Şimdi Ara

Dacia Sandero ve sandero stepway serisi araclarin bilgi paylasim sayfasi (460. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (5 Mobil) - 4 Masaüstü5 Mobil
5 sn
18.983
Cevap
130
Favori
1.611.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 458459460461462
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: renavatio999
    aracı alırken verilen kitaplarda bu yazıyor olmalı, nası aktif pasif hale getirildiği, yeni kasa stepwayleri bilemem ama önceki kasalarda bunu aktif hale getirmek için kontak açılıp(aracı çalıştırmayıp sadece elektrik devresini açacaksınız) içerideki kapıları kilitleyen düğmeye 5 saniye basmanız gerekiyordu, varsa bu donanım eğer sizinki de böyledir sanırım, bir deneyin ya da kitapları kontrol edin..

Kullanma kılavuzunda açık seçik yazmış adamlar. Tabii kılavuzu okuyana.
    Araç hareket halindeyken de aktif/pasif yapılabiliyor. Cevap için teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: tncy24

slm arkadaşlar bikaç aydır bu arabayı almak için yakından inceliyorum ve size bikaç sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim.... birincisi türkiye gelen araçlarda direksiyondan kumanda sistemi yokmuş diye duydum acaba doğrumudur... ikinciside arabanın fiyatı biraz olsun ne zaman düşer acaba şimdiden cevaplayan arkadaşlara çok teşekkürler

Ben yaklaşık 3 ay önce aldım. Aldığımdan bu yana takip ediyorum. Her ay fiyat biraz daha yükseliyor. Böyle yüksek talep devam ettiği sürece (ki talep de artmaya devam ediyor) bu aracın fiyatı düşmez, hatta biraz daha yükselir gibime geliyor. Almayı düşünüyorsanız daha fazla vakit kaybetmeden alın derim. 300-500 TL de olsa, kâr kârdır...

Orijinalden alıntı: Player-1

quote:

aracı alırken verilen kitaplarda bu yazıyor olmalı, nası aktif pasif hale getirildiği, yeni kasa stepwayleri bilemem ama önceki kasalarda bunu aktif hale getirmek için kontak açılıp(aracı çalıştırmayıp sadece elektrik devresini açacaksınız) içerideki kapıları kilitleyen düğmeye 5 saniye basmanız gerekiyordu, varsa bu donanım eğer sizinki de böyledir sanırım, bir deneyin ya da kitapları kontrol edin..

Kullanma kılavuzunda açık seçik yazmış adamlar. Tabii kılavuzu okuyana.
    Araç hareket halindeyken de aktif/pasif yapılabiliyor. Cevap için teşekkür ederim.

sizinkiyle bizimki farklı ozman çünkü benimkinde sadece kontak devresinin açılması gerektiği yazıyor, araç çalışırken aktif/pasif olmuyor. (gerçi benim ki ambiance ve zaten bu donanım beyinden kapalı olduğu için aracın beynine girip müdahale etmeden açma imkanım yok, o yüzden kullanamıyorum bunu :D )

•  Dacia Sandero ve sandero stepway serisi araclarin bilgi paylasim sayfasi

Mesut abi sensörü sonunda kontrol edebildim ve dediğin gibi şunun haline bak, tlfnun şarjı bitti daha net foto çekemedim ama sensörün üzeri kömürle kaplanmış gibiydi,

stop etme meselesi çözüldü, yardımın için teşekkürler abi..

• quote:

Orijinalden alıntı: two_fast_two_furious

Dacia Sandero ve sandero stepway serisi araclarin bilgi paylasim sayfasi

Evet salı günü teslim aldığım 1.5 Dci aracımla aranızdayım. Aracımı 34750 tl ye aldım. Artı olarak park sensörü hediyesi aldım
    ve dün park sensörlerini gövde rengi boyatıp monte ettirdim.
    Resimde gördüğünüz gibi plakalık kullanmadım, sizlere de tavsiye ederim. Güçlü çift taraflı bantı dikey olarak yapıştırıp arasına
    2-3 parça silikon sürdüğünüzde taş gibi sağlam oluyor ve o plakalığın çirkin görüntüsünden kurtuluyorsunuz.
    Bayide 250 tl ye dusterlarda bulunan orjinal kol dayamayı taktıracaktım. Ancak monte ederken uygun olmadığını ve şu an ellerinde
    uygun kolçak olmadığını söylediler. Şimdilik kolçak işini de askıya aldım.

Aracın en çarpıcı özelliklerinden başlayacak olursak tasarım olarak eski kasasına göre gerçekten evrim değiştirmiş araç. Yerden yüksekliği arttırılıp
    ön farlar, ön kaput ve arka far bölgesinde göze hoş gelecek gerçek bir Suv görüntüsünü kazandıracak tasarım eklenmiş.
    Aracı görenler kesinlikle aracın tasarımından etkilenmemesi imkansız. Göze gerçekten hoş geliyor.

Benim için ikinci çarpıcı özelliği 1.5 Dci motor. Daha önce 2011 Astra J aracımda 1.3 dizel motor vardı 1450 kg olan Astra 1.3 95 hb motor altında
    zorlanıyor kalkış ve yokuşlarda ağır kalıyordu. 1158 kg ağırlığıyla Stepway ise 1.5 90 hp i gayet iyi taşıyor, ferah ve sizi üzmeyecek bir motora sahip.
    Bu aracı almamda en önemli özelliklerden birisi 1.5 dizel. Hem ekonomik hem performans açısından gayet tatmin edici bir düzeyde.
    Aracı bayiden alır almaz 211 tl ye 50 lt eurodizel aldım. Şu ana kadar 160 km gittim benzin göstergesinde herhangi bir değişiklik olmadı.
    1.3 Astra ile şehiriçi 800-900 km gidiyordum bakalım bu aracın değerleri nasıl olacak hepsini tek tek not ediyorum. Ancak Eko mod kullanımında
    1000 km gideceğini tahmin ediyorum ki bu değer gerçekten mükemmel bir değer. Resmen benzinliğe gitmeyi unutuyorsunuz.

Şehiriçi kullanımda araç yüksek olduğu için görüş mesafesi çok iyi ve ferah. Direksiyon gayet hafif ve zevkli bir kullanımı var aracın.
    Motor sesi de gayet az düzeyde. Yine 1.3 astra aracıma göre motor sesi kesinlikle çok daha az geliyor. Bu da önemli bir nokta. Kaputu açtığınızda
    altta bir keçe var bu da motor sesini azaltmasında önemli bir nokta bu arada kaputu açmak da birçok araca oranla yaylı sistem sayesinde çok pratik. Yalnız lastik ve yol sesini biraz içeri alıyor, az da olsa rahatsız ediyor

Uzun yolda kullanımı ve yakıt tüketimini henüz test etmedim. Virajlarda yüksek hızlarda biraz yan yatıyor araç. Esp ' sini test etmedim henüz
    güvenli bir yolda limitleri zorlayıp esp ne kadar güven veriyor test etmek istiyorum. Abs fena değil ama aracın durma mesafesini çok başarılı
    bulmuyorum. Frenler ani duruşlarda çok iyi durma hissi uyandırmıyor. Ha bazı arkadaşlar abs nin çaılşma sistemi bu şekilde diyebilir ama
    sadece önde bulunan fren disk ve kampanaları frenleme performansını biraz düşürüyor.

Gündüz farları, sis farları, metalik rengi, dış yüzeydeki krom detayların standart olması gerçekten çok iyi ve başarılı. Navigasyonu bilerek almadım çünkü
    harita detayları ve dokunma hassasiyetini almadan önce incelemiştim 1350 tl ye video, klip vs oynatmayan bir cihazı almak istemedim. Zaman geçtikçe alternatif ve stepway uyumlu geri görüş kameralı, klip oynatan ve tom tom, igo primo gibi daha detaylı haritaları olan bir cihaz geleceğini düşünüyorum.
    Galaxy Note II telefonum ön konsolda şu an için hem navi hem klip vs. konusunda fazlasıyla işimi görüyor. Usb li, bluetooth lu cd çalar gerçekten işlevsel ama sadece önde hoparlörlerin olmasını bir dezavantaj olarak not edebiliriz.

Şimdi en eleştirilen noktalara gelicek olursak, yan aynaların ve arka cam aynalarının otomatik olmaması, yol bilgisayarının olmaması, iç döşemelerin
    sert ve kalite hissi yaratmayan malzemeden yapılması aracın 35 bin tl lik fiyatı düşünüldüğünde ve yukarıda yazdığım artıları düşünüldüğünde
    benim için hayati önem taşıyan özellikler olmadığını düşünüyorum. Verilen fiyatın çıkarılması için illaki bazı özelliklerden feragat edilmesi gayet normal. Tabi bu özelleklerin olması güzel olurdu ama verdiğim fiyata bu aracın beni fazlasıyla memnun ettiğini söyleyebilirim.

Bu aracı alacak arkadaşlarında bu bahsettiğim noktaları göz önünde bulundurup karar verebilirler. Ama mutlaka tavsiye edilecek bir araç.
    Bu sınıfta dizel bir araç alınmaya kalkılsa en az 45 bin ve üstü bir miktar gerektiği için gerek fiyat gerek motor performansı ve tasarımı açısından tercih edilesi bir araç stepway.

Not: Daha önce yorum aralarında ve burada bazı araç forumlarında dek geliyorum. Çoğu üye bırakın test etmeyi, hakkında konuştaki araçların içine
    bile oturmadan, detaylı test edip bilgilerini okumadan kulaktan dolma yorumlar yaptıklarını ve çamur atmakta üzerlerine olmadıklarını gördüm.
    O yüzden insanlar seçtikleri araçtan memnunlar ise başkalarının ne dediği çok da önemli değil.

Aracı kullandıkça yeni bilgiler ve yorumlar ile aranızda olacağım, İyi forumlar dilerim tüm üyelere...

Aracımı 11.03.2013 tarihinde aldım, platin gri navigasyonsuz ve stepneli, tam araç hakkında ilk izlenimlerimi yazacaktım. Alıntı yapntığım arkadaşın yazdıklarına ne tek bir kelime ekleyecek şey buldum, nede 1 kelime çıkaracak.
    sadece altına imzamı atıyorum :)

Mesut abi sensörü sonunda kontrol edebildim ve dediğin gibi şunun haline bak, tlfnun şarjı bitti daha net foto çekemedim ama sensörün üzeri kömürle kaplanmış gibiydi,

merhaba önemli değil

ayrıca temizlerken dikkat et silerken içeri giriyor ,
    çünkü oynar başlıklı eğer ayarlayamazsan devirsiz olur
    birde lastik conta var siyah onu kaybetmiştim hava fazla alınca farkettim
    bunlara dikkat et kolay gelsin

mesut buyuk

Orijinalden alıntı: mbuyuk

quote:

merhaba önemli değil

ayrıca temizlerken dikkat et silerken içeri giriyor ,
    çünkü oynar başlıklı eğer ayarlayamazsan devirsiz olur
    birde lastik conta var siyah onu kaybetmiştim hava fazla alınca farkettim
    bunlara dikkat et kolay gelsin

mesut buyuk

kendim ellemedim abi, ustama götürdüm o halletti saolsun, denedik sıkıntı yok.
    zaten ben bu binalar arasında onu sökecek yer bulamam evin önünde, gerçi sökecek yer bulsak, zaman bulamıyoz bu sefer de, 15bin bakımına götürmeye karar verdik 20 günde anca götürebildik fırsat bulup :D

• merhaba arakdaşlar stepway yazılı orjınal kapı eşiği satıyorum elimde 1 çift var yani sağ sol bilginize............

kapı eşiği tıklayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaZsTyL -- 14 Mart 2013; 12:24:33 >
  • 1,5 haftadır kullanıyorum benim için çok güzel bir otomobil memnunum alacak arkadaşlara tasiye ederim. 100 tl lik mazotla 407 km sonra ikaz verdi. Depoyu totelden 197 tl ye fulledim 400 km yol yaptım 8 ışıktan 3 ü söndü hızlı ve atik bir araç gayet memnunum.

1972- Dacia sandero 1.4 half comfort
  • "Geri görüş kamerası" takan oldumu stepway'e ? İstanbulda nerede taktırılabilir ? Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.
  • arkadaşlar, teyzem 1.5yıldır 2005 model yaris 1.3sol kullanıyor.ilk arabası yaris ve araç kullanmayı da yaris ile öğrendi.bir arkadaşında stepway görmüş çok beğenmiş. yaz aylarında yaris'i satıp sandero stepway almayı düşünüyor.uzun süre binmek istiyor.sizce bayan için uygun mudur? araç sağlam mı? tavsiye eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatcn -- 15 Mart 2013; 22:16:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: serhatcn

arkadaşlar, teyzem 1.5yıldır 2005 model yaris 1.3sol kullanıyor.ilk arabası yaris ve araç kullanmayı da yaris ile öğrendi.bir arkadaşında stepway görmüş çok beğenmiş. yaz aylarında yaris'i satıp sandero stepway almayı düşünüyor.uzun süre binmek istiyor.sizce bayan için uygun mudur? araç sağlam mı? tavsiye eder misiniz?

araçtan beklentileriniz önemli,dacia otomobiller donanım konusunda eksik arabalardır.eski stepway alacaksanız içgörünüm malzeme kalitesi üst düzeyde değildir.sağlam arabalardır.renault kökenli arabalar olduğun için yedek parça sıkıntısı olmaz.servisi heryerdedir
    donanım (6 tane hava yastığı,6 hoparlör,Elektronik Stabilite Kontrol Programı (ESC),Cruise Control,Yokuşta kalkış desteği,4 yönlü ayarlanabilir sürücü koltuğu...vs) ve marka takıntınız yoksa (ford,vw,opel,toyota..vs) stepway tercih edilebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 16 Mart 2013; 0:04:08 >

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

arkadaşlar, teyzem 1.5yıldır 2005 model yaris 1.3sol kullanıyor.ilk arabası yaris ve araç kullanmayı da yaris ile öğrendi.bir arkadaşında stepway görmüş çok beğenmiş. yaz aylarında yaris'i satıp sandero stepway almayı düşünüyor.uzun süre binmek istiyor.sizce bayan için uygun mudur? araç sağlam mı? tavsiye eder misiniz?

araçtan beklentileriniz önemli,dacia otomobiller donanım konusunda eksik arabalardır.eski stepway alacaksanız içgörünüm malzeme kalitesi üst düzeyde değildir.sağlam arabalardır.renault kökenli arabalar olduğun için yedek parça sıkıntısı olmaz.servisi heryerdedir
    donanım (6 tane hava yastığı,6 hoparlör,Elektronik Stabilite Kontrol Programı (ESC),Cruise Control,Yokuşta kalkış desteği,4 yönlü ayarlanabilir sürücü koltuğu...vs) ve marka takıntınız yoksa (ford,vw,opel,toyota..vs) stepway tercih edilebilir

teşekkürler. 2013 model 1.5dci düşünüyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

teşekkürler. 2013 model 1.5dci düşünüyoruz

dediğim gibi donanım ve marka takıntınız yoksa stepway tercih edilebilir

hayırlı olsun

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk
  • krom egzoz ucu çok hoş durmuş ama rüzgarlığı hiçbir araçta beğenmiyorum
    şahin gibi olmuş alınma ama onun dışında aracınız on numara

http://www.carsite.co.uk/new/cars/dacia/sandero-stepway

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andreoni -- 17 Mart 2013; 19:02:11 >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.