Şimdi Ara

D5200 ALDIM YENİ BAŞLADIM ACİL YARDIM :))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar nikondan yana seçimimi yaptım ve 5200 modelini aldım. üzerindeki kit lensiyle birlikte (18-55 VR) tam 1619 TL'ye aldım internetten..

Aklımda bazı soru işaretleri var ;

1. 18-105 çok farkı varmı yani 18-55'den sıkılır mıyım yada arkayı flulaştırma olayı bunda yokmu ?

2. resim çekmeyi öğrenmek için karanlık ortam mı ışıklı ortam mı en iyi öğretici olabilir?

3. 70-300 lensler var, ihtiyaç duyar mıyım sizce ?

4. önericeğiniz optimizasyon veya ayar vs.. varmı bazı ipuçları 5200 için ???

İlginiz için teşekkür ediyorum :)

• teşekkür ediyorum dostum :D ilk defa DSLR kullanacağım için haliyle biraz acemiyim ve heyecanlıyım. doğru tercihi yaptığımı düşünüyorum başlangıç aşaması için. söylediğin video'lara bakacağım :) çektiğimiz fotoğrafları paylaşıp hakkında yorum alabileceğimiz bir bölüm varmı forumda ?
    1. 18-105 çok farkı varmı yani 18-55'den sıkılır mıyım yada arkayı flulaştırma olayı bunda yokmu ?
    18-55 iyidir. 18-55 varken, para verip 18-105 almak anlamsız olur.

2. resim çekmeyi öğrenmek için karanlık ortam mı ışıklı ortam mı en iyi öğretici olabilir?
    Videolar, kullanma kılavuzu ve, dene-yanıl'dan daha öğretici birşey varsa kurslar olsa gerek.

3. 70-300 lensler var, ihtiyaç duyar mıyım sizce ?
    Çekeceğiniz fotoğraflara göre evet yada hayır cevabı verebilirim. Ancak bu tip objektiflerle tripod olmadan zorlanabilirsin.

Orijinalden alıntı: napoleon07
    İlginiz için teşekkür ediyorum :)

Ben böyle bir tele lens(yüksek zum lens) aldım. 4 ay süresinde hepsi hepsi 100 kare falan çekebilmiştim ki o da aşırı zorlama ile ! Bu kadar para verdik aldık yatırmayayım, kullanayım diye bir çok sefer zorla tak-gez lens gibi bütün gün bu lens makinada çekecek birşeyler arayarak geçirdiğimi bilirim yani ! Ne ise sonunda yatırmaya başladım evde, çünki o kadar nadir ihtiyaç duyulan bir mesafe ki eğer gerçekten kullanım alanınız olmayacak ise paranızı boşa sokağa atmayın. Hatta ille de ben de denemeden geri duramam diyor iseniz 2.el alın. Bu tür lenslerin 2.elleri de çok temiz olur çünki kimse öyle çatır çatır bunları kullanamaz-gezdiremez her gün. Bunlar uzun uzun böyle serilip evde yatırma lensleri. Tripodunuz olacak da(e ille de şart değil ama o zaman da baya iyi aydınlık vakitlerde kullanabilirsiniz) tripod ile çıkcaksınız da bir de tripod azmış gibi bu lensi de alacaksınız da yanında sonra ne çekmeye gideceksiniz ? Kuş falan mı ? Ne kadar çok, nereye kadar gidebilirsiniz bunlarla ? 3 ay sonra satasınız gelebilir aniden benim gibi !..

• hocam çok haklısın, çoğu fotoğrafçı bile koca çanta ve tripotlarla geziyor. yani kalkıpta benim gibi yeni başlayan birisi için 18-55 yeterli sizinde dediğiniz gibi. bu lensle bi çekimlere başlıyım ufaktan. d5200 çok iyi bir makine gerçekten çok özelliği var. ama bu manuel çekimleri pek bilmiyorum ortama göre iso-diyafram ve enstantane falan. onları öğrenip ayarlarını öğrensem gayet iyi ürünler çıkarabilirim ortaya diye düşünüyorum. teşkkürler ilginiz için :))))
    Manuel çekim yapabilir hale gelince de ortaya şaheserler çıkaramayacaksın ne yazıkki, burada olayın %80i kuramsal bilgiler, ışık ve kompozisyon bilgisi geri kalanı teknik bilgidir bence ki, teknik bilgi en kolayı zaten. Geri kalanı senin yetenegine, öğrenme isteğine çok okuyup araştirmana ( fotoğraf okumak) kalmış birşey. İşin zor, şimdiden kolay gelsin.

Edit: Ha birde resim değil fotoğraf. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 1 Mayıs 2014; 2:04:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başka lens almadan uzunca bir zaman çekim yapın , bol bol kitap okuyun, forumlara bakın, 18-55 oldukça kullanışlı bir lenstir, başka lens almadan önce çok iyi düşünün ve bilenlerden yardım isteyin , öncelikli olarak ta ne tarz fotoğraf çekeceğinizle ilgilidir hangi lensi alacağınız, kolay gelsin.
    FX 8350--Crosshair V Formula--Gskill 2400 mhz 2x4Gb 2400mhz--Asus R9 270X Top--OCZ Vertex 4 128 GB--WD CB 1TB SIII--Thermaltake Qfan 750W--Edifier x600+Logitech X230--Logitech G105--HP 2310ei 24" led-Corsair Carbide 400R-Fujifilm XE2-Fujinon xf 18-55-(Fujinon xf10-24
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Manuel çekim yapabilir hale gelince de ortaya şaheserler çıkaramayacaksın ne yazıkki, burada olayın %80i kuramsal bilgiler, ışık ve kompozisyon bilgisi geri kalanı teknik bilgidir bence ki, teknik bilgi en kolayı zaten. Geri kalanı senin yetenegine, öğrenme isteğine çok okuyup araştirmana ( fotoğraf okumak) kalmış birşey. İşin zor, şimdiden kolay gelsin.

Edit: Ha birde resim değil fotoğraf. :)

Siz kompozisyon filan yazinca aklima geldi.

Bir arkadas yazmisti, "Allah kadraj olusturma yeteneginin %80 ini jimi nikli arkadasa vermis, geri kalanini da diger insanlara vermis."

Fotografin teknik bilgi kismi artik pek gerekli degil. Makineler o kadar akilli ki, insana sadece kadraj olusturmak ve deklansore basmak kaliyor.

Orijinalden alıntı: tg2601

başka lens almadan uzunca bir zaman çekim yapın , bol bol kitap okuyun, forumlara bakın, 18-55 oldukça kullanışlı bir lenstir, başka lens almadan önce çok iyi düşünün ve bilenlerden yardım isteyin , öncelikli olarak ta ne tarz fotoğraf çekeceğinizle ilgilidir hangi lensi alacağınız, kolay gelsin.

eyvallah hocam çok teşekkür ediyorum ilgin için. yeni başladığım için 18-55 in zoom oranı şimdilik yeterli olabilir. videolar seyrettim inceleme vs.. ondan sonra aldım 5200'ü çok memnunum. yaptığım güzel bir çekim olursa paylaşımda bulunurum konu altında. :))

quote:

başka lens almadan uzunca bir zaman çekim yapın , bol bol kitap okuyun, forumlara bakın, 18-55 oldukça kullanışlı bir lenstir, başka lens almadan önce çok iyi düşünün ve bilenlerden yardım isteyin , öncelikli olarak ta ne tarz fotoğraf çekeceğinizle ilgilidir hangi lensi alacağınız, kolay gelsin.

eyvallah hocam çok teşekkür ediyorum ilgin için. yeni başladığım için 18-55 in zoom oranı şimdilik yeterli olabilir. videolar seyrettim inceleme vs.. ondan sonra aldım 5200'ü çok memnunum. yaptığım güzel bir çekim olursa paylaşımda bulunurum konu altında. :))

Bende çok memnunum makineden , ilk zaman 18-55 ten hariç 50mm ve 55-200 almıştım fakat çok nadir kullandığım için sattım, öncelikle ne tür fotoğrafın size keyif verdiğine karar verip lens yatırımını ona göre yapın , d5200 ilk makineniz ise içindeki kitapçık oldukça yetersiz kullanımı için araştırma yapın, fotoğrafla ilgili birçok kitap var onları okuyun denemeler yapın, bana da özelden soru sorabilirsiniz her zaman eğer bildiğim bir konuysa yardım ederim, kolay gelsin.
    FX 8350--Crosshair V Formula--Gskill 2400 mhz 2x4Gb 2400mhz--Asus R9 270X Top--OCZ Vertex 4 128 GB--WD CB 1TB SIII--Thermaltake Qfan 750W--Edifier x600+Logitech X230--Logitech G105--HP 2310ei 24" led-Corsair Carbide 400R-Fujifilm XE2-Fujinon xf 18-55-(Fujinon xf10-24

• quote:

quote:

quote:

Bende çok memnunum makineden , ilk zaman 18-55 ten hariç 50mm ve 55-200 almıştım fakat çok nadir kullandığım için sattım, öncelikle ne tür fotoğrafın size keyif verdiğine karar verip lens yatırımını ona göre yapın , d5200 ilk makineniz ise içindeki kitapçık oldukça yetersiz kullanımı için araştırma yapın, fotoğrafla ilgili birçok kitap var onları okuyun denemeler yapın, bana da özelden soru sorabilirsiniz her zaman eğer bildiğim bir konuysa yardım ederim, kolay gelsin.

Bu mesajiniz altin degerinde.

İlginc bir sekilde yeni makina alana hemen 50mm ve bir tele lens oneriliyor. Bosuna para harcanan bu lensler genellikle kenarda duruyorlar.

Insan zamanla ihtiyaci olan araligi farkediyor. Mesela benim icin ideal lens araligi 28- 105 yada 35-105 gibi bir aralik.

• quote:

Orijinalden alıntı: forumu

quote:

quote:

quote:

Bu mesajiniz altin degerinde.

İlginc bir sekilde yeni makina alana hemen 50mm ve bir tele lens oneriliyor. Bosuna para harcanan bu lensler genellikle kenarda duruyorlar.

Insan zamanla ihtiyaci olan araligi farkediyor. Mesela benim icin ideal lens araligi 28- 105 yada 35-105 gibi bir aralik.

geniş açıda bana lazım olduğu için ben 17-50 veya 18-55 kullanıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.