Şimdi Ara

dadads (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
3.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150269255998772.339189.770838771&type=3&l=9447d83fd6

İstanbul'dan Çanakkale'ye gittiğim bisiklet turumdaki anılarımı yazdım buraya, fotoğraflarla beraber. Sanırım konuya uygun oldu

dadads

• yaşımı hatırlamıorum ama 6 veya 7 yaşındayım. arkadaşımla dolma lastikli bisikletin lastiklerini şişirmeye gitmişiz.

kızlara hava atıcam diye seyir halindeki taksiyle burun buruna çarpmıştım. dudağım patlamıştı sadece.

Orijinalden alıntı: JudasRising

Böyle 11-12 yaşlarında arkadaşlarla yarışırken dengemi kaybedip bisikletle yolun kenerındaki su dolu hendeğe uçtum.Eve ıslak ve çamurlu halde gelince bide annemden bi güzel sopa yedim. Kötü bir anıdır benim için

Bu kişi siz misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: duygusal-adam

Benim 5 tekerli bizikletim vardı ondan düştüm birgün

Hikayenin devamini merakla bekliyoruz 5 tekerlekli bisikletten dusen adam olarak.

1905 ~ Sadece Galatasaray! ~ 05.08.2020
  • Ben de bilmiyordum bu yaz öğrendim hocam.
    Yani biliyordum ama unutmuştum. Unutulur mu demeyin çok fena unutuluyor
  • Bir keresinde öyle bir düşmüştüm ki bisikletin kollarından (sağ taraf) koltuk altımın aşağısına girdi. Girdi demeyeyim de öyle bir morarmıştı ki kan toplamıştı içten uzun süre sonra geçmişti o zamandan beri bisiklete binmiyorum zaten kaç sene geçti

Neutral Milk Hotel | System of a down | Iron Maiden | Rammstein

• ilkokul yıllarında millete hava atıcam diye hızlı kullanma hevesiyle bi yokuştan hızla indim hafif bi dönüş vardı oradan döndüm yolda park halinde bi araba vardı arkadan çarpcaktım az daha ama sıyırdım diye sevinirken aynıyı kırmıştım ama emin değilim kırıldımı korkudan arkama bile bakmadan kaçmıştım

sonra gene aynı yolda aynı dönüşte bi arkadaşı bisikletin önüne almıştım yokuştan hızla indim arkadaş baya korktu dönüşe yaklaşınca bana bişiler dedi ama ben pek hatırlamıyorum neler dediğini sonuç olarak ikimizde yere yapıştık çocuğun dişi kırılmıştı ondan sonra o çocuk bisikletlerden hep uzak durdu

• bi kere arkadaşla bisikletle gezmeye çıkıcaktık. annem de çıkmayın oğlum düşersiniz demişti bişey olmaz deyip çıkmıştım. sonra bi ara feci düştüm zedeledim ayak bağlarımı filan. bundan sonra bi gün sabahın köründe dışarı çıkıcaktık arkadaşla (deli dürtmüştü çünkü) annem de izin aldığımda çıkmayın oğlum köpek kovalar sabah sabah demişti sonra sabah kovalamıştı o gün bu gündür annem şunu yapma dese huylanırım. yapmam

Gündüz oruçlu olduğumuzdan akşamları çıkıyordum bisikletimle antrenmana genelde 100km civarı pedal basıp eve geliyordum sahura doğru... Hem iftar sonrası yediklerimi yakıyordum hem de o bunaltıcı sıcaklarda evde kös kös oturmuyordum... Havalar güzel etraf cıvıl olduğundan daha da keyifli oluyordu. Ramazan dolayısıyla rotamı genelde beyazıt-sultanahmet-eminönü gibi haraketli yerler üzerinden sahilde bazen istinye-sarıyer bazen de florya-avcılar taraflarına olacak şekilde ayarlıyordm... (esenlerde oturuyorum)

