmeniz lazım. Sonrasında telefon yeniden başlayıp açılacaktır. İşlemler eksiksiz anlatılmış olup yapılacak hatadan siz sorumlusunuz.
     DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI) DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI) DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI) DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI) DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI) DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI) DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI) DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI) DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI) DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI) DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI) DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI) DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI) DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI) DARK EVO X5[ROOT+ROM ANA KONU](S5 ROM PORTLANDI)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seserhat -- 13 Temmuz 2015; 13:02:22 >




  • Lolipop Rom yenilendi. Link değiştirildi.

    Arama ekranı, mesajlaşma, kamera, email programları değiştirildi. Hataları düzeltildi.
    Google asistan kaldırıldı. Nova launcher yetiyor zaten.

    Orjinal gibi oldu. 15-20 gün kullandım hata göremedim.

    Deneyen olursa en azından yorum bırakırsa, iyi yada kötü hataları bildirirse sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seserhat

    Lolipop Rom yenilendi. Link değiştirildi.

    Arama ekranı, mesajlaşma, kamera, email programları değiştirildi. Hataları düzeltildi.
    Google asistan kaldırıldı. Nova launcher yetiyor zaten.

    Orjinal gibi oldu. 15-20 gün kullandım hata göremedim.

    Deneyen olursa en azından yorum bırakırsa, iyi yada kötü hataları bildirirse sevinirim.

    Ben de aşağı yukarı 15-20 gündür kullanıyorum çoğu şeyini değiştirdim. Sadece Youtube sorunlu. ''Durdu'' hatası veriyor. Muhtemelen youtube dosyaları google ile birlikte entegre edilmedi. Değiştirmeyi de denemedim işin açığı. Ben Cwm ile TrueCaller programını yükledim, e-mail programını microsoftun outlook'u yapıp tüm mail hesaplarımı bağladım. Kamera'da ise normal kamerayı tamamen kaldırıp yerine Dslr-camera uygulamasını kurdum ana kamera programım olarak kullanıyorum. Şu ana kadarki en az takılma-kasmaların olduğu rom Lolipop. Launcher olarak ise ben de Nova kullanıyorum ve Lollipop simgelerini de indirdim baya baya benzedi. Efektleri sonuna kadar açtım, telefon işlemcisinin son saat hızını 1208 Mhz'ye sabitledim böylece hem performanstan ödün vermiyorum hem de işlemcinin MTK'lardaki genel sorun olan işlemcinin saat hızını sürekli değiştirmesine adapte olmamış bataryadan tasarruf ediyorum. Her zamanki rutin işlerimi hallettikten sonra pek fazla oynamazsam 1.5 güne kadar şarj dayanıyor.

    Bunların dışında gereksiz ne varsa sildim, zaten yükseltme paketi ile sistem hafızasını artırmıştım. 40 kadar da Play Store'dan uygulama yükledim. Uygulamaların çalışma zamanlamalarını, ön yükleme zamanını appmaster, Greenify vs tarzı programlarla ayarladım. Şu an bir sıkıntım yok. Üst barı tamamen şeffaf hale getirdim. Gayet güzel oldu




  • Arama, mesajlaşma ve kamera için sistem orjinallerini bulup koydum.
  • [size=5]PUREXPERIA Z2 4.3.7 ROM
    Neredeyse 1 aylık uğraş sonucu Purexperia serilerini portlamayı başardım. Genel olarak tutulan ve sevilen bir rom. Z1 3.1.7 final ve Z2 4.3.7 olarak iki tane yaptım. Z3 4.8.5'in sanki biraz daha zamana ihtiyacı var.

    Şimdilik Z2 4.3.7'yi yayınlıyorum. Sonuçta yeni versiyon. Ses gidip gelme sorunu ve Bluetooth beni çok uğraştırdı, ama oldu.

    Artık romlara init.d script desteğini tam olarak verebilmeyi de başardım. boot dosyasını gerektiği şekilde düzenleyip yazıyorum. Bu romda da init.d desteği mevcut (Ama gördüğüm kadarıyla fazla script, ve tweak kullanmanın yararı yok. Boşu boşuna sistemi ağırlaştırıyor. En iyi tweak, kullanmadığın programı sil gitsin :) Klavye ışıkları init.d scripti ile açıldı. Silerseniz, ışıkları söner, romun genel bir eksiği. Birkaç tane scrip daha eklemesi yaptım.

    Romu bizim telefona uyarlamak dışında, son updateleride yükledim. Biraz çıkarmalar ve eklemeler yaptım.

    LİNK:https://drive.google.com/file/d/0B8pvEdKR_-8IT052eTZYQjhHbFk/view?usp=sharing


    Ana fonksiyonların hepsi çalışıyor, bir sıkıntı görmedim. STAMINA pil modu çok iyi. Gerisini siz kullandıkça görürsünüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seserhat -- 14 Ağustos 2015; 7:26:27 >




  • Z3 ne zaman :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.