Şimdi Ara

Danimarka Halk Partisi sünnet yasağını destekliyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
1
Favori
6.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: milyarderdahi

    Yahudi geleneğidir, daha eski olarak Mısır'da da görülür, nasıl ve neden İslama geçmiş bilmiyorum ama Allah'ın biz insanı en güzel şekilde yarattık der. Allah güzel yaratırken insanlar neden bu yaratıma müdahelede bulunurlar? Hep merak etmiştim, sünnetsiz bir ilişki nasıl olur diye.

    Havarilerden biri domuz eti yasağını ve sünneti kaldırıyor. Muhammed'in akıl hocalarından bazıları Yahudi. Zaten Hristiyanlık karşıtı olarak müslümanlığı destekliyorlar. Yahudi kanunlarını esas alıyorlar. Yahudilerde de oruç var, Hristiyanlarda yok. Yahudiler zamanında Sümer ve Babil kaynaklarını kullanıyorlar. Yani eski dinlerden Allah yolladı diye bir din ortaya çıkarılıyor(Yahudilik), Hristiyanlık ve Müslümanlık oradan devşiriliyor. Sadece Kuran'da olduklarını düşündükleri bilgilerin büyük kısmı Yahudilikten. O da zaten Sümer ve Babil'den almış. İşin özü hepsi insan yazması. Allah'ın işi gücü yok İslam yollayacak ve savaşlarla yayın bunu diyecek.





  • Mahalle baskısına dayanabilirsem ben de çocuğum olunca sünnet ettirmek istemiyorum. Ama bunu yasaklamak garip. Beğenmiyorsan yallah Arabistan'a lafının konuyla alakası sıfır. Almanya'da da yasaklanma isteği oldu ama yahudiler girince devreye iptal edildi.


    Arkadaşlar dine saldırmak için fırsat kollamayın. Bence de sünnet gerekli bir şey değil. İslamla da çok alakası var mı işin doğrusu bilmiyorum. Kur'an'da olmadığı aşikar. Yasaklar dünyanın her yerinde tepki çeker. Çekecektir de. Ve trene atlayıp yan ülkede yaptıracak millet. Ya da kaçak yollara başvuracak.


    İnsanları bilinçlendirmek daha mantıklı ve medeni bir çözüm. Uyuşturucu da yasak ama müptezeller bağımlı. Demek ki yasak bir şey ifade etmiyor insan ırkı için.

  • AnotherPlanet kullanıcısına yanıt

    Normal bu kardesim.


    Insan kattigi deger kadar saygi gorur. Avrupa'da muslumanlarin pek cogu yasadiklari ulkenin ekonomisine ve kulturune katkida bulunmayi birak, zarar veriyorlar kelle basi ortalamada(ekonomide bu suluk gibi sosyal yardimlara yapisma, kulture musluman muhafazakarligi ile ne uretiliyorsa onlara karsi cikma).


    Dolayisiyla insanlarda muslumanlarin hassas oldugu konulara sempatiyle yaklasmiyor. Bu yukaridakileri yahudiler icin soyleyemezsin. Yahudilerin kulturunde egitim ve calisma cok onemli...

  • islami geleneklerde sünnet konusu hz muhammede dayalı ve bir erkek müslümanın islami şartları yerine getirmeden önce (kelimei şahadet ile müslüman olduğunu ikrar etmeden önce) sünnet olması gerekiyor ve "sünnet olmayan hiçbir bireyin müslümanlığı islami şartlarda kabul görmediği" hz.muhammed peygamberin ilk şartlarından olarak kabul edilir.Bunun sebebi ise bir çok erkekde olduğu gibi hz.muhammed peygamberde doğuştan sünnet derisi olmadan doğmuş olmasından kaynaklıdır.Semavi dinlerin hepsinde yazılan ve hz.muhammed peygamerinde hadislerinde beyan vermiş olduğu üzere adını bildiğimiz adem,musa,süleyman,ibrahim,isa gibi tüm peygamberlerde (musevilikteki sünnetin olmasıda bu sebebdendir) bu şekilde dünyaya gelmiştir,gerek islamda gerekse musevilik tarafında bu durum bir peygamber özelliği olarak görülür.islam peygamberi hz.muhammedde bir erkek çocuğunun 11 yaşından önce sünnet edilmesini şart koyduğu hadislerinde beyan etmiştir.İslami geleneklerde ise "kızlarda sünnet yapılması" sünni kesimde asla yoktur,tamamen vahabi ve şia geleneklerinin uygulamalarıdır.


    Modern tıbbın gelişimi ile birlikte sünnetli ve sünnetsiz olanlar ile aradaki biyolojik,psikolojik ve sağlık noktalarında araştırma yapan birçok tıp alanındaki doktorlar özellikle Penis eğriliği, eğri idrar yapma ya da idrar deliğinin dar olması nedeniyle idrar yapılamayıp ağrı yaşandığında sünnet yapılarak bu anormallikler tedavi etme yöntemi bulmuşlardır.Ayrıca hijyen konusundada sünnet olmayan bireylerde sünnet derisi içinde kalan idrardan ötürü çeşitli enfeksiyon taşıma riskinin sünnet olanlara göre %97 daha fazla olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.Sünnetin faydalarından bir diğeri ise sünnetin penis kanseri riskini azaltmasıdır. Sünnet edilen penisin sünnetsiz penislere oranla daha az penis kanserine yakalandığı bilinmektedir.


    Sünnetli bireylerde kısırlıkda çok sık görülmez. Bunun nedeni ise sünnetsiz penislerde üst derinin yani sünnet derisinin meninin akışı sırasında derinin içinde kalmasına neden olmasıdır. Sünnetsiz penislerde meni derinin altında kalır ve gebelik istendiğinde bu mümkün olmayabilir. Sünnetli peniste böyle bir durum yaşanmaz ve sünnetli bir bireyin partnerinin rahim ağzı kanserine yakalanma olasılığının az olduğu bilimsel olarak kanıtlamıştır.


    Tıbben sünnet olma yaş aralığı 6-18 aylık dönemde veya 7-11 yaş döneminde olması doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir.Sünnet derisinin ise kesilmesi anında hissi bir acı hissedilmez ve sünnet olan kişi 12-24 saat içinde normal yaşantısına devam eder.


    Yani tıbben sünnet olmanın hiç bir sakıncası olmadığı gibi sağlık konusunda problem yaşayanlara ilk önerilen tedavi yöntemlerindende birisidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 20 Eylül 2020; 3:10:0 >




  • merhaba..

    Yapılan araştırmalar, bir zorunluluğu bulunmamasına karşın sünnetin başta idrar yolları enfeksiyonunun azaltılması olmak üzere birçok yararının bulunduğunu ortaya koyuyor.

    Alman Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Alper Soysal, sünnetin 1 yaşındaki bir çocukta meydana gelebilecek idrar yolları enfeksiyonunu 10 kat azalttığını söyleyerek şu bilgileri verdi:

    “Genital hijyen de sünnet sayesinde daha kolay sağlanıyor. Sünnet işleminin faydaları çeşitli araştırmalarda belirtilmiştir. Bu faydalardan en önemlisi ise penis kanseri ve cinsel yolla hastalık bulaşma riskini azaltmasıdır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza5806

    Ozgurlukcuyuz diyip Müslümanlarin her isine karışmak...
    Arap yarımadasında ve afrika kıtasındaki ülkeler kuruluşlarının başından beri başkasının hayatına karışmıyorlae mı?
    Hem kendi dinin gerektiriyor diye kendi yaşadığın yerdeki insanları hapset hem de böyle laflar söyle.
    Klasik müslüman iki yüzlülüğü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şöyle bir link de var. Konusu sünnetin zararları. Cerrahlar filan bayağı bir görüş alınmış. Taraflı ama. Karşıt görüşler yok.


    https://www.turkishnews.com/tr/content/2019/10/04/sunnetin-zararlari//




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 20 Eylül 2020; 10:22:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T3RR1BL3WH1SP3R

    Arap yarımadasında ve afrika kıtasındaki ülkeler kuruluşlarının başından beri başkasının hayatına karışmıyorlae mı?
    Hem kendi dinin gerektiriyor diye kendi yaşadığın yerdeki insanları hapset hem de böyle laflar söyle.
    Klasik müslüman iki yüzlülüğü

    Alıntıları Göster
    Kaba ve degersizsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelsinler Türkiye'ye kestirsinler. Hem ülkeye döviz girmiş olur.☺️

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2000watts

    şimdiki aklım olsaydı oğlumu sünnet ettirmezdim. Yurt dışında hastanede hata yapılmış oğlumuzda bize bir şey söylemedi. Maalesef oğlumun psikolojisi bozuldu. Kız arkadaş bile yok istemiyor. İçine kapandı çocuk. Hayatımın en büyük hatası oldu. Belki tek oğlum hayatı boyunca evlenmeyecek bile. Nasıl bir travma ve hataysa. Çok pişmanım

    Bu tür dini şeyler genetik hafızalara ve toplumsal kültürel birikimlere vahşetle, kanla yazıldığından travma ötesi bir tutukluk ve koşulsuz şartsız teslimiyet yaratırlar. Şu an AK Parti'ye oy verenler de aynı hatayı yapıyorlar, bu noktada sizin ve benim gibileri uyanırken uyanamayanlar ve uyanmak istemeyenler ağlatırlar insanı kederden değil mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem Allah insanı en mükemmel şekilde yarattı,(Kur'an'da belirtildiği üzere) neden insan vücudunda kalıcı değişiklikler yapılıyor? Sünnet reşit olmayan bireylere yapılması yasaklanmalı. Reşit olan bir birey isterse kendi kararıyla sünnet yaptırabilir. Bir de çocukları altınlarla, hediyelerle kandırarak bu işlemi yapıyorlar. Henüz cinsel farkındalığa ulaşmamış çocuk sünnet olan arkadaşına yapılan düğünleri, takılan altınları, sünnet hediyesi olarak alınan PlayStation 5'leri, oyuncu tipi bilgisayarları görünce o çocuk da ebeveynlerine "ben de sünnet olcam" diyor zaten ebeveynler de sünnet yaptırmaya dünden razı olunca o çocuğun da vücuduna "azcık ucundan" kalıcı değişiklik yapılıyor ve o da çok istediği altınlar ile her yerinden ışık saçan rami, gpu'su işlemcisi bol pubg'yi full ayarlarda oynatan oyun bilgisayarına kavuşuyor. Ama o çocuk büyüyünce ve ailesinin düşüncesinden bağımsız düşünecek bir bilinç seviyesine ulaşınca vücudunda yok yere kalıcı değişiklik olduğundan kahrolacak belki de. Zaten o zamana kadar geçen yıllar içinde hediye gelmiş olan bilgisayarın da teknolojisi geçmiş olacak, değeri kalmayacak, "işe yaramaz, çöp" konumuna ulaşacak kişi de vücudunda yapılan değişiklik ile kalacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Müslümanları veya diğer dine mensup olan insanların yaptığı bir şeyi neden müslüman veya o dine mensup olmayanlar ne olacağını belirleme hakkını kendinde görüyor?

    Ortada samimiyet göremiyorum. Sen müslüman değilsen zaten yapmassın... hadsizliğin de bir sınırı olur.

  • Larry kullanıcısına yanıt

    Tabi bu araştırmalar ayda bir banyo yapanlar üzerinde yapılmış.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steelo S kullanıcısına yanıt

    Mantığa bak, hatta bakma ağlıyor çünkü. Bu mantığa göre inancında kadın sünneti olan biri gidip çocuğunun vajinasını kessin, klitorisini alsın. Sonuçta kimse karışamaz o dinden olmadan de mi? Veya adam gitsin 4 tane kadınla evlensin yaşasın? Çocuk gelinler?


    Modern toplumun kurallarını din belirlemediği gibi, dine göre de belirlenmez. Asırlar öncesinin ahlak ve normal doğru anlayışı ile şimdiki aynı değil. Asırlar önce normal olan birşey şuan modern bir toplumda ahlaksızlık veya yanlış olarak görülebiliyor. (kölelik mesela)


    O yüzden yahudi, müslüman, hıristiyan, budist veya hangi inanç olursa olsun, modern toplumda yaşamak istiyorsa bir insan, medeniyetin doğru saydığı ortak erdemlere uymak zorunda. Dinin izin veriyor olsa bile hatta dininde farz olsa bile; köle alamazsın, 4 kadın alamazsın, kadın dövemezsin, hayvan boğazlayamazsın, sünnet edemezsin çocukları.


    Yani anlayacağın sümer kökenli ortadoğu dinlerinden ilkel kabile dinlerine kadar hepsinin özgürlüğü medeniyette biter. Kurallarıda medeniyeti elinde tutan koyar.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: 88mph

    Mantığa bak, hatta bakma ağlıyor çünkü. Bu mantığa göre inancında kadın sünneti olan biri gidip çocuğunun vajinasını kessin, klitorisini alsın. Sonuçta kimse karışamaz o dinden olmadan de mi? Veya adam gitsin 4 tane kadınla evlensin yaşasın? Çocuk gelinler?


    Modern toplumun kurallarını din belirlemediği gibi, dine göre de belirlenmez. Asırlar öncesinin ahlak ve normal doğru anlayışı ile şimdiki aynı değil. Asırlar önce normal olan birşey şuan modern bir toplumda ahlaksızlık veya yanlış olarak görülebiliyor. (kölelik mesela)


    O yüzden yahudi, müslüman, hıristiyan, budist veya hangi inanç olursa olsun, modern toplumda yaşamak istiyorsa bir insan, medeniyetin doğru saydığı ortak erdemlere uymak zorunda. Dinin izin veriyor olsa bile hatta dininde farz olsa bile; köle alamazsın, 4 kadın alamazsın, kadın dövemezsin, hayvan boğazlayamazsın, sünnet edemezsin çocukları.


    Yani anlayacağın sümer kökenli ortadoğu dinlerinden ilkel kabile dinlerine kadar hepsinin özgürlüğü medeniyette biter. Kurallarıda medeniyeti elinde tutan koyar.

    Kadın vajinası kesmiyor ki ? çarpıtma. Sünnetin ne olduğuna tekrar bak. Ayrıca islamda yok kadın sünneti. 4 kadınla evlenmek de islamda yok. İslamın emri değil. Sadece izin var. Çoccuk gelin? kürt geleneğini din ile mi bağdaştırdın. Söylediklerin çok nadir olan şeyler ve bunlar müslümanlarca yapılan birşey değil.


    Modern toplum diye birşey yok işte sıkıntı orada. Bir toplumda modern olan topluluk da var olmayan da var. Köle? kadın dövmek? kardeşim haberlere bakıon mu sen? manşetlerde kadın dövenlerin çoğu sarhoş ve üzensiz ahlak dışı yaşam süren insanlar yapıyor. Medeniyeti getiren dinler olmuştur. Gelişmeyi ve ahlak ve adalet çerçevesinde dinler getirmiştir yoksa hala daha ateş yakıp avcılıkla uğraşıyor olurduk.





  • Steelo S kullanıcısına yanıt

    Ben sadece islam demiyorum ki! Kadın sünneti olan bir inanç sistemi düşün. Şimdi o inanca sahip değilsek karışamayacak mıyız? O inanca sahip biri istediği gibi modern bir ülkede inancının gerektirdiğini yapacak mı? :)


    Çocuk gelinler ve küçük yaşta evlilik tüm müslüman ülkelerde yaygın olan birşey. Peygamberin kendi çocukla evlenmedi mi? daha ötesi var mı?


    Kadın dövenlerin çoğunun sarhoş vs. olduğunu nerden çıkardın? Elinde istatistik var mı? Oysaki ortadoğu ve müslümanların çok olduğu ülkelerde kadına şiddetin istatistiki olarak karşılığı var. Yani söylediğinin bir anlamı yok. İstatistiği geçtim modern toplumda kadın döversen cezasını çekersin. Kadın döven kişininde sığınacağı referans alacağı bir din olamaz ama islamda karını dövebilirsin, gerekçe olarak dini ayet gösterebilirsin.


    Medeniyet getiren dinler ama hangi dinler? Sadece sümer-ortadoğu dinleri mi? O dinlerin uğramadığı hatta kitaplarında varlığından bile habersiz olan yerlerdeki insanlar nasıl medeni oldu peki? Uzakdoğu?


    Kadın dövmek; Nisa 34 Allah'ın kimini kimine üstün kılmasından ötürü ve erkeklerin, mallarından sarfetmelerinden dolayı erkekler kadınlar üzerine hakimdirler. İyi kadınlar, gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiğini, kocasının bulunmadığı zaman da koruyanlardır. Serkeşlik etmelerinden endişelendiğiniz kadınlara öğüt verin, yataklarında onları yalnız bırakın, nihayet dövün. Size itaat ediyorlarsa aleyhlerine yol aramayın. Doğrusu Allah Yüce'dir, Büyük'tür.



    4 kadınla evlenmek; Nisa 3; Eğer, velisi olduğunuz mal sahibi yetim kızlarla evlenmekle onlara haksızlık yapmaktan korkarsanız onlarla değil, hoşunuza giden başka kadınlarla iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz; şayet, aralarında adaletsizlik yapmaktan korkarsanız bir tane almalısınız veya sahip olduğunuz ile yetinmelisiniz. Doğru yoldan sapmamanız için en uygunu budur.


    Son olarak kadın sünnetini araştır istersen, yapılan toplumlarda derecesine göre, sadece klitoris alımından, komple herşeyi alıp birde girişini dikmeye kapatmaya kadar (regl sıvısının akması için küçük bir delik bırakarak) yöntem var.





  • Statistik S kullanıcısına yanıt

    İroni mi yaptın ciddi mi yazdın?

  • İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt

    Tıbbi durum istisnadır. Hipospadias nedeni ile ben de o civarlarda opere ettirdim benim sıpayı.

    Ama çük sağlam olsaydı, sünnet ettirmez, kararı kendine bırakırdım. 18'ini beklemek zorunda değiliz, ne zaman canı isterse, derse "kestirelim bunu" diye, kestirirdik.


    Belki de hiç istemezdi, kim bilir.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.