Yine böyle bir gün geç vakitlerde tam techizat(kask, ön arkka aydınlatma, eldivenler vs) giyinip çıkmış beyazıttan eminönü yönüne tramway yolu üzerinden sltan ahmete yaklaşırken hafif eğimli olan yolu da boş görünce hayvan gibi basmış iniyordum... Sağına soluna bakmadan yola fırlayan bebek arabası kullanan bir kadına çarpmamak için gidonu kırmamla havada taklalar atmam bir oldu... (O anda kayıtta olan gps hız ölçerime sonradan baktığımda kazanın olduğu anki hızım 58 km/h... bu arada bisikletim yol bisikleti değil XC serisi bir dağ bisikleti (sedona 751)) Her ne kadar kadın suçlu olsa da meskun mahalde tedbirsiz bi şekilde sürat yapmakla asıl suç ve eşşeklik bendeydi elbette... Neyse çevreden koştular beni kaldırdılar kazanın olduğu yerden yaklaşık 20 metre ileri fırlamıştım... Ben bi yerde bisiklet bi yerde kaç takla attığımı sayamadım... Bu arada kazanın oluş sebebi ani yön değişikliğim sonucunda tekerleklerin tramway raylarındaki oluklara takılması... Bi şeyin var mı diye sordular o an bi acı hissetmiyordum sadece kadına küfür ediyordum bağıra bağıra sağına soluna baksana diye... Kadın uzadı gitti.. Ben yerde yatıyorum... biri geldi doktormuş yalandan biraz inceledi delikanlılığa mok sürdürmemek adına sürekli bi şeyim yok dedim... 50 metre ilerden biri su mataramı getirdi oraya kadar fırlamış... Aslında biraz da kazanın şoku ve sıcaklığıyla anlamadım ben mevzuyu sadece düşerek rezil olduğum için bir an önce ordan uzaklaşmak istiyordum... iyiyim iyiyim diyerek herkesi savdım başımdan... biraz ileri gittim yürüyerek bisikleti elime alıp.. bisiklete baktım akşam karanlığında ciddi bir hasar görünmüyordu... Bende de bi şey yoktu... sadece sol kolumdan sızan kanı farkettim baktım yeni aldığım formada 20 cm2 kadar kocaman delik var... bisikletin zinciri atmıştı onu taktım daha sakin bi yere kadar yürüdüm... Kafamı toparlama çalışıyordum... Biraz dinlendim... Kaska baktım çatlamıştı... Sonra biraz su içtim... Allah kordu deyip bisiklete bindim zaten sultanahmetten eminönüne iniş yapacağım için pedal çevirmedim seleye oturdum ve süzüldüm yokuş aşşa... böylece hafif sancılar içinde eminönüne geldim... İlk taksi durağından taksiye binmek geldi aklıma ama sonra baktım sürebiliyorum evde uzak değil en fazla 15 km... Sürmeyi bırakmadım fakat eve yaklaştıkça sancılar artmaya başladı... eve geldiğimde farkettim ki dizimde sancıdan daha da öte bi rahatsızlık var pedal çevirirken dairesel harakette sıkıntı yok ama üzerine ağırlığımı verip merdiven çıkarken anladım ki dizimde ciddi bi şeyler var... Merdivenleri çıkamadım dayım ve kardeşim gelip aldı... Annem beni görünce ağlamaya başladı... Meğer savaştan çıkmış gibi görünüyormuşum ben de aydınlık bi ortamda aynanın karşısında anladım... Her tarafım toz olmuş forma ve tayt yırtılmış... Kask dağılmış vs... Sonra doktora götürdüler sol dizimde 2 yerden ve sağ başparmakta bir yerden çatlak varmış şimdi iyileştim ve devam ediyorum bisiklet sürmeye...

O akşam hayat bana iki şey öğretti: 1) Gereksiz risk alma hem kendini hem başkalarını riske atma, 2) Hadi diyelim böyle bi mok yedin direk bi hastaneye gitsene yarım akıllı...

Ne olursa olsun tedbirsiz yola çıkmayın yolda da riskli haraketler yapmayın hele ki istanbul gibi kalabalık şehirlerde... Hem siz yayalar için risk oluşturuyorsunuz hem de araçlar sizin için risk oluşturuyor... Haberlerde çok sık görmesek de bisikletle aracın altında kalan çok insan var özellikle çocuk yaşlarda aman dikkat edelim gençler... Askeriyede bi söz vardır önce emniyet sonra haraket

Şimdi gelelim hasar raporuna:

Bendeki hasarlar:
    -Sol diz iki yerden çatlak
    -Sağ başparmak çatlak
    -Sol el bileği burkulma
    -Sol kalça derin soyulmalar
    -Sağ bilek burkulma ve derin soyulmalar
    -Sol dizin dış yüzeyinde yoldaki taş parçaçıklarından ötürü ciddi yarıklar
    -Çenede hafif sıyrık

Ekipmandaki hasarlar:
    -Kask çatladı 55TL
    -Yepyeni daha bir haftalık bisiklet formam yırtıldı 65TL
    -Altımdaki tayt soyulmuş delikler var 45TL
    -Sele yere sürtününce yandan yırtılmış...
    -Bisikletin mekanikte kadroda sorun yok maşada ve gidondaki elciklerde bir kaç önemsiz çizik

Not : Eğer bulabilirsem kaza anındaki sport tracker gps kaydını buraya eklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PalaBalık_ -- 6 Şubat 2012; 2:26:24 >

• yanımdaki ford taunusla yarışırken kurye motoruyla kafa kafaya girdim, uçtum tabi motora hiç bişi olmadı, benim pinokyonun jantının girdiği şekli tarif edemem 5 milyon vermiştim bisikletçiye düzeltsin diye, çok pis koymuştu

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150269255998772.339189.770838771&type=3&l=9447d83fd6

İstanbul'dan Çanakkale'ye gittiğim bisiklet turumdaki anılarımı yazdım buraya, fotoğraflarla beraber. Sanırım konuya uygun oldu

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/293630_10150269264173772_770838771_7726081_1413249_n.jpg

hocam kamplarda konserve yiyecekleri nası yiyosunuz ya konuşmuştuk sizinle çok az. bende dağcıyım konserve besin yüzünden bir zirvem yalan olacaktı neredeyse
    hadi siz çok konforsuz değilsiniz de -30derecede konserve hakkaten ölüm gibi. kavurma yapıyoz biz o çok iyi gidiyo

• Daha elleri bırakmayı yeni öğrenmişim, ana cadde var, düz gibi ama yokuş azcık. Ben yokuş aşağı elleri bırakarak kopartıyorum. Yine yokuş yukarı çıkarken, bisikletin aynasına bakıyorum arkadan kamyonet geliyor. Ama baya bir mesafe var. Ben yolun ortasından diğer şerite doğru geçecekken, güm! Ne olduğunu anlamadan kamyonet çarpıyor bana. Herkes etrafıma toplanıyor, minibüs duruyor yolcular bana bakıyor. Kaldırıyolar beni ayağa bisiklete bakıyorum, şansıma arka tekere denk gelmiş, az daha geride olsam ezilcek bacak, teker yamulmuş falan. Ardından 1 sene bisiklet sürememek, 1 seneden sonra senelerce caddede bisiklet sürememek..

bir gün okulun içinde demire kitlemiştim, çıkışta baktım bisiklet yerde, tekerlek 45 derece yamulmuş resmen
    hangi hoca yaptıysa artık sülalesini andım, arabasına da çok küfrettim kesin bişe gelmiştir başına

Orijinalden alıntı: _ToRTuRe_

bayır aşağı anayola çıkan yolda çok hızlı giderken frenlerin tutmadığını anlayıp aşağı gidersem ölürüm , biryere çarparsam en fazla biyerim kırılır diye düşünmüştüm evin duvarına çarptım yola savruldum yuvarlandım kol bileğim kırıldı

yemin ederim aynısı bna oldu. bende koydeydım dikenlere uçtmuştum

Adana'da sabah 5 civarı sıcaklar başlamadan erkenden bisiklet ile spor yapayim demiştim asmalı köprünün orayı bilen bilir koşu yapılan ender bulunan bir yerdir çok severim orayı, bende oralarda dolanıyordum bisiklet ile sonra köprüyü geçip karşıdaki otoban yoluna girecektim barajın oraya doğru giden yola gidip geri döndüm. Boş bir yol vardı hani sabahın saat 7'si diyelim o saatlerde çok nadir araç geçiyordu bir de otobandan çıkmıştım ıssız bir yoldan tekrardan o koşu yapılan yere iniyordum. Bir yandanda kulaklıkla "30 Seconds to Mars - Kings & Queens" şarkısını dinleyerek gidiyordum, şöyle bir arkama bakayim derken ki ne göreyim! Bir tane pitbull tarzı bir köpek tam arka tekerleğin orada deli gibi koşuyor ağzındaki salyayı görseniz akşamki yapacağım banyo'daki suya bedel Herneyse ben bir anda topuklamaya çalıştım ama nafile, bisikletimin vitesi düşükte olduğundan ayaklarım deli gibi dönüyor ama bir türlü bisiklet hızlanmıyordu vitesi zor'a aldığımda zar zor çatur çutur sesler çıkartarak vitesi atladı normalde bisiklet biraz hasarlı olduğundan zor değişiyordu, yani ya takılıp orada kapaklanacaktım ya da vites'i başarıyla atıp kaçabilecektim ki istediğim gibi vitesi atınca yavaş yavaş uzaklaşmaya başladım ama köpek gene de peşimden koşuyordu o sırada arkama dönüp ciddi ciddi bir bakayim derken köpeğin o haşin suratını ve koşuşunu gördüm. Hani yaşayan ölüler vardır ya böyle yan yan gelirler aynı bu köpekde 4 nala koşuyor ama düz bir şekilde değil tamamen yan bir şekilde koşuyordu resmen yiyecek gözüyle baktığını anladım o sırada En sonunda aşağı yokuş olan bir yer'e doğru geldikte ben biraz daha hızlandım sonra köpek'de beni kovalamayı bıraktı ama bunu hiç unutmuyorum akşam bu olayı anneannemlere anlattığımda onlar fena gülmüşlerdi hatta dediği laflardan biri "iyi köpek seni yakalayıp üstüne binip tecavüz etmemiş" demesiydi

