Şimdi Ara

d4d sabah çalışmama sorunu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
5.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    3 gün önce toyota corolla d4d hb dizel araç aldım.Bu sabah saat 08.30 gibi arabaya bindim kontağı 2 ye getirip ışıkların sönmesini bekledim ve sonra kontağı çevirdim ama araç çalışmadı.Bunu neredeyse 10 dk aralıklarla denedim.Aracı bayağı uğraşlar sonucu ancak çalıştırabildim.Dış sıcaklık -6 gözüküyordu.Depoda opet ultra euro dizel var.Bu sorunu yaşayan başka dizel kullanıcısı arkadaşlar varmı acaba ? merak ettim.İlk dizel arabam olduğu için bu olay canımı sıktı.

• ben getzde hiç böyle bi problem yaşamadım 2 kış geçti üstünden.total eurodiesel kullanıyom ben.

ve ilk kez böyle bişey duydum forumda bi çok dizel kullanan var ama böyle bi sorun u olan yok bildiğim.araçta bi problem olmasın.yada depoda mazot azsa donmuş olabilirmi acaba depoyu dolu tutmaya çalış

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • ayrıca opet in sayfasında eurodiesel in donma noktası -10 görünüyor ama -6 yakın değer olduğu için donma problemide olabilir.nerde oturuyon doğuda ise petrol ofisi yeni diesel çıkarmış -20 derece onu dene bide istersen

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • KEŞKE O KADAR UZUN MARŞ YAPMASAYDIN. HEM AKÜ, HEM DE MARŞ MOTORUNA EZİYET ETMİŞSİN.
    İLK MARŞTA ÇALIŞMADIĞINI ANLAYINCA (3 GÜNLÜK ARAÇ OLDUĞUNDAN), DİREK SERVİS ÇAĞIRMALIYDIN. JACKDANİELS ARKADAŞIN YORUMUNA KATILIYORUM. PROBLEM BÜYÜK İHTİMALLE YAKITTAN KAYNAKLANIYOR. -20 LİK YAKIT ALMAN LAZIM.
    quote:

Orjinalden alıntı: weba

Herkese selam,
    3 gün önce toyota corolla d4d hb dizel araç aldım.Bu sabah saat 08.30 gibi arabaya bindim kontağı 2 ye getirip ışıkların sönmesini bekledim ve sonra kontağı çevirdim ama araç çalışmadı.Bunu neredeyse 10 dk aralıklarla denedim.Aracı bayağı uğraşlar sonucu ancak çalıştırabildim.Dış sıcaklık -6 gözüküyordu.Depoda opet ultra euro dizel var.Bu sorunu yaşayan başka dizel kullanıcısı arkadaşlar varmı acaba ? merak ettim.İlk dizel arabam olduğu için bu olay canımı sıktı.

• Ankara çankaya oturuyorum.Sıcaklık normalden daha düşük oluyor bizim buralarda.BEncede sorun yakıttan yada araba çok yeni olduğundan dolayı bişiler oldu.Yakıtı değiştircem sanırım
  • bence yakıtda sorun var gibi. Eurodizel diye normal dizel satmış olabilirler belkide. Bence o istasyondan bir daha alma.(eger imkanın varsa)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel Çalışmama Sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hava çok soğuk olduğu için mazot çok yoğunlaşmıştır, o yüzden çalışmamıştır. soğuk dizeller için ciddi bir baş belası

Orjinalden alıntı: Toyota d4d

kardeş senin yakıtta bi sorun var deereceyle falan alakası yok yakıta AMAN AMAN dikkat et kesinlikle normal dizel alma

Normal dizel kesinlikle almam.Opet ultra euro dizel aldım pompasına kadar kontrol ettim yakıtı almadan önce.
    d4d toyotası olan arkadaşlar sizin araçtada sabah çalıştırmadan önce kızdırma bujisi ışığı bir süre yanıp sönüyormu yoksa hep yanıkmı kalıyor acaba ?
  • yakıtta bir sorun olduğunu sanmıyorum.. zira sizin şirketin diğer araçlarında benzer sorunlar yaşandı mı?

Hayır hiç yaşanmadı.Aklıma gelen tek fikir kızdırma bujileriyle ilgili bir problem olduğu

evet kızdırma bujisinde sorun olabilir.. yakıttan değil bence

Orjinalden alıntı: roverci

KEŞKE O KADAR UZUN MARŞ YAPMASAYDIN. HEM AKÜ, HEM DE MARŞ MOTORUNA EZİYET ETMİŞSİN.
    İLK MARŞTA ÇALIŞMADIĞINI ANLAYINCA (3 GÜNLÜK ARAÇ OLDUĞUNDAN), DİREK SERVİS ÇAĞIRMALIYDIN. JACKDANİELS ARKADAŞIN YORUMUNA KATILIYORUM. PROBLEM BÜYÜK İHTİMALLE YAKITTAN KAYNAKLANIYOR. -20 LİK YAKIT ALMAN LAZIM.
    quote:

Herkese selam,

Uzun marş yapmadım.10 dk boyunca uzun aralıklarla marş bastım.1 kere bastım çalışmayınca 1-2 dk bekleyip tekrar denedim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Toyota d4d

kardeş o ışık en fazla 3-4 saniye yanar ve hemen söner o ışık sönmeden arabayı çalıştırma ????

Işık söndükten sonra çalıştırmaya çalıştım zaten.5. yada 6. denememde çalıştı araba sonra tam kalkacakken tekrar stop etti.Ondan sonra tekrar denedim hemen çalıştı ve bir daha stop etmedi.
  • Benim dizel getz'de de sabahları kızdırma bujisi ışıgı uzun yanıyor baya, ama sondugunde tek marşla çalışıyor.
    Birde hava soguk oldugundan heralde araba ilk çalıştıgında motor gurultusu normalden daha fazla oluyor, ama ısınınca normale donuyor.
    Ben total exelium kullanıyorum. Şimdiye kadar sorun yaşamadım ankarada.

Orjinalden alıntı: @ng@r@lı

Benim dizel getz'de de sabahları kızdırma bujisi ışıgı uzun yanıyor baya, ama sondugunde tek marşla çalışıyor.
    Birde hava soguk oldugundan heralde araba ilk çalıştıgında motor gurultusu normalden daha fazla oluyor, ama ısınınca normale donuyor.

Hangi totalden alıyorsunuz yakıtı acaba ? Bana en yakın total mhp genel merkezinin yanındaki yer.
  • SEN GENEDE Bİ SERVİSE SOR BELKİ Bİ SORUN VARDIR.MORALİNİ BOZMA SAKIN.NORMAL BİŞEY BUNLAR OLABİLİR BÜTÜN D4D CİLER ARKANDA MERAK ETME...

quote:

Orjinalden alıntı: @ng@r@lı

Benim dizel getz'de de sabahları kızdırma bujisi ışıgı uzun yanıyor baya, ama sondugunde tek marşla çalışıyor.

Hangi totalden alıyorsunuz yakıtı acaba ? Bana en yakın total mhp genel merkezinin yanındaki yer.

Ben arabayı aldım alalı istanbul yolu 7.km deki total doco dan alıyorum yakıtı. 1 kere antalya opetten, 1 kerede fethiyedeki bir totalden aldım. Bunlar dısında 11bin km deki aracıma hep aynı istasyondan yakıt aldım. Şimdiye kadar sorun yaşamadım allaha sukur.

www.total.com.tr sitesinde totalin DOCO( şahsa ait olmayan şirkete ait olan istasyonler.) yazan istasyonlardan guvenerek alabilirsin diyorlardı forumda arkadaslar. Bende onların tavsiyesine uydum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.