Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (872. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.350
Cevap
73
Favori
1.659.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 870871872873874
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MERT237 kullanıcısına yanıt
    Ben parketmiştim allahtan çıkmak için marşa bastığımda kaldım öyle ulu orta Değiştirmek istiyorum aslında da çok pahalı fiyatlar. 400 lira ona verene kadar huyunu öğrendim nasılsa lastik alırım onun yerine daha faydalı olur düşüncesindeyim.
  • albeamın kumandalı anahtarını kaybettim. kumandasız yedek anatarı duruyor.Fiat code kartıda duruyor. Tekrar kumandalı anahtar yaptırmak kaça patlar ve İstanbul için önereceğiniz bir yer varmı?
  • merhaba arkadaşlar multijet albeam 92 bin km ye dayandı.
    şimdiye kadar beni hiç üzmedi.
    debriyaj balatası ses yapmaya başladı anlaşılan değişme zamanı geldi.
    yakın zamanda debriyaj balatasını değiştiren arkadaş varsa kaça malolduğunu lütfen yazsın kazasız günler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Qklavye

    albeamın kumandalı anahtarını kaybettim. kumandasız yedek anatarı duruyor.Fiat code kartıda duruyor. Tekrar kumandalı anahtar yaptırmak kaça patlar ve İstanbul için önereceğiniz bir yer varmı?

    Serviste 350 tl civari diye biliyorum zam gelmediyse ancak guvendiginiz bir anahtarcida da daha uygun fiyata yaptirabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cileli_sofor

    Ben parketmiştim allahtan çıkmak için marşa bastığımda kaldım öyle ulu orta Değiştirmek istiyorum aslında da çok pahalı fiyatlar. 400 lira ona verene kadar huyunu öğrendim nasılsa lastik alırım onun yerine daha faydalı olur düşüncesindeyim.

    arkadaşlar bildiğiniz iyi bir oto elektrikçisi ya da bu işten anlayan bir usta çözer bu sorunu.aynı durum bende de vardı 3 sene önce , arabayı ilk aldığımda hafif yana (sağa) meyilli bir yere parkettim .bi daha çalışmadı.meğer şamandıra ayarsızmış.Allahtan memleketteydim.tanıdık ustaya ayarlattık.doğru dürüst para bile almadı.eğer ayarı bozuksa şamandıra sağlamsa hemen yenisini almayın boşu boşuna.




  • Memleket ordu galiba. Ancak yazın gider benim araç giresuna. İstanbulda bunu halledebilecek bi usta var mı bildiğiniz ?
  • 2006 1.2 16v. Geçtiğimiz pazar depoyu fullemiştim. Bir haftada yaklaşık 50 km ş.içi kullanım olmuş. Genelde hep 4-5 km lik kısa mesafelerde kullanıldı. Trafik lambası, yokuşu, kalabalık trafiği, sakin mahalle araları... yani tam anlamıyla ş.içi kullanımı. Yol bilgisayarına göre ortalama hız 17km, ortalama tüketim 8.3 litre. Eşim için aldığım aracı inanın yine en çok ben kullanır oldum.
  • cileli_sofor C kullanıcısına yanıt
    evet memleket ordu. istanbulda bildiğim bir usta yok.yardımcı olmak isterdim kusura bakmayın.her zaman gittiğiniz ustaya danışın bu işten kim anlar diye. yaparım diyen ustaya fiyat sorun ondan sonra ayarlattırın bence.selamlar
  • lutf52 L kullanıcısına yanıt
    Normal elektrikçi anlar mı ki ondan yapalım derken daha kötü yapmayalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burock1582

    quote:

    Orijinalden alıntı: rockstar_942

    doblo vip premio kullanıcı arkadasım albea için 139 miyon ödüyoruz.ama sıfır alırsan ilk sene firma ödüyor diğer forumda da 1e bascağma 2 ye basmışım düzeltmek istmedim yani yüzotuzdokuzmilyon oke!



    slm öncelikle. ben bir şey sorucaktım bazı yerlerde albea sis farı ampulü tipine H3 diyor. Bazı yerde ise H1 diyor.bilginiz vaR MI hangisi doğru

    H7 Uzun/kısa far ampulü olarak
    H3 sis farı ampulü olarak kullanılıyor diye biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgut78 -- 27 Ocak 2014; 23:39:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KNTRK

    arkadaşlar herkese slm.ya benım 2005 albea active'ye sis farı takıcam ama yardıma ihtiyacım var.4lü düğme aldım sisleri aldım ama bağlantıda kaldım.ön sis düğmesine basınca göstergedeki ön sis ısıgı yanıyor ama düğmeden elektriği nasıl alabilirim.dokunmatik oldugu için düğmeden alamıyorum acil yardımmm

    Sis farlarını röle üzerinden besleyeceksiniz. Sis düğmesi rölenin bobinini enerjilendirir. Rölenin orta ucuna sigortaların olduğu panodan enerji almalısınız. Rölenin açık kontağı üzerinden de sis lambalarını beslemelisiniz. Kolay gelsin...




