Şimdi Ara

D-Smart vs. Digiturk (Detaylı Karşılaştırma)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
2.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Biliyorum bu karşılaştırma şimdiye dek defalarca yapıldı ama daha çok açılan başlıklar bilgi almaya yönelik ve soru şeklindeydi o yüzden her ikisini de kullanmış biri olarak ben bilgi vermeye yönelik bir kıyaslama yazısı yazmaya karar verdim ve bunun bir rehber olması umudundayım.

Not: Yazıma başlamadan önce D-Smart'la çok kötü bir tecrübem olduğunu buna rağmen mümkün olabildiğince tarafsız davranacağımı da belirtmem gerek.

Kurulum ve Aktivasyon

Her iki kurum da çeşitli kampanyalar dahilinde kurulumu ya da / ve aktivasyonu ücretsiz verebiliyor. Ancak genel olarak konuşmak gerekirse:

D-Smart: Kurulum ücreti en son 40 TL idi. Bu sadece iç kurulum için geçerli. Eğer merkezi sisteminiz yoksa ya da çanak anteniniz, dış kurulum için fiyat biraz pahalı oluyor. Sanırım yaklaşık 100 Tl daha gözden çıkartmanız gerekecek. Ki bildiğim kadarıyla D-Smart'ta kurulum için gelen elemanlar bu konuda genelde bilgisiz ve yetersiz oluyorlar. Çünkü Türksat'tan yayın yapan D-Smart genelde dış kuruluma ihtiyaç duymuyor. Fazla para ödemenin yanı sıra bu da biraz teknik yönden başınızı ağrıtabilir ve kurulum süreci umduğunuzdan çok daha fazla sürebilir.

Digiturk: Kurulum ücreti en son 30 TL idi. Buna dış kurulum, çanak, lnb, kablo vs. her şey dahil. Ve kuruluma gelen elemanlar saydığım malzemelerle hazır bir şekilde geliyorlar. Bize geldiklerinde beş dakikada hallettiler.

Sinyal ve Yayın Kalitesi

D-Smart: Kullandığım süre boyunca sinyal konusunda bir sıkıntı yaşamadım. Ancak genel olarak HD yayınlar bana yeterince net ya da keskin gelmedi hiç. (Kendi sinema kanallarını baz aldım.)

Digiturk: Forumda aksini söyleyen çok kişiye rastladım. Küçük bir çanak takılmasına rağmen sinyal açısından bir sıkıntı yaşamadım. Özellikle sinema ve dizi kanallarındaki HD yayınların D-Smart'tan daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Fiyat

D-Smart: Taahhüte sadık kalacaksanız ve yayınlarından memnun kalacağınıza eminseniz gerçekten güzel kampanyalara ve fiyatlara sahip. Ancak taahhütlü fiyatlar ile taahhütsüz fiyatlar arasında %100'den fazla fark var. Yani girdiğinizde bir kere çıkmayacağınızdan emin olun. Çünkü kullandığınız her ay için 50-60 TL civarı indirim almış olacaksınız. Hesabınızı buna göre iyi yapın ve kesinlikle taahhütsüz fiyatları öğrenin. Bununla birlikte kesinlikle adil olmayan bir fiyat politikasına sahip bir firma. Eğer sizin ödediğinizin yarısı bir fiyata başkalarının aynı hizmeti alması canınızı sıkmayacaksa bir sorun yok demektir.

Digiturk: D-Smart'taki gibi tüm kanallara sahip olmak isterseniz fiyatı D-Smart'a göre tuzlu evet. Ama önemli olan nicelik değil. Eğer ne istediğinizi biliyorsanız, ekstra kanal almadan az kanalla güzel bir hizmet alabilirsiniz. Taahhütlü fiyatlar ile taahhütüszler arasında 5- 10 TL gibi farklar var. Ucuza çok kanal istiyorsanız tercih edilmemeli.

Uydu Alıcılar

D-Smart: Tabi her iki firmanın farklı farklı kutuları var ama bana gelen Humax HBR-2002S modelli bir üründü ve kanal değiştirmeyi bırakın menüdeki kanallarda aşağı yukarı giderken birkaç saniye geçiyordu ve bu gerçekten sinir bozucuydu. Tek iyi yanı kumandayla aynı zamanda TV'nin de kontrol edilebilmesiydi.

