Şimdi Ara

Daelim S3 Advance 250

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
7.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu motoru kullananlar varmı? nasıldır?, kore malıymış,xmax 250 ile arasında ne gibi farklar vardır? iki motoru değerlendirebilecek arkadaşlar
    Uzun yol yapacak motor arayışı içerisindeyim bilenlerin yardımlarını bekliyorum.

    fiyat olarak xmax250 den 2.000tl daha ucuz anahtarsız çalıştırma özelliği var yanına yaklaştığında çalışmaya başlıyor.

     Daelim S3 Advance 250[album]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abraxsas -- 6 Mart 2015; 9:52:26 >







  • Ben sıfır aldım ve son derece memnunum. Gayet konforlu ve her anlamda (alım, yedek parça, yakıt vs.) ekonomik bir motor.

    http://www.scooturk.net/showthread.php?t=15925 Bu linke tıklarsan, daelim s3 250 ile ilgili en geniş bilgiye sahip olabilirsin.

    Xmax250 kullanmadığım için objektif bir kıyas yapamam.
  • Kuva-i milliye kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabın için, verdiğin linki inceliyorum.
  • Bende var ve memnunum. Eski sayfalarda incelemem olmasi gerekiyor silinmemisse.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekomeko E kullanıcısına yanıt
    uzun mesafelerde nasıl? konfor olarak, yakıtı nasıl?,trafik sigortası ne kadar ödüyorsun? servisi nasıl? bakım aralıkları parça sıkıntısı yaşanıyormu? acaba eğer incelemende bu sorulara eski sayfanda cevap veriyorsan, linkini verebilirsen sevinirim teşekkürederim.
  • ben de bir s3 sahibiyim, 750 kmde marş bilyasında sorun oldu; kaçırma yaptı. servisi biraz sallandı, yuvarlandı ama 5. gün yenisi takılmıştı. adam bu kadar ağırdan almasa 3. gün takmış olabilirdi. onun dışında bir parça ihtiyacım olmadı. kullanım konforu açısından bende bir de PCX var, sanıyorum ki PCX dha konforlu ama genişlik, rahat oturuş ve tabi ki performans açısından da S3 ün hakkını vermek lazım. PCX ten inip ona bindiğimde gemiye binmiş gibi his veriyor. yakıt için herkes farklı şeyler söylüyor, ben tam ölçemedim hiç, sanıyorum ki ortalama 3.5 lt/100 km harcıyordur ki bu benim pcx in neredeyse iki katı.
  • *SaDRaZaM* * kullanıcısına yanıt
    100Km de 3.5lt yakması fena değil aslında pcx yarısını yakıyorsa o baya iyiymiş, sanırım 150cc lik olmasından, kıyaslama için teşekkür ederim. Arkadaşların motorları hakkındaki yorumları çok faydalı oluyor, bizim gibi yeni alacaklar ve karar vermekte olanla için, Kafamda bir şeyler yavaş yavaş şekillenmeye başladı. 2. tercihim şuan için, yada B planım, Daelim S3 Advance 250 , 1. tercihim xmax 250 bakalım zaman ne gösterecek ,yorumun için teşekkürederim.


    ekleme: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abraxsas -- 17 Şubat 2015; 8:26:43 >
  • tercihleriniz saygıyı hak ederler elbette. lakin xmax ın s3 ten çok yaktığını söylerler. yakıt açısından bakılınca xmax avantajlı değildir. xmaz daha yüksek bir motordur, trafikte durmak zorunda kaldığınızda ayaklarınızı kolayca yere basamayabilirsiniz. yamaha markasının avantajları olduğunu düşünürdüm ama takip ettiğim forumlarda insanlar yamahada da parça bulmanın çok kolay olmadığını söylemekteler. fiyatların uçuk olması da cabası. alırken xmax ın uçuk fiyatını herhalde iyi olan ikinci el piyasası ile telafi ettiğini düşünmek gerekir. ben tercihimi s3ten yana kullandım ve memnunum şimdilik. pcx e göre daha sesli, xmax a eş gürültüsü var. ayaklarım yere rahat basıyor. hemen hemen geri kalan herşeyleri aynı, fiyat çok uygun.

    ayrıca, belki ciddiye almayacaksınız ama, yamahanın düşmanı / talibi çoktur. bir yere bıraktığınızda bulamama ihtimaliniz, aynı yere s3 ü bıraktığınızda bulamama ihtimalinize oranla kat kat fazladır. kısaca, hırsızlığa daha açık, daha cazip bir motordur. s3 e tenezzül edip bakmazlar bile. çalsa bile kime satacağını düşünür. ancak bir yerden bir yere gidecekse; benzin bitene kadar kullanmak için çalarlar, benzin bitince kenara bir yere atıp bırakırlar diye düşünüyorum. tüm bunlar açısından bakılınca; s3 benim için ağır basıyor.




  • *SaDRaZaM* * kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürederim, yazdıklarınızı okudum ve hak veriyorum, yamaha xmax250 ile s3 arasında 1-2 bin tl fiyat farkı var. Benim yamaha'da tasarımı cok hoşuma gidiyor. İşin gerçeği daha maxi scooterları, mazaları dolaşıp hiçbirini çanlı görüp binip konforunu test etmedim, almadan bunların hepsini test edeceğim, bundan önce bilenlerden kullananlardan , deneyimlerini ve bu motorların artılarını ve eksilerini öğrenip en azından ön bilgi açısından bir fayda sağlayacağını düşünüyorum. Bu açıdan yazılanların hepsi benim için değerli.
    Birde ben bu motoru uzun yol yapmak için alacağım iki kişi olarak, şehir içinde cok az kullanmayacağım gibi birşey aslında.
  • Yamahaların yedek parçası aşırı pahalıdır diye bilirim suzuki bir yamaha ikidir bu konuda sinyali para derler ve yaşadığınız yerde yolların durumu nasıl bu çok önemli çünkü bunlar ağır motorlar çukura girdimi zarar görebiliyorlar bu konuya da dikkat edin...
  • Arkadaşlar merhaba bende bayağı forumlardan araştırdıktan sonra Daelim s 3 aldım ve hemen aranıza katıldım. Üç gündür azda olsa kullandım şimdilik her yönüyle gayet memnunum , ileride sizlerle bilgilerimi, yorumlarımı paylaşırım...Herkeze kazasız belasız sürüşler dileğiyle....
  • ismail yendi İ kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın, deneyimlerinizi bekliyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismail yendi

    Arkadaşlar merhaba bende bayağı forumlardan araştırdıktan sonra Daelim s 3 aldım ve hemen aranıza katıldım. Üç gündür azda olsa kullandım şimdilik her yönüyle gayet memnunum , ileride sizlerle bilgilerimi, yorumlarımı paylaşırım...Herkeze kazasız belasız sürüşler dileğiyle....

    1 mesaj atıp bir daha uğramıyorsunuz.
  • Merhaba uğramamamın sebebi biraz km. yapıp sizlere daha fazla bilgi aktarabilmek. Şimdiye kadar 170km yol yapmam .ortalama 4 lt yakıt,belki rodajdan sonra azalır ,90 km.giderken savrulma yok, yol tutuşu harika .Bugün arka çantam gelecek onun montajını yapacağım..Yapınca sizlerle paylaşırım....Herkeze kazasız belasız İYİ GÜNLER DİLEĞİYLE...
  • Bu motorun fiyati acayip artmis. Bence bu fiyatta çok satilmaz!
  • motoru alalı 1 ay olmak üzere ben üç depoyu ve 750 km yi devirdim 1000 km ye yaklaştım ,size izlenimlerimi ve deneyimlerimi anlatayım ; sürekli binmek ve gezmek istiyorum kendime iş çıkarıp motorla biryerlere gidiyorum çok rahat ve konforlu motor sesi oldukça tatmin edici sessiz motor isteyen elektrikli binsin bence otomatik vitesli bir enduro motor havası var, bunu almadan xmax ya da sym almayı planlıyordum fakar xmaxlar fiyat olarak 3bin lira civarı daha pahalı , sym lerde öyle ve yedek parçaları çok pahalıymış s3 ün parçaları daha uygun , yakıt olarak deneme fırsatım oldu depo 50 TL benzin rahat alıyor neredeyse tam boşken deposu yanıma yedek benzin aldım tamamı şehir içi ve bir kaç çevre yolu sürat denemesi de dahil menzil olarak 260 km yi geçtim enjektörlere zarar vermesin diye benzini tam bitirmedim , sanki 265 - 270 km yapacak gibiydi buda km başına 18 - 19 krş civarı yakıt gibi ki dikkatli kullanmadım yeri geldi eforlu bastım şehir içinde , arkadaşımın sym evo 250 i si var aynı çevre yolunda bu motoru almadan önce binmiştim motor yol tutuşu riskli ve alttan kaçıyordu baya sallıyordu aynı yolda s3 ü denedim ve yol tutuşuna hayran kalarak hemen almaya karar verdim , rahatlık ve performans olarak sym den farkı yok , eksi yön olarak s3 ün aynaları küçük ve biraz basite kaçmış sınıfına göre , malzeme olarak sym ile aynı fakat xmax malzeme işçilik olarak daha kaliteli duruyor tabiki fiyatıda fark ediyor , maxi scooter olarak aradığım herşeyi s3 te buldum bu fiyata bence oldukça ideal , sele altı bagajı biraz küçük gibi ve motor ısınınca içi inanılmaz ısınıyor fakat bagajı arabalarınki gibi ışıklı , ön paneldeki gözler sym den küçük fakat onun yerine ara boşluğa bir göz yapmışlar orası çok kullanışlı be torba asmak için geçmeli kilitli çengel mevcut ama küçük scooterlar kadar çok malzeme taşımaz , göstergeler çok kaliteli değil ama görüntüsü fena değil daha güzel yapılabilirdi , yol tutuşu mükemmel , kasksız olduğum için 130 km hıza kadar çıktım yol yetse ve gözlerim kapanmasa daha hızlı gidebilecek durumdaydı servisteki usta s3 ile 170 km sürat yaptığını söyledi ben uygun bir kaskım henüz olmadığından 130 un üstüne çıkamadım ama rahat 150 km yapar gibi geldi bana , anahtarsız çalıştırma da çok pratik , benzin deposunu kapatmayı daha yeni öğrendim , kapağı açtığın şekilde kapalı konumdayken biraz bekleyince kilitliyor , koltukları rahat , arkadaki oturan içinde rahat bir oturma pozisyonu var , öndeki ledler yakışmış tip olarak ta yakışıklı bir motor benimki gri renk ve kiri,tozu hiç göstermiyor , sorusu olanlar sorabilir ama motora binmeden aman uzak dur filan yorum yapanlar yapmasın okuyanlarda inanmasın yada ciddiye almasın motor kore malı distribütörü mondial ama motor mondial ya da çin motoru değil servisleride aynı zamanda mondial ve diğer markalarda var bu yüzden yanlış bir intiba oluşmasın motor çin malı kesinlikle değil zaten malzeme ve dizayn kalitesini gören hak verecektir .




  • Dizaynı güzel ama malzeme kalitesi için aynı şeyi söyleyemeyiz. Sym ve kymcodan biraz geride.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun ama 2 eli sıkıntı bence satamıyorsun neden anlamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s3 kullanıcısıyım 250 cc rakipleri arasında en performanslı motor budur ve en ucuzu
  • Biraz bilgi alsak bir depo ile 350 km yol yapan da var 250 km de bu ne yaman celiski bakım maliyetleri nedir acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.