Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (93. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.668.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugune kadar cok kez dıreksıyona kornaya bastım ama calmadı,ıkıncıye sıddetlı basmak lazım ama ıs ısten gecınce gerek kalmıyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hardday

quote:

Orjinalden alıntı: baris195

hava yastığının durup dururken patlama olayı olurmu..bir video da direksiyona eliyle vuran birinde patlamıştı..
    ayrıca hava yastığı patladığında kafayı geriye doğru atıyor,boyun kırabilirmi..
    ayrıca direksiyonda korna çalayım diye direksiyona basınca korna çalmak zor,korna yeri çok sert,hava yastıgından dolayı galba

Evet evet o korna benide delirticek çok sert.İlla kuvvet uygulamak gerekiyor.

bende ilk aldıgım zamanlar aynı soruna cok uyuz oluyordum hıç bir zaman korna istedigim zaman çalmıyordu simdi sadece kenarlara basıyorum o sekılde rahat calıyor ozellıkle sag kose.
    sol koşe yıne istedıgım zaman çalmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attila24 -- 6 Aralık 2008; 22:47:36 >

• jant kapağı oynayan varmı,yani çelik jant değilde,fabrika çıkışı jant olan..
    ben onu sordum,yan sanayi alıp 35 ytl versekte..yinede 1 sene içinde oynama yaparmış..
    orjinal jant kapağı alsakta oda yinede yaparmış..zamanla jant kapağı tutan tırnaklar gevşiyormuş..
    şu an beyaz ince plastik ip gibi bir şey saç tokası gibi..jant kapaklarına onları bağladık..çoğu kişi yaptırıyormuş.
  • Ben 4 sene oldu görmedim,jant kapağımda böyle bir durum.Benimde kapaklarda çizikler mevcut,
    güzel bir kapak bulup değiştirmeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardday -- 7 Aralık 2008; 0:10:39 >
  • Cümlemizin Kurban Bayramı Mübarek olsun..

Cenabı Hak Kestiğimiz Kurbanları kabul eylesin inş..
  • arkadaslar bi sorum olacak sizlere ben 2004 albea el aldım yalnız km yi nasıl sıfırlayacam hala bulamadım. km tuşuna basılı tututorum olmuyor yardım ederseniz sevinirim tşkrlr
  • Merhaba arkadaşlar. Ben de hayırlısıyla bayram sonrası 2006 ALBEA 1.3 MultiJet Dynamic modeline sahip olacağım. Araç 35bin kmde ve bugün 101 nokta ekspertiz raporunu aldım. Ama kafama takılan birkaç soru var bunları sizlerle paylaşmak istedim.
    Raporda sorunlu olan kısımlar:
    1) Mazot pompasında terleme
    2) Şanzımanda yağ kaçağı
    3) Sağ iç aks keçesinde terleme
    4) Egzost katalizöründe ezilme
    gibi sorunlar var. Bunlar bir sorun teşkil eder mi? Yani servise gitmesi gerek bile dersenizde serviste çözülebilecek sorunlar mıdır yoksa tekrar edebilir mi? Bende 6 ay önceye kadar 1,5 sene yine 2006 Multijet Dynamic Albea kullanıordum. Şirket arabasıydı. Herhangi bir sorunu yoktu. Tabi servise gidince sormuyorsun ki bu kadar ayrıntı yok ekspertiz raporu fln. Ama cidden albealar çok güzel arabalar. 80000km ye kadar kullandım her bir km'sinde bana mısın demedi. Üstelik sadece ben de kullanmıyordum. 3-4 kişi kullanıyordu ama çoğunlukla bendeydi. Bir haftaya kadar symbol kullanıodum ve 2 aydır araba servisten çıkmıodu neredeyse. O da şirket arabasıydı ama bu kadar sorundan sonra geri verdim.
    Herkese şimdiden teşekkürler diliyorum ve herkesin kurban bayramınız kutlu olsun. Sağlık mutluluk, kazasız belasız günler dileğiyle.