Digiturk: Bu kutu(HM-9504HD) da pek iyi sayılmaz ama D-Smart'tan kesinlikle daha hızlı. SD yayınlar da tatmin edici seviyede. Tabii kaynak görüntü iyiyse. Kötü yanı, kutu kullanım adı altında ekstra ücret alınması!

Sinema

D-Smart: 2014 öncesinde film kanalları gerçekten kötüydü. Sadece yeni film meraklısı, yeni iyidir diyen ortalama bir sinema seyircisi değilim. Hayatımda 3000'den fazla film izledim ve bunların da listesini tutarım. Dolayısıyla bu konuda yapacağım yorumu bu konuya hakim birisi olarak değerlendirirseniz sevinirim. Ya da sadece IMDB puanlarını kıyas alırsak 2,3,4 puanlı filmler sık sık karşımıza çıkıyordu D-Smart'ta. Yeni yılla birlikte şimdi gerçekten gözle görülür bir iyileşme söz konusu. Yeterli mi peki? Değil? Ama ortalama bir sinema seyircisi içerik çeşitliliği açısından memnun kalacaktır diye düşünüyorum.

Digiturk: Digiturk'un 2014 öncesine kadar açık ara önde olduğunu düşünüyordum ama D-Smart iyi bir hamle yaparak yaklaşmış ama son duruma bakacak olursak hala Digiturk önde. D-Smart'ın böyle bir iki hamle daha yapması lazım. Çünkü gerçekten MMX kanalları içerik olarak oturmuş. Festival kanalı örneğin, adını sonuna dek hak ediyor ve geçenlerde ödül de almıştı. Premier yeni filmlerde, Stars ise birazcık kült yapımlara yönelik haliyle en çok tercih ettiklerim arasında. Ancak yeni filmler pek sık gelmiyor gibi. Tabi Digiturk bir sürü filmi zaten daha önce yayınladığı için pek anormal bir durum değil. Bence klasik filmler de yayınlayan bir kanalı olmalı. MGM yetersiz ve dublaj / altyazı seçeneği yok ne yazık ki! Bununla birlikte tekrarlar da söz konusu. Fakat tekrarlar her iki platformda da var ve bence olması da gerekli.

Dizi

D-Smart: Aklınızdan bile geçirmeyin. İki üç vasat yabancı dizi var, onlar da dönüp duruyor. FX ve FOX Crime var ekstradan o biraz dolduruyor gibi boşluğu ama hayır. Dizi için tercih edilmemeli. Hem de kesinlikle. Üstelik kendi kanallarındaki diziler de güncel filan değil. Bunların dizi kanalları para ediyorsa CNBC-e'ye aylık 100 TL filan ödemek lazım gelir. O derece fark söz konusu.

Digiturk: Diziler genelde güncel, farklı farklı temalarda kanallar var. Friends, Star Trek, The X-Files gibi kult dizilerin yanı sıra yeni ve ödüllü diziler var ve dizi sayısı çook daha fazla.

Spor

D-Smart: Eurosportlar varken futbol sevmeyen ama basketbol, voleybol ve tenis sevenler için bence öndeydi D-Smart ama özel bir zevk söz konusu değilse genel olarak geride. Tabi NBA TV basketbol severler için hala cezbedici, formula yarışları vs. de var... Ayrıca kendi spor kanalları da hiç fena değil. Özellikle Türkiye basketbol ve voleybol liginden karşılaşmalar yayınlıyorlar. Lig TV 3'den daha iyiler.

Digiturk: Spor kanalları daha az evet ama futbol ve Türkiye Ligi için Digiturk tartışmasız önde. Ben futbol sevmiyorum o yüzden her iki platform aynı seviyede. Fakat Eurosportlar D-Smart'ta olsaydı kesinlikle tercihim D-Smart olurdu.

Belgesel

D-Smart: Discovery'nin bütün kanallarını doldurmuş. Ve Animal Planet'in HD'si var üstün olarak ama belgesel kanalları Discovery Science hariç beni hiç tatmin etmedi. Sabah akşam araba, uçak, motor, gemi belgesellerinden başka bir şey yok.

Digiturk: National Geographic, IZ TV, History Channel ve en iyisi Nat Geo Wild. Hiçbiri D-Smart'ta yok. Ve ben dahil birçok kişiye göre en iyi belgesel kanalları bunlardır zaten. D-Smart belgesel konusunda pek çalışmıyor ama Digiturk D-Smart'ta olup da kendinde olmayan kanalları kendi bünyesine eklemeye devam ediyor.

