s24+ vs s23+ vs iphone 14
Merhaba bu 3 telefon arasında kaldım siz hangisini tavsiye edersiniz ?
Tamamen günlük kullanım amaçlı alıyorum, hiç oyun felan oynamam. İşim gereği telefon sürekli elimdede şarjının olabildiğince iyi olmasını istiyorum. Teşekkür ederim şimdiden.
Basit Gelir-Gider Tablosu
Merhaba, tam olarak gelir-gider tablosu olarak adlandırabilir miyim bilmiyorum ama aşağıda anlatacağım şekilde bir durum var ve bunu excel üzerinden kontrol etmem gerekiyor fakat nasıl yapacağımı bilemedim...
şimdi şöyle ki , 8 kişiden aylık olarak belirli bir miktarda olası bir ihtiyaç halinde harcanmak üzere para topluyorum.Şimdiye kadar basit bir isimler ve aylardan oluşan bir tablo hazırladım ve manuel olarak ilgili ayın parasını veren kişinin karşısına "X" koydum. Örnek olarak Ayşe Ocak Ayında 10 lira verdi Ocak ve Ayşenin kesiştiği yere bir X atıyorum. Ayrıca paranın nereye harcandığını hatırlamak içinde harcama yaptığımız durumları not alıyorum diğer bir tabloya.Örnek; 1 kg baklava alındı (01.01.2024) tarihinde. Karşısınada harcanan miktarı yazıyorum.(30 lira). Ve harcanan miktarı isimler ve ayların olduğu tablodan kırmızıya boyuyorum. Örnek Ocak ayında ayşe 10, fatma 10, ali 10 olan kısımları kırmızıya boyayıp parayı denkleştiriyorum.
Sormak istediğim soru şu, mesela yapılan harcamayı yazdığımda otomatik olarak isimlerin ve ayların yazılı olduğu yerdeki toplanan paralardan harcandığını gösterir mi ? Atıyorum 100 lira harcama yaptım onu yazınca artık ocak şubat toplamı denk getirecek ne kadar yer varsa ordaki miktarı otomatik olarak dengeler mi ?
Kablosuz ve ses engelleyen
Kesinlikle taktığımda dışarıyla tüm bağlantımı kopartacak,olabildiğince rahat,yatarken bile takabileceğim ps5 ile uyumlu kablosuz kulaklık tavsiyeleriniz nelerdir ?
4-4,5 bine kadar çıkabilirim. teşekkürler
Maksimum 17.000'e pc tavsiye monitör dahil
Merhaba bir yakınım çocuğuna pc almak istiyor , en az 5-6 yıl bu pc yi kullanacaklar ve sistemi ileri zamanlardada yükseltebileceklerini düşünmüyorum.Aslında xbox almalarını söylemiştim ama hangisi daha uygun olur karar veremedik o yüzden birde buraya danışmak istedim.
Maksimum 5000 tl monitör tavsiyesi
Merhaba, kendimce araştırıp almayı denedim ama pek bilgili olmadığım için karar veremedim(tabi fiyatların etkisi çok fazla bu kararsızlıkta...) .10 yıllık bir monitör kullanıyorum hala çalışıyor gerçi ama ekran kartımın performansını tam kapasite kullanamıyorum.(rtx 2060)
Anladığım kadarıyla 1ms,144hz olması gerekiyor özellikleri monitörün.(nvidia kartlar için gysnc olmalıymış ama tam anlamadım orasını çok lazım mıdır bilemem ) Ayrıca 27 inç ve 2k ise benim aradığım özellikler.
Maksimum 5000 TL'ye Tavsiye
Merhaba uzun yıllar boyunca kullandığım iphone 5 ( 8 yıldır kullanıyorum) telefonumu yenilemek istiyorum.Aslında hala sağlam ancak güncelliğini kaybetmesinden ötürü uzun zamandır programları çalıştırmamaya başladı o yüzden yenilemem gerekiyor mecburen.
Bir kaç gündür telefonlara bakıyorum ama tahmin edeceğiniz üzere uzun süredir ihtiyacım olmadığı için telefon teknolojisinden ve markalarından çok uzak kalmışım.O yüzden buraya danışmak istedim.İşin aslı anladığım kadarıyla 2000 liralık bir telefon bile çok büyük bir upgrade olacak benim için ama tabi malesef pek iyi değiller tabi haliylede almışken iyisini almak istiyor insan.
Aradığım özelliklere gelecek olursak;
-Güncelliğini olabildiğince uzun süre koruması benim için en önemli etken.Sürekli telefon değiştiren biri değilim.
-kesinlikle herhangi bir takılma problemi yaşamak istemiyorum (menü geçişleri,uygulamalar,oyunlar vb...)
-şarjının uzun süre dayanması ve ekran kalitesinin mümkün olduğunca iyi olması.
-oyun konusuna gelirsek telefonda uzun süre oyun oynamasamda (bir oturuşta 2-3 saat gibi ) yinede gün içinde toplam bu saatleri üç aşağı beş yukarı bulacaktır o yüzdende oyun performansınında mümkün olduğunca iyi olması büyük bir avantaj olur .(oyunu hemen açıp açmamasından ziyade oynarken verdiği performans daha önemli ve de ısınıp ısınmaması )
-kamera hiç önemli değil.fotoğraf ve video çeksin yeter.
şimdiden teşekkürler.
Hangisi daha mantıklı ?
