+140 iqlu bir insan yks çalışsa neler yapardı , nasıl bir sonuç elde ederdi |
DAHİ BİR İNSAN YKS ÇALIŞSA

-
-
Aklı olan YKS çalışmaz.
-
Say 111 tyt 42 ea 26 oluyormus hesapladim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yapılmışı var
senn nıye calıstın? ilk 300de olmayan bır unı ıcın mı
-
Berat Mutluhan Seferoğlu tanıdığı 160 iqlu birisinden bahsediyordu ve matematikçi birisiyle konuşurken sırf o konuşmada dinlediği bilgilerle soyut matematik konularını kağıda dökebildiğini söylemişti.Gerçekten dahi birisine bu konular çocuk oyuncağı gibi gelir minimum çalışmayla 1k falan yapar herhalde.
Tabi bu insanlar milyonda birler belki de daha da nadirler şu an sınava girenler arasında taş çatlasa 5 tane vardır bunlardan
-
konusan behzat rasuli olursa ben de yaparim
Çalıştığımı kim söyledi?
Bölüm sıralamasına bak, üniversite sıralamasına değil.
çalışmadan yaptıysan helal
-
hangi videoda bahsetti çok ilgimi çekti
-
hocam en çok ilgimi çeken konulardan biri bu , acaba o dahiler şu an ne yapıyor
-
Canlı yayınlarından birinde bahsetmişti.Ben bunu yazdıktan sonra hemen hangisiydi diye aradım da bulamadım bir türlü bir tane video 6 saat falandı ondaydı sanki diye düşündüm de eh ebesininki ona mı bakacağım dedim bıraaktım yoksa atacaktım videoyu da
-
anladım hocam boş zamanımda bakayım ben
-
Valla değişir William Sidis diye bir adam var 11 yaşında harvardda matematik dersi veren bir dahi sonra kendisi tutuklanıyor zart zurt falan en son akademiye küfredip ofis işlerinde bir de hesap makinesi kullanan işlerde çalışıyor.
Ramanujan var bunu anlatmama gerek yoktur.
Dantzig diye bir adam var onun hikayesi diğer ikisi değil ama baya ilginç derste tahtadaki iki problemi defterine geçirip eve gidiyor sonra evde ikisini de çözüyor.Profesöre çözümleri veriyor meğersem adamın çözdüğü iki soru çözümsüz istatistik problemleriymiş.Sonra doktorasını yapacakken hiç ayrı konu bulmaya uğraşmıyor o çözümleri yayınlıyor.
-
130 iq ve üzeri toplumda %2.2 civarında görülüyor. Milyonda bir değil dahi oranları, sanılanın aksine sınav sonucuna negatif etki bile yapabilir.
Sonuçta oturup çalışmak zorunda, denemelere vs. aynen girecek, aynı şekilde temeli sağlam olmalı, 110 veya 120 IQ'ya göre çok fark edeceğini sanmıyorum. 160 üzerindeyse ise bu kişiye ve zamanına tamamen yazık oluyordur YKS ile uğraşıyorsa.
Bu kadar zeki olmaya gerek kalmadan, YKS dışında çözüm yolları var. Araştırın, uğraşın.
-
130 iq üstü dahi değil ki çoğu testte 140(farklı testler göre değişir) üstü dahi sayılıyor bir de iq skorlarında yukarılara gitikçe 1 puan bile baya fark yaratabiliyor benim yazdığım william sidis tarzı adamlar gerçekten çok uç milyonda bir örnekler.
Sınav sonucuna negatif etki yapabilir kısmına kısmen katılıyorum "Gifted kid syndrome" muhabbeti gerçek bu tarz insanlar harbiden büyüyünce çok pis depresyona girip zortluyorlar.Bunun bizzat örneğini abimde gördüm adam pertevniyale parmağını bile oynatmadan girdi ama 4 kere üni sınavına girdi şu anda da y*rak gibi bir hayatı var.
Yine de benim kastettiğim seviyedeki dahi insanların bunu yaşayacağını sanmıyorum onlar çok ayrı bir seviye oluyorlar zaten yks falan da uğraşmıyorlardır başka rotalardan gidiyorlardır ama uğraşırlarsa senin 2 haftada anladığın konuyu 2 saatte oturtan bir adam olduğu için bence gayet de iyi yaparlar.
-
çok garip abin neden öyle bir duruma düştü tamamen depresyon kaynaklı mı
-
Ben böyle düşünmüyorum. Kavrama süresi arasında fark olabilir, ama çok fazla olacağını sanmıyorum. 110 IQ ve üzeri insanları aşırı zorlayacak şeyler yok yks'de. Şöyle düşünün 200 IQ adama da 110 IQ çocuğa da basit 4 işlem soruları sorsanız arada bir fark göremezsiniz, çünkü IQ farkını ortaya çıkaracak bir materyal yok ortada.
Yüksek IQ'lu insanın zeka sınırlarını zorlayacak bir içerik yok YKS'de. En zor içerik, üniversitelerin giriş dersleri düzeyinde kalıyor genelde, unutmayalım üniversiteler ortalama üzeri insanların hepsinin okuyabileceği şekilde kurulmuş kurumlar, sadece dahilere eğitim verme amaçları yok. YKS içeriği ise üniversitenin de epey altında kalıyor.
130 IQ üstün zeka olduğu için yazdım, genelde bu IQ dünyada en iyi üniversitelerdeki en zor bölümlerde bile okuyanların IQ ortalamasının üzerinde oluyor. 140 IQ ise genel kabul olarak dahi sayılan başlangıç IQ'su ve %0.4 oranda görülüyor. 250 kişiden biri 140 IQ veya üzerinde oluyor toplumda. Yine çok ender değil, YKS sonuçlarına göre bilgisayar bölümlerinin yüzdelik dilimlerine bir daha bakın isterseniz.
İstediği kadar yüksek zekası olsun, içeriğin büyük bir kısmı ezber ve pratik gerektiriyor. Biyolojiyi siz geç kavradığınız için mi daha zor öğreniyorsunuz mesela? Üniversitede de bir sürü derste içerik zor değil ama çok büyük bilgi yığını var, oturup emek ve zaman harcamak gerekiyor... Bu insanların IQ'sunu zorlayacak alanlarda toplum içinde pek rekabet göremezsiniz. Satranç bile çok büyük oranda teorik bilgi, açılış ve oyun sonu ezberi, bilgisi gerektiriyor.
O kadar zeki olmanıza gerek olduğunu sanmıyorum durumu anlamak için. Seviyenizin epey altında olan bir topluluğa girin, bakalım ne kadar mutsuz olacaksınız. Özellikle mesela sizin seviyenizin altında bir hocadan ders dinleyin, öğrenciler de düşük seviyede olsun, durum değerlendirmesi bile yapamasınlar. Ne kadar yalnız hissedeceğinizi düşünün, belki yaşamışsınızdır bu durumu. IQ yükseldikçe, hayatta her ortamda yaşadığınız şey bu olacak, işkence gibi aslında.
Bobby Fischer'ın veya Évariste Galois'ın hayatlarına bakın, bu insanlar gerçekten dahilerdi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 17 Mart 2023; 15:41:1 >
En Beğenilen Yanıtlar

Say 111 tyt 42 ea 26 oluyormus hesapladim
![]() |
Aklı olan YKS çalışmaz. |
Benzer içerikler
- en iyi tıp fakülteleri
- 70 obp kaç bin geri atar
- kesme potansiyeli formülü
- denge sabitinin birimi nasıl bulunur
- özürlü devamsızlık 21 gün olursa ne olur
- telegram indirim kanalları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X