Şimdi Ara

DAİKİN EMURA KLİMA SEÇİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 36 Metrekare iki odanın birleşmesinden oluşan hem yatak odası hem de oturulan odamıza klima almaya karar verdik. Ev en üst kat üstü çatı çift cam pimapen var bir cam balkon bir de cam var bu şekilde batı cephe odada bebek de uyuyor. Bu arada ev Ankara da. Merkezi sistem ısınma var. Şöyle ki Emura serisinde iki ürünü beğendim; Daikin Emura FTXJ35LS Klima (11950 BTU) en ucuz 4681 TL , bir de bu Daikin FTXJ35LW Inverter Klima 4.365 TL. 11.900 btu soğutma. Kafamı karıştıran noktalar;
    1- bu 50 btu fark bu özellikli odada çok fark eder mi, bu oda için bu btular yeter mi
    2- Yatak odasında olması 2 yaşında bebek için sıkınıtı yaratır mı yoksa 34 metrekare salona mı koymak lazım. Akıllı göz özelliği filan işe yarar mı hasta olmayı engeller mi
    3- Kışın bu odayı ısıtabilir mi
    Başka önerileriniz varsa onlarıda alabilirim

• Bir insanın dahi 500BTU olduğunu düşünürsek 50BTU etken fark zaten yaratmayacaktır. benim takıldığım nokta ise Cam balkon olan ve 36 metrekare alan için 12 lik klimaya yönelmiş olmanızdır. Tespiti siz mi yapmıştınız acaba hocam?
    Diğer sorularınıza ona göre ilerleyelim :)

Bir not ekleyeyim:

Normal formüle göre ilerlersek 36 / 2.2 x 1000 = 16363BTU gibi bir rakam çıkar ortaya
    Bölge katsayısına göre hesaplarsak, Ankara'da olduğunuza göre 36 x 346 = 12456BTU buna ilaveten 3 kişi için 1500BTU ve aydınlatma - tv vs için de 1000BTU koysanız yine ortaya 14959BTU çıkar
    Yani her durumda 12.000 BTU nun üzerinde bir alandan bahsediyoruz. mümkünü var ise ücretsiz bir keşif hizmeti alsanız çok daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Evet kabaca hesapladım. Balkonlu bir oda oturma odası ile yatak odasını birleştirdik bir salondan biraz daha büyük oda elde ettik. Yani en az 14000 Btu gerek diyorsunuz anladigim kadarı ile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mikdatbal M kullanıcısına yanıt
    Hocam işin BTU hesabı bu şekilde, ihtiyacınız olan BTU nun üzerinde klima almanız her zaman için tavsiye olanıdır 14.000 sizin ihtiyacını olan değer olarak ortaya çıkıyor, ''ısıtma da kullanmayacağım'' deseniz dahi yine de almayı düşündüğünüz markanın servisinden ücretsiz keşif talep ediniz, bizler burada matematiksel hesaba göre bilgi veririz, ürünlerinin kalite ve performanslarına göre o alanın ihtiyacını karşılayıp karşılamayacağına en iyi karar verecek mercii yetkili servislerdir.

Derseniz ki ''ısıtmada da kullanacağım'' o zaman tereddütsüz zaten 18.000BTU bir klima almanız gereklidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.