Şimdi Ara

D&R Mİ KİTAPYURDU MU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
8.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR HARRY POTTER HOBBİT VE LOTR ALMAYA KARAR VERDİM D&R DEKİ FİYATLAR DAHA DÜŞÜK KİTAPYURDUNDAN FAKAT HANGİSİ DAHA SAĞLAMDIR KARGO AÇISI VE KİTAP AÇISINDAN ???

• dr daha ucuz
  • Sırf D&R ın her ambleminde "MÜZİK VE KİTAP DÜKKANI" değil "MUSİC & BOOK STORE" yazdığı için kitapyurdu... Türkçü tepkilerin dışında kitapyurdu siparişlerinde de bir problemle karşılaşmadım. Ama o MUSİC & BOOK STORE nedir ya, İngiltere sanki burası. Böyle bir şey her 3. Dünya ülkesinde var mı merak ediyorum. Adam ülkenin insanlarına satış yapıyor, kendisi de yerli sermaye, oraya gelecek vatandaşta yerli, ama dükkan adı, ne dükkanı olduğu yabancı dil. Hepsi böyle bir de, her yer telaffuz edemediğim, anlamadığım kelimelerle doldu.
    C mi D mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yoldakiadam

Sırf D&R ın her ambleminde "MÜZİK VE KİTAP DÜKKANI" değil "MUSİC & BOOK STORE" yazdığı için kitapyurdu... Türkçü tepkilerin dışında kitapyurdu siparişlerinde de bir problemle karşılaşmadım. Ama o MUSİC & BOOK STORE nedir ya, İngiltere sanki burası. Böyle bir şey her 3. Dünya ülkesinde var mı merak ediyorum. Adam ülkenin insanlarına satış yapıyor, kendisi de yerli sermaye, oraya gelecek vatandaşta yerli, ama dükkan adı, ne dükkanı olduğu yabancı dil. Hepsi böyle bir de, her yer telaffuz edemediğim, anlamadığım kelimelerle doldu.

Böyle insanları görmek çok güzel. Gurur duydum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

İkiside sıkıntı çektirmez kargo dahil hangisinde daha ucuza geliyorsa oradan alabilirsin ama kitapyurdu daha hızlı çalışıyor benim tecrübelerime göre.

ben dr den aldım ertesi gün kargolandı. kitapyurdunda hem kitaplar pahalı hem kargo ücreti var 60 a alcagın şey 75e gelio nerdeyse. bide yurtda tedarik süreci hep 3 gün fln yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1905x -- 22 Temmuz 2012; 20:41:11 >
  • Daha birkaç gün öncesine kadar 781 kitapta kargo bedavaydı ki bunlar hep popüler kitaplardı yani elbet birtanesini alıp kargoyu beleşe getirirdiniz şimdi o sayı 80'e düşmüş.Tedarik sürecine takılma benim aldığım tüm kitaplarda ertesi gün kargoya verildi.İki siteyi de sık kullanırım kitapyurdu kesinlikle daha hızlı d&r'dan.Kitapların pahalı olma meselesiyse kitaptan kitaba değişiyor kitapyurdundaki ikili teklif olayı çok avantaj sağlıyor mesela ben Otostopçunun Galaksi Rehberi Ciltli tek kitap+Açlık Oyunları Kutulu set'e kargo dahil (ki kargo beleşti zaten) 58 lira para vermiştim 1 ay falan önceydi sanırım.OGR 30,Açlık Oyunları kutulu set 28'e denk gelmişti.Kitapyurdu 1'den fazla kitap alınacağında böyle güzel teklifler yapıyor o yüzden seviyorum.

• okadar net bilmiyorum ilk siparişim bu oda hemen kargolandı bundan hızlı olma sansı yok. ben baktımda o 2li kitap işi hikaye istedigin kitap alamion onların teklifleride ya satilmayan yada pahalı olan kitaplar.

Sırf D&R ın her ambleminde "MÜZİK VE KİTAP DÜKKANI" değil "MUSİC & BOOK STORE" yazdığı için kitapyurdu... Türkçü tepkilerin dışında kitapyurdu siparişlerinde de bir problemle karşılaşmadım. Ama o MUSİC & BOOK STORE nedir ya, İngiltere sanki burası. Böyle bir şey her 3. Dünya ülkesinde var mı merak ediyorum. Adam ülkenin insanlarına satış yapıyor, kendisi de yerli sermaye, oraya gelecek vatandaşta yerli, ama dükkan adı, ne dükkanı olduğu yabancı dil. Hepsi böyle bir de, her yer telaffuz edemediğim, anlamadığım kelimelerle doldu.

Viyana , Prag , Budapeşte , Dresden küçük şehirler değiller. Dresden hariç geri kalanları Avrupa başkentleri . ama mahali dükkanlar haricinde hepsinin tabela ve katalogları önce büyük büyük ingilizce yazılarla kaplı . Türkiye 'ye özel bir durum değil bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: mert1905x

okadar net bilmiyorum ilk siparişim bu oda hemen kargolandı bundan hızlı olma sansı yok. ben baktımda o 2li kitap işi hikaye istedigin kitap alamion onların teklifleride ya satilmayan yada pahalı olan kitaplar.

Tamam ama ben "iki siteden de sürekli alışveriş yapıyorum" sen 1 kere yapmışsın değil mi? Tamam ilk gün kargolanmış senin ilk siparişindeki daha hızlı olamaz ama benim tüm kitaplarım ilk gün kargolandı kitapyurdunda ama d&r'da 2-3 gün beklediğim de oldu ben buna dayanarak kitapyurdu daha hızlı diyorum yani 1 siparişle bitmiyor ben devamlı alışveriş yapıyorum iki sitedende.İkili teklif olayındaki kitaplar kesinlikle satılmayan kitaplar değil popüler kitaplar ki pahalı dediğin kitaplar muhtemelen ciltli ya da kutulu setlerdir ki onlar zaten ikili teklifte olması gereken fiyatlardan çok daha düşük fiyata alınıyor ayrıca normal kitaplar da çokça var.Kendin teklif oluştur kısmından kendimiz 2 kitabı da belirleyebiliyoruz ya da almak istediğimiz kitap ikili teklifte kendimiz oluştururken listeye dahil olmayan kitaplardan biriyse bile listeye dahil olan kitaplardan 1 tanesini teklif edip yine fiyatı çok cazip kılıyor ama tabiki tüm "istediğimiz" kitapları ikili teklifle alamayız öyle olsa firma batar.

• Yok dostum benm arkadaslarım yillardir dr den alıyor hiç gecikme olmamıs ona istinaden yazdım.Birde kendi teklif olustur kitaplarına bakarsan 100kitap varsa 85 tane 10tl ve altı kitaplar ve cogu eski kitap. yeni olan kitaplarda hep 25 30 tl civari kitaplar tabiki istisnalar olacak ama öyle avantajı yok.Ha dersenki o kitapları ben okuyorum yada ilgi alanım birşey demem ben en az 50 kitaba baktım teklifden hiçbiri okuyacagım kitaplar degildi %80ide eski tarihli kitaplardı hoş zaten diger türlü olsa dedigin gibi firma batar ama o avantaj degil.neden 15tl aldın bi kitap 2teklifle 20 tl ye 7-8tl lik bi kitap daha aldın bide kargo verin 7tl. dr dende alsan aynı fiyata geliyor.Hos neyi tartişioz isteyen istedigi yerden alsın sen bana imzandaki xbox ı yazsana gecen istediydim vermemiştin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tracy-Mcgrady

quote:

Viyana , Prag , Budapeşte , Dresden küçük şehirler değiller. Dresden hariç geri kalanları Avrupa başkentleri . ama mahali dükkanlar haricinde hepsinin tabela ve katalogları önce büyük büyük ingilizce yazılarla kaplı . Türkiye 'ye özel bir durum değil bu.

Yinede olumsuz bir durum bence, yani herkes için genel bir dil olmasının avantajı illaki var ancak her şeyin adını, tanımını ana dilden farklı koymak da sapkınlık. Hatta her şeyde değil sadece bazı şeylerde bile anlamadığım isimler, sıfatlar duyunca resmen canım sıkılıyor anlamlandıramadığım için; hadi bu kendi dilimde olsa benim ayıbımdır, araştırırım öğrenirim ama eğer bu birde yabancı dil ise çıldırasım geliyor. Mesela dediğin gibi İngilizce yaygın diye turist için ingilizcesini yazarsın ama hiç Türkçe ifade yoksa ulan ben onun anlamını öğrenmek, telaffuzunu öğrenmek zorunda mıyım?! Daha bu iş meselenin küçüğü, birde Yabancı Dilde Eğitim meselesi var, esas onu nereye koyacağız. Yok bu dil meselesi önemli bunu sıkıca bir araştırmak lazım, lakin foruma konu açtım cevap yazan yok... biz bence devrim sonrası yapılan, ne Tarih Tezini, ne de Dil Devrimini anlayamadık; gerçi bunun bizim suçumuz olup olmadığı çok şüpheli ancak, araştırmaya başlamak lazım.

• İkisi de.
    Genelde kitapyurdu sitesinde fiyatlar uygun diye diğer sitelere bakma gereği duymuyordum.
    Ancak geçende kitapyurdunda bir önceki siparişimde fiyatı 72.80 TL olan bir kitabın D&R sitesinde 64 TL olduğunu gördüm.
    Acaba dedim D&R sitesinden mi sipariş verseydim? Bundan sonra karşılaştırma amaçlı D&R sitesine de bakabilirim.
    Ancak kitapları nasıl yolluyorlar bilemiyorum. Yani rafta kalan eski püskü, yamulmuş, kıvrılmış,yırtılmış kitabı yollarlarsa
    aynen geri gönderirim ve bir daha da alışveriş yapmam. Kitapyurdu bu konuda çok özenli. Yolladığı kitaplar tertemiz, bir kusuru yok.
    D&R sitesinden geçenki ve ilk siparişimde tarihi belgesel DVD siparişleri verdim. 6 siparişin 4'ü hemen gönderildi,kalan 2'si de 2 gün sonra
    gönderildi. Anladığım kadarıyla D&R sitesi ürün elinde varsa olanları hemen gönderiyor,kalan siparişleri de en kısa zamanda ...
    Şu anda D&R sitesinde 25 TL ve üzeri siparişlerde kargonun ücretsiz olması büyük avantaj ...

Türkçe isim konusunda ise @yoldakiadam'la aynı fikirdeyim. Gerek D&R olsun gerek idefix olsun bu alışveriş sitelerinin isimleri neden Türkçe değil?
    Malesef bu heryerde böyle. Çevremizdeki mağazalar, dükkanlar, alışveriş merkezleri v.b yerler hep yabancı kelemelerle dolu ...
    Dükkan tabelalarına bakıyorsun çoğu yabancı isimler ... Yabancı isim olunca daha mı cafcaflı oluyor, daha mı havalı oluyor, daha mı güvenilir oluyor acaba?
    Hafta sonu alışveriş mağazalarını geziyorum. Hepsinde yabancı müzik çalıyor. Mağazanın içinde ortalama bir yaşın üzerinde bizim insanımız var,
    ama içerde çalan müzik yabancı popüler müzik ve ses fazla. Tamam ben de yabancı müzik dinlerim ama burada mağazaların yapması gereken,
    içeride alışveriş yapan vatandaşla anket yapsınlar, ne tür müzik çalalım diye ve halk ne diyorsa o olsun. Ama bunu düşünen kim? Saçmalık ...
    Uzun lafın kısası, Oktay Sinanoğlu'nun dediği gibi Türkçe giderse Türkiye gider ...
    Intel Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz/MSI Z87-G45 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3/GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V/SAMSUNG 128GB 840 PRO SATA 3.0/WD 4TB Red/WD Caviar Green 2TB/Samsung 2TB HD203WI/ CORSAIR 400R 80PLUS 750W/ASUS HD7950 DirectCU II TOP GDDR5 3GB 384Bit/ASUS DRW-24B5ST 24X/S-LINK SL-525 5.25"/HP w2207/LOGITECH G105/LOGITECH G500/THERMALTAKE TT eSPORTS PYRRHUS MEDİUM/POWERCOM BNT-1000AP 1000VA LINE INTERACTIVE/LOGITECH Z5500/WD 3,5" 3TB+5TB My Book USB3.0 -/WD 3,5" 2TB Elements USB 2.0/

• @electronica
    Dostum bende D&R'dan alıyorum. Şimdiye kadar hiçbir kitapta hasar görülmedi. Gıcır gıcır geliyo hepsi.
    Şu anda çok büyük kampanyaları olduğu için bende D&R diyorum.
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.