Şimdi Ara

Dacia Sandero ve sandero stepway serisi araclarin bilgi paylasim sayfasi (458. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.972
Cevap
127
Favori
1.608.183
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 456457458459460
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle hayırlı olsun. Sizin araçta da önde krom ızgara yok. Ama sitesinde var. Bayiye sordunuz mu acaba??

Bu arada autoshow da incelemiştim arka diz mesafesi gayet rahat. Ben kendime göre ayarladım (Boyum 1.87) arkaya geçtim oturdum dizlerim yine de ön koltuğa değmemişti. Çok yayılmadan tabi ;) %80 alıcam gibi bende Stepway i. Ama daha var :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andreoni -- 3 Mart 2013; 11:35:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: andreoni

Öncelikle hayırlı olsun. Sizin araçta da önde krom ızgara yok. Ama sitesinde var. Bayiye sordunuz mu acaba??

Bu arada autoshow da incelemiştim arka diz mesafesi gayet rahat. Ben kendime göre ayarladım (Boyum 1.87) arkaya geçtim oturdum dizlerim yine de ön koltuğa değmemişti. Çok yayılmadan tabi ;) %80 alıcam gibi bende Stepway i. Ama daha var :))

Ön çıtalar ilk dikkatimi çeken kısımdı bayiye sordum ancak 2013 lerde Türkiyeye gelen modellerde bu çıta mevcut değil
    Arka diz mesafesi iyi denecek düzeyde yeni clioda arkaya binince dizlerim rahatsız oldu ama stepway de arkada dizler gayet rahat artı 3 kişi rahat sığıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 olan modellerde krom ızgara varmıymış yani? ben hiç görmedim
  • Yeni araç alan arkadaşlara hayırlı olsun diyorum.Kazasız sürüşler.Dün aracımı bakıma götürdüm .İkinci bakımım.250 tl ödedim.Tanıdık vardı polen filitresinden tutunda herşeyine kadar bakıldı aracın.Neyse yanlız motoru ilaclı birşeyle yıkamışalar.Lpglli araclarda motor yıkanmaz diye biliyorum ben.Servisten dönerken araç teklemeye başladı.Boşta ve viteste arac sanki duracakmış gibi oluyordu.Neyse aradım servisi motor kuruyunca geçer dediler.Bugün yine kullandım arabamı boşta iken kesilmiş ama özelikle düşük devirlerde yine tekleme sorunu devam ediyor. Neden olabilir.Bilgili arkadaşların yardımlarını bekliyorum.Birde resim ekliyim hazır girmişken :)

Dacia Sandero ve sandero stepway serisi araclarin bilgi paylasim sayfasi
  •  Dacia Sandero ve sandero stepway serisi araclarin bilgi paylasim sayfasi
    [simage]https://store.donanimhaber.com/ca/6f/6f/ca6f6fd1a88f2b994c29d0295da73595.jpg [/simage]
  • quote:

Orijinalden alıntı: rcep80

Yeni araç alan arkadaşlara hayırlı olsun diyorum.Kazasız sürüşler.Dün aracımı bakıma götürdüm .İkinci bakımım.250 tl ödedim.Tanıdık vardı polen filitresinden tutunda herşeyine kadar bakıldı aracın.Neyse yanlız motoru ilaclı birşeyle yıkamışalar.Lpglli araclarda motor yıkanmaz diye biliyorum ben.Servisten dönerken araç teklemeye başladı.Boşta ve viteste arac sanki duracakmış gibi oluyordu.Neyse aradım servisi motor kuruyunca geçer dediler.Bugün yine kullandım arabamı boşta iken kesilmiş ama özelikle düşük devirlerde yine tekleme sorunu devam ediyor. Neden olabilir.Bilgili arkadaşların yardımlarını bekliyorum.Birde resim ekliyim hazır girmişken :)