  • Herkese selamlar. Bizim de 2004 fiat albea aracımız var. Aracın teybi orjinal kaset çalar. Bunun yerine cd çalar koymak istiyoruz. Ancak bütün sitelere baktım teyp için çerçeve bulamadım. galiba burda birkaç kişi yapmış bunu nerden temin edebilirim bu çerçeveyi ? Cevap verirseniz sevinirim iyi akşamlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kar_tepe

    arkadasim eger kapilarin acik degilde kitlenmiyorsa kapi kilitlerinden biri sIkIsIyor demektir birtane nalburdan (VD-40) AL ENKUCUK BOYUNU sipreyin ustunde ucuna takmak icin ince bir boru var onu sipreye tak ve kilitlerin iclerine kadar sok ve guzelce sIk sonra akan kisimlari sIl ve kilidi bikac sefer ac kapat eger duzelmezse on sag kapi uyardi demistin kapi mentese araliginda siyah kablo burusu goreceksin o gecmeli bir fisdir onu cikart ve guzelve hava ile temizle ve bir bak oksitlenme varmi ve yerine takma zahmetlidir dikkatet eger gene olmazsa kapi panzotunu sök icerde kilide giren kablolar var onlarda temassizlik olabilir ve cok ac kapa yaptigin icin arac kitlemeyip sadece dortluyu yakar zarari yok o bir ariza degil pes pese kitlemedigin surece yapmaz saygilar selim

    ustam forumda albea ile ilgili sorunlarınızda bana sorabilirsiniz demişsin bir sorum olacak kapı açık uyartısı veriyor ikaz sesi geliyor bir müddet sonra kapıları kiliteyip açıyor sol arka kapı ordaki plastik yeri söküp wd 40 la temizleyip taktım ertesi günü yine aynısını yaptı bukez sol ön kapıyı açıp kapattım geçti ama tekrar edecek muhtemelen ama bu sorunu köşelerden dönerken yapıyodu genel elektirik tesiatı ile bir bağlantısı olurmu esas sormak istediğimde daha önce lpg sorunu yaşamıştıp lpgden benzine geçip tekrar lpg ye geçiyordu ve hal devam ediyor bu sorun aynı şekilde bu arızayıda köşelerde keskin dönüşlerde yapıyordu şase kablosundan kaynaklanabilceği iletilmişti bunun la ilgisi olabilir mi ve aracın yanma tehlikesi varmıdır sizce yardımcı olursanız sevinirm teşekkür ederim.2006 1.4 albea fire active mailde attım gerçi sana hangsini önce görürüsen.




  • daha öncede yazmıştım aracın kumandalı anahtarı kaybettim.bir çokyere sordum 350 den aşağı kumandalı anahtarı yapmıyorlar. 75 tl ye kumandasız yapıyorlar.
    Diyorum ki kumandasız anahtar yaptırıp 50-100 e alarm taktırsam daha mantıklı olmazmı? Hem daha uyguna gelir hemde alarmımda olur?
  • Axor-2528 kullanıcısına yanıt
    İki ay önce ben değiştirdim. Aksesuarcıdan cd çalar ile birlikte taktılar. 20 tl maliyeti
  • Axor-2528 kullanıcısına yanıt
    Slm. Aynı arabadan bende de var. İki yıl önce ben de teyp taktırmak istedim. Çerçeve için 60 tl. istediler. Üstelik çerçevede bazı modellerde bulunan dijital saat boşluğu vardı. Hoşuma gitmedi. Ben de vitesin önünde bulunan eşya gözünün plastiğini çıkardım. O boşluğa cd çalar olmayan ama usb bellek ve sd karttan müzik çalan bi teyp yerleştirdik.(Cd çalar olmayınca teyp daha kısa oluyor.) Çok güzel oldu. Üstelik teybi de özellikle turuncu ