|
Abilerim kardeşlerim son üç gündür kendimi düşünmekten alıkoyamıyorum anlatıyorum: Ankarada oturuyorum bir daire almaya niyetlendim ve Sincan Yenikentte bir dare beğendik sözlümle beraber. daire fiyatı 3m civarında anlaştık ve emlakcı aracılığı ile bir sözleşme imzaladık birikimimiz 1.2 m civarında geri kalanını konut ve ihtiyaç kredisi biraz altın borçlanma ile halledicektik herşeyi hesaplamıştık ilk bir sene gelirimiz giderlerimize ucu ucuna yetecekti . birikimimiz olan 1.2m paranın yarısını sözlümle beraber biriktirmiştik buraya kadar herşey normaldi öyle sanıyorduk. Fakat bir hatamız oldu oda sözlümün ailesine biz bu konudan sözleşmeyi imzaladıktan sonra bahsettik. henüz genciz ve evlilik telaşından ikimizde iş koşturmacasından bazı şeyleri düşünemedik akıl edemedik herneyse sözlüm ailesine konudan bahsettiğinde beraber biriktirdiğimiz paranın bir kısmını yani onun katkı sağladığı kısmının miktarını ailesi biliyordu bunun üzerine daireden bahsettiğinde birktirdiğimiz paradan ona ait olan kısmı daireye katmamasını düğün hazırlıkları için o parayı sözlümden isteyebileceklerini söylediler işte olan burdan sonra oldu biz sözleşmeyi imzalamıştık üstüne üstlük birde emlakçı hem satıcıya hem bize 150bin tl lik senet imzalattı daireyi almaktan vazgeçmemiz durumunda ödeyeceğimiz paraydı. İşte beni düşündüren kısım burası varlıklı bir aile değiliz ve o 150 bin lira benim aylık maaşıma denk geliyor ve o parayı vermek beni zorlayacak sanırım birçok kişiyide zorlayacak bir miktar . Gelelim elde olanlara daireye ben 1.6m kredi çekmek için bankaya başvurdum ön onaydan geçti ve daireye exper gitti bu süreçte başvuru emlakçının tanıdığı bankacı aracılığı ile sözleşmeyi yaptığımız o gün yapıldı yapılmıştı neyse exper eve 3m değer biçmiş ve banka 1.5m kredi verebileceğini söylüyor bu haber benim için iyi bir haberdi çünki bu sayede kredi istediğim tutarda çıkmadığı için evi almayacaktım ve ne kaporam yanacaktı nede o 150 bin tlyi verecektim fakat bu süreçte evi alamayacağımı ben emlakçıya söylemedim çünki benden 150 bin tl yi talep edecekti. Emlakçı ile kredinin 1.5m kadar çekebileceğimi öğrendiğimi konuştum ve bu kredi ile evi alamayacağımı söyledim zaten 1.6m çıksada alamıyorum artık yukarıda bahsettiğim sebepten dolayı ama bunu söylemek istemedim. Emlakçı ise pazartesi günü yani yarın tekrar bankacı ile görüşeceğini birşekilde evin değerini 3.2m göstermeye çalışacaklarını söyledi. Ben ise şu an bekliyorum ve kendimi düşünmekten alıkoyamıyorum ne yapacabileceğim konusunda çok bir fikrim yok yarın artık krediyi çıkartamazsalar benim için iyi birsenaryo fakat krediyi çıkartırsalar bu 150 bin tlyi ödemek beni bu durumda çok zorlayacak. Sadece derdimi sizlerle paylaşmak istedim yarını beklemek dışında yapabileceğim bir şey yok . Sizlerde eğer birgün böyle bir duruma düşerseniz kesinlikle sizin olmayan para dışındaki paralar ile bir plan kurmayın pahalı bir tecrübe oluyor. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler