Şimdi Ara

Daikin ururu sarara dışarıdan içeriye alınan hava ( soru )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daikin ururu sarara cihazlar dış ortamdan temiz hava alıyormuş. Peki bu havayı içeri alırken [ ısıtmada ] ısıtıyormu ? [Soğutmada] soğutuyor mu ? Yoksa yazın hem soğutmadayken o cihaz içeriye sıcak hava mı alıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 22 Mart 2011; 19:40:40 >

• kardeş galiba her iki, durumdadada temiz hava veriyor. net bir açıklama bulamadım amahttp://www.daikin.com.tr/product/for-your-home/heating-cooling/wall-mounted-one-room/default.jsp#set0 bu linkkteki Features bölümünde aynen : Güçlü havalandırma oda havasını 2 saat içinde taze dış ortam havası ile tazeler sıcak veya soğuk belirtilmemiş bence her iki durumdada aynı fonksiyon vardır. bu klima klimaların en babası. videodakihttp://www.daikin.com/global_ac/products/residential/urusara_series/videos.html göre önünde japonlar gibi eğilmek gerekiyor. eğerki dışarıdan içeriye temiz havayı 2 saatte temizliyorsa süper birşey bu.. nemlendirme fonksiyonu bile yeter bakın bu türk sitesinde detaylı açıklama varhttp://www.ozsahklima.com/daikin/ev-tipi-klima-ururu-sarara.html uğraştıran nemlendirme cihazlarını kaldırıp çöpe atabilirsiniz onlarla uğraşılmıyor çünkü soğuk olanları bakteri üretir hergün temizlik ister ve odanızın heryerini beyaz kirece boyar. sıcak olanlarsa daha az zahmetlidir haftada bir sirkeli suyla temizlik ister. mikrop üretmez ama kaynar su tehlikesi vardır. sonuçta her ikiside uğraştırıcıdır. cihaz kışın süper nem verir yazınsa daha kuvvetli nem alır. hava temizleme olayı pek önemli değil benim için. keşke birde aspire etsydi odadaki ortamı bir o eksik sanırım onuda yazkın zamanda eklerler:)) yazın bir arkadaş çok uygun rakama almıştı bu klimanın 42 lik olanını oldukça uygundu.

quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Daikin ururu sarara cihazlar dış ortamdan temiz hava alıyormuş. Peki bu havayı içeri alırken [ ısıtmada ] ısıtıyormu ? [Soğutmada] soğutuyor mu ? Yoksa yazın hem soğutmadayken o cihaz içeriye sıcak hava mı alıyor ?

• yaw büyük şehirlerde dışardan hangi havayı alacakta bunu içeri verecek! geceleri leş gibi hava var dışarda
    bu işte bir sakat olmasın!

her ne kadar Ururu-Sarara nın böyle bir özelliği olsada bu cihaz bizde iş görmez,ayrıca dünyanın parası bu meret
  • niye iş görmesin hocam çağ atladık ülkede egzost dumanımı kaldı. her şeyimiz düzenli. artık cigara bile içirtmiyorlar. ve kişi başına düşen millli gelir oranı 100 bin dolar falan. neden alamıycakmışız bu klimayı?
    ya sahi hocam siz dünyayı dolaşmış birisi olarak baza istasyonları dünyadada aynı bizim ülkemiz gibimi kurulu konu başka gibi gözükmesin temiz havadan aaçınca bir sorim dedim acaba yeterli ışın alabiyormuyuz yoksa biraz daha saz istasyonları artmalımı
    quote:

Orijinalden alıntı: albani

yaw büyük şehirlerde dışardan hangi havayı alacakta bunu içeri verecek! geceleri leş gibi hava var dışarda

her ne kadar Ururu-Sarara nın böyle bir özelliği olsada bu cihaz bizde iş görmez,ayrıca dünyanın parası bu meret

• Alttaki yazıdan havayı ısıtarak/soğutarak içeri verdiğini çıkartabiliriz sanırım

HAVALANDIRMA

pencereler kapalıyken bile temiz hava

Ururu Sarara, klasik klimalardan farklı olarak, odaya temiz ve şartlandırılmış hava verir. Ururu Sarara 26 m²’den büyük bir odanın havasını iki saatten kısa bir sürede temiz hava ile değiştirebilen, konut tipi uygulamalara yönelik ilk klima sistemidir. Ayrıca içeri alınan taze havanın sıcaklığı, ortamı soğutmadan ya da ısı kaybına yol açmadan istenen değere getirilir. Sistemin diğer bir avantajı da, taze hava fanının dış ünitede olmasıdır. Bu sayede iç ortamda herhangi bir fan sesi duyulmamaktadır.
  • yaw beyler ben klimacı ustası yada mühendsi filanda değilim!

ancak yukarıda ve genelde Ururu-Sarara bilgilerine baktığım zaman ""dışardan alınan hava"" tabiri vardır!

bende burada bir itiraz koyuyorum,kışın büyük şehirlerde akşam/gece çok pis bir hava var,kesif bir kömür/odun v.s kokusu
    (vede varoşlardan yakılan "LASTİK" kokusu)vardır bu durumda cihaz dışardan böyle bir havayı alırsa,belki bunuda ayrıca temizleyip
    içeri veriyor olabilir buda bana sakat geliyor Efeler!

Elin "caponu" böyle teknolojileri bizim gibi memleketler veya geri kalmış ülkeler v.s için üretmiyorki,yaw Antalya da bile özellikle
    şehrin iç kesimleri/merkez ve varoşlarda leş gibi kömür kokusu var bizim Lara tarafı nisbeten temiz!ama yinede var

Ya ben bu sistemi anlamadım ve kendi mantığıma göre yorumluyorum ve dolayısıyla yalnışta anlamış-yorumlamış olabilirim,
    bu sebebten bu cihaz bize yaramaz dedim,yoksa DAIKIN bu klima işinde bir numara ona lafım olamaz

İşin tekniğini bilen birisi açıklarsa bizde sayesinde öğrenmiş oluruz! böylece haybeye yalnış yorumlar filanda yapmayız

Gerçi ben almıyayım böyle cihazları,bu rakamlara ben klima filan almam

++

Köyden Kovulan Hocam iyi akşamlar,evet aynen dediğin gibi Kişibaşı geliri $ 100bini bile aştık "palavracılar" sayesinde;biz evde 3 kişiyiz demekki
    bizim eve senede $ 300bin giriyor ülen işe bak,amma zenginmişim ben,ama arpaları göremiyorum ben hala nerde ülen bu "yeşiller"
    birileri memleketi uçuruyor ama ne uçan ne kaça bir şey var aynen çakılmışız!! yalan-dolanla memleket götürülmektedir!

Baz İstasyonlarını sormuşsun;ama ben ne Uzakdoğuda nede Avrupada hiç böyle bizdeki gibi Apartman tepelerinde filan şey görmedim
    mutlaka orada da sistemin çalışması için bir şeyler vardır ama açıkçası ne aklıma geldi nede gözüme çarptı,bizdekiler gibi,zaten böyle absürt
    işler bizim gibi ülkelerde olur

Herhalde bolca ışın alıyoruz,ben hiç üşümüyorum sen senelerde herhalde ışındandır

++
    Ülen muhabbete bak be,içmeden kafayı bulduruyor

• albani üstad dah ne istiyoruzki içip hem vücudumuza zarar vermiyoruz. hem paramız gitmiyo bedavadan serhoş oluyoruz:)) bize daha çook kafayı buldururlar biz her gördüğümüz sakkallıya dede dersek

quote:

yaw beyler ben klimacı ustası yada mühendsi filanda değilim!

ancak yukarıda ve genelde Ururu-Sarara bilgilerine baktığım zaman ""dışardan alınan hava"" tabiri vardır!

bende burada bir itiraz koyuyorum,kışın büyük şehirlerde akşam/gece çok pis bir hava var,kesif bir kömür/odun v.s kokusu
    (vede varoşlardan yakılan "LASTİK" kokusu)vardır bu durumda cihaz dışardan böyle bir havayı alırsa,belki bunuda ayrıca temizleyip
    içeri veriyor olabilir buda bana sakat geliyor Efeler!

Elin "caponu" böyle teknolojileri bizim gibi memleketler veya geri kalmış ülkeler v.s için üretmiyorki,yaw Antalya da bile özellikle
    şehrin iç kesimleri/merkez ve varoşlarda leş gibi kömür kokusu var bizim Lara tarafı nisbeten temiz!ama yinede var

Ya ben bu sistemi anlamadım ve kendi mantığıma göre yorumluyorum ve dolayısıyla yalnışta anlamış-yorumlamış olabilirim,
    bu sebebten bu cihaz bize yaramaz dedim,yoksa DAIKIN bu klima işinde bir numara ona lafım olamaz

İşin tekniğini bilen birisi açıklarsa bizde sayesinde öğrenmiş oluruz! böylece haybeye yalnış yorumlar filanda yapmayız

Gerçi ben almıyayım böyle cihazları,bu rakamlara ben klima filan almam

++

Köyden Kovulan Hocam iyi akşamlar,evet aynen dediğin gibi Kişibaşı geliri $ 100bini bile aştık "palavracılar" sayesinde;biz evde 3 kişiyiz demekki
    bizim eve senede $ 300bin giriyor ülen işe bak,amma zenginmişim ben,ama arpaları göremiyorum ben hala nerde ülen bu "yeşiller"
    birileri memleketi uçuruyor ama ne uçan ne kaça bir şey var aynen çakılmışız!! yalan-dolanla memleket götürülmektedir!