O sırada topuklarken kulaklık kulağımdan düşmüş tekerleğin arasında parçalanmış vaziyetteydi zaten 10 tl'lik kulaklık kullanıyordum o zamanlar ama gene de üzülmüştüm. Bulunduğum yerin video'su elimde var isteyene atabilirim

• Sene 1999 yaş 6 o zamanlar rahmanlarda oturuyorduk şimdiki adı atalar biraz enteresan bir olay oldu siz hiç 3 gün 3 kez aynı saat'te aynı arabaya çarptınız mı ben çarptım Bizim orada bir rampa vardı bende oldum bittim rampanın tepesine çıkıp aşağıya basmayı çok severdim ilk denemede arabaya bişi olmadı ikinci denemede arka kapı biraz göçtü üçücü denemede ise kapı komple göçtü bisikletin jantları parçalandı aracın sahibi öldürüyordu beni mahalleli zor aldı elinden. Bu olayı gerçekten yaşadım yalan veya sallamasyon değildir.

Orijinalden alıntı: Et-ete-degmeli

Geçmiş olsun baya hızlımışsınız yalnız. bende 2 ay önce dağ yolundan inerken 40 km ile çukura denk geldim tam kurtarcakken bu seferde ağaçın dalına çarptım sonrasında takla 20 km eve dönüş buz gibi hava 1 ay sağ kolum iyileşmedi.

Forum silinebilir.
    (ORIGIN ID: HAAltuntaas) İşlemci: INTEL CORE i9 10900K 3.7/5.3 GHz || Ekran Kartı: MSI 3070TI Suprim X || Monitör: ASUS ROG SWIFT PG279Q /165 Hz/G-SYNC/IPS/2K/27" || Anakart: MSI Z490 CARBON WIFI || Ram: Corsair PRO SL RGB (2x8GB) 16GB DDR4 || Depolama: SAMSUNG 980 Pro 1TB SSD || Depolama2: WD CAVIAR BLACK 2 TB || Depolama3: SEAGATE BARRACUDA 1 TB || Kasa: CORSAIR GRAPHITE 780T BLACK FULL-TOWER || Güç Kaynağı: CORSAIR CX750M || Soğutma: CORSAIR H115i PRO RGB LIQUID CPU COOLER || Ses Kartı: CREATIVE SOUND BLASTER ZX || Ses Sistemi: LOGITECH Z906 5.1 500W DTS - DOLBY DIGITAL || Klavye: LOGITECH G710+ || Mouse: STEELSERIES RIVAL 700 || Kulaklık: HYPERX CLOUD 2 || Konsol: PLAYSTATION 4 PRO
    PSN ID: haaltuntas || Origin ID: HAAltuntaas
  • 3 sene önce bisiklet kazası yaptım kazadan sonra ayağa kalkıp bisikletide alıp gitmem mucizeydi.Olay şu şekilde oldu bisikletime hız göstergesi taktırdım kadranlı dijital değil 40 45 km hıza çıkıyodum normalde .Kadran sonu 90 yazıyodu hızımı arttırmak için upuzun ama çok dik bi yokuş buldum bazen arkadaşımla bazen kendım gidiyordum o yokuşta 80 hatta bazen 90 kadranın sonu olan hatta geciyodu marka yazan yere geliyordu 80 hatta 95 km hıza çıkmak bide bısikletle müthiş zevkliydi.Bi gün yine yokuşa gittim aynı şekilde hıza ulaştım o an ne olduysa panik oldum frene asıldım çat koptu duramadım ayaklarımı yere sürterek 60 70km hıza indirdim sadece havada uçup takla attığımı hatırlıyorum .Bayılmışım bi kalktım etrafımda 3 4 kişi iyimisin su falan verdiler kendime geldim şans eseri dikenli ot yığınlarının üstüne düştüm burnum bile kanamadı kaşım bide dirseğimde otlardan cizilmişti bisiklete baktım ön jant 2ye katlanmış :D etrafımdakilere sağolun iyim dedim yürüyerek bisikleti taşıdım eve giderken bisikletçiye tamire verdim bıraktım gittim kimseye söylemedim kazayı duş aldım yattım uyudum olanları aileme anlattım sonrada tamırciden alıp kaldırdım.Bıraktım sürmeyi ama resmen ölümden döndüm mucizeydi otların üstüne düsmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quigley3401 -- 6 Şubat 2012; 6:07:05 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.