Yemek

D-Smart: Es geçerim. İşte D-Smart'ın açık ara önde olduğu alan. Yemek kanalları.

Digiturk: Eh işte, Home TV'de filan rastlarsanız bir şeylere...

Çocuk

D-Smart: İyi.

Digiturk: Biraz daha iyi.

D-Smart: D-Smart Blu'yu ekstra ücret ödeyerek kullanıyorsunuz!

Digiturk: İnternetteki mevcut içeriğin bütününe ücretsiz ulaşabiliyorsunuz.

Yayın Akışı

D-Smart: Web sitelerindeki yayın akışı takibi daha kullanıcı dostu ama aynı şeyi TV'deki rehber için söz konusu değil. Kullandığım süre boyunca EPG'sine ulaşamama gibi sorunlar yaşadım. D-Smart dergi basılı olarak çıkmamasına rağmen sitelerine dergiyi ay sonunda koyuyorlar resmen! (Düzeltme: Tv yayın akışı her ne kadar daha anlaşılır olsa da çoğu zaman ertesi günün yayın akışına bile rastlamak mümkün değil. Günübirlik yükleniyor galiba, buna karşın Digiturk'te bir hafta sonraki yayın akışına ulaşmak mümkün.)

Digiturk: İnternetteki yayın akışı kullanışsız ama TV'deki rehberi kullanışlı. Ayrıca dergisinin olması ve dijital versiyonlarının gecikmesiz yayınlanması diğer önemli avantajlarından. (Düzeltme: artık Digiturk'un de dergisi yok ve bu büyük bir eksik bence. Daha da kötüsü dijital versiyonunda aylık yayın akışı bile yok.)

Sansür

D-Smart: Digiturk'teki sinema kanallarından çok daha fazla. Sansür için kullandıkları teknik çok göze batmıyor bu iyi ama Çin'de çekilmiş Bir Jackie Chan filmindeki ufak bir yemek şirketinin adını bile sansürlüyorlar. Hele sokaktaki sahneler tamamen flu. Bütün tabelalar, mağaza adları filan. Her şey sansürlü! Ve bu durum sinema zevkini ciddi ciddi baltalıyor! Üstelik gece 12'den sonra bile sansür devam ediyor. Penthouse filan erotik film yayınlarken bu kanallar sansürlü yayın yapmaya devam ediyor. Çıplak insanlar görmeye o kadar da meraklı değiliz evet ama yine de bu tarz müdahaleleri sevmiyorum ben ve bu tarz sahneler de gece yarısından sonra sansürlü yayınlanıyor. Makaslamalar da çok.

Digiturk: D-Smart'tan sonra akşam üzeri MMX Festival'de bir kadının göğüslerini görünce gerçekten şaşırmıştım. Yani D-Smart'ta alıştığım için tuhaf gelmişti gözüme. TMSF'ye ait olan bu kurumda daha çok sansür bekliyordum ne yalan söyleyeyim. Anlaşılan RTÜK cezalarla D-Smart'ı yıldırmış ve bu yüzden sanılanın aksine Digiturk sansür konusunda daha çağdaş görünüyor. Örneğin dün akşam Denzel Washington'ın poposunu bile gördüm. Sadece sigara sahnelerinde sansür var ve gece yarısından sonra onlar da olmuyor Digiturk'te.

---

Şimdilik aklıma gelen kıyaslama konuları bunlar. Unuttuğum kısımlar olabilir, hatırlatırsanız ekleme yaparım. Ve elbette şahsi fikirlerim bunlar ama olabildiğince nesnel davranmaya çalıştım. Ve aralarındaki farklılıkları belirtmeye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kultablasi -- 6 Ocak 2014; 11:24:58 >
  • Güzel karşılaştırma olmuş digitürk önde gibi duruyor her şekilde.Ama digitürk ün fiyatları çok tuzlu.D smart ın fiyatları daha uygun ve digitürk gibi o kadar çok paket yok.Digitürk neredeyse artık her kanalı ayrı bir paket yapacak.
  • Film kanallarına pek katilamayacağım. Digitürk üyeliğini dün iptal ettim. Prime time da 6 üzeri film göremiyordum resmen. Genel kalite de 3-5 arasında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkgun kullanıcısına yanıt
    Benim de film kanalları açıktı bi ara hep aynı filmler tekrar edip duruyordu artık filmleri ezber etmiştim.
  • HD kanallarda bariz şekilde Digiturk çok daha net...
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkgun

Film kanallarına pek katilamayacağım. Digitürk üyeliğini dün iptal ettim. Prime time da 6 üzeri film göremiyordum resmen. Genel kalite de 3-5 arasında.

Kötü filmler de yayınlanıyor yayınlanmıyor değil ama örneğin dün akşam şu iki film arasında kaldım resmen hangisini izleyeyim diye ve zor karar verdim. Birisi MMX Premier'de öteki MMX Festival'deydi ve her ikisi de 7.3 puanlı filmler.

http://www.imdb.com/title/tt1907668/

http://www.imdb.com/title/tt1230385/
  • digiturkteki seç izledeki filmler sansürsüz geçen bi film açtım kadının göğüsleri sansürsüz hemen çıktım seç izleden azdaha yakalanıyodum evdekilere tavsiyem gece geç vakitlerde izleyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sshyzhe

digiturkteki seç izledeki filmler sansürsüz geçen bi film açtım kadının göğüsleri sansürsüz hemen çıktım seç izleden azdaha yakalanıyodum evdekilere tavsiyem gece geç vakitlerde izleyin

Evet onlar tamamen sansürsüz zaten ama yayın akışındaki kanallarda da sansür koymuyorlar göğüslere hatta popo kısmına. Zaten ailecek film izlenecekse MMX Family'den şaşmamak lazım yoksa utanç verici anlarla karşılaşmak mümkün.
  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    çok güzel bir karşılaştırma olmuş ben de bugün başka bir konuda bu linktehttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=86061603 bu konudan bahsetmiştim. ikisini de şuan kullanan biri olarak birkaç şey söylemek istiyorum:

-Öncelikle fiyat konusunda yakınlar. yılsonu kampanyasıyla;

Digiturk için; HD GİRİŞ PAKETİ+2 KEYİF PAKETİ+ŞAMPİYONLAR+FİLM (4 AY SPOR EXTRA VE 6 AY DİZİ HEDİYE) = 66,66 TL "12 ay taahhüt"

D-Smart için; HD SÜPER PAKET = 60,00 TL "24 ay taahhüt" PEŞİN = 1.150,00 TL (Aylık 47,90 TL)

Tabi PEŞİN ödemeli üyelik olanağıyla D-SMART avantajlı ama onu da herkes tercih etmiyor.

-Uydu+İnternet olayında ise D-smart daha ağır basıyor.

- HD Süper Paket+Fiber 20mbit limitsiz(75gb-akn) = 79 TL
    - HD Giriş Paket+2 Keyif+Film+ 25mbit = 82 TL
    - SD Giriş Paket+2 Keyif+Film+Şampiyonlar = 103 TL

İnternet bağlantı olaylarında superonline(digiturk) nasıl bilmiyorum ama d-smart ilk kurulum olaylarındaki bekletmeler dışında iyi. ve de yalın internetli değilseniz iyi. ama bunların yanında ttnet tercih etmek bence ikisinden de iyidir.

-Spor kanalları:

Lig TV sebebiyle digiturk önde tabii ki. ve ben izlemesemde digiturk'un keyif paketinde eurosport mevcut bu da bir artı. Tabi Ntvsmartspor ve Nba tv ile dsmart da iyi.

-Sinema Kanalları:

Eğer ki şimdiki hızıyla giderse D-smart.

-Belgesel Kanalları:

Bence kişiye göre değişir. D-smart'da mühendislik konuları,araba,teknoloji kanalları ağırlıkta. Arkadaşın bahsettiği gibi History ve İz gibi kanallar Digiturk'ün artıları.

-Sonuç olarak tercih meselesi.

Lig Tv, eurosport ve diziler olmazsa olmazınızsa Digiturk.

Ama Film, belgesel, formula, nba, yemek kanalları gibi içerikler olmazsa olmazınızsa D-Smart.

İkisi de olsun derseniz. D-Smart + Digiturk Play iyidir.
  • bir digiturk çalışanı olsa ancak böyle yazabilirdi heralde.

