Şimdi Ara

Daha önce kan veren arkadaşlara bir kaç sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ilk defa kan bağışlıyorum.Faydası olduğunu duymuştum.Bu konuda bilen arkadaşlara bir kaç sorum war...

Sağlıklı olan herkes kan verebiliyor mu? Anjio ve bademcik ameliyatı geçirdim.Ameliyat olanlar kan veremiyormuş sanırım.Zayıf biri olduğum için (1.78 boy,61 kg) benden kan almayacaklarını düşünüyorum ama inşallah bunun tersi olur.Son olarak kan vermenin sağlığa ne gibi faydaları zararları vardır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple -- 17 Mayıs 2006; 22:00:33 >

• şimdi arkadaşım öncelikle kan vermek iyidir derler özelliklede yılda 2 kez vermek sağlık acısından cok yararlı diye duymuştum.

Bu arada kan vermekten korktugunu söleme sakın?
  • sağlık yönünden faydasını/zararını bilmem ama bildiğim kadarı ile kan verme ile ameliyat olmanın bi alakası yok
  • Benim bildğim ise eskiden ilkokulda kızılay haftasında gelen hemşireler söylerdi,kan verdiğinizde haliyle vücudumuzda eksiklik oluyor böylece yeniden vücud üretmeye başlıyor,bi nevi devir daim işlemi gibi bişey.
  • @Marmarali arkadaşım ilk defa kan vereceğim için biraz tırsıyorum açıkçası

@Adoniss sağolasın

Baygınlık vs oluyor mu kan verdikten sonra ?
  • ben verdim geçen ay

çok iyi geldi
    tansiyonum yükseliyordu geceleri

şu an çok rahatım
  • quote:

Orjinalden alıntı: GreatSoLdiER

@Marmarali arkadaşım ilk defa kan vereceğim için biraz tırsıyorum açıkçası

@Adoniss sağolasın

Baygınlık vs oluyor mu kan verdikten sonra ?

baygınlık falan soz konusu olamaz. Kan veren insanda halsizlik olabilir bu da cok normaldır. Son 6 ay içerisinde 100lerce kez kan verdim sanırım, ne korkacak ne endişelenecek ne fizikici acıdan rahatsız edecek bir durum yok.

Bak ben sana tarif edeyim kısaca.

Diyelim ki koldan alacaklar sağ veya sol tercihini yapıyorsun ( sana bırakırlar genelde )

sonra kolunun üst kısmına kolunu hafifce sıkacak şekilde ip gibi bir şey takarlar ve biraz sıkarlar.

Sonrasında ise pamuk ile hemşire damarlarının yogun oldugu bölgeyi siler

Sonra ise eli yardımı ile damarı bulmaya calışır bu sırada senden elini acıp kapatmanı isteyebilir.

Sonra damarı bulduktan sonra igneyi içeri dogru ittirir ve damara girer. (burada cok az da olsa bir agrı hissedeceksin arı sokması gibi en fazla)

ve gerektiği kadar kan alırlar. (kan alınırken hiç bir şekilde acı falan hissetmessin daha dogrusu hiç bir şey hissetmessin)

hemşire kan alma olayı bittinginde önce kolunu sıkan ip çözer sonra igneyi falan ceker bir pamuk verir ve geçmiş olsun der.

İşte bu kadar kolay.

Şimdiden Geçmiş Olsun.

Eeee artık sende deneyimini paylaşırsın burada :DDDD

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Paylaşırım tabi

Peki bir ünite kan vermek ne kadar sürüyor aşağı yukarı ?
  • Kan vermeden önce sıkı bir yemek ye, asla aç karna kan verme.
    Kan alınırken avucunu açıp kaparken acele etme, yavaş yavaş avcunu kapa ve aç, hızlı yaparsan başın döner, hatta bayılabilirsin. Kolay gelsin.
  • tahlil form doldurma 10 dk.... kanı almaları senin kan basıncına bağlı.... 5 _ 10 dk arası değişebilir
  • iki kan verme arası 3 ay süre tavsiye edilir..senede en az bir kez kan vermek vücudu özellikle kemik iliklerini çalıştırır..faydalıdır.
    senin tansiyonunu ölçerler,bir sorun varsa almazlar zaten merak etme
    insan vücudu her zaman yaklaşık 1 lt yedek kanı hazır tutar ..
    (ne olur olmaz diye )
  • Daha dün kan verdim dedem için. bence herkes vermeli. emin olun birgün sizin ihtiyacınız da olacak. ama sistem o kadar yozlaşmış ki kanını satan adamlar bile var piyasada. ben 3 ayda bir veriyorum. şu ana kadar zararından çok faydasını gördüm.
  • Ben arada sırada aklımdan kan vermeyi geçiriyorum ama korkuyorum. Korkum şu ki burası Türkiye, bazı televizyon programlarında görüyoruz CE damgasız şırınga vs. kullananlar oluyo. Diğer korkum da bir şekilde kullanılmış bir malzemeyi bende kullanırlar da AIDS falan kaparsam diye. Düşünceleriniz neler? Sizce İstanbulda nerelere güvenerek kan verebilirim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: UML

Ben arada sırada aklımdan kan vermeyi geçiriyorum ama korkuyorum. Korkum şu ki burası Türkiye, bazı televizyon programlarında görüyoruz CE damgasız şırınga vs. kullananlar oluyo. Diğer korkum da bir şekilde kullanılmış bir malzemeyi bende kullanırlar da AIDS falan kaparsam diye. Düşünceleriniz neler? Sizce İstanbulda nerelere güvenerek kan verebilirim?

böyle bişey olması çok zor bence..en azından ben o kadar gözü dönmüş insanlara rastlamadım..
    ama ,şüpheleniyorsan ,Kızılay kan merkezinde verebilirsin..bence..
  • kan alınan aletlerin tümü... iğne poşet hortum vs. vakumlu poşetten çıkıyor set olarak...

öyle degilse kaçın zaten....
  • Arkadaşlar teşekkür ederim...

Bende zaten Kızılay Kan merkezinde kan vereceğim.Kullanılan iğne vs... steril olduğunu nasıl anlarım ? Poşetinden fln çıkartıyor değil mi?
  • gözünün önünde açması lazım poşeti........
  • 1)O set gözünün önünde açılır.Zaten sen ne zannediyordun?Adamların kanı aldıktan sonra temizlediklerini mi? Bu inan o setten çok daha pahalıya gelir
    2)Zayıf insanlar rahatlıkla kan verebilirler.Sorun kilolu insanlardadır.Fazla kilolu olanlardan kan alınmaz
    3)Hiç acıtmıyor yalnızca o iğneyi sokarken sinek ısırmış gibi oluyor.Bu iğne kan tahlilinde kullanılan iğnenin aynısı; orada ne kadar acıtıyorsa burada da o kadar acıtır
    4)Ameliyat olanlar kan verebilir.Bulaşıcı kan hastalığı olanlar veremez(hepatit,aids gibi)
    5)Kan verdiğimin ertesi günü 11 km koştum ve aynı sürede koştum.Yani bırak bayılmayı 1 ünite kan performansına bile fazla etkimiyor
  • kızılay sağlıklı evet benim annem 3 ayda bir falan veriyor..hatta birde anneme küçük bir defter vermişler çok fazal kan verdiği için..her kan verişinde işaret koyuyorlar işte kaç defa verirsen valla yanlış hatırlamıyorsam gümüş bronz madalya falan vereiyorlaRMIŞ..birde evet çok sağlıklılar..iğneyi öünde açıyor tabi..tansiyonuna falan bakıp kan vermeye uygunmusun diye ölçüyorlar..

ama sonra tabi amacım kötülemek değil ama kızılay bu kanları para ile satıyor..aslında gidip hastaneye de verebiliriz..anons yapıyorlar ya o zaman kana ihtiyaç olan hasta bu kanı ücretsiz temin etmiş oluyor..

birde şişman insan da daha çok kan olur diye birşey yok..farketmiyor yani şişman zayıf..kilolouysan kasızda olabiliyorsun..zayıfsan çok kanında olabiliyormuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afroditg -- 18 Mayıs 2006; 11:10:39 >

• ÖNCELİKLE KİLONDAN HERHALDE SENDEN AKN ALMAZLAR.BENDE İLK KAN VERDİĞİMDEN SONRA ÜŞÜMEYE BAŞLADIM.DEVAMLI ÜŞÜYORUM KAN VERMEMLE ALAKALI MI BİLMİYORUM.ARKADAŞLAR HERKEZ KAN VERSİN ÇOK ÖNEMLİ BİRŞEY BU.BEN 3 AYDA BİR KAN VERİYORUM.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.