Şimdi Ara

D-smart Teknik Yardım (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
810
Cevap
15
Favori
132.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • apple34 A kullanıcısına yanıt
    Hocam o kanallar göstermiyosa sinyal yenileme yapın.dsmart online işlemlerden yapılıyo veya telefonla ararsınız bi kaç tuşa basınca sinyal yenilenir.yine göstermezse o halde çanak ayarına hassaslık lazım.çok ince ayar gerekiyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunun cihaz kaynaklı olduğu ortaya çıktı. Gittiğim en yakın bayii güncelleme denedi ama olmadı. Mecburen kutuyu değiştirdiler kartla beraber.. İyi de oldu.. Bu şekilde bir durumla karşılaşan arkadaşlar hemen bayiinin yolunu tutun bence. Yoksa eğer konuyla ilgisizseniz hemen teknik servis ücretini ödüyor bulursunuz kendinizi, sorun sizden kaynaklı olmasa bile. Ben bu seferlik ucuz yırttım. Ama sizlere tavsiyem taahhüt bitince değiştirin hemen kutunuzu. Ben bu kurnazlığı yakaladım taahhüt biter bitmez soluğu digiturkte alıcam. 5 yıl kullanma fırsatım oldu, 1 kere bile sıkıntı yaşamadım.
  • şu sorunu nasıl çözerim

     D-smart Teknik Yardım
  • Merhaba Benım Ses Sorunum var sanırım. ozellıkle fılm kanallarında konusmlaarda ses gec gelıyor cok az
  • Arkadaslar benim bir sorum olacak. biraz uydu konusuyla alakali bir konu. Umarim yardimci olabilrisiniz...

    Simdi apartmanimizda bir tane turksata donmus bir uydumuz var. switch ile her daireye dagitiliyor. (kablolar duvar icerisinde geliyor. Her daireye 1 kablo cikiyor).

    Onceden dsmart modul kullandigim icin sorun olmuyordu. bu yil basinda digiturke gectim. canak montaj yapildi. Switch'te olan kabloyu sokup digiturk canagina bagladilar. Digiturkun receiverina bagladilar. Suan icin digiturk guzel bir sekilde izliyorum.

    bu aralar dsmarttanda guzel teklifler geliyor. bu teklifleri dusunmek istiyorum. Ekstra kablo kullanmadan nasil olacak? bu konuda yardimci olablirmisiniz?

    yani aradigim sey;

    digiturkun canagindan gelen kabloyu ve Turksata bagli switchten gelen yayinlari birlestirip, daireme gelen kabloya aktaracam. Sonra evimde de kabloyuyu ikiye bolecem. Bir tanesi digiturk receiverina gidecek. Digeride dsmart icin tvye.... bu sekilde olmasi icin ne gibi alet edevatlar lazim...

    tesekkurler




  • Kullandığım cihaz Technicolor, sabahları açtığımda kumanda yanlış komut gönderiyor veya cihaz yanlış algılıyor bilemiyoum, yarım saat kadar sonra normale dönüyor. Kumanda sıfırlama tanımlama işlemlerini yaptım ama düzelmedi. Sorun neden kaynaklanıyor acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam. Bende d-smart hd plus cihaz var yaklaşık 4 senedir. Son 4-5 aydır kayıt özelliğinde problem yaşıyorum. Kayda aldığım programı seyretmek için kayıt listesine girdiğimde kesinti vs sebebiyle kayıt yapılamamıştır gibi bir açıklamayla programın hiç kaydedilmemiş ya da bir kısmının kaydedilmiş olduğunu görüyorum. Aynı zamanda canlı izlerken durdurma, geri ve ileri alma özellikleri de çalışmıyor ya da çok fazla donarak çalışıyor. Cihazin fişini çıkarıp taktıktan sonra bu problemler düzeliyor fakat aynı gün içinde ya da bir sonraki gün gene aynı problemler oluyor.

    Cihazın mülkiyeti bana ait olduğu için d-smarttan yetkili servisi öğrenip tamir için kendim aradım. Servisten, pvr cihazlarda tamir yapılmadığını söylediler.

    Bu problemin bir çözümü, tamiri var mıdır yoksa cihazı değiştirmem mi gerekecek?
  • Merhabalar, henüz konuyu tamamen okumadım. Bu sabah yeni aldığım modül evime ulaştı. Fakat bir sorunum var cihaz güncelleme yapamıyor. %20'de takılıp kalıyor. Samsung 2015 model led tvye takılı. Oturduğum binanın merkezi uydusu var ve turksat 42e. Bu konulardan hiç anlamam. Güncelleme yapmam için ne yapmam gerekiyor?

    Bir yerde anten tipini uydu yaptıktan sonra manuel ayarlardan 11012 v 30000 değerlerini girip taratıp 4 numaralı kanal üzerinde veri hizmeti görüneceğini okumuştum. Fakat girdiğim frekanslarda hiç bir kanal bulamadım.

    En son ihtimal modülümle beraber televizyonumu en yakın dsmart bayisine götürücem :) :) tabi çözüm olacaksa.

    Güncelleyince ne değişicek onuda bilmiyorum ama sürekli güncelleme uyarısı çıkıyor. Belkide biraz daha hızlanır. Çünkü üzerindeki sürüm 2013 yılına ait.

    Yardımlarınızı bekliyorum




  • Merhaba
    Next hd 1500 dsmart cihazım var. Modül ve kart alsam bu cihazla kullanabilir miyim?
    Cihazda modül girişi var. Sıkıntı yaratabilir mi? Cihaz mülkiyeti bana ait
  • Next 15000HD Cihazım ile son iki haftadır bazı kanallarda sorun yaşıyorum...Donma ve kesilme çok fazla ve Kanallar seyredilmiyor....Show TV, Fox TV , Habertürk, Kanal 7 , Kanaltürk v.s diye gidiyor..diğer Kanallarda hiç sorun yok zaten son atılan Türksat Uydusundan beri tüm Kanallar harikaydı...son 2 haftadir ise bu Kanallarda sorun başladı....neden olabilir fikri olan var mı ?

    Çanak yada LNB ayarı olamaz çünkü diğer tüm Kanallarda sorun yok, baştaki d-smart Dizi ve Film kanallları v.s hepsi çıkıyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tornio -- 10 Nisan 2015; 13:56:59 >
  • dedehakan D kullanıcısına yanıt
    Selamlar;

    Bahsettiğiniz durum mantıken olmaz gibi. Çünkü Digiturk Eurosat üzerinden yayın veriyor bildiğim kadarıyla. Ancak Digiturk'ün Türksat üzerinden yayın yapan bazı kanallarını (ligtv vb. gibi) izleme imkanınız var.

    Eve gelen uydu kablosunu t konnektöre takmıştım. Her 2 uydu cihazını da ayrı ayrı HDMI ile televizyona bağladım. Sadece geçiş yapmak istediğim HDMI bağlantısını seçiyordum.

    Eğer bu işinize yaramazsa, çatıdan eve gelen kablonun içinden geçtiği boru biraz genişse 2. kabloyu döşeyebilirsiniz.
  • chiroptera kullanıcısına yanıt
    işte o ikinci kabloyu döşeme işi sakat. Çünkü onu yapan yönetici buradan taşınmış. Kimsenin bilgisi yok:(

    Şu şekilde birşey mümkün olmaz mı? Mesela bazı evlerde 2-3 tane çanak anten var. Bu 2-3 çanaktan tek Receivera takılıyor. Yani 2 uydu birleşiyor. Buraya kadar teorik olarak tamam.(tabi teknik olarak hangi parçalar lazım onları bilmiyorum.) Ama ekstradan sormak istediğim olay. Çatıdaki 2-3 Çanaktaki yayın birleşip tek kablo ile evime kadar geliyor. Onu Digitürk receiverına takarsam yayınları gösterir.(diye düşünüyorum). O kablonun içinde birde Türksat yayınları var. İşte istediğim şey evime gelen kabloyu 2ye bölüp. Birini Digitürkün receiverına takmak, Diğerinide Tv ye takmak(her iki kablodada türksat+eursat yayınları olacak. Ama digitürkün cihazı sadece eurosat yayınlarını aldığı sadece onları göstercek. TV de ise, Türksat ve eurosat yayınları beraber gösterecek( çünkü eurosat eklenmiş olacak. Ama şifresizleri izleyebileceğim.). Türksattaki dsmart yayınlarınıda cam modul çözeceği için izleyebileceğim.

    Karışık oldu biraz. Hemen basit bir şekilde çizim yapıp bu mesaja ekleyeceğim.:D

    Ekleme: Resim paint terk gibi oldu ama daha anlasilir oldu gibi. Kablo renklerini aciklayayim.

    Kirmizi Kablo: Digiturk yayinlarinin oldugu Eutelsat canaktan gelen kablo.
    Mavi kablo: Turksat yayinlarinin oldugu, turksat canagindan gelen Kablo.
    Mor Kablo: Bina hattindan gelen kablo. Tek bir tane kablodur..
    Turuncu Kablolar: Evin icinde 2 farkli cihaza takilacak. Birtanesi Digiturke takilacak. Digeri farkli bir receiver'a takilacak. Bu iki kablodada hem turksat hem eutelsat yayinlari olacak. Ama digiturkun cihazi sadece eutelsat yayinlarini arama yaptigi icin. sadece onlari alacak.

    Sorum ise: 1 ve 2 nolu yerlerde yayinlari tek kabloda birlestiren ve 2 ye bolen aparatlar var mi varsa nelerdir?. Bu arada sekildeki tum kablolar tek kablodur.


     D-smart Teknik Yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedehakan -- 10 Nisan 2015; 18:40:24 >




  • DSMART modülümü kendi uydu alıcısı olan başka bir televizyona takarak güncelleme yapabilir miyim?
  • dedehakan D kullanıcısına yanıt
    ilk okuduğumda olur gibi gelmişti ama aşağıdaki soru ve cevaptan sonra 2. kablo çekmekten başka yapacak bir şeyiniz yok gibi.

    SORU:2 çanak anten var. turksat ve hotbird. ve ikisinden tek bir kablo geliyor ve tek receiverda hem turksat hem hotbirdü izliyordum.

    şimdi amacım, hotbirdü digiturke çevirttirmek.
    digiturk bir receiver verecekmiş.böylece hem dsmart gem digiturk receiverım olacak. ama tek kablo geliyor.
    her seferinde receiverın arkasındaki kabloyu çıkarıp takmak istemiyorum.

    bir yöntem var mı? tek kablo ile ikisinden görüntü alabilmenin? çoğaltıcı gibi bişey yani

    CEVAP: Sevgili arkadaşım yazınızdan anladığım kadarı ile cihazınız DSMART cihazı ve o cihazlar ne yazikki siz cihazı STANBY alsanız bile cihaz tunerinden sisteme elektrik vermektedir yani uydu ile devamlı olarak haberleşmektedir.İşte buyüzden sistemde 2 ci bir cihazı kullanmanız kesinlikle olanaksızdır.Ama eğer cihazınız normal bir cihaz olsa idi dairenize gelen kabloya takılı olan F KONNEKTÖR yerine 5.2500 MHZ 1/2 bir SPLİTER takardınız OUT yazan yerlerden 2 cihaza verirdiniz, hangi cihazı izleyecekseniz diğer cihazı kapatarak yayınları cihazların arka taraflarına zırt pırt çıkarmadan İZLEYEBİLİRDİNİZ...

    SONUÇ: Yukardan evinize ikinci bir kablo gelmesi şarttır.Hatta şöyle yapabilirsiniz DSMART ' a TÜRKSAT çanağından gelen kabloyu , W3 çanağından gelen kabloyu ise DT nin vereceği cihaza takarsınız yukarda yazdığım gibide 2 cihazı rahat rahat kullanabilirsiniz.


    Benim önceki mesajımda dediğim gibi kablonun içinden geçtiği boru genişse ikinci kabloyu içinden geçirebilirsiniz. sonuçta o boru çatıdan tüm dairelerin kutusuna geliyor. Mesela bizim daiede resimde gördüğünüz gibi üstten gelen kablo bir borunun içindn geçiyor. Sizinde böyleyse ikinci bir kablo girer gibi geliyor..

    http://i61.tinypic.com/5122x5.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chiroptera -- 10 Nisan 2015; 23:48:57 >




  • ratsx kullanıcısına yanıt
    Bilgisi olan yok mu?
  • Hocam merhaba
    D Smart 2008 uydu alıcısı kullanıyorum hatta forumdan satın aldım dün aksam normal seyredebiliyorken suanda tüm ulusal kanallar HD olarak çıkıyor uydu alıcısı HD olmadığı için ve üyeliğim olmadığı için hiç bir ulusal kanalı seyredemiyorum ne yapmalıyım?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tv8, kanaltürk gibi bir kaç kanalda yayın sorunu oluştu 2 gündür izleyemiyoruz. aynı sorunu yaşayan vamrı?
  • Arkadaşlar forumlarda yaklaşık 2 saattir dolaşıyorum ve kimse tam olarak açıklama yapamamış.

    Humax 2002s modelinde manuel yazılım güncellemesi yapabilmek için öncelikle cihazın kesinlikle güncelleme ekranında olmaması gerekiyor.

    Bu ekranda olduğunuz zaman D-Smart kutusu kendini kilitliyor ve kesinlikle manuel bir işleme izin verilmiyor.

    Güncelleme ekranı %0'da kaldığı durumda ilk başta uydu alıcısını fişten çıkarıp takın ve yayın gelmesini bekleyin.

    Yayın gelince uygulanacak adımlar.

    1) Uydu alıcısını fişten çıkartın.

    2) 5sn bekledikten sonra panelin üzerindeki sol yön tuşuna basılı tutarak uydu alıcısını fişe takın ve parmağınızı sol yön tuşundan çekmeyin.

    3) D-Smart logosu görüldükten sonra yazılım güncelleme ekranı gelecektir.

    4) Gelmediyse bu işlemi tekrarlamaya devam edin çünkü ben 6. denememde yazılım ekranı ile karşılaştım.

    Hepinize keyifli seyirler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tayfunozell

    Arkadaşlar forumlarda yaklaşık 2 saattir dolaşıyorum ve kimse tam olarak açıklama yapamamış.

    Humax 2002s modelinde manuel yazılım güncellemesi yapabilmek için öncelikle cihazın kesinlikle güncelleme ekranında olmaması gerekiyor.

    Bu ekranda olduğunuz zaman D-Smart kutusu kendini kilitliyor ve kesinlikle manuel bir işleme izin verilmiyor.

    Güncelleme ekranı %0'da kaldığı durumda ilk başta uydu alıcısını fişten çıkarıp takın ve yayın gelmesini bekleyin.

    Yayın gelince uygulanacak adımlar.

    1) Uydu alıcısını fişten çıkartın.

    2) 5sn bekledikten sonra panelin üzerindeki sol yön tuşuna basılı tutarak uydu alıcısını fişe takın ve parmağınızı sol yön tuşundan çekmeyin.

    3) D-Smart logosu görüldükten sonra yazılım güncelleme ekranı gelecektir.

    4) Gelmediyse bu işlemi tekrarlamaya devam edin çünkü ben 6. denememde yazılım ekranı ile karşılaştım.

    Hepinize keyifli seyirler.

    Hocam şu mesaj var ya cankurtaran gibi. Bu akşam geldi ekrana otomatik güncelleme ekranı 45 dakika % 0 da bekledim olmadı.Neden sonra bu mesaja rastgeldim ve ilk denememde yüklüyor şu an.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkantutuncu

    Hocam merhaba
    D Smart 2008 uydu alıcısı kullanıyorum hatta forumdan satın aldım dün aksam normal seyredebiliyorken suanda tüm ulusal kanallar HD olarak çıkıyor uydu alıcısı HD olmadığı için ve üyeliğim olmadığı için hiç bir ulusal kanalı seyredemiyorum ne yapmalıyım?


    Merhaba, Müşteri hizmetlerini arayarak mevcut kurulum düzeninizin Turksat HD'den Turksat SD'ye çevrilmesini talep etmeniz gerekmektedir.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.