Şimdi Ara

Darboğaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar yaklaşık 4 yıl önce toplama bir bilgisayar aldım bilgisayar iyi güzel, fakat 2 yıl sonra ekran kartının çok çok kötü olduğunu öğrendim yavaş yavaş bilgisayar donanımları parçaları ile haşır neşir olmaya başlarken, bu acı gerçeği öğrendim fakat durum işlemci için aynı değildi, işlemcim hiçte fena değildi aslında, güzel bir ekran kartı alsam gayet güzel oyunları açabilirdi bende sizden bu konuda yardım istiyorum. Google da bayağı bi araştırma yaptım ama bu işlemci ile ilgili bi ekran kartı bulamadım hep şüpheli bilgilere ulaştım yani tam net olmayan bilgilere bende bir forum sitesinde konu açmaya karar verdim. Bende şu anda bulunan ilemci şu :

İntel Core i5-2570K CPU @ 3.00GHz

Ram : 4GB

Ekran Kartı : Amd Radeon Hd4500

Arkadaşlarıma ve birkaç cd satan abilere danıştığımda ''ekran kartın kötü'' cevabını aldım bu işlemciye ve rame uygun darboğaz yapmayacak ekran kartları önerirseniz mutlu olurum bazı facebook guruplarında GTX970 tak felan dediler, Bilemedim Bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknoloji -- 6 Haziran 2020; 2:44:5 >

• GTX 1060 alabilirsin
    Anakart modelini bilmiyorum o.c yapabilirsen GTX 1070 de alabilirsin.

tavsiye r9 280x, gtx 960

Orijinalden alıntı: Sunstorms

Bütçene uygun alabileceğin kartlar zaten darboğaza sebep olmayacaktır

tavsiye r9 280x, gtx 960

280x psu model bilmeden önermek mantıklı değil sanki dostum.Onun yerine direk eş değeri 1050 ti alınabilir görüntü vermeme gibi bir sorun olursada bios uptade ile çözülür.

Edit: 50 tl daha arttırabilirsen bütçenihttp://www.vatanbilgisayar.com/msi-geforce-gtx1050-ti-4gb-oc-gddr5-128bit-nvidia-dx12-ekran-karti-25713.html almanı tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 15 Ekim 2017; 10:13:54 >

• soporo kullanıcısına yanıt
    Kasanın içini Açtım Psu ya baktım 450W yazıyo 450 Watt Muhtemelen,

Model No Kısmında ise şu yazıyordu : MX450

Psu nun modeli ve watt ı bunlar tam bu işlemciye psu ya göre ekran kartı lazmı arkadaşlar 500-600 tl dahada çıkamam malesef
    Daha Fazla Göster
  • frknoloji F kullanıcısına yanıt
    Şu kart halen 656TL iken kapmalısın.

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-geforce-gtx1050-ti-4gb-oc-gddr5-128bit-nvidia-dx12-ekran-karti-25713.html

Bu arada anakartın marka/modeli nedir? Pegatron vs.değildir umarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Intel Xeon E5-1680 v2 (4.75Ghz,1.38v) | EVGA Geforce GTX Titan X SuperClocked x2 SLI | Asus Rampage IV Black Edition | Corsair H115i | Corsair Dominator Platinum 8x4GB 1866mhz CL9 | Samsung 860 Pro 1 TB x2 | Western Digital Black 6TB | Phanteks Enthoo Evolv ATX TG Satin Black | EVGA SuperNOVA 1200 P2.
    OnePlus 5T 128GB Midnight Black | Apple iPhone SE 64GB Space Gray | Samsung Galaxy S7 Black Onyx
  • quote:

Orijinalden alıntı: frknoloji

Psu nun modeli ve watt ı bunlar tam bu işlemciye psu ya göre ekran kartı lazmı arkadaşlar 500-600 tl dahada çıkamam malesef

Alabilirsen GTX 1050 Ti al, alamazsan eğer onun yerine GTX 1050 almalısın.

Sistem Modeli : To Be Filled BY O.E.M.

Dxdiag kısmından anakart ile ilgili öğrendiğim bazı bilgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknoloji -- 15 Ekim 2017; 15:21:55 >

Bazı Arkadaşlara Sordum Senin Bilgisayarın GTX1050 Ti İçin Yaratılmış Diyo? o Kadarmı?

Sistemin GTX 1050 Ti'ı rahat besler, onu demek istemiş arkadaşlar
  • 2. El 600 a garantili gtx 960 al gec. Kupon mupon 700e temiz garantili 1050ti bulursan ina saygim sonsuz 100 tl verilebilir ama bu is alip gecmelisin yoksa 100 daha vereyim 1060 3gb, 200 daha veryim 1060 6gb 😄 powerin 450 olduguna gore daha az guc ceken 1050ti olabili. Ama performans 1050ti mevcut oyunlarda 2,3 fps gecmez basarsin yuzde 8 oc 960 a esit olur kasa havalandirma iyiyse mis gibi sogutursun

• Bizim mahallede ki internet kafedeki abiye sordum ''sıvı soğutma alman gerekebilir o işlemciye o kartı takarsan sistem her zaman maximum güçte çalışır çabuk ısınır sıvı soğutma alman senin için daha iyi olur, fakat yinede alabilirsin ama hızlı ısınır çabuk eskir parçalar '' olay bu sizce ne yapmalıyım soğutma parças ıfelan almam gerekiyomu arkadaşlar?

Sizin mahalle cafecisi baya saçmalamış.

Sisteme kart taktığında durduk yere işlemci tam değil, normal değil, hiç bir yüke girmez, ne yapıyor yani işlemci sen bir kart takınca sistem açık kaldığı sürece o kartla yada kartlarla meşkulmü oluyor, sürekli öpüşüp koklaşıyormu ?

İşlemcilerin yüke girmeleri için uygulamalar çalıştırman gerek, o uygulamalar kartıda yüke sokacak tarzdaysa ozaman kartta yüke girer ve işlemci ve ekran kartını aynı anda yüke oyunlar sokar fakat bu yük işlemci ve kartı arasında ayrı ayrı dağılır, bu dağılım sonucunda ağırlık işlemcide değil ekran kartında olur, masaüstünde ise ne işlemci nede kart yüke girmez ve yük altında çalıştıkları hızların bile altındaki hızlarda çalışırlar, haliyle masaüstünde güç tüketim ve ısılarıda tabana düşer v.s.

• quote:

Söylediğim gibi arkadaş yanlış bi öneride bulunmuştu 450 w pusu r9 280x besleme gibi bişey yok sadece bu kartın referans tasarımı 250 w çekiyor özel tasarımlar 290 w a kadar çıkıyor. 12 v kanalından kaç verdiğini bulamadım fakat şu anda kulladığınız kart tam yükte 110 w cekiyor bu demektirki 1050 ti'ı beslicektir.

Edit: Benim önerdiğim zaman alsaydın dostum 650 tlye işi kapatıcaktın fakat şu anda o kartın fiyatı artmış.

692 tlye Zotac varhttp://www.vatanbilgisayar.com/zotac-gtx1050-ti-mini-edition-gddr5-4gb-128bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html
    Tek fanlı olması gözünü korkutmasın çok enerji isteyen bi kart olmadığı için ısınma gibi bi sorunu yok ayrıyetten kayıt ettirirsen Zotac sana 5 sene garanti veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 18 Ekim 2017; 23:9:8 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.