merhaba recep

ben mesut abin doğru söylemişler tekleme motor yıkandığında yapar ama zamanla geçer
    fakat nem oranına bağlı olarak kışın bu çok uzun sürer kısa sürmesini istiyorsan çok uzun mesafede
    motoru iyice ısıtman lazım bunada gerek yok zamanla geçer merak etme

mesut buyuk
  • Teşekkürler Mesut abi içimi rahatlattın.Bakalım inşallah en ksa sürede geçer, rahatsız edici bir durum.
  • motoru yıkatmayın, neden motoru yıkatıyorsunuz ki? motorun yıkanmasına gerek yok.
  • benim bilgim dışında temizlik yapılmış.tanıdık olunca iyilik olsun diye ilaçla filan temizlemişler.Bana sorsa temizletmezdim zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: rcep80

Teşekkürler Mesut abi içimi rahatlattın.Bakalım inşallah en ksa sürede geçer, rahatsız edici bir durum.

önemli değil temizlik şart ama fazla su iyi değil aslında yapabilirsen önce gaz yağı ile
    sonrada sıcak su ile tazyikli olarak akü bağlantısı sökülerek yazın yıkansa senede
    bir defa hiç fena olmaz tabi motordan anlamayanlar için hiç tavsiye etmem hele
    2013 te çıkan hiç bir araca yıkama yapılmamalı uzmanlar hariç

sevgilerimle mesut buyuk
  • Motorunuzu kesinlikle yıkatmayın, motor yıkatma alternatörün yanmasından tutunda motora su kaçmasına kadar birçok arızayı beraberinde getirir. Sizinde muhtemelen bujilerin ıslanmasından kaynaklı tekleme olabilir.
    Motoru korumanın engüzel yolu aracınızı her yıkattıktan sonra nemli bir bez ile silmek. böylece uzun yıllar motorunuz tertemiz kalır, tecrübe ile sabit.

• quote:

Orijinalden alıntı: two_fast_two_furious

quote:

Öncelikle hayırlı olsun. Sizin araçta da önde krom ızgara yok. Ama sitesinde var. Bayiye sordunuz mu acaba??

Ön çıtalar ilk dikkatimi çeken kısımdı bayiye sordum ancak 2013 lerde Türkiyeye gelen modellerde bu çıta mevcut değil
    Arka diz mesafesi iyi denecek düzeyde yeni clioda arkaya binince dizlerim rahatsız oldu ama stepway de arkada dizler gayet rahat artı 3 kişi rahat sığıyor

Çıtalar Stepway Laurette Modelinde var.Laurette Stepway de aynalar elektrikli yol bilgisayarı var vede HIZ SABİTLEYİCİ var.Bahsettiğiniz krom çıtalarda var.Ancak bize gelmiyor.

Bize gelen stepwayler Ambiance Stepway onun için eksileri var bize karma araç geliyor :)

Yeni Stepwayleriniz hayırlı olsun şu an için en mantıklı seçeneklerden
  • quote:

Orijinalden alıntı: two_fast_two_furious

quote:

Ön çıtayı araştırdınız mı peki bulunabiliyor mu? Ve diyelim bulundu monte edebilir miyiz kendimiz.??

Bunlar hep Renault un işi. Sen doğru dürüst araç yapama. Git Dacia nın Logan ını al yeni symbol diye getir Türkiye ye. Önündeki ve kapı kollarındaki mavi çıtasına kadar yap. Dacia nın modellerine oldu mu ordan kıs burdan kıs. Beğenilmesin diye uraş dur. Ayıptır yawss.. Şu güzelim aracın 4 cam otomatik olanını, elektrikli aynalısını, yol bilgisayarlısını getirmiyorlar kendi araçları satılmayacak diye. Bu nasıl mantık nasıl satış stratejisi anlayamıyorum açıkçası. Onlarda biliyor kendi araçlarının kaliteli olmadığını ve küçük olduğunu demekki. Yapamıyorsan bari bırak yapanlar bi yerlere gelsin.. Renault u kınıyorum.. !!!

Bu araç öndeki krom ızgaralar olmadan, yol bilasayarı olmadan, otomatik camları olmadan, elektrikli aynaları olmadan Renault un bütün modellerinden daha tasarım harikası. Stepwey i alırmıyım almaz mıyım bilmiyorum ama gerçek bu.. İyi forumlar takibe devam :))
  • Çıtalar bayide yokmuş ön ızgara dışında arka bagaj ve tamponun üstinde bir çıra vardı, zaman içerisinde gelir zaten bu çıtalar montajı da basit olur diye tahmin ediyorum. Hatta camlarının önünede krom çıta düşünüyorum ben
    Bu arada bayide stepway uyumlu kolçak da yoktu.

İyi dilekleri için arkadaşlara teşekkür ediyorum

• slm arkadaşlar bikaç aydır bu arabayı almak için yakından inceliyorum ve size bikaç sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim.... birincisi türkiye gelen araçlarda direksiyondan kumanda sistemi yokmuş diye duydum acaba doğrumudur... ikinciside arabanın fiyatı biraz olsun ne zaman düşer acaba şimdiden cevaplayan arkadaşlara çok teşekkürler
  • Bir konuya açıklık getirmek lazım, çünkü yanlış veya eksik bilgi var.
    Hep şu söyleniyor, Reno kendi araçlarını sattırmak için Dacia nın donanımında böyle bir şey uyguluyor vs. diye,

Fakat Dacia'nın %99 u zaten Reno ya ait ve kalan %1 lik kısmı( sadece isim hakkı için bu da) Romanya ya ait, Biz dacia alıyoruz ama aldığımız araç aslında Reno sadece ismi farklı,
    ben aracı 2009 da aldığımda aracın aklınıza gelmeyecek yerlerinde bile barkodlar etiketler vardı ve hepsi Reno barkoduydu, aracta romanya etiketli 2 şey vardı birisi lastik (lanet olası Barum marka, neyse ki o sevdadan vazgeçtiler artık, kullananlar bilir lastik te yol tutuş sıfır) diğeri de akü, bunlar haricinde bir de kaporta vardır(onun menşei nedir bilmiyorum ama) gerisi komple reno, içerdeki döşemeden tutunda kablolar, motor bölümü kabloları vs. her tarafta reno etiketleri, plastiklerde direkt üretimde basılan Reno nun sıcak damgaları.....

Ayrıca reno sadece dacia ya sahip değil Nissan'nın %60 ı Reno'nun, İsveç devi VOLVO'nun yönetim kurulunda(yüzdesini bilmiyorum) firmanın yönetimini elinde bulunduracak kadar hissesi renonun,

O yüzden bunu bize yapan Reno değil,
    bunu yapan Reno Türkiye - MAİS (İnsanın doğasında bulunan HEP DAHA FAZLASI ve para hırsı) fakat bu sadece renoya özgü bir durum değil,
    haftasonu otomobil programlarından birisini izliyordum ve yeni çıkan yakında gelecek olan araçların tanıtımı vardı, alman renosu VW ve Opel, Peugeot, Reno vs. tanıtımda araçların motor seçenekleri donanım vs. sayılıyordu ve Avrupada piyasaya sürülecek ve Tr ye gelecek versiyonları anlatılıyordu aralarında ki farkları görseniz Dacia nın bu haline dua edersiniz

Doğuş grubunun bir önceki kasa PASSAT ta -bir gurbetçi sayesinde ortaya çıkan- (2 yıl falan oldu bu mesele ortaya çıkalı) insanlara attığı KAZZIĞI anlatayım sizlere ozaman belki Dacia ya ve Reno ya olan bakışınız değişir,
    Orta donanım paketindeki passatlarda direksiyona duyarlı yanan sis farlarının araçta olmadığı normal sis farı olduğu söylenerek satışı yapılmış, bu donanımı isteyenlere de parça fiyatı eklenerek satış yapılmış, ama aracı alanların bilmediği konu şuymuş o pakette bu donanım zaten fabrika çıkışı geliyormuş, donanımı istemeyenlere zaten sattığı parçayı aracın beyninden kapatıp araç üzerinde yokmuş gibi göstermiş, bu donanımı isteyenlere de aracı alırken ödedikleri paraya o donanım dahil olmasına rağmen ekstra donanım gösterilerek tekrar parası alınmış ve sanki montaj yapıldı gibi gösterilerek sadece pc ye bağlayıp sistemden aktif hale getiriliyormuş, bu şekilde kaç kişi kazıklandı allah bilir,

Gelelim bu meselenin nasıl ortaya çıktığına almanya da VW servisinde çalışan bir gurbetçi yazın Tr ye geldiğinde akrabasının passatında yanan bir servis lambasını kontrol için kendi aracında kullandığı ve yanında getirdiği servis programıyla aracı pc ye bağladığında şans eseri donanımın aracın üzerinde olduğunu ve off konumunda olduğunu görüyor ve aktifleştiriyor, ardından aracı biraz daha kurcaladığında aracın üzerinde bulunan daha başka bir çok donanımın off konumunda olduğunu görüyor ve açıyorlar hepsini, yani tam olmasada comfortline(orta donanım) olan aracı highline donanıma baya bi yaklaştırıyorlar,

Bu konuyu merak edenler için söyleyim bu gerçek ve teyit edebilirsiniz. forumda var passat forumunun içerisinde, o gurbetçi bütün bu donanımların beyindeki servis kodlarını, nasıl aktifleştirileceğini paylaştı forumda ve bi çok kişi (bir arkadaşım da dahil buna) doğuşa para ödemeden zaten sahip oldukları ama doğuşun para hırsından dolayı sahip olduklarını bilmedikleri bu donanımları şuan kullanıyorlar,
    Ha bir de şu var bu konu neden sadece forumlarda kaldı basın da yer almadı vs. diyebilirsiniz, bilemem bu vosvoscular garip biraz :) mahkemeye veren de var mı yok mu bilmiyorum, en azından forum da yoktu, bende haberleri forumu sürekli takip eden passat aşığı kuzenimden alıyordum, ama benim başıma gelseydi o Doğuşu inletirdim :D

Diyeceğim o ki evet Renoyu eleştiriyoruz burada ve yapıcı eleştiri olduğu sürece doğrusu da bu, fakat bunu yaparken bazı şeyleri göz önünde bulundurmak gerekli. ithalatçılar seçimlerini yaparken hangi hangi motorla nasıl bir donanımla daha iyi satarım vs. bunu araştırıyolar ve buna göre davranıyorlar fakat benim acayip merak ettiğim bir konu var ki bu araştırmayı kimlerin üzerinde yapıyorlar, hangi gezegende yaşıyor bunlar acaba

Gece gece kaptırıp baya uzatmışız meseleyi
  • Aynı şeyden bahsediyoruz. Sen her türlüsünü getir kim neyi isterse onu alsın. wv in yan firması yok napalım. Bu da renault un sorunu :) krom ızgara için yer var sanki çıkartılmış gibi duruyor bende kendimiz monte edebilimişiz gibi geliyor ama bir bilene sormak gerekir diye düşünüyorum.

• Arkadaşlar bu ön ızgaralardaki çıta olayı halledilir yeri var zaten, bayilere geliceğini düşünüyorum,

Üstte araç fiyatı ile ilgili soruyada yani indirim genelde yeni araçlar gelince oluyor o da aralık ya da 2014 ocakta olur. Onun dışında tüm bayiler anlaşmış %2,5 den fazla indirim yapmıyorlar.

• Arkadaşlar. Araçlar hafta sonundan itibaren dağıtılmaya başlıyor...Herkese hayırlı olsun
  • 
Sayfa: önceki 456457458459460
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.