• Arkadaşım aracın 2004 model ve eski kasa yani eski kasa albealarda yol bilgisayarı gibi bir özellik olmadığı için km yi sıfırlayamazsın!!!

Orjinalden alıntı: ersin51

arkadaslar bi sorum olacak sizlere ben 2004 albea el aldım yalnız km yi nasıl sıfırlayacam hala bulamadım. km tuşuna basılı tututorum olmuyor yardım ederseniz sevinirim tşkrlr
  • 2005 1.8v active cd çalarlı var bende
    benim sorun ilginç
    araba gece falan kendi kendine radyo açıyo e tabi sonra 20 dakikası dolunca kapanıyo
    apartmanda ne kadar komsu varsa gece gorurlerse haber veriyolar
    giyiniyomteyp kapatmaya gidiyom ayıp olmasın diye
    aynı sorun vw lerde de oluyomus
    ama albea da olan duymadım
    bi bilgisi olan varsa pls help??
  • quote:

Arkadaşım aracın 2004 model ve eski kasa yani eski kasa albealarda yol bilgisayarı gibi bir özellik olmadığı için km yi sıfırlayamazsın!!!

quote:

arkadaslar bi sorum olacak sizlere ben 2004 albea el aldım yalnız km yi nasıl sıfırlayacam hala bulamadım. km tuşuna basılı tututorum olmuyor yardım ederseniz sevinirim tşkrlr

bende 2003 model araba var...km sıfırlama dedıgı sey sanırım...
    gostergede çubuk var...ona bır kez basarsan orjınal butun km yı gorursun,mesela araba 90.000 km de ıse bunu gosterır...çubuga bır kez daha basarsan o zamanda yaptıgın km yı gorursun,mesela 120 km yol gezmıssındır bunu yazar orda...
    tam orda o yazarken,bır kez cubuga bas vede beklemeye basla..
    yaklasık 5 sanıye olur,8 sanıye olur,bastır vede o sekılde bekle,bır sure bekledıgınde sıfırlıyor..hepsi bu..
    tabi arkadsın dedıgı gıbı 2004 oncesı yol bılgısayarı olmayanla,yol bılgısayarı olanların durumları farklı farklıdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 8 Aralık 2008; 0:25:09 >

• Hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutllarım ...
    ....
  • herkesin bayramını en ıcten dileklerımle kutlarım elimizi kolumuzu kesmeden güzel bir bayram geçime dilegiyle.iyi bayramlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: acdemirkol

Merhaba arkadaşlar. Ben de hayırlısıyla bayram sonrası 2006 ALBEA 1.3 MultiJet Dynamic modeline sahip olacağım. Araç 35bin kmde ve bugün 101 nokta ekspertiz raporunu aldım. Ama kafama takılan birkaç soru var bunları sizlerle paylaşmak istedim.
    Raporda sorunlu olan kısımlar:
    1) Mazot pompasında terleme
    2) Şanzımanda yağ kaçağı
    3) Sağ iç aks keçesinde terleme
    4) Egzost katalizöründe ezilme
    gibi sorunlar var. Bunlar bir sorun teşkil eder mi? Yani servise gitmesi gerek bile dersenizde serviste çözülebilecek sorunlar mıdır yoksa tekrar edebilir mi? Bende 6 ay önceye kadar 1,5 sene yine 2006 Multijet Dynamic Albea kullanıordum. Şirket arabasıydı. Herhangi bir sorunu yoktu. Tabi servise gidince sormuyorsun ki bu kadar ayrıntı yok ekspertiz raporu fln. Ama cidden albealar çok güzel arabalar. 80000km ye kadar kullandım her bir km'sinde bana mısın demedi. Üstelik sadece ben de kullanmıyordum. 3-4 kişi kullanıyordu ama çoğunlukla bendeydi. Bir haftaya kadar symbol kullanıodum ve 2 aydır araba servisten çıkmıodu neredeyse. O da şirket arabasıydı ama bu kadar sorundan sonra geri verdim.
    Herkese şimdiden teşekkürler diliyorum ve herkesin kurban bayramınız kutlu olsun. Sağlık mutluluk, kazasız belasız günler dileğiyle.

arkadasım bunların hepsı gıderılebılecek arabanın yasıyla kullanıcısıyla ılgılı basıt seyler alacagın şahıstan tamır masraflarını dus o sekılde al içine sindiyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attila24 -- 8 Aralık 2008; 21:41:30 >

• barış195 teşekkür ederim. yani km sıfırlama olayı 85 model arabada bile varken bunda yoksa yuh derdim. ama istedigim cevabı verdin tekrar teşükkür.
  • quote:

barış195 teşekkür ederim. yani km sıfırlama olayı 85 model arabada bile varken bunda yoksa yuh derdim. ama istedigim cevabı verdin tekrar teşükkür.

aynı derde bende dustum.
    hatta arabayı aldıgım galerıye sordum..cunku benzın ısıgı yandıgında ne kadar km yol kalmıs bakmak lazım..
    her zaman ıcın lazım
  • arabada dikkat ettimde,bir kaç soru hazırladım,
    1)Kapıdan sızan hava,yani kışın sürücü koltugunda otururken hemen sol yanınızda kapı lastıklerının ordan kapı kenarlarının ordan soguk hava gelıyormu,sankı cok hafıf var gıbı...
    2)Resıstans,arka cam resıstansı bazen kırılıyor ama yenısını yapmak yerıne,grı metal gorunumlu ılac varmıs ama orda grı renk olması sırıtır
    3)Dusuk devırde yuksek vıteste gıtmek zararlımı,mesela araba 5.viteste vede 1000 devırdesın arac 45 km ıle gıdıyor...zararlımıdır
    4)Araba durdugu yerde ısınmak ıcın alet,yanı arabayı kontagı kapadıgınızda,kalaruferden soguk hava gelır,kısın sıcak olsa ıyı olur bunun ıcın cakmak yuvsından calısan kucuk ısıtıcılardan varmıdır,ayrıca cok elektrık cekıp akuyu bıtırırmı..arac stop durumunda ıcerıyı ısıtır..ıyı olur..
    5)Kırmızı ılk kademede durması zararlımı,anahtarı ılk 1.kademeye cevırınce gosterge ısıkları kırmızı yanında o sekılde dursa,zararı olurmu..yanı ılk kademede fanlar calıstıgı ıcın..
    6)Dusuk hızmı az yakar,yuksek hızmı,yanı bır yere gıdılcek dıyelımkı 300 km yol gıtceksınız vede bu yolu 5.vıtes 1500 devırde 60 km hızla gıdınce mı az benzın yakar,ve 300 km yol sonunda depoda daha cokmu benzın kalır..yoksa
    5.vıtes 4000 debırde 130 km,140 km ıle gıdınce mı az benzın yakıp,yanı gıdılen noktaya cabuk varıldıgı ıcın..daha az benzın yakıp,benzın depoda daha cokmu benzın kalır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 10 Aralık 2008; 11:05:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: baris195

arabada dikkat ettimde,bir kaç soru hazırladım,
    1)Kapıdan sızan hava,yani kışın sürücü koltugunda otururken hemen sol yanınızda kapı lastıklerının ordan kapı kenarlarının ordan soguk hava gelıyormu,sankı cok hafıf var gıbı...
    2)Resıstans,arka cam resıstansı bazen kırılıyor ama yenısını yapmak yerıne,grı metal gorunumlu ılac varmıs ama orda grı renk olması sırıtır
    3)Dusuk devırde yuksek vıteste gıtmek zararlımı,mesela araba 5.viteste vede 1000 devırdesın arac 45 km ıle gıdıyor...zararlımıdır
    4)Araba durdugu yerde ısınmak ıcın alet,yanı arabayı kontagı kapadıgınızda,kalaruferden soguk hava gelır,kısın sıcak olsa ıyı olur bunun ıcın cakmak yuvsından calısan kucuk ısıtıcılardan varmıdır,ayrıca cok elektrık cekıp akuyu bıtırırmı..arac stop durumunda ıcerıyı ısıtır..ıyı olur..
    5)Kırmızı ılk kademede durması zararlımı,anahtarı ılk 1.kademeye cevırınce gosterge ısıkları kırmızı yanında o sekılde dursa,zararı olurmu..yanı ılk kademede fanlar calıstıgı ıcın..
    6)Dusuk hızmı az yakar,yuksek hızmı,yanı bır yere gıdılcek dıyelımkı 300 km yol gıtceksınız vede bu yolu 5.vıtes 1500 devırde 60 km hızla gıdınce mı az benzın yakar,ve 300 km yol sonunda depoda daha cokmu benzın kalır..yoksa
    5.vıtes 4000 debırde 130 km,140 km ıle gıdınce mı az benzın yakıp,yanı gıdılen noktaya cabuk varıldıgı ıcın..daha az benzın yakıp,benzın depoda daha cokmu benzın kalır...

1-bende hızlı gıderken sankı oradan ruzgar sesı gelıyor ama gelen bır esıntı yok bence senın kapı contaların bıraz eskımiş galıba
    2-resistansla ılgılı bır bılgım yok.
    3-dusuk devir yuksek vıtes arabayı bayıltmaktan fazla bırsey yapmaz bence ve benzın sarfıyatını arttırır dogru devr dogru vites olmalı herzaman
    4-bardak ısıtıcılar falan gordumde fan seklınde ne gordum ne duydum belkı ıyı bır araştırma yapılsa vardır
    5-motor calsmaz ıken fanları çalıstırırsan akuyu bıtırme tehlıkesı var yazın ben arabadan ınınce esım kontagı acıp klımayı calıstırmıs durdurmadan once calıstıgı ıcın bıraz daha soguk hava uflemıs ama 10dk ıcınde akum bıttı yenısını almak zorunda kaldım belkıde bıtecegı vardı o ayrı mesele
    6-arkadasım ornek verecek olursak memlekete gıderken 2 ayrı denemem oldu 1.de 90-110 arası yanıhep 3000devir gıttım 0,125ytl yaktı 2.de hep 140-150 arası yaklasık 4000devirde gıttım 0,135 ytl yaktı bu acıklar herhalde sorunu(bu degerler tabıkı lpg)

• attila24
    dün arkadaşla arabada oturduk,o zaman bu sorular aklıma geldi..
    ayrıca komşu şehre gittik,gidiş 150 km geliş 150 km..toplam 300 km den km başına benzinde..200 kuruştan...
    60 ytl yapması lazım
    ama ilk başta 2000 devir 90 km ıle gıdeyım dedım..devır dusuk olur anca benzını yetırırım dedım..
    ama yol geregı mıllet 130 la gıdıyor..serbest vede dumduz yoldur..butun arabaların gerısınde kaldım..mecvyr hızı yukselttım 4000 devırde 130 km sanıyorum o hızla gıttım geldım..
    baktımkı 40 ytl benzın yakmıs sasırdım..
    aslında devır saatı yukselınce daha cok benzın yakar dıye dusundum..hesaplarım karısmıstıda..
    ama sanırım benzın ındırımı olduya o yuzden karıstırmıs olabılırım..
  • Benzinli Albea bakımının 20000 km'de bir yapıldığı doğrumu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: boss_16

Benzinli Albea bakımının 20000 km'de bir yapıldığı doğrumu?

her 20 bınde bır yapılıyor..
    perıyodık bakım tablosu vardır..
    bunlar her 20 bınde bır,yapılcaklar yazar..ama bazı seylerı ise sadece 60 bınde bır vede 120 bınde bır yapılır..
  • 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.