Şimdi Ara

D-smart ve Samsung TV Yandı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Geçen aylarda olan elektrik kesilmelerinden sonra hem D-smart HD hem Samsung LED TV çalışmaz oldu. D-smart bayisi cihazın tamamen yandığını söyleyip yeni ufak cihazlardan birini verdi. Samsung TV'nin garantisi yoktu, 380 TL verip yetkili serviste anakartı değişti. Cihazları taktık çalıştılar, ama bir çok kanal çıkmıyordu, uyducu getirip apartmanın merkezi sistemine (Next sanırım) baktıracaktık. 2-3 gün sonra TV kapalıyken, hem TV hem D-smart receiver alev çıkararak tekrar yandılar.
    Samsung gelip tekrar anakartın yandığını ve yine 380tl tutacağını; uydu hattımızda yüksek voltaj olduğunu önce receiver'ı sonra HDMI kablodan TV'yi yaktığını söylediler. D-smart henüz gelmedi ama o cihazın da yandığına eminim.

    Sizce ne yapmalıyız, zaten eski TV'ye bu kadar para verip onarttık daha 1 hafta olmadan tekrar yandı. Gerçekten de uydudan böyle birşey olabilir mi?

    Teşekkürler bilgi için.



  • Elektrik hattında problem olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMC

    Elektrik hattında problem olabilir

    İlk sorundan sonra tunçmatik'in korumalı prizini kullandık, yine aynı sorun oldu.
  • Hocam farklı bi priz deneseydiniz diyicemde bazen uydu hattıda bu soruna sebebiyet verebiliyor incelenmesi lazım tesisatın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMC

    Hocam farklı bi priz deneseydiniz diyicemde bazen uydu hattıda bu soruna sebebiyet verebiliyor incelenmesi lazım tesisatın.

    Çatıdaki uydu sistemine baktıracağım. Oradaki bir kaçaktan bu sorun olabilir mi? Önce uydu alıcı sonra TV'yi bu şekilde yakabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertdemiry


    quote:

    Orijinalden alıntı: AMC

    Hocam farklı bi priz deneseydiniz diyicemde bazen uydu hattıda bu soruna sebebiyet verebiliyor incelenmesi lazım tesisatın.

    Çatıdaki uydu sistemine baktıracağım. Oradaki bir kaçaktan bu sorun olabilir mi? Önce uydu alıcı sonra TV'yi bu şekilde yakabilir mi?

    priz bozukta olsa o şekilde cihazları yakamaz merkezi sistemden gelen kabloda elektirik varsa eyer önce uyduyu sonra hdmı kablo da yanık dediniz onun üzerinden tv yi yakabiliir bu tür olaylar genelde yıldırım düşmesinde olur merkezi sistemi mutlaka kontrol ettirin hatta eve gelen anten kablosunun 1 ucunu ölçtürün voltaj falan varmı diye birde evde başka cihazlarınızdada veya komşularınızda da böyle problem varsa elektrik firmasındanda kaynaklana bilir 380 voltluk evlerde veya 220 volt nötür ucunda bir problem varsa atlamalı yüksek akım la yakabilir ama dedidigim gibi komsularınızda ve baska cihazlarda da problem olması lazım ibir uyducu bulup durumu anlatın olmadı birde işbilen bi elektrikçi .... akım korucu prizlerde para harcamktan baska bi işlemi yok para tuzahı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black100 -- 13 Şubat 2017; 20:5:47 >
  • Anten tesisatında varsa yukardaki merkezi sistem santrali filan gitmesi lazım komşularda bole bi sorun yasayan oldumu acaba büyük zarar açmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun teledünya'nın neta cihazında başıma geldi, TV servisi sorun neta'da diyip 6-7 farklı olay örneği gösterdi, tabii ki teledünya suçu televizyona/elektrik tesisatına attı. Özetle herkes birbirine attı suçu. Televizyonun anakart değişti 150 tl de g*te girdi benim. TV Sunny idi de ucuza kurtardım, salondaki 50 inç panasonic plazma'ya takılı olduğunu düşünmek bile istemiyorum, sonra koca TV yi at çöpe.



    O günden beridir elektrik bağlantısı kesmeden HDMI sökmüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • U5dudan yapma olasılıfı nerdeyse yok gibi uyducuyum uydudan olmaz elektirik tesisatından olur beya d-smartta elektirik kaçağı olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir komşuda da benzer bir durum olmuş ve onun da TVsi bozulmuş. Uyducu çağırıp düzelttirmiş sanırım. Önce uydu tarafını kontrol ettireceğiz bakalım ne çıkacak...
  • uydu tesisatını kontrol ettirin, akım bozucu etki yaşatan bir şey olmalı, antenden yüksek voltaj geldiği an bu olay direktman yaşanır,
    özellikle yıldırım düşmesi gibi durumlarda sıklıkla anten hattından cihazlar yanarlar,
    elektrik tesisatından hdmi kablo üzerinden yanma olayının yaşanması zayıf ihtimaldir, hatta neredeyse yoktur, uydu alıcısına antenden gelen yüksek voltaj, cihazın tv ile bağlı olduğu ilk yer olan hdmi kablo üzerinden tv ye zarar veriyordur,
    geçmiş olsun...
  • Arkadaşlar çok enteresan şeyler yaşadık. Meğer Samsung servisi anakartı değiştirmemiş. Son olduk... TV'yi değiştirmeden önce kartların fotoğrafını çekmiştik. Şimdi açıp baktım kartlar aynı. Samsung Merkezden gelip bakacaklar.

    Samsung yetkili servis'i muhtemelen dava edeceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şikayetini geri alma.. sıfır tv bile iste gerekirse
  • Bugünlerde tüketici haklarına ve savcılığa şikayet edeceğiz. Bakalım ne olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.