Şimdi Ara

dacia Logan LPG'de stop etme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazın hava sıcakken çok olmasa da özellikle kışları araç benzinle giderken sıkıntı yok ancak ne zaman lpg'ye geçiyor devir göstergesi dalgalanmaya başlıyor bir düşüyor bir çıkıyor bazen yokuşta falan olursam araç vites değiştirmek istediğimde veya debriyaj fren yaptığımda stop ediyor. Araç ısındıktan sonra bu sorun kalmıyor. Akü lambası ve yağ lambası yakıp stop ediyor araç. Hava çok tsoğukken araç stop ettiğinde çok nadir olsa da stop etme sonrası kontağı komple kapatıp tekrar çalıştırmak için bir tık çevirdiğimde motor ışığı da yanıp sönüyor. Güngören zenginli ve Kırşehir çağlayanlar gibi renault servisleri periyodik bakımlarda ve birkaç sefer özel olarak gitmeme rağmen herhangi bir sorun bulamadılar. Kafayı yemek üzereyim bu saçma sebepten ötürü. Ne gibi bir çözüm üretebiliriz buna?

• Motor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Benzinde iken araba da sorun yok.
  • Benzindeyken sorun yok anladığım kadarıyla. O zaman sorun lpg de. LPG kit markanı da yazsaydınız keşke. Stop etme sorununu daha iyi tespit etmeden yorum yapmak zor. Yalnız bu motorlar bazı lpg kitlerinde cut-off dan dönüşte zenginleştirme sorunu çıkarırlar. Özellikle alt viteslerde araç 1700 devir civarında cut-off durumundayken debriyaja basınca bazı kitler motora gaz yetiştiremez ve stop eder.

Sizin sorununuz tam olarak bu değil gibi görünüyor ama böyle bir durum yaşanabiliyor. LPG kitinin durumunu görmeden net bir şey söylemek çok zor. Bence lpg dönüşümü forumunda cevap arayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemena

Benzindeyken sorun yok anladığım kadarıyla. O zaman sorun lpg de. LPG kit markanı da yazsaydınız keşke. Stop etme sorununu daha iyi tespit etmeden yorum yapmak zor. Yalnız bu motorlar bazı lpg kitlerinde cut-off dan dönüşte zenginleştirme sorunu çıkarırlar. Özellikle alt viteslerde araç 1700 devir civarında cut-off durumundayken debriyaja basınca bazı kitler motora gaz yetiştiremez ve stop eder.

Sizin sorununuz tam olarak bu değil gibi görünüyor ama böyle bir durum yaşanabiliyor. LPG kitinin durumunu görmeden net bir şey söylemek çok zor. Bence lpg dönüşümü forumunda cevap arayın.

atiker standart kit var üzerinde. daha önce de cevap aradım ama bir türlü doyurucu bir cevap alamadım. diğer araçlarımızda sorun olduğu zaman iyi kötü bir şey buluyorduk ama dacia/renault gibi daha çok satan bir firmanın sorunlarına cevap bulamayışımız enteresan.

• Bendede 2008 symbol var motor sogukken bosa atinca devir dusuyor stop ediyor motor isininca normale biniyor

Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: karahancer2

Bendede 2008 symbol var motor sogukken bosa atinca devir dusuyor stop ediyor motor isininca normale biniyor

çözüm bulabilen veya soruna teşhis koyabilen de yok. ben çok şaşırıyorum bu duruma yok yok yok.

Orijinalden alıntı: Gravaze

quote:

Bendede 2008 symbol var motor sogukken bosa atinca devir dusuyor stop ediyor motor isininca normale biniyor

çözüm bulabilen veya soruna teşhis koyabilen de yok. ben çok şaşırıyorum bu duruma yok yok yok.

Hocam 8 senedir kullaniyom vslla biktim bu arabadan araba demek diger arabalara haksizlik demek valla yolda Allaha emanet gidiyoz klimasida yok bugun cok sinirlendim yolda satacam 2 aya kalmaz

quote:

quote:

Hocam 8 senedir kullaniyom vslla biktim bu arabadan araba demek diger arabalara haksizlik demek valla yolda Allaha emanet gidiyoz klimasida yok bugun cok sinirlendim yolda satacam 2 aya kalmaz

İnan hocam mercedes'in bile en antin kuntin sorununa çözüm bulabilirken, clio, symbol, sandero, logan diye piyasada yüzbinlerce olan bu aracın bu sorununa çözüm bulamıyoruz. Kanser etti bu araba beni, yakın zamanda kesin değiştirmem lazım. Allahtan bende klima var da o çok yormuyor, klimasız şu sıcaklarda hele hele trafikte binmek hiç mi hiç iş değil.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İnan hocam mercedes'in bile en antin kuntin sorununa çözüm bulabilirken, clio, symbol, sandero, logan diye piyasada yüzbinlerce olan bu aracın bu sorununa çözüm bulamıyoruz. Kanser etti bu araba beni, yakın zamanda kesin değiştirmem lazım. Allahtan bende klima var da o çok yormuyor, klimasız şu sıcaklarda hele hele trafikte binmek hiç mi hiç iş değil.

Aynen oyle 2008 model araba ve klima yok... soyleyecek laf yok

• benim benzinli 1.2 logandada rölanti düşme sorunu var lpg olmadığı halde200 devire düşüyor her seferinde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Yanlış anlamayın aracın kalitesine göre ustasınında eğitimi aynı şekilde paralel. Sizin sorununuz iyi bir lpg ustasına gitmek yakıt haritasını yeniden düzenleyecek bu lpg ile alakalı değil. Bu işi genelde kopyala yapıştır ile yapıyorlar ve sorun çözülmeden devam ediyor. Bilgisayar ve programdan anlayan ustaya gidin genelde gençler bu konularda daha iyi.

• Enjektörlerde gibi duruyor ancak ısınınca yapmadığını söylüyosanız lpg regulatörünüzdedir sorun

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

Yanlış anlamayın aracın kalitesine göre ustasınında eğitimi aynı şekilde paralel. Sizin sorununuz iyi bir lpg ustasına gitmek yakıt haritasını yeniden düzenleyecek bu lpg ile alakalı değil. Bu işi genelde kopyala yapıştır ile yapıyorlar ve sorun çözülmeden devam ediyor. Bilgisayar ve programdan anlayan ustaya gidin genelde gençler bu konularda daha iyi.

En iyi ustalar bile yapamıyor bunu, yoksa öyle sağda solda gördüğüm her lpg'ciye de sorduğum danıştığım bir şey değil. Lpg dönüşümünü yapan bizzatihi reno servisi onda tık yok, ankara'dan birkaç tavsiye aldım götürdüm yok yok yok. Map atmakla falan da alaklı değil sorun neden olduğunu bulamıyoruz.

Orijinalden alıntı: Albert-Einstein

Enjektörlerde gibi duruyor ancak ısınınca yapmadığını söylüyosanız lpg regulatörünüzdedir sorun

Baktıracağım öneri için teşekkürler.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.