Şimdi Ara

Dark (2017-2020) | Netflix (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
971
Cevap
27
Favori
77.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diziyi izledikten sonraki ilk kafamdaki yorum abi almanlar harbiden yapıyor oldu.
    Birçok anlamda gerçekten çok başarılı bir yapım olmuş.Eksik yönleri mutlaka vardır elbet ancak genel anlamda çok iyi.Konuyu o kadar iyi işlemişler ki senaryo anlamında çok başarılı.En iyi netflix yapımlarından bana kalırsa.
  • İzlediğim en sağlam dizilerden birisi oldu bu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaçıncı bölüm olduğunu hatırlamıyorum ama son sezonda martha'nın ormanda gördüğü kız kimdi acaba ? hani üzerinde zift gibi bişeyler vardı sanırım yardım et demişti ?
  • SevenSeptember_ kullanıcısına yanıt
    Kendisiydi
  • vector x-31 kullanıcısına yanıt
    ama sanırım biz ziftli halinin gözünden olayı görmedik öyle değil mi ? yani tam olarak ne oldu orda ? yoksa ben mi bi anlık dalgınlıkla kaçırdım acaba ?
  • SevenSeptember_ kullanıcısına yanıt
    Kendisiydi ilerleyen bölümlerde de zaten ormanda kendisini gördüğünü söylüyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Diziyi dün bitirdim. Bana keyifli bir 3 hafta yaşattı. Bir daha bu tadı başka dizilerde bulabilir miyim emin değilim. Fazla bahsedilmiyor ama dizinin bu kadar başarılı olması yönetmen sayesinde. Aynı konuyu sıradan bir yönetmen işlese şu anki popülerliğin yarısını bile yakalayamazdı bence. Çekim teknikleri, müzik seçimleri, 1 dk bile azalmayan gizem unsuru diziyi farklı boyutlara taşıyor. Baran Bo Odar. Bu adamı bir kenara not alın.

Dizi bana abartıldığı kadar karmaşık gelmedi. Elbette beynimin alev aldığı yerler oldu ama daha sonra hepsi tek tek açığa kavuştu. İlk 4 bölüm karakterleri tanımayla geçiyor. Kimin kim olduğunu çözmeye başladıktan sonra büyük bir zevkle izliyorsunuz. Bu arada sezon sıralaması yapacaksak benim açımdan 2 > 1 > 3 şeklinde olur. Henüz izlemeyen varsa kesinlikle tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafada tonlarca soru birikti...

Dark Dizisi Akılda Kalan Sorular ve Cevapları:
    Dark (2017-2020) | Netflix
    http://www.sinemastika.com/dark-dizisi-akilda-kalan-sorular-ve-cevaplari/

• DİKKAT DİKKAT DİKKAT! SPOILER SPOILER!!!!!!

1- Regina'nın babası kim?

Bu ayrıntı bazı izleyicilerden kaçmış olsa gerek ki babasının Tronte olduğuna dair yanılgılar sürmekte. 3. sezonun son bölümünün son sahnesindeki yemekte fotoğrafını göstermiş oldukları üzre, Regina'nın babası Helge'nin de babası olan Bernd Doppler.

2- Tronte'nin babası kim?

Ormandaki sahnede Tronte'ye bileziği verirken "Bu eskiden annene aitti." demesi ve daha önce Agnes'in "Kocam eskiden papazdı." dediği Bilinmeyenlerin eskiden papaz olduğunu öğrenmemizle... Martha ve Jonas'ın çocuğu, Bilinmeyen (Unknown). Dark Dizisi

6- Zaman yolculuğu yapan kimsenin vücudu mahvolmazken Adam'ın vücudu neden o hale geliyor?

Tanrı parçacığı ile deney yaparken aldığı bu darbe yüzünden ve belki muhtemel daha fazla darbenin de sonucu olarak. Vücuda yayıla yayıla son halini alıyor.

10- Jonas ölmüşken nasıl aynı zamanda ölmemiş oluyor? 

Eva'ya dönüşen Martha'nın Eva'ya Jonas'ın kendi dünyasında nasıl yaşadığını sorduğunda aldığı cevaba bakalım:

"Zaman döngüsünde kesişimleri ayıran bir makas var. İşlerin ne yöne ilerleyeceği makasa gelindiği o anda belli oluyor. Onu bizim dünyamıza getirirsin ya da getirmezsin. Döngü içinde yine kendiyle çakışan bir çizgiden bahsediyoruz. İzlenebilecek iki yol. Biri çizginin dış kenarı üzerinde diğeri iç kenarı üzerinde. Aslında çizgi aynı çizgi. Birbiriyle çakışan iki gerçeklik. Jonas bu yollardan birinde ölüyor. Diğerindeyse ölmüyor. Her iki olasılık da bu döngüde sonsuza dek tekrar ediyor. Her seferinde biri diğerini tetikliyor. Kuantum dolaşıklığı bu."

15- Peki Claudia ölmemiş miydi, nasıl Adam ile o konuşmayı yapabiliyor?

Elinde istediği zamanın istediği yerine gitmesini sağlayan aleti (2. sezon sonundaki Martha'nın kullandığı) görüyoruz, buradan öldürülmeden hemen önce Adam ile görüştüğünü varsayabiliriz. Çünkü Noah tetiği çekmeden önce kendisinin kazanacağından oldukça emindi, bir dayanağı olması lazım.

Dahası (Toplam 24 soruyla):

http://www.sinemastika.com/dark-dizisi-akilda-kalan-sorular-ve-cevaplari/

• kadın karakterlerin isimleri hakkında

(yazı benim değil)

• astronomi, uzay bilimi ve zaman hakkında biraz bilgisi ve ilgilisi olan herkesin söyleyebileceği gibi hayatımda gördüğüm en saçma, en aptalca filmlerden biri.
  • Gelmiş geçmiş en gereksiz konusu olan en aptalca dizi konuyuda anladım diziyide zor zekat bitirdim ama gerçekten inanılmaz derecede saçma bir dizi

• Achilles. kullanıcısına yanıt
    evet son sezon biraz kötüydü bana göre de ama gelmiş geçmiş derken saçmalamışsınız bence. size göre sağlam konusu olan dizileri merak ettim şimdi. yazarsanız hepimiz faydalanalım. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Achilles.

Gelmiş geçmiş en gereksiz konusu olan en aptalca dizi konuyuda anladım diziyide zor zekat bitirdim ama gerçekten inanılmaz derecede saçma bir dizi
    Sizi bu düşüncelere iten ne oldu acaba? Biraz daha detaylı şekilde fikirlerinizi öğrenmek isterdim.
  • Gelmiş geçmiş en iyi dizi, daha farklı bir son düşünemiyorum tam istediğim gibi bitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Achilles.

Gelmiş geçmiş en gereksiz konusu olan en aptalca dizi konuyuda anladım diziyide zor zekat bitirdim ama gerçekten inanılmaz derecede saçma bir dizi
    Mantıklı olsa zaten dizisini çekmek yerine zamanda yolculuk yapmayı bulduklarını açıklarlardı. Elbette gerçekleştirilemez ve akıl dışı olacak.
  • fena değildi ama ergen rüyalarını izlemek bir süre sonra yordu. Sonlara doğru baya kastılar gibime gelse de şu ortamda baya başarılı bir yapımdı.
  • bu dizinin olayı nedir? neden bu kadar popüler olmuş? ilk sezon güzeldi. bir gizemi vardı fakat ikinci sezondan itibaren dizi çok kötü. oyunculuklar oyunculuk değil. replikler zayıf. kurtaramamış. sırf başladığım için bitirdim. onu da yarım gözle izledim. belki de almanca olduğu için çok sarmadı beni ama abartılacak bir tarafı yok benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DF22259B6 -- 18 Eylül 2020; 22:24:27 >
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.