-Artık az çok bir fikir sahibi oldum alacaklarım konusunda.En kısa zamanda almayı planlıyorum bu 3 sistemden birini.Ama tabi hala tam bilgi sahibi değilim teknik açıdan.
-PC'yi günlük kullanım ve oyun için alıyorum.Oyun için ekran kartının en önemli parça olduğu söyleniyor ancak ekran kartını üst seviye alıpda diğer parçaları düşük almak ne kadar doğru bilemiyorum.Z490 ile b460 arasında performans farkı var gördüğüm kadarıyla ama malesef hem z490 hem rtx2060 almak 10.500 civarına çıkartıyor masrafı(500 liralık daha ucuz bir kasa alırsam eğer,aşağıda seçtiğim kasayı alırsam 11.000 oluyorki bu fiyat çok fazla benim için çünkü aklımda monitör almak da var)
-Şunu da belirtmeliyim ki kasa va güç kaynağını rastgele aldım.Kasanın mesh ve iyi hava akışına sahip olması ve güç kaynağındada 600w ve 80 plus önemli deniyor fakat dediğim gibi rastgele seçtim eğer tavsiye edeceğiniz kasa+güç kaynağı varsa vatan sitesi üzerinden sevinirim.(kasa+güç kaynağı maksimum 1500 tl olmalı )
-amd li sistemde b550 anakart koydum ama daha ucuza b450 ler var pek tekniğinden anlamadığım için size danışmak istedim eğer 300 lira vermene gerek yok derseniz b450 anakart seçmeyi planlıyorum.
-Ayrıca 3600'ün ısındığı söyleniyor eğer bu sistemi tercih edersem ek olarak işlemci soğutucu eklemeli miyim ? 200 liralık ekstra masraf demek oluyor buda .
edit:resimler küçük çıkmış.https://www.hizliresim.com/HsNHoF
Eski sistem hakkında
Merhaba şu ara yeni sistem toplamaya çalışıyorum ve buraya konuda açmıştım fakat şimdi sizlere danışmam gereken konu farklı.Yeni sistem aldıktan sonra eski sistemimi(8-9 yıl önce alındı)bir tanıdığa vermek istiyorum ancak sistem hem eski hemde sıkıntılı.Sistemin sıkıntısı şöyle genellikle oyun oynarken ve nadirende olsa internet sitelerinde(youtube ve fazla gif olan sayfalarda genellikle) ekran gidiyor.Bilgisayar arka planda çalışmaya devam ediyor(youtube da video izlerken video çalışmaya devam ediyor ses geliyor).Sıkıntının kaynağından emin olmamakla birlikte ekran kartında olduğunu düşünüyorum(Monitör kesinlikle sağlam)
Sistemin özellikleride şu
i5-2550k işlemci.
8 gb ram(2x4)
Anakart:Gigabyte GA-H61M-DS2
Ekran kartı: MSI geforce gtx560 ti
Kasa: Coolermaster Haf 912 plus Gx 80plus 750W
demem o ki acaba böyle bir sistemi destekleyen bir ekran kartı kaldı mı ?
merhaba 1 ay kadar önce sistem tavsiyesi konusu açmıştım.Malesef hala toplayamadım.Günler geçtikçe fiyatlar artıyor buda beni indirim beklemeye itiyor ve bende bu konular hakkında bilgim olmadığı için sürekli bir araştırma içinde olduğumdan her farklı sistem parçası karar vermemi daha da zorlaştırıyor.O yüzden tekrar bir konu açmak ve burdaki bilgi sahibi kişilerin fikirlerini almak istedim.
Elimdeki bütçe maksimum 8.500.Monitör dahil değil.(ki bu konuda apayrı bir durum.Şu an kullandığım bilgisayar 9 yıllık ve bazı yerlerde gördüğüm kadarıyla eski monitörlerdeki giriş kısmı yeni parçalarla uyumlu olmuyormuş.Gerçi monitörümde hdmi girişi var ama bilgi sahibi değilim bu konudada)
Şimdi şöyle bir örnek vermem gerekirse linkteki vatandan seçtiğim rastgele bir sistemde https://www.vatanbilgisayar.com/intel-10400f-asus-dual-rtx2060-evo-oc-prime-b460m-k-samsung-500gb-ssd-16gb-ram.html
4.400 liralık rtx2060 ,2933 mhz'lik ram ve 800 liralık b460-m bir anakart var ve sistemin fiyatı gördüğünüz üzere 7.800 lira
Aşağıda ise benim mümkün olduğunca ucuz ( :/ ) toplamaya çalıştığım sistem var ki hazır sistemle aralarında 1000 tl'lik fark var üstelik ekran kartını 1.500 lira daha ucuz almama rağmen.
Ki burdada konu başlığı devreye giriyor zaten.Her ne kadar ekran kartının fiyatını düşük tutsamda anakart fiyatındada benim topladığım sistemdekinde 1000 liralık fazlalık var.Bu anakartı seçmemin nedenide anladığım kadarıyla ileriye daha dönük bir kart olması ve desteklediği ram hızı.
Yani uzun lafın kısası sizce bu iki sistemden hangisi daha mantıklı veya şöyle esas soruyu sorayım ileriye dönüklük açısından hangi sistem(hangi parçalar daha önemli ) daha iyi ?
Bu arada topladığım sistem kötü olmuş olabilir dediğim gibi bu işlerden anlamıyorum.
edit:resim biraz küçük olmuş sanırım.https://www.hizliresim.com/6o3wtc
Farklı Markalı ps4 kolları
|
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 769
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 9.702 (Bu ay: 109)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 124 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic