Şimdi Ara

D-SmartNet Hızım ve Adsl Değerlerim [Resimli]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 2007 senesinde internet bağlattım eve. 2011 yılına kadar TTnet kullandım. Bu kullandığım süre zarfında resmen burnumdan geldi. Sonra D-Smart + İnternet kampanyasını duydum ve D-Smart a geçtim. 2011 yılından beridir 1-2 sefer bağlantım koptu. Onda da Telekom santrale bakım yapıyormuş o zaman koptu. Adsl değerleri ve hızım aşağıdaki gibi. Sizce iyi mi kötü mü nasıl değerlendiriyorsunuz ? Teşekkür ederim...

• anladığım kadarıyla normal hızın 8 ila 16 mbit arası.
    ben ttnet fiber kullanıyorum 1.4 mb/sn hızında indirme yapıyorum idm den. ama normal hızım 24mbit. oradan pay biç. ayrıca torrent den ise 2.4 mb/sn hızına çıkıyorum. yani sağlıklı mı hesapladım kafamda bilmiyorum ama,yani fena değil gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 20 Aralık 2014; 19:44:53 >
  • 8 Mbit internet kullanıyorsun.Hızın gayet normal.
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    bende 8 mb olan paketteyim yalnız bunların 25 mbps paketide var onu kullanan varmı merak ettim yani dsmartta vdsl yok bildiğim kadarı ile bu hızı neye göre veriyorlar bilginiz varmı ?
  • Wikingtoro kullanıcısına yanıt
    Bende bilmiyorum açıkcası ama adsl ile vermeleri mümkün değil
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    normalde mahallede 1 sene oldu altyapı kurulalı telekom ofisi ile görüştüm onlar 50bit alabilirsin dediler.yani ttnet abonelerine vdsl2 hat türünden 24mbit üstü bağlantıları rahat bir şekilde verebiliyor fakat fiyatları dezavantajlı ama herhangi bir sorunda paket iptali vs de ofise digip rahatlıkla yaptırabiliyorsun teledon ile uraşmıyorsun müşteri hizmetleri vs
    şimdi dsmatta çalışanlar mahallemde fiber olmadıgını söylüyor bunlar bu işi gerçekten bilmiyorlar yani anladıpım kadarı ile süperonline mantıgı var sitede oturacaksın kutu apartmanda olucak diyor bunlar galiba
    ama o denilen kimsede yok zaten sayı az
    bunlar en fazla 16mbps hız verebilirler adsl+2 de yani hiçbirisi anlamıyor vdsl adsl nedir arasındaki farlar nedir uzun hikaye uraşamıcam taahütüm 2 ay var bitmesine bakıcaz artık ben televizyonada alıştım iyi kötü ikisine 67 tl veriyorum böle avantajlı aslında internet hızıda 8mbps yetiyor ama bazen sinir ediyor kasıyor yani imkan varsa neden alınmasınki değilmi ama varlık içinde yokluk çektiriyolar gerizekalılar.

• Hocam anlatmak istediğini tam anlayamadım. Anladığım kadarıyla olay şöyle galiba. D-smart sizin evinizde fiber yok diyor ttnet var diyor. Öncelikle altta linkini verdiğim ttnet sitesinden oturduğunuz yeri işaretleyip fiber olup olmadığını kontrol edin derim ben.

http://www.ttnet.com.tr/bireysel/internet/Sayfalar/TTNET-Fiber-Nerede.aspx

Hız değerlerinize gelecek olursak internet hızının 8-16 mbit arası ama siz galiba 10 mbit civarı alıyorsunuz. Santrale eğer yakın değilseniz normal fakat yakında ise biraz az bence. Çünkü ben 1 km uzağındayım santralin 14 mbit hızım var. İndirme yaparken 1.6 mb civarı indiriyor. TTNET kullanıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DİSC0VERY kullanıcısına yanıt
    sokakta bağlantı var resimlerdede görüldüğü gibi hipernet diyorlar adına ttnet te yani 50mbit bağlantı alabilirim ama fiber dedikleri olay binanın içinde olması gerekiyor galiba o yüzden derdimi anlatamıyorum yani ttnetten alırsam verebiliyolar 24mbit bağlantı ama fiyatları yüksek biraz yani dsmart kanallar hd evdekiler izliyor bende internetinden faydalanıyorum ikisi bir arada 67tl ödüyorum şu anda
    sanırsam bir üst paket olarak 16mbit e geçebilirim kararsız kaldım 24mbit paket e mi çesem ttnet e geçip yoksa devammı etsem ttnet eskiden kullanıyordum pahalı olmasından dolayı brakmıştım bende kararsızım 16 mbit yetermi sence bana download çok ypıyorum .
     D-SmartNet Hızım ve Adsl Değerlerim [Resimli] D-SmartNet Hızım ve Adsl Değerlerim [Resimli] D-SmartNet Hızım ve Adsl Değerlerim [Resimli]

• dostum idm dediğin olay için yanılıyorsun aslında oradan dosya çekerken sitelerden linklerden indirme yapıyorsan onların premium kullanıcısı olman gerekliki 2.4 hızında çekesin torrent ile çekerken 2.4 görüyorsan ve modem arayüzünde bağlantı hızın 24 mbps yazıyor ise ve speettest ten hız ölçümü yaptığında 22-23 arası gösterir ki görüyorsan paketinden tam yararlanıyorsun demektir.
  • hızın gayet güzel paketinden tam yararlanıyorsun taahüttün bitince 16mbit pakete geçiş yap hattın kaldırıyor hem aynı paraya hemde daha hızlı bağlantın olur
    olabilir,aklımda kalanını söyledeim idm hakkında fakat torrent hızım 2,4mb/sn speedtest de ise 23 mbit görünüyor. idm konusunda yanılmış olabilirim. zaten bayadan beridir kullanmıyorum.
  • tamam doru dediğim gibi 24mbit internetten tam hız yararlanıyorsun gerisi önemli değil paranın karşılığını tam alıyorsun
    ne kadar ödüyorsun sorması ayıp ibu pakete ?
    hocam 4 ay oldu alalı,kampanyadan faydalanarak aldım. paket 39,90 bağlantı ücreti de 4 tl=43,90 tl ödüyorum, bu ilk sene fiyatı,2.sene 59 tl olacak. tek sorun akk 35gb. sonra 3mbİte düşüyor. Gerçi ben vurgunu yaptım yapacağım kadar. artık bişeye ihtiyacım yok. bundan sonra indirme falan olmaz. olsa da aşmam kotayı.
  • Hocam benim lokasyonumda hiper internet var. Hiper internet 16 mbps'e kadar verebiliyorlar. Bunu bana ttnet müşteri hizmetlerindekiler ve türk telekom binasında çalışanlar söyledi. 24 mbps fiber internet olarak geçiyor. Fakat ben sana şunu al ya da alma demem sonra pişman olursan benden bilirsin.
  • Bende riber net kullanıyorum.Ancak bizim mahalleye fiber net yeni döşendi(TTNET).ve ben ilk kullanmaya başladığımda net hızım çok düşüktü.TTneten adamalr eve geldi baktılar apartman girişi net hızı normal ancak modem çıkışında sorun vardı bunun nedeni ise duvarda telefon girişinden modeme gelen kablonun gücünün hızı destekleyemedğini gösterince hemen gittim en kalınından kablo aldım ve fiber netin hızına yetişemiyorum şimdi.:)
  • DİSC0VERY kullanıcısına yanıt
    iyi güzelde ttnetin sitesine gir bak hipernet aynı 24 mbps bağlantı veriyor önemli olan hattın modülasyon türü vdsl2 yapıldığı zman 50 mbit bile veriyorlar banada bunu santralde çalışanlar söledi nasıl olucak şimdi
    http://www.ttnet.com.tr/bireysel/internet/ttnethipernet/Sayfalar/TTNET-Hipernet.aspx

bu hiper fiber olayı birbirine yakın
    benim bildiğim gerçek fibernet olması için bina içine modemin girişine kadar fiber kablo ile bağlanman gerek
    eger saha dolabının oradan eve bakır kablo ile alıyorsan hipernet oluyor arada çok fark yok her ikisi ilede verilebiliyor
    yalnız dediğim gibi hattı (adsl2+) den vdsl2 ye döndermeleri gerekiyor anlatabildimmi kardeşim.

mantık olarak hipernet santrale yakınlığa göre hız alıyorsun mesela dediğim gibi benim evim ile santral arası 1100 km 50mbit alabiliyormuşum
    yani bu demek oluyorki istesemde 100 mbit alamam çünkü bu hızı almam için bina içinden modeme kadar fiber kablolama gerekiyor
    aradaki fark bundan kaynaklanıyor ama bilmeyen biri çin kafa karışıklıgı yaratıyor
    ben zamanında çok araştırdım oradan biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wikingtoro -- 31 Aralık 2014; 16:27:54 >

• paketleri inceleyip alsaydın daha iyi olurdu akk çok kötü 75 gb aşaısı alınmaz gine bununla ay sonuna çıkarsın onunla biraz zor
    linke tıkla bak senin aldığın paketle 75gb akk olan paket arasında 2 tl fark var
    http://www.ttnet.com.tr/bireysel/kampanyalar/Sayfalar/hizi-kesfet-kampanyasi-fibernet.aspx
    hocam ben aldığımda fiyatlar böyleydi. ayrıca ttnet bana bi teklif sundu,dedi ki; 43tlyi 60 yapalım,2. sene de 72 ye çıksın, akk 75gb olsun??? dediler. ama ben gerek görmüyorum hocam. çünkü 35gb bana yetiyor. hani düşünüyorum daha ne indirebilirim diye
  • doru sölüyorsun kötü şeylermi indiriyorsun acaba
    ben hurdacılar ile kullanıyorum interneti onlara bi adaptör verdim onla bağlanıyolar aramız 20 metre
    yani 67 tl ödüyorum ama 35 tl de onlar veriyor
    dsmart full kanallar açık +8mbps internet 75gb akk kolay düşmüyor bende eskisi gibi indiremiyorum fazla
    şimdi 24 mbps verseler güel olucak ama dsmartla internet her haliyle bana daha avantalı tek fatura oluyor şimdi iki ay sonra taahütüm bitiyor
    ozman 24 mbps veremeseler bile 16 mbps alırım bende yine aynı fiyata televizyondan evdekiler faydalanıyor bende internetten yeter aslında bana
    bide diğerleri iyi değil mesela dijitürk tvibu olsun kanal bakımından hd deil zengin değil oyüzden
    türk Telekom tvbusuna baktım beğenmedim kanalları e kupruru internet veriyor yok busene 50 seneye altmış karım ne olucak benim 24 mbps internet
    alıcam altı üstü bence gerek yok ben böle düşünüyorum eskiden uzun yıllar ttneten alıyordum neti

indirdiğim 15 tane falan oyun. bir de kurtlar vadisinin tümbölümleri. onun dışında tv alışkanlığım hiç yok. 35 gb fazla bile kalacak. zaten dijital tv kartım var. hd yayınları da izleyebiliyorum.
    taahhüt bitince en ucuz internet kimde varsa ona gidicem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 31 Aralık 2014; 17:03:15 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.