Şimdi Ara

Danimarka Halk Partisi sünnet yasağını destekliyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
1
Favori
6.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • asderty A kullanıcısına yanıt
    Mesajın neresinden tutsan saçmalık. Birde bunu beğenen bu kadar cahil var orası daha da acı.

    Avrupa amerika afrikadan köle ticaretini bırakalı 100 sene oldu mu acaba? Şuanda da farklı şekilde aynen devam ediyorlar köle taşımaya. Bunla ilgili tonla film belgesel var.

    O çok medeni amerika da kennedy zamanına kadar siyahilerin beyazlarla aynı tuvalete girme hakları bile yoktu.

    İslam alemi köleliği bir anda kaldırmamıştır evet. Çünki o gün dünya şartlarında bunu bir anda yapamazsın. İlkokul seviyesinde ki bir toplumu bir anda üniversite seviyesine geçiremezsin. Ama İslamiyet bunu her türlü teşvik etmiş ve kaldırmıştır.

    Sünnete gelince. Sağlık açısından faydaları defalarca ispatlanmış bir uygulamadır. Aids hastalığı bile sünnetli olanlara daha az bulaşıyor. Bunla ilgili bile araştırmalar var.

    Klavye başında netten boş şeyleri saçma sapan ateist siteleri okuyup birşey biliyormuş gibi atıp tutmayı bırakın. Bu masallarla eskiden milleti çok keklediniz artık o devir bitti.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

    Arabaya tüp taktırmakta akıl dışı ama takılıyor ve ekonomik oluyor..

    Ya kardeşim arabaya tüp taktırmakla sünnet olmayı nasıl bağdaştırdırdın allasen... Muhteşemsin ya

  • kararı desteklememekle birlikte, sünnet olayının İslam ile bir ilgisi olmadığını da belirtmek isterim.

    dini bir olay değil yani, hiç bir İslami altyapısı, yazılı kaynak VS olmayan bir uygulamadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem her firsatta batiyi kotulersin hem de yasamak icin denizlerde bogulmayi bile goze alirsin. Adamlarin kurallarina uymayacaksan yallah arabistan'a.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iamgireyziboi kullanıcısına yanıt

    Öncesini okudun mu? Okumadan yazmakta üstünüze yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Statistik S kullanıcısına yanıt

    Bir kadin 4 erkek aldigi zaman basin goge mi erecek oyleyse ?


    Her neyse kendilerini bu kadar alcaltip bir erkegin 3. 4. Zevk araci olmaktan utanmiyorlarsa zaten o kadinlara hersey mustehak. O kadinlarin cocuklatina aciyorum cunku insan yerine bile konmayan kadinlarin cocuklari bunlar.


    Her neyse birey kulturunu oturtup , insani degerli kildigimizda butun bu insani asagi goren guruh fikirleri yıkılacaktır. Bunu kacinilmaz olarak goruyorum.


    Her zaman kendinize sunu sorun benim annem bir herifin 4. Karisi olsaydi bunu hos bir olay olarak karsilar miydim ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 20 Eylül 2020; 17:26:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Statistik S kullanıcısına yanıt

    O zaman;


    "Ne kadar ikiyüzlüsünüz! Sünnete karşısınız ama estetik ameliyatları destekliyorsunuz."


    18 yaşının altında estetik yapılmasını desteklediğimizi nerden çıkardın? öyle bir söylemimiz mi var? 18 yaş üstü sünnet veya estetik kimse karışmaz karışmıyor zaten.


    "4 kadınla (evlilik dışı) ilişki kurmayı normal görüp"


    Yine söylemediğimiz halde bizim yerimize bizim fikrimizi beyan etmişsin; Bu nerden çıktı? Medeni ülkelerde bu da ayıplanır. Kaldıki eşini aldatana zaten tazminat vb. cezalar vardır. Üstüne aldatması dışında birde nikah kıymışsa (çoklu evlilik) birde kamu ceza verir. Yani medeniyet senin dininden yine bir adım önde :) 1


    Edit: pardon iki adım önde. Çoklu eş veya aldatma vs. cinsiyet ayırmaksızın ayıplanır medeni ülkelerde. Senin dinin ise 4 kadına izin verirken 4 koca hakkında bir beyanatı yoktur (çok şükür ki :) )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 88mph -- 20 Eylül 2020; 17:43:31 >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    Modern ülke sünneti yasaklamış işte hala neyin peşindesin? Medeni dünyada yeri yok bu kadar. Cahil görmek istersen aynaya bak önce.

  • Mantıklı bir öneri.

    31 yasındayım, hayatımın en büyük travması sünnet hatıram. 10 yaşında yaşadığım o günü unutamıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    Bazılarında sağlık açısından yararı oluyor, o zaman doktor tavsiyesiyle yapılır, bitti. Peki diğerleri neden oluyor? O derinin bilimsel olarak bazı faydalarının yanında, yanlış keser, yamuk keser, fazla keser, psikolojisini bozar vs vs... Hiç bişey olmasa tipini sevmeyebilir yahu, ne hakla kesiyorsun?

    Çocuğuna et yedirmeyen vegan aileler, ya da aşı yaptırmayıp sakat bırakan aileler gibi. Senin ne hakkın var yahu çocuğun sağlığı, psikolojisi hakkında karar vermeye? Sana ne? Bilim ne diyorsa onu yapacaksın, mecbursun. Bilim sünnet faydalıdır diyorsa da yaptırmak zorundasın. Ama kestirmesin gibi düşünce olduğuna göre demek ki bilim adamları senin okuduğun, faydalı diyen dini sitelerden farklı düşünüyormuş.

    Diğer konu:

    Sen Allahı insanla mı kıyaslıyorsun?

    Avrupalı amerikalı beyazlar kendilerine tanrı diyorlarsa, herkesi ben yarattım , en merhametli de benim, her şeyi de ben bilirim diyorlarsa onlar da yalan söylüyor😁

    Kuramda kölelik cariyelik yasaklanmadığına göre bu iş hiç bir zaman yasak olamaz. Kuranı kerim kıyamete kadar değişmeden geçerli değil mi? Veya Allah yanlış zamanda mı gönderdi kitabı peygamberi? Belki de Allah'ın gücü yetmemiştir insanları ikna etmeye? Neresinden tutsan elinde kalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 20 Eylül 2020; 18:35:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 88mph

    Ben sadece islam demiyorum ki! Kadın sünneti olan bir inanç sistemi düşün. Şimdi o inanca sahip değilsek karışamayacak mıyız? O inanca sahip biri istediği gibi modern bir ülkede inancının gerektirdiğini yapacak mı? :)


    Çocuk gelinler ve küçük yaşta evlilik tüm müslüman ülkelerde yaygın olan birşey. Peygamberin kendi çocukla evlenmedi mi? daha ötesi var mı?


    Kadın dövenlerin çoğunun sarhoş vs. olduğunu nerden çıkardın? Elinde istatistik var mı? Oysaki ortadoğu ve müslümanların çok olduğu ülkelerde kadına şiddetin istatistiki olarak karşılığı var. Yani söylediğinin bir anlamı yok. İstatistiği geçtim modern toplumda kadın döversen cezasını çekersin. Kadın döven kişininde sığınacağı referans alacağı bir din olamaz ama islamda karını dövebilirsin, gerekçe olarak dini ayet gösterebilirsin.


    Medeniyet getiren dinler ama hangi dinler? Sadece sümer-ortadoğu dinleri mi? O dinlerin uğramadığı hatta kitaplarında varlığından bile habersiz olan yerlerdeki insanlar nasıl medeni oldu peki? Uzakdoğu?


    Kadın dövmek; Nisa 34 Allah'ın kimini kimine üstün kılmasından ötürü ve erkeklerin, mallarından sarfetmelerinden dolayı erkekler kadınlar üzerine hakimdirler. İyi kadınlar, gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiğini, kocasının bulunmadığı zaman da koruyanlardır. Serkeşlik etmelerinden endişelendiğiniz kadınlara öğüt verin, yataklarında onları yalnız bırakın, nihayet dövün. Size itaat ediyorlarsa aleyhlerine yol aramayın. Doğrusu Allah Yüce'dir, Büyük'tür.



    4 kadınla evlenmek; Nisa 3; Eğer, velisi olduğunuz mal sahibi yetim kızlarla evlenmekle onlara haksızlık yapmaktan korkarsanız onlarla değil, hoşunuza giden başka kadınlarla iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz; şayet, aralarında adaletsizlik yapmaktan korkarsanız bir tane almalısınız veya sahip olduğunuz ile yetinmelisiniz. Doğru yoldan sapmamanız için en uygunu budur.


    Son olarak kadın sünnetini araştır istersen, yapılan toplumlarda derecesine göre, sadece klitoris alımından, komple herşeyi alıp birde girişini dikmeye kapatmaya kadar (regl sıvısının akması için küçük bir delik bırakarak) yöntem var.

    O dövme ayetinde durum öyle değilmiş.

    "Diyanetin ve pek çok mealin dövün şeklinde çevirdiği fiil. Ancak bakıyoruz farklı mealler de var. Mesela Abdülaziz Bayındır mealinde fiil, kendilerini rahat bırakın şeklinde çevrilmiştir, dövün değil rahat bırakın. Sonia Cihangir de Sonsuz Rahmet isimli meal çalışmasında darabe fiilinin ayak izi, yürüyüp gitmek anlamlarına da geldiğine dikkat çeker, vadribuhum fiilinin dövmeyi değil ayrılmayı ifade ettiğini söyler. Diyanetin tefsirini incelediğimizde ise bu ayrılmayı, boşanmayı ifade eden çevirilerin ilk örnekler olmadığını görürüz. İkinci nesil İslam alimlerinden yani tabiînden de aynı fiili serbest bırakın şeklinde açıklayanlar olduğunu görürüz."

    Alıntıdır.

    

    4 Kadın olayı bence çok adaletli.Sen sayısız insanla evlilik dışı ilişki kuruyorsun... ve sınırı yok. Eğer böyle bir niyetin varsa diyor 4'e kadar evlenebilirsin diyor, ancak adaletli olmayacaksan eğer diyor bir tanesi ile yetin diyor. Kaldı ki kim 4 kadın ile evli bu devirde. Daha bir tanesini bile zor idare ediyoruz. Kısacası kuranda bir kaç tane çarpıtabileceğiniz ayet var onlarda da dürüst değilsiniz ne yazıkki. Herneyse.





  • Steelo S kullanıcısına yanıt

    Çarpıtan sensin. 40 tane çeviri var 38'i dövün diyor. Onu geçtim kuranı anadilinden okuyan adam da mı yanlış çeviriyor. Tefsirle çeviri ile ayet bükmek tatlı su müslümanlarının işi. Gerçek müslümanlar ve ateistlerin değil :)


    adaletli olması için 4 kadın ayeti dışında 4 erkek ayetide olması lazım, ama yok. hatta cennette bile yok. Bize huri onları nuri değil. Just hurii :) Hemde göğüsleri yeni "tomurcuklanmış". göğüslerin tomurcuklanması 8-13 yaş arasına tekabül ediyor. Yani burdan normal gitsen bile orda default olarak pedofilisin. :)

  • gereksiz hareket. Yasak insanları durdurur mu? Yahudisi müslümani gider ya el altında kestirir ya başka ülkede. Sonuc sıfır Neyse bize ne

  • Mantıklı. Etik olanı uyguluyor adam. Sen ille de istersen yan ülkeye gider çaktırmadan kestirir dönersin de, yakalarlarsa çocuğu elinden alabilirler yani.  Teorik olarak çocuğun rızası olmadan vücut bütünlüğünü bozuyorsun.

  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

    Kardeşim ben ona bir şey demedim, konuyu canlı bir maddeye yapılan değişimle cansıza yapılan değişimi nasıl aynı kefeye koyup da adama örnek verebildin ona şaşırdım.

  • iamgireyziboi kullanıcısına yanıt

    Adam fabrika ayarları ile oynamaktan bahsetmiş bende uygun örneği verdim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahoni_38

    gereksiz hareket. Yasak insanları durdurur mu? Yahudisi müslümani gider ya el altında kestirir ya başka ülkede. Sonuc sıfır Neyse bize ne

    Kanunlar “yav yapsak da delinir, o zaman yapmayalım” gibi bir yaklaşımla oluşturulmaz ki.

    Hırsızlık da yapılır diye hırsızlığı yasaklamamak gibi bir şey.

    Bu topraklarda bu kanun geçerlidir diye kanunu koyar devlet. Gizlice kestirdiler diyelim.

    Çocuk şikayet ettiği anda öyle bir öttürürler ki. Babanın oğluna vermeyeceği tazminat kalmaz vücutta kalıcı hasardan.


    Yani gücü vücudu kalıcı hasar görene verelim diyorlar. Doğrusu da bu zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt

    Burada bunla ilgili trilyon defa konu açıldı. İster inançlı ol ister inançsız çocuk aşıları ve sünnet önemlidir bilimde dinde bunu söylüyor sen gelmiş buraya reşit olmayan 8 yaşındaki aklı selimi ve mantıgı oturmamış çocuklara bir hak tanınmasını söylüyorsun ? kafayı yiyecem ya bari siz yapmayın. Sizin yüzünüzden insanlar cocuklarına aşı yaptırmıyor sünnet ettirmiyor sonra hastalanıyorlar... Dünya saglık örgütü öneriyor. Elin gavuru yaptırıyor. Yahudisi aptalmı o bile yaptırıyor. Neyi tartışıyoruz anlamış değilim...

  • 18inde baltayla güzel olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.