• quote:

Orijinalden alıntı: mu5tafa

bir digiturk çalışanı olsa ancak böyle yazabilirdi heralde.

quote:

Not: Yazıma başlamadan önce D-Smart'la çok kötü bir tecrübem olduğunu buna rağmen mümkün olabildiğince tarafsız davranacağımı da belirtmem gerek.

zaten arkadaş belirtmiş...

Ben ikisinden de memnunum ama tabi herkesin kendi düşüncesi. Digiturk'ün en büyük artısı tabii ki lig tv'dir. ama mesela özellikle son süper paket olayıyla D-smart çok büyük atılım yaptı bence. ve filmler de güzel. belgesel kanalları bence çok iyi ama daha önce belirttiğim gibi tercih meselesi. uydu alıcısı ve sinyal kısımlarına katılmıyorum arkadaş bahsetmemiş ama özellikle türksat digiturk'un ne gibi sıkıntıları olduğunu kullananlar bilir.

Son olarak şunu söyleyim Lig Tv gibi birşey olmasa şu görüntüde bence D-smart biraz daha iyi.
  • 5 sene dsmart kullandım 10 tane film izlememişimdir

nisan dan beri digiturk var,her akşam izlenecek en az 1 film bulunuyor,vaktim olmadı mı kayıt ediyorum,seç izleden izliyorum vs.

film konusunda tartışmasız digiturk onde,dsmart ın film kalitelerini geçtim sansürü bile almamak için bir neden

spor konusunda futbol izlemiyorum,F1 severim ama sinyal sorunları yüzünden ayrıldığımdan netten takip ettim.zaten b.ktan bir hale dönüştü,çokta umrumda değil artık :)

belgesel konusunda Nat Geo lar gayet iyi,History adını hak etmeyen içerikler yayınlıyor,ID'nin gelmesi iyi oldu hayalet hikayelerini falan severim,Discoveryler HD olup Nat Geo dsmart a gitmezse digiturk fark atar

yemek kanalı olarak Turkmax Gurme geliyormuş,izleyen kaç kişi varsa,canım sıkılacak ve yemek kanalı bakacağım ? Çok zor

yukarıda yazılmamış ama müzik kanalları olarak dsmart ın kendine ait 1 tane bile kanalı yokken 6 senedir,diğer tüm platformlar müzik açısından doyurucu.Kıytırık NR1'ı MTV gibi görüyorsanız o başka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan_26 -- 4 Ocak 2014; 17:49:26 >
  • Ocak 2014 itibariyle Digiturk'ün de basılı dergisi yok. Ayrıca çocuk kanallarında Digiturk açık ara önde. Çocuk kanalı olarak Dsmart'ta bir şey yok, olanlarda şifresiz zaten. Şifreli olarak Baby Tv ve Smart Çocuk var sadece.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görüntü ve fiyat kalitesi olarak digitürk daha kaliteli d smart biçok kanalı kapattı eurospor 1 ve 2. Yi kapatti. 31. inde d smart hd ye gectim. 01 inde kapattirip iptal ettirdim spor kanallarinin kaldirilacagini soylemediler digi de aktivasyon kurulum ucretsiz yaptirdim

• tarafsız olacağım demişsin ama bana pekde öyle gelmedi. belgesel kanallarında digitürkün historysinde akşama kadar depo savaşlarını ve uzaylıları izlersiniz, nat geo nun çeşitli kanallarına karşın animal ve discovery aynı seviyede. digitürk spor değil futbol yayını yapıyor. türkiye ingiltere rusya brezilya. oysa dsmart nba, euroleague, formula, şampiyon ligi, avrupa ligi gibi uluslararası organizayson ağılıklı, tabi eurosportun kapatılması çok büyük kayıp. sinema kanalları için dsmart berbat ona katılıyorum. ama digitürkün sd kanalları dsmarttan daha kötü ulusal kanal için.sonuç olarak iki firmada üyelerini enayi yerine koymada yarış yapıyorlar diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.r.r.

tarafsız olacağım demişsin ama bana pekde öyle gelmedi. belgesel kanallarında digitürkün historysinde akşama kadar depo savaşlarını ve uzaylıları izlersiniz, nat geo nun çeşitli kanallarına karşın animal ve discovery aynı seviyede. digitürk spor değil futbol yayını yapıyor. türkiye ingiltere rusya brezilya. oysa dsmart nba, euroleague, formula, şampiyon ligi, avrupa ligi gibi uluslararası organizayson ağılıklı, tabi eurosportun kapatılması çok büyük kayıp. sinema kanalları için dsmart berbat ona katılıyorum. ama digitürkün sd kanalları dsmarttan daha kötü ulusal kanal için.sonuç olarak iki firmada üyelerini enayi yerine koymada yarış yapıyorlar diyebilirim.

Arkadaşım ben zaten inkar etmiyorum, benim tercihim Digi'den yana. Digi çalışanı filan da değilim. Sadece her iki platformun da gördüğüm artı ve eksilerini paylaşıyorum. Ama her ne kadar zevk konusu söz konusu olsa da belgesel konusunda D-Smart Digiturk ile yarışamaz. En azından farklılık konusunda. Hepsi HD olmasa da Animal Planet, Discovery, Discovery Science ve Investigation Discovery Digi'de zaten var. Şöyle kıyaslama yapalım:

Digiturk'te olup da D-Smart'ta olmayan belgesel kanalları:

Iz TV
    National Geographic
    BBC Knowledge
    Nat Geo Wild
    History Channel

D-Smart'ta olup Digiturk'te olmayan belgesel kanalları:

Discovery World
    Discovery Showcase
    Discovery Turbo Extra
    Travel Channel
    Animaux

Bunları kıyaslayarak seçim yapılmalı. Şahsen ben daha fazla Discovery görmek yerine üstteki farklı kanalları tercih ederdim. Doğa ve hayvan ağırlıklı belgesellere D-Smart'ta rastlamak çok zor ne yazık ki. Spor konusunda ise hem fikirim. Eurosportlar varken dediğim gibi D-Smart on numaraydı. Digiturk daha çok futbol ağırlıklı ama atletizm, voleybol, tenis gibi müsabakalar için de Eurosport ilk adres!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kultablasi -- 4 Ocak 2014; 23:52:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kultablasi

quote:

Orijinalden alıntı: J.r.r.

tarafsız olacağım demişsin ama bana pekde öyle gelmedi. belgesel kanallarında digitürkün historysinde akşama kadar depo savaşlarını ve uzaylıları izlersiniz, nat geo nun çeşitli kanallarına karşın animal ve discovery aynı seviyede. digitürk spor değil futbol yayını yapıyor. türkiye ingiltere rusya brezilya. oysa dsmart nba, euroleague, formula, şampiyon ligi, avrupa ligi gibi uluslararası organizayson ağılıklı, tabi eurosportun kapatılması çok büyük kayıp. sinema kanalları için dsmart berbat ona katılıyorum. ama digitürkün sd kanalları dsmarttan daha kötü ulusal kanal için.sonuç olarak iki firmada üyelerini enayi yerine koymada yarış yapıyorlar diyebilirim.

Arkadaşım ben zaten inkar etmiyorum, benim tercihim Digi'den yana. Digi çalışanı filan da değilim. Sadece her iki platformun da gördüğüm artı ve eksilerini paylaşıyorum. Ama her ne kadar zevk konusu söz konusu olsa da belgesel konusunda D-Smart Digiturk ile yarışamaz. En azından farklılık konusunda. Hepsi HD olmasa da Animal Planet, Discovery, Discovery Science ve Investigation Discovery Digi'de zaten var. Şöyle kıyaslama yapalım:

Digiturk'te olup da D-Smart'ta olmayan belgesel kanalları:

Iz TV
    National Geographic
    BBC Knowledge
    Nat Geo Wild
    History Channel

D-Smart'ta olup Digiturk'te olmayan belgesel kanalları:

Discovery World
    Discovery Showcase
    Discovery Turbo Extra
    Travel Channel
    Animaux

Bunları kıyaslayarak seçim yapılmalı. Şahsen ben daha fazla Discovery görmek yerine üstteki farklı kanalları tercih ederdim. Doğa ve hayvan ağırlıklı belgesellere D-Smart'ta rastlamak çok zor ne yazık ki. Spor konusunda ise hem fikirim. Eurosportlar varken dediğim gibi D-Smart on numaraydı. Digiturk daha çok futbol ağırlıklı ama atletizm, voleybol, tenis gibi müsabakalar için de Eurosport ilk adres!

BELGESELLER
    sd yayın yeterliyse digiturk önde.
    hd yayın olarak dsmart önde ama .4 tane discovery -travel chanel hd-24kitchen(yarı belgesel kanalı bence :) ) kanalları hd.

örneğin digiturk advanture un ve crime kanallarının hd lerini getirmedi.getirse öne geçerdi.

bende dsmart var animal planet ve science kanallarını hiç açmıyorum nerdeyse hd leri olduğu için

history channel ın içeriği kötü bencede.diğer platformlarda daha iyi.

dsmart iyi gidiyor şimdili belgesel konusunda turbo xtra hd ve science hd geldi yakın zamanda.

discovery hd ,world hd,animaux hd gelirse iyi olur.
    nat geoalrın hd leri gelmese bile sd leri 16:9 olarak gelmeli.(bende e2 li cihaz + dsmart modül olduğu için sorun olmuyor :) )
    SİNEMA VE DİZİ
    dizi izlemiyorum ben ama yeni gelen dizi platin kanalıyla arayı kapatmış olabilir dsmart
    film konusundada hd türk filmi kanalı yok.onun haricinde fazla film izlemiyordum bende şimdiye kadar.
    yeni kanallar açıldıktan sonra 3 tane film izledim. django örneğin.

MÜZİK
    dsmartta müzik kanalı hiç yok. nrj-trace-m6 gibi kanallar gelmeli
    digiturk iyi durumda sayılır .mtv hits -mcm- vh1- live hd
    SPOR
    eurosportların ayrılması kötü oldu.
    dt önde gibi şuan.
    dsmart orta seviyede.

GÖRÜNTÜ KALİTESİ
    digiturk sd kanalların kalitesi bakımın baya önde dsmarttan
    dsmart hd lerde orta seviye
    digiturkte ondan biraz daha iyi gibi.
    digiturktede tp sorunu var ama .son gelen kanallar ile 1 tp de(50mbit) 8 kanal yayın yapıyor.
    diğer tp lerdede maçlarda bitrate yükseltince diğer kanalların kalitesi baya düşüyor.

2 platformda yeni uydularla iyi duruma gelebilir bence.

fiyat bakımında dsmart biraz daha uygun.
    son paket güncellemesinden sonra paketlere baya kanal eklendi
    dizi paketine belgeseller
    sinedizi paketine sinema kanalları ve travel channel hd
    maxi ve üstüne ntv smart spor .
  • Ben de Digiturk giriş taraftar paketi ve belgesel+çocuk paketi var.en çok bunları izliyoruz zaten yetiyor.Ama en hoşuma giden kesinlikle History Channel ve depo savaşları serisini çok seviyorum mesela.çoğu kişi nedense history i beğenmiyor ama çoğu programı benim ilgimi çekiyor açıkçası.Nat.geolar zaten ayrı
  • Dsmart şuanda eski uydu alıcıyı götürene Sinema Paketini HD olarak 25 TL ye veriyor. 24 aylık sözleşmeyle elbette. Bence Digitürk'e göre çok daha avantajlı. Digide 20 TL verip belgesel kanalı dışında extra bir kanal izleyemiyorsunuz. Listeye bakıyorum özel bir kanal yok yani. Ancak Sinema Paketlerini alacaksınız onla da 30 TL rahat buluyor.

Travel HD mesela çok ilgimi çekiyor fakat Digide yok. Nat Geo Wild HD'de çok güzel ama o da Dsmartta yok. Yani hangisini alsanız eksik oluyor aslında.

En temizi internetten bedava izlemek gibi geliyor bazen. :)
  • Nasil bir göz varmış arkadaşlar sizde .... Nasil oluyorda digiturk ün görüntü kalitesi d.smarttan daha iyi oluyor. Biri belli bir bsntgenişliği içine sığdırabildiği kadar yayın sığdırmaya çalışıyor çözünürlükten çalarak ki bu digiturk olur diğeri olduğu gibi kanalın kendi native yayınını veriyor ki buda d.smart olur. 2005 de digiturkle başladım nezamanki hd yayınlar başladı d.smartı görunce d.smarta geçmeye karar verdim görüntü kalitesi yüzünden. Babam lig tv için digi . Hd kullanır benim evdede d.smart hd sürekli iki plartformuda izleriz arada ciddi fark var. digiturke el koyunca devlet satılıncaya yeni birşeyler beklemeyin digiturkten dua edinde lig maçları gitmesin elinden bi o kaldı plartformda
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.