Şimdi Ara

DAC NEDİR? NE İŞE YARAR? NASIL KULLANILIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
8.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dac nedir ne işe yarar birede türkiyede bulabileceğim fiyat performans ürünü var mı ? bütçe 500 tl

• Hocam 500tl bütçe varsa ses kartı da kullanabilirsin, ben çok alt seviye bir dac kullanmıştım daha sonra Asus Xonar STX geçiş yaptım aradaki fark gece gündüz gibi, Xonar STX de düşünebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: des_955

Arkadaşlar dac nedir ne işe yarar birede türkiyede bulabileceğim fiyat performans ürünü var mı ? bütçe 500 tl

500 tl ye dac olmaz olanda ses kartlarından da geridir zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam cevaplar için herkese teşekkür ederim peki ne kadara olur birde ben şuan flacları media oynatıcı aracılığıyla dinliyorum eğer dac alırsam ses kalitesinde fark olucak mı yoksa boşuna o kadar para vemeyeyim :)
  • Diğer ekipmanlarda önemli sadece Dac ile olacak iş değil kalite, Özetle diğer ekipmanlar bellirli bir kaliteyi tutturmuş ve Dac eksik kalmış ise kalite artışı olur.
  • Media Playerlar ile flac dinlemek ne kadar sağlıklı oluyor bilemiyorum açıkcası.Bende sinema sistemimde şimdilik bu şekilde kullanıyorum. Araya dac koyulsa bile işin başlangıç kısmı kalitesiz olduğu için çok verimli olmayacaktır diye düşünüyorum.
  • Kaliteli bir media player ile kesinlikle hayli kaliteli müzik dinlemek mümkün, Sonuçta oda kendi içerisinde belirli bir çıkış kati barındırıyor, Ben Yıllardır Dune ( Duo, Max ) gibi modellerle gayette başarılı dinletiler yapıyorum, Tabi bir noktaya kadar ama kesinlikle yabana atılmayacak kalitede.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TORK NEDİR NE İŞE YARAR
    9 yıl önce açıldı
    DPI nedir ? ne işe yarar ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sistem ne seviyede ise o seviyede dac olacak ki fark belli olsun

Misal samsung lg gibi markalarda mediamarkt ta dünyaca çöp var bunlara dunyanın en iyi dac I'ni taksan ne olur hic gereksiz bi is
    Misal 1000 tl lik Hoparlor İcin yarısı fiyatına dac yarısı fiyatına Hoparlor kablosu hoparlörler le aynı oranda anfi ve yarısı kadar cd player olmalı ornek
    1400 tl Hoparlor e
    700. Tl dac
    700 tl cd player
    700 tl speker kablo interconnect kablo
    1400 tl de anfi olmalı
    Davul bile dengi dengine

Tabi hepsi benim görüşüm herkesin yorumu kendini bağlar

• Bende sana genel olarak katılıyorum Eray, Sadece rakkamsal oranların % sel netliği farklılık gözterebilir diye düşünüyorum ki oda detaydır önemli olan ana fikir
  • Herkese merhaba kullandığım cihazlar vsx-520 es3tb set ama yıl sonuna doğru değiştiricem jvc stereo anfi ve smart media hd vision öncelikle müziklerimi kaliteli bir şekilde dinleyebileğim bir şey arıyorum dac cd player yada blu-ray hangisi daha kaliteli olur cevaplar için şimdiden teşekkürler :)
  • Merhaba arkadaşlar kafam iyice karıştı dac mı alayım cd-player mı yada blu-ray mı network player mı tavsiyelerinize ihtiyacım var :)
  • sorduğunuz sorulardan anladığım kadari hiç bilmediğiniz bir ürün için kafadan 500.-TL bütçe belirlemeniz biraz tuhafıma gitti..keman nedir ne işe yarar bütçe 1.000.-TL gibi olmuş,öncelikle dac alıp benim artık 500.-tl bir dac'ım var demek istemiyorsanız iyi bir çift hoparlör almalısınız,bununla uyumlu dac modellerine yönelmeniz daha mantıklı..
    şimdi sonuç olarak q acoustics 2010i,2020i,bütçen 500.-tl olduğu için hifimedy usb dac 50 usd civarı muazzam bir sistem kurmuş olursunuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 29 Mart 2013; 21:38:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Sistem ne seviyede ise o seviyede dac olacak ki fark belli olsun

Misal samsung lg gibi markalarda mediamarkt ta dünyaca çöp var bunlara dunyanın en iyi dac I'ni taksan ne olur hic gereksiz bi is
    Misal 1000 tl lik Hoparlor İcin yarısı fiyatına dac yarısı fiyatına Hoparlor kablosu hoparlörler le aynı oranda anfi ve yarısı kadar cd player olmalı ornek
    1400 tl Hoparlor e
    700. Tl dac
    700 tl cd player
    1400 tl de anfi olmalı
    Davul bile dengi dengine

700 tl kablo mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

1400 tl Hoparlor e
    700. Tl dac
    700 tl cd player
    1400 tl de anfi olmalı
    Davul bile dengi dengine

700 tl kablo mu?

Arkadasın bütçesi dar diye cok başlangıç seviyesi yazdım ha ben bu parayida kabloya vermem diyorsan aldığın tüm cihazlara yazık edersin elektrik kablosu ile birbirine bağlayıp bilgisayar power kablosu kullanıp kırmızı beyaz 1 tl lik kablo ile bu ise gireceksen hic bulaşma daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 30 Mart 2013; 8:13:22 >

• quote:

quote:

quote:

1400 tl Hoparlor e
    700. Tl dac
    700 tl cd player
    1400 tl de anfi olmalı
    Davul bile dengi dengine

700 tl kablo mu?

Arkadasın bütçesi dar diye cok başlangıç seviyesi yazdım ha ben bu parayida kabloya vermem diyorsan aldığın tüm cihazlara yazık edersin elektrik kablosu ile birbirine bağlayıp bilgisayar power kablosu kullanıp kırmızı beyaz 1 tl lik kablo ile bu ise gireceksen hic bulaşma daha iyi

bu işe bulaşacak değilim zaten telaşlanma :)

ben o kadar uç noktalarda bir insan değilim.

sonuçta hayatım hi-fi sistemlerden ibaret değil ya...

basit bir stereo ses sistemi yetiyor bana açıkçası. kendimi bu cihazları alıpta eve kapatmanın bir alemi yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

1400 tl Hoparlor e
    700. Tl dac
    700 tl cd player
    1400 tl de anfi olmalı
    Davul bile dengi dengine

700 tl kablo mu?

basit bir stereo ses sistemi yetiyor bana açıkçası. kendimi bu cihazları alıpta eve kapatmanın bir alemi yok.

Ben tüm yazdıklarımı başlığı açan arkadasa yazdım sizle ilgili bir sey yazmadım stereo ısı muzik isi bi kültür kimi gider Rus hahatunlarla kimi alkole yol alır kimi Kıbrıs'a gunu birlik kumara gider kimi nargile ye takılır kimi futbol fanatiği olur kimi de muzik dinler Allah akıl fikir vermiş. Kullanmak İcin ama herkesin zevki farklı sizde başka bir yere ilgi duyarsınız ha biz bunları yaparken sanmayın eve kapandığı mizi diyer bir cok nimetten de faydalanıyoruz ama stereo ısı bütçe isi keyfini kaçırmayacak canını yakmayacak rakam ne ise onla mutlu olmak en iyisi sizde böyle yapmış sınız yani yaptığınız ozel Yada değişik bir sey degil herkes gibi sıradan bir sey

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1400 tl Hoparlor e
    700. Tl dac
    700 tl cd player
    1400 tl de anfi olmalı
    Davul bile dengi dengine

700 tl kablo mu?

Ben tüm yazdıklarımı başlığı açan arkadasa yazdım sizle ilgili bir sey yazmadım stereo ısı muzik isi bi kültür kimi gider Rus hahatunlarla kimi alkole yol alır kimi Kıbrıs'a gunu birlik kumara gider kimi nargile ye takılır kimi futbol fanatiği olur kimi de muzik dinler Allah akıl fikir vermiş. Kullanmak İcin ama herkesin zevki farklı sizde başka bir yere ilgi duyarsınız ha biz bunları yaparken sanmayın eve kapandığı mizi diyer bir cok nimetten de faydalanıyoruz ama stereo ısı bütçe isi keyfini kaçırmayacak canını yakmayacak rakam ne ise onla mutlu olmak en iyisi sizde böyle yapmış sınız yani yaptığınız ozel Yada değişik bir sey degil herkes gibi sıradan bir sey

bende öyle bir şey demek istemiştim zaten.

yoksa 700 liraya kablo mu olur gibi bir şey demek istemedim.

benim kullandığım ses sistemi 700 lira bile değil. hani bir kablo bile yeri geliyor 700 lira olabiliyor. (pek anlatamadım ama)

kablonun blendajı malzeme kalitesi vs. bunlara girmeye gerek yok zaten. o kabloda bir mühendislik eseri olduğu anlaşılıyor zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: galata80

sorduğunuz sorulardan anladığım kadari hiç bilmediğiniz bir ürün için kafadan 500.-TL bütçe belirlemeniz biraz tuhafıma gitti..keman nedir ne işe yarar bütçe 1.000.-TL gibi olmuş,öncelikle dac alıp benim artık 500.-tl bir dac'ım var demek istemiyorsanız iyi bir çift hoparlör almalısınız,bununla uyumlu dac modellerine yönelmeniz daha mantıklı..
    şimdi sonuç olarak q acoustics 2010i,2020i,bütçen 500.-tl olduğu için hifimedy usb dac 50 usd civarı muazzam bir sistem kurmuş olursunuz..

Hocam öncelikle önerilerin için teşekkürler dediklerini araştıracağım :)
  • Merhaba arkadaşlar bu iş gönül işi kavgaya hır-güre gerek yok herkesin zevki hobisi uğraşı farklı olur herkese saygılar iyi günler kalın sağlıcakla :)
  • 2011 yılında GG de ilanda 42.000 Dolar a sterio için kablo gördüğümde bende çok şaşırmıştım Veya doksanlı yıllar da bir motorsiklet eğzostu sadece tüpüne 2.000-4.000 dolar v.s v.s, Bir hobiye başladınızmı normalde aklınıza gelmeyecek rakkamlara ürünler görünce tuaf gelebiliyor, Ama zamanla alışıyor, Hatta alıyorsunuz bile
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.