Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (92. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.699.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    düşünüyorumda,burdaki herkes albea cı,ve albea yı gerek özellik gerek görüntü,gerek parça ucuzluğu,yada parasından dolayı herkes almış durumda,herkesin ortak noktası bir şekilde albea alması..
    ama düşünüyorumda,dışarda arabalara baktım 25 milyarlık arabalarda bile bazen tip yok,görüntü yok ama bizim albeaların kalıbı görüntüsü falan güzel yapmışlar..
    peki,bu arabamız bir kaç sene içinde eskidiğinde,mesela 4 veya 5 sene sonra diyelim..
    ne alcaz bunun yerini ne tutar,aynı performans,yani ucuzluk,görüntü falan olarak yerini ne tutar..
    sonuçta hiç bir şey sonsuza kadar aynı kalmaz,elbet bunu elden çıkarcaz..yani tofaşın albea tarzında,ne arabası var..yani fiyat olarakta uygun olcak..
    mesela ben bu arabayı 14 milyara aldım 2003 modeli..
    vede 4 sene sonra 9 milyara sattım diyelim,üzerine ancak 4 milyar ekleyebilirim..para ancak bu kadar var..
    4 sene sonra 13 milyara alcağım arabanın şu anki değeri 18 milyar civarı olması lazım,hani şu an 18 milarlık araba 4 sene sonra 13 e düşer bende alırım..
    ne dersiniz,fikirlerinizi beklerim

şu an 2008 yılındayken,ben 2003 model araba aldım 14 milyara..o halde basit hesap yaparsam..
    5 yaşında araba almışım ve bundan 5 sene sonra 2013 yılında olcaz..
    o halde 2013 yılına geldiğimizde ben yine 5 yaşında araba alsam,2008 model araba almam lazım..
    ama 5 sene sonra 2008 model arabayı 13 milyara alabilirmiyimki..
    sanmıyorum ama neden böyle oldu
    (((yani ben 1997 model broadwayi 9 a sattım vede üzerine5 milyar ekleyerek 14 milyara 2003 model araba aldım yani 5 yaşında...)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 4 Aralık 2008; 11:18:20 >

• fiat her nedense çok sık model değiştiriyor.hal böyle olunca 4-5 yıl sonra uygun modeller kolay bulunur.
    mesala 2. el bir linea alabilirsiniz.
  • arkadaşlar merhaba malumunuz havalar soğudu,geçen gün arabama antifiriz koydurdum 3litre (bu arada daha önce antifirizssiz bir müddet araba kullanılmış), muğladan antralyaya gittim yolda gaz pedalının üstünden damla damla su akmaya başladı,Antalyanın elmalı ilçesinde sanayii ye götrdüm, elektrikçi kalorifer peteği değişecek dedi bunun içinde ön göğüs komple söküğlecek dedi, 200 ytl tutar dedi.. bende belki işe yarar diye delişk kapatıcı sıvılar var ondan koydum yola çıktım antalyaya doğru 10 km falan gittim fayda etmiş mi diye hiçbir şey yok..antalyaya girişte fiat yetkili servisi var oraya gittim orda adamlar baktı borular kalorifer peteği değişecek dedi 250 ytl mal olur dedi 180 ytl si işcilik dedi,vazgeçtim sanayii ye gittim akdeniz sanayii sitesine ordada aynını dediler bu sefer hava alanı yolunda ki yetkili servise gittim adam baktı contalar deeğişecek dedi 30 ytl tutar dedi 1 saatte değiştirdi şimidi su akıtmıyor işe yaradı ,şimdi son gittiğim adamda acaba bu sıvı etki ettide adam 40 ytl masrafla sadece contaları değştirdi yada öteki yetkili servis ile sanayiide ki usta beni mi kazıklayacaktı..su damla damla içeri akıyordu az az...birde bu içine koyduğumuz deilk tıkayıcı hep içerde borularda kalacak arabaya zararıolurmu arkadaşlar lütfen yardım ve yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler..

• quote:

Orjinalden alıntı: serdengecdi48

arkadaşlar merhaba malumunuz havalar soğudu,geçen gün arabama antifiriz koydurdum 3litre (bu arada daha önce antifirizssiz bir müddet araba kullanılmış), muğladan antralyaya gittim yolda gaz pedalının üstünden damla damla su akmaya başladı,Antalyanın elmalı ilçesinde sanayii ye götrdüm, elektrikçi kalorifer peteği değişecek dedi bunun içinde ön göğüs komple söküğlecek dedi, 200 ytl tutar dedi.. bende belki işe yarar diye delişk kapatıcı sıvılar var ondan koydum yola çıktım antalyaya doğru 10 km falan gittim fayda etmiş mi diye hiçbir şey yok..antalyaya girişte fiat yetkili servisi var oraya gittim orda adamlar baktı borular kalorifer peteği değişecek dedi 250 ytl mal olur dedi 180 ytl si işcilik dedi,vazgeçtim sanayii ye gittim akdeniz sanayii sitesine ordada aynını dediler bu sefer hava alanı yolunda ki yetkili servise gittim adam baktı contalar deeğişecek dedi 30 ytl tutar dedi 1 saatte değiştirdi şimidi su akıtmıyor işe yaradı ,şimdi son gittiğim adamda acaba bu sıvı etki ettide adam 40 ytl masrafla sadece contaları değştirdi yada öteki yetkili servis ile sanayiide ki usta beni mi kazıklayacaktı..su damla damla içeri akıyordu az az...birde bu içine koyduğumuz deilk tıkayıcı hep içerde borularda kalacak arabaya zararıolurmu arkadaşlar lütfen yardım ve yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler..

aynısı bana oldu arabayı ilk aldıgımda,2.el aldım vede bır sure sonra baktım kı gaz pedalının üstünden,ayağıma damla damla su akıyor vede halıda su olmuş..
    hemen servise gittim baktılar kalarüfer peteği değişçek delinmiş dediler...masraf 250 ytl tutar dediler..
    tam o arada yaptırcaktım ki..çırak dediki bunun klima tahliye su kanalı pislik tıkanma yapmış dedi..elimle temizledim pisliği aldım dedi...
    bu seferde bana kalarüfer değişçek diyen ustalar,çırağa dik dik baktı vede biraz durdu,sonra banada pardon yanlış demişiz dedi..
    bu demekki tek bana olmadı..
    olay 4 ay önce oldu,o zamanlar klimayı çalıştırıyordum,bir süre sonra klimanın soğuk peteğinden su süzülmeye başlar vede kanalında tıkanma olursa gaz pedelı üstünden akar..

• quote:

Orjinalden alıntı: serdengecdi48

arkadaşlar merhaba malumunuz havalar soğudu,geçen gün arabama antifiriz koydurdum 3litre (bu arada daha önce antifirizssiz bir müddet araba kullanılmış), muğladan antralyaya gittim yolda gaz pedalının üstünden damla damla su akmaya başladı,Antalyanın elmalı ilçesinde sanayii ye götrdüm, elektrikçi kalorifer peteği değişecek dedi bunun içinde ön göğüs komple söküğlecek dedi, 200 ytl tutar dedi.. bende belki işe yarar diye delişk kapatıcı sıvılar var ondan koydum yola çıktım antalyaya doğru 10 km falan gittim fayda etmiş mi diye hiçbir şey yok..antalyaya girişte fiat yetkili servisi var oraya gittim orda adamlar baktı borular kalorifer peteği değişecek dedi 250 ytl mal olur dedi 180 ytl si işcilik dedi,vazgeçtim sanayii ye gittim akdeniz sanayii sitesine ordada aynını dediler bu sefer hava alanı yolunda ki yetkili servise gittim adam baktı contalar deeğişecek dedi 30 ytl tutar dedi 1 saatte değiştirdi şimidi su akıtmıyor işe yaradı ,şimdi son gittiğim adamda acaba bu sıvı etki ettide adam 40 ytl masrafla sadece contaları değştirdi yada öteki yetkili servis ile sanayiide ki usta beni mi kazıklayacaktı..su damla damla içeri akıyordu az az...birde bu içine koyduğumuz deilk tıkayıcı hep içerde borularda kalacak arabaya zararıolurmu arkadaşlar lütfen yardım ve yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler..

Aynı şeyi birebir yaşadım.
    (2005 model Yeni Kasa Albea)Geçen sene kasım 28 de arabayı aldık birkaçgün sonra yağına suyuna baktıralım dedik.Suya baktılar hiç antifiriz yok Castrol marka 3lt antifiriz ekledik arabaya.Neyse işte aradan 1 hafta falan geçti baktım aracın gaz pedalında bir ıslaklık var paspastada var bende o aralarda hava hergün yağışlı diye ıslak ayakkabımdan oraya su geliyor diye düşündüm.Sonra her arabaya binişimde ayakkabımın üstünde ıslaklık olmaya başladı önemsemedim.1-2 derken ayakkabıma baktım ıslaklık yeşil renkte yani antifriz.Aracı yeni almışım 2,5 yaşında araba bir moralimiz bozuldu.

Hemen sanayide bir ustaya gösterdik.kalorifer musluğu değişecek dedi bizi oto elektrikçiye yönlendirdi.(her iki ustada tanıdık) Usta baktı resimdeki mavi halka içindeki vidayı sıktı su o gün kesildi.1-2 gün sonra tekrarladı(eskiye göre azaldı)git gel git gel en son göğüslük sökülecek kalorifer peteği değişecek dediler.dünya masraf.uğraşımız epey sürdü servis bize uzak gidemedik.en son çara Alman malı bir delik tıkayıcı sıvı tavsiye ettiler.15Ytl ye aldık usta motor sıcak iken radyatöre ekledi sıvıyı
    araçla biraz dolaşın Akşam evin önüne çekin abaha kadar bir daha aracı çalıştırmayın dedi.dediğini yaptık.Hatta öğlen bindim araca.Ve mutlu son o gün bugündür bir sorun yok.

Bazı ustalar ya işi bilmediklerinden yada başka sebeplerden hemen kalorifer peteği değişecek diyorlar.Ama sorun peteğin delik olması değil Kalorifer musluğunun.(Resimdeki boruların girdiği beyaz plastik) borularla birleştiği yerden su kaçırması(resimde zaten görülüyor yeşil antifriz damlarken)Bu sıvıların bir zararı yok diye biliyorum.Aracının su akıtmayı kesmesine sevindim.benim kanaatimce contaların değişmesi doğru teşhis.

resmi geçen sen aracımda bu sorun varken çekmiştim.

• bursa buluşması yapcakmısınız..mudanya yıldız tepe
  • 2005 1.3 multijet ile Ankara şehir içi 50 YTL'li motorin ile 225 ile 235 km arası yol yapıyorum. Ya benim araç çok yakıt tüketiyor, ya aracı düzenli kullanamıyorum. yada dizelin bir ayrıcalığı kalmadı.
  • Arkadaşlar malum kış geldi çattı ön tekerlere iki tane kışlık lastik almak istiyorum ne tavsiye edersiniz? Bridgestone ve michelin bana pahalı geldi. Lassa düşünüyorum ama sizinde düşüncelerinizi almak isterim.
  • selqm qrkqdqşlqr.benim şu müzik sorunumdqn bqhsetmiştim.nette kqrtlı ve usb li teyp qrqken sqtış listelerinde en çok sqtıştq diğerlerine fqrk qtqn bir teyibe rqstlqdım.mqrkqsı pek duyulmqmış qmq 171 tqne yorum yqpqn vqr.olumsuz şey söyleyen yok.bunun üzerine hemen sipqriş ettim.

teyp qlqcqklqrq düşünmelerini öneririm.mqrkq şu;

NAVITECH CDT-4700MSU USB-SD KART GİRİŞLİ CD MP3 PLAYER

Orjinalden alıntı: albea_koliq

Arkadaşlar malum kış geldi çattı ön tekerlere iki tane kışlık lastik almak istiyorum ne tavsiye edersiniz? Bridgestone ve michelin bana pahalı geldi. Lassa düşünüyorum ama sizinde düşüncelerinizi almak isterim.

Maddi durum pek elverişli değil ise Lassa uygun olur.Ama dişimi sıkar biraz daha para çıkartırım derseniz,kesinlikle Bridgestone.
  • merhaba arkadaşlar,sorun contaların değişmesiyle düzeldi artık akmıyor inşallah bundan sonrada akmaz ama o günden sonra kaloriferi açınca kalorifer ısnır ısınmaz bir koku geliyor yanık mı desem bi çeşit önceden olmazdı, önceden bu kadar çok ısıtmazdı da teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için..çok faydalı oluyor..

Orjinalden alıntı: baris195

albea ların genel özelliğimi böyle...
    170 km ye çıkınca direksiyon zangır zangır titremeye başlıyor..
    bu normal bir şeymi,yoksa ön takımda arzamı var

arkadasım albeaların genel ozellıgı falan boyle degıl bendekı arac gayet sarsıntısız 200'Ü buluyor muhatmelen rot-balans ayarın bozulmus ıyı bır yere rot balans yaptır.

bende bugun bujı kablolarını set olarak degıstırdım gecen bakıma gırdıgımde servis atlama yapıyor degiştireyim dedi 80ytl istedi bende pahalı dıye değıstırmemıstım bugun yedek parçacıdan 35 ytl'ye aldım ustayada 5tl verdım bana 40ytl'ye mal oldu aradakı farka bakın. bu arada gercektende eskı kablolar hamur gıbı olmus yenılerı takınca sankı marşa bastıgımda daha cabuk calıstı motor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attila24 -- 6 Aralık 2008; 17:44:23 >

Orjinalden alıntı: sy66

2006 model albeamı satmak ıstıyorum ama ona da kıyamıyorum 17000 ıstıyorum ama cok temız hıc hatası yok g.grı 1,3 multıjet 90000 de

ALLAH gonlune gore versın arkadasım ama bıraz cok ıstıyorsun sıfırını 22250ytl'ye verıyorlar

umarım ıstedıgın fıyata satarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attila24 -- 6 Aralık 2008; 21:29:27 >

• şu an kac ytl degerınde bılgısı olan yazarsa sevınırım

Orjinalden alıntı: baris195

hava yastığının durup dururken patlama olayı olurmu..bir video da direksiyona eliyle vuran birinde patlamıştı..
    ayrıca hava yastığı patladığında kafayı geriye doğru atıyor,boyun kırabilirmi..
    ayrıca direksiyonda korna çalayım diye direksiyona basınca korna çalmak zor,korna yeri çok sert,hava yastıgından dolayı galba

Evet evet o korna benide delirticek çok sert.İlla kuvvet uygulamak gerekiyor.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.