Baz İstasyonlarını sormuşsun;ama ben ne Uzakdoğuda nede Avrupada hiç böyle bizdeki gibi Apartman tepelerinde filan şey görmedim
    mutlaka orada da sistemin çalışması için bir şeyler vardır ama açıkçası ne aklıma geldi nede gözüme çarptı,bizdekiler gibi,zaten böyle absürt
    işler bizim gibi ülkelerde olur

Herhalde bolca ışın alıyoruz,ben hiç üşümüyorum sen senelerde herhalde ışındandır

++
    Ülen muhabbete bak be,içmeden kafayı bulduruyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daikin o cihazda dışarıdan direk havayı içeriye almıyor.Dışardaki nemi alarak dış ünitenin üstünde özel bi panel yapmışlar ordan içeriye nemi aktarıyor.Daha sonra evaparatörün üstünden geçirip ısıtıyor ve fan yardımıyla içeriye gönderiyor.Yani dışardan direk havayı alıp size göndermiyor.Burdanda izleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eina -- 14 Mart 2011; 18:28:32 >
  • bu özellik emura serisinde de varmı?
  • eina üstad, ben yazımda, videoyu izledim doğruysa dedim.. çünkü net bilmiyorum. fakat baya iddialı bilgiler var. nem alıp verme haricinde taze havanın dışarıdan alınıp içeriye filtre edilip verilmesine kadar temsili video yapmışlar. artık ne kadar doğruysa. 26m2 alanın havasını 2 saatte tazeleme gibi bir iddiada bulunmuşlar.

quote:

Orijinalden alıntı: eina

Daikin o cihazda dışarıdan direk havayı içeriye almıyor.Dışardaki nemi alarak dış ünitenin üstünde özel bi panel yapmışlar ordan içeriye nemi aktarıyor.Daha sonra evaparatörün üstünden geçirip ısıtıyor ve fan yardımıyla içeriye gönderiyor.Yani dışardan direk havayı alıp size göndermiyor.Burdanda izleyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: eina

Daikin o cihazda dışarıdan direk havayı içeriye almıyor.Dışardaki nemi alarak dış ünitenin üstünde özel bi panel yapmışlar ordan içeriye nemi aktarıyor.Daha sonra evaparatörün üstünden geçirip ısıtıyor ve fan yardımıyla içeriye gönderiyor.Yani dışardan direk havayı alıp size göndermiyor.Burdanda izleyebilirsiniz.

öğrenmiş oldum sayende kardeş...sağol...
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

Orijinalden alıntı: yabancı7

bu özellik emura serisinde de varmı?

evet var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 21 Mart 2011; 19:33:26 >
  • Servisi çok övdü videosunu izledim güzel bir cihaza benziyor ,ama fiyatları pahalı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

niye iş görmesin hocam çağ atladık ülkede egzost dumanımı kaldı. her şeyimiz düzenli. artık cigara bile içirtmiyorlar. ve kişi başına düşen millli gelir oranı 100 bin dolar falan. neden alamıycakmışız bu klimayı?
    ya sahi hocam siz dünyayı dolaşmış birisi olarak baza istasyonları dünyadada aynı bizim ülkemiz gibimi kurulu konu başka gibi gözükmesin temiz havadan aaçınca bir sorim dedim acaba yeterli ışın alabiyormuyuz yoksa biraz daha saz istasyonları artmalımı
    quote:

yaw büyük şehirlerde dışardan hangi havayı alacakta bunu içeri verecek! geceleri leş gibi hava var dışarda

Ben yıllık 8.000 dolar kazanıyorum bunun geri kalan 92.000 dolarını kim alıyo merak ettim . çok sağlam saçmalamışsın ..

• quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

niye iş görmesin hocam çağ atladık ülkede egzost dumanımı kaldı. her şeyimiz düzenli. artık cigara bile içirtmiyorlar. ve kişi başına düşen millli gelir oranı 100 bin dolar falan. neden alamıycakmışız bu klimayı?
    quote:

Ben yıllık 8.000 dolar kazanıyorum bunun geri kalan 92.000 dolarını kim alıyo merak ettim . çok sağlam saçmalamışsın ..

dostum zaten saçmalayıp 92000 dolar için dalga geçtiğimiz belli albani hoca ile birlikte protesto niteliğinde şakalaşmışız. bu yazının neyine çok saçmalmışsın diyorsunuzki hala. sanırım anlayamadınız durumu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.