Şimdi Ara

dadads (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
3.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150269255998772.339189.770838771&type=3&l=9447d83fd6

İstanbul'dan Çanakkale'ye gittiğim bisiklet turumdaki anılarımı yazdım buraya, fotoğraflarla beraber. Sanırım konuya uygun oldu

dadads

Çok güzel olmuş ama biraz kilo alsan çok iyi olur
    10.02.13 tarihi itaberi ile foruma 1 yıl ara vermiş bulunmaktayım. 2014 yılında görüşmek üzere :(

• En pis olay benim galiba. Gerçi bir kısmını okumadım ama. Neyse yaş 12-13 mavi 18 vitesli bir bisikletim vardı. Bizim buralarda benim kadar iyi süren yoktur. Halende iddia ederim yani forumdanda çıkmaz belki . Bisikletle nadir kaza yapardım yani. Neyse ben gidiyorum yine binanın önünden çıktım bizim otoparka doğru gidiyorum. Hızlı sürüyorum ama pedalları hızlı çeviriyorum. Tam otoparka geldim ortadayken birden ayağım pedaldan kaydı ve pedalın altına girdi. Beni mecburi olarak öne çekti ve ben tak diye öndeki demire oturdum. Hasa oranı : Malum yerde ( yumurtalıklarda ) açılma var kanıyo ben eve koştum tabi. Baktımki kanama var hemen pansuman falan öyle geçiştirdik. O zamandan beri binmedim zaten bisiklete fazla. Ama özlemi büyük yani. Düzgün bir bisikletim olsa sürmek isterim şuan. NOT : Şuan iyiyim. Makinede problem yok

• quote:

Orijinalden alıntı: AtlaraFısıldayanKovboy

En pis olay benim galiba. Gerçi bir kısmını okumadım ama. Neyse yaş 12-13 mavi 18 vitesli bir bisikletim vardı. Bizim buralarda benim kadar iyi süren yoktur. Halende iddia ederim yani forumdanda çıkmaz belki . Bisikletle nadir kaza yapardım yani. Neyse ben gidiyorum yine binanın önünden çıktım bizim otoparka doğru gidiyorum. Hızlı sürüyorum ama pedalları hızlı çeviriyorum. Tam otoparka geldim ortadayken birden ayağım pedaldan kaydı ve pedalın altına girdi. Beni mecburi olarak öne çekti ve ben tak diye öndeki demire oturdum. Hasa oranı : Malum yerde ( yumurtalıklarda ) açılma var kanıyo ben eve koştum tabi. Baktımki kanama var hemen pansuman falan öyle geçiştirdik. O zamandan beri binmedim zaten bisiklete fazla. Ama özlemi büyük yani. Düzgün bir bisikletim olsa sürmek isterim şuan. NOT : Şuan iyiyim. Makinede problem yok

Kızlara hava atmak için yaptığını da yazsaydın.

• ahhh bee az mı düştükk zamanında şimdi bisiklete binmeyeli 7-8 sene olmuştu

kaç kere yeni bisikletim oldu allah bilir şanslıydım biraz o konuda allaha şükür

ama hep ilk 1 hafta adam gibi kullanırdım gözümden sakınırdım yolda bi tümsek yada çukur olurdu resmen araba gibi durarak geçerdimm hayatta kaydırmazdım

ama 1 hafta geçtikten sonra teker ya 8 çizmeye başlardı ya arka lastiklerin ortası aşınmaya başlardı :D :D :D hey gidi beee

valla burayı okuyunca anılarım depreştii bayılırdım bisiklet sürmeye yazları köyde günde 5-6 saat bisikletten inmeden dağ tepe gittiğimi bilirim :(
  • daha yeni yeni bisiklet öğrendiğim zamanlar. aldım bisikleti dışarı çıktım bizim sokaktan pek araba geçmezdi ama sokak çok uzunda,bayağı bi hızlandım hızlandım ana caddeye çıkmamak için direksiyonu kırdım ve önümde koca duvar o heyecanla frenleri filan arıyorum duvara çok sert girdim ama duvara fırlamamıştım allahtan

bi keresinde de yokuş aşşa giderken arka frene bastım baktım tutmuyor düz devam edersem çok dik yokuş var o sokağa giricek direksiyonu hafif kırıp ön frene bi yüklendim arkamda bisiklet ben önde uçuyorum büyük çalılıkların arasında uçtum bi çıktım kollarım,bacaklarım,ellerim filan hep kanıyor hele bacağımda cok büyük çizik vardı yüzümde de 2-3 çizik vardı iyi ki yüzüme gözüme filan birşey olmadı ama çok kötü olmustum bacağımda ki çiziğin izi hala durur

• bunlar kadar da olmamışızdır tabi :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Kütüphane

quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150269255998772.339189.770838771&type=3&l=9447d83fd6

İstanbul'dan Çanakkale'ye gittiğim bisiklet turumdaki anılarımı yazdım buraya, fotoğraflarla beraber. Sanırım konuya uygun oldu

dadads

Çok güzel olmuş ama biraz kilo alsan çok iyi olur

Kilo alamıyorum açıkçası. O nedenle, sporla beraber kas yapmaya çalışıyorum. Bu şekilde topladım biraz daha. O tura göre 3-4 kilo daha iyiyim şu an.
    Şimdi erasmus için Polonya'ya gidiyorum. Ara verdim burada spora, fakat orada yine tam gaz devam edeceğim.

• özet 21 vitesli bisikletimle bana araba çarpmıştı

Orijinalden alıntı: lazloo

Bisikletten konu açılmışken herhangi bir bisiklete hidrolik disk fren eklenebilir mi?

Kadro, amortisör ve göbekler uyumluysa olabilir. Market bisikletleri için değmez ve bağlantı yerleri de olmuyor onların.

Bende anı çok, hangisini anlatsam bilmiyorum. Geçen sene Mayıs gibi bir arkadaşımla yaklaşık 50 km olarak planladığımız tempolu bir tura çıkmıştık. Bütün kış bisiklete binemediğim için kondisyon olarak da zayıftım ama fena gitmiyorduk. Ta ki bir köyden çıktıktan sonra dönmemiz gereken yolu kaçırana kadar. Yokuş aşağı salmıştık bisikletleri, cep telefonunda yola da bakıyorduk ama sesli yönlendirme olmadığından girişi kaçırdık. Sonra Eskişehir Yolu'na indik, ordan yolu 25 km kadar uzattım ve en son ortalama eğimin %10 olduğu 7 km'lik bir yokuşu tırmandım. Bisküvi olmasa o yolu bitiremezdim. Etrafta market falan da yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 6 Şubat 2012; 14:31:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

quote:

Bisikletten konu açılmışken herhangi bir bisiklete hidrolik disk fren eklenebilir mi?

Kadro, amortisör ve göbekler uyumluysa olabilir. Market bisikletleri için değmez ve bağlantı yerleri de olmuyor onların.

Anladım.Peki hidrolik frene gerek var mıdır yoksa v tipi kauçuk frenler daha mı iyidir?
  • Dik bir yokuştan aşağı inerken emanet aldığım komşumun bisikleti ile Çöp kamyonunun içine düşüşüm :))) Hiç unutmam. Ufak bir işim vardı ve bisikleti emanet aldım. Önümdeki kamyonu yakın mesafe takip ediyordum. En sonunda kamyon önümde durdu ve bende ( artistlik yapacam ya ) şöyle arka tekeri kaydırayım ve yanından geçeyim diyerek sağ koldaki frene asıldım ve direksiyonu çevirdim :)) ne mi oldu, normalde sağ taraf arka frendir ya ? Adamlar değiştirmiş, ön fren varmış orada. Ben cumburlop çöp kamyonunun içine daldım. Hala gülerim ve gülerken yanmış olan kollarım cızlar :))))

quote:

quote:

Anladım.Peki hidrolik frene gerek var mıdır yoksa v tipi kauçuk frenler daha mı iyidir?

İkisinin de üstünlükleri var. Günlük kullandığın bir bisikletse V fren yeterli olur. Parçası ucuzdur, bakımı kolaydır, basit olduğundan sıkıntı çıkartmaz. ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

İkisinin de üstünlükleri var. Günlük kullandığın bir bisikletse V fren yeterli olur. Parçası ucuzdur, bakımı kolaydır, basit olduğundan sıkıntı çıkartmaz. ;)

Tamamdır.Sağolun.

• Ben de anlatayım anımı.

Aile şirketimizin () Kadosan'da olduğu zamanlarda, hep bisikletle gezerdim oralarda. (8-9 yaşlarındaydım) Annem, babam falan bir şey isterdi, bisikletle alıp gelirdim. Ufacık bir şeydim, bisiklet de yeniydi. Bana göre büyüktü biraz. Yani rahatça kullanıyordum ama yüzde yüz hakim olmam mümkün değildi. Bizim dükkan sitenin girişine çok yakındı. 2. sıradaydık galiba. Bilmeyenler için açıklayayım; girişten itibaren de bir yokuş var. En tepede camii, yemek yerleri, hırdavatçılar falan var. Her neyse...

Ne için olduğunu hatırlamıyorum ama bir keresinde o tepeye göndermişlerdi beni. İnce bir poşeti bisikletin gidonuna taktığımı hatırlıyorum. Dönüşte, yokuşu inerken hız yapmaya kalkıştım. Ama o zamanlar doğal olarak fizik terk olduğum için de rüzgar gibi bir faktörü hesap edemedim. Öyle böyle değil, çok fena abandım pedala. En sonunda rüzgarın etkisiyle iyice sarsılmaya başladım. Bir ara havalandığımı bile hissettim. Belki de psikolojiktir, bilmiyorum. Ama neyse ki, o an panik yapıp freni köklemedim. Hafiften freni sıkmaya başladım. Bir taraftan da yol kenarındaki dükkanın önünde oturup çay içen işçilerin bana garip garip baktığını hatırlıyorum. Freni düzgün kullanmasam belki de şu anda ya yaşamıyordum, ya da sakat kalmıştım.

Tabii ki bisikletimi kaybetme ihtimali yüzünden bu olayı aileme anlatmadım.

• sizin yine iyi bana bisiklet çarpmıştı. suratımın üstüne düştüm ağzım yüzüm kan oldu dişlerim kırıldı. bi de arka kaldırmayı deniyodum ama farklı bi bisikletle. frenleri de çok iyi tutuyomuş. biraz fazla hızlandım. öne asılınca direksiyona oturmuştum çok fena olmuştu şeyim
  • büyüdüm diye ortaokul zamanlarında büyükce bi bisiklet almıştım 21 vitesti galiba yanılmıyosam,ama bisikleti alırken dikkat etmemişim normalde sanırım sol fren arkayı durduruyo sağ fren önü durduruyo yanılıyo olabilirim ama özetle normal bisikletlerin tam tersi bi fren sistemi vardı,alışmasıda zor olmuştu.Herneyse bi gün sitenin kızları bankta oturuyo ,bankta parkın içinde.Bende gözüme kestirdim tabi onları aralarında beyendıgımde var,parkın etrafında tur atıp duruyorum bankın 10 metre yanında 'L' biçiminde bi dönüş vardı,önce bankın dibinden hızlıca geçiyim o dönüşün ordada arka tekerleği kaydırarak virajı aliyim dedim,o zamanlar çok havalıydı arkayı kaydırmak bide kendine has sesi oluyodu arkayı kaydırmanın,yerde hafif iz kalıyodu tabi kızlara hava atıp,beyendıgım kız off diyicekti hayal dünyamda

Ben hızımı almaya başladım,yüksek bi hızla bankın önünden geçtim,saniyeler sonra virajın oraya geldım,ön tekerlegı sola dogru çevirip arka frene bastım ki o an bastığım frenin arka fren olmadığını anlamak saniyeler sonra çok zor değildi tepe taklak yerle bir oldum,bi anda kızlar heycan yaptı noluyo diye benım dustugum yere bakıyolar,o hızla ön frene basarak düştüm,son gaz vermıstım güzelce kaydırcam diye :( kızların dikkatını cekmeyı planlıyodum ama böyle degıl bişeyin varmı falan diye gelmişlerdi yanıma,çocukluk işte bisikletide bi arkadaşa hediye etmiştim ortaokul bıttıgı zaman artık kullanmıyorum

• İlk 4 Tekerli Bisiklete Bindiğimde Arkadaşlar Beni İleriye Doğrdu İtiyordu,arkadan koşuyorlardı bi süre sonra arkama baktığımda kimse yok bende bilmiyorum fren'i felan gittim bi eve girdim

Daha sonra frene basıp takla atıcam (Hep öyle derlerdi) Korkusuyla Arabaya Daldım
  • Halamlara gitmiştik onların ordaki yokuştan aşağı ben bisikletle inerim ya ne olcak falan diyodum kuzenim falan hava karanlık düşersin dedi.Bende inat değil mi aldım bisikleti iniyorum baktım fren kolu yok bisiklette meğerse pedalı geri çevirince fren yapıyormuş.Yokuşun alt tarafı 50-60 aşağıda kalıyor yani yokuşun bittiği yerden havaya ucarken söyledi kuzenim frenin öyle olduğunuBende bisikleti altımdan attım havada ucarken yokuşun alt tarafına ki ıhlamur agacına boydan boya çarptım dizim falan parçalanmıştı.O günden beri yokuş aşağı korkarak inerim.

Jason Statham
    İnsanlar farklı düşünür, farklı konuşur ve farklı dövüşür.

• Sabahin korunde okula giderken elleri felaj saldim bombos yol iki uc teyzenin yanindan gecerken çöp konteynrina biraz fazla yaklasmisi. Direksiyonun kenari carpti yuz ustu yapistim yere agiz burun kan kadinlar ambulans cagiralim felan diyor. Öyle gittim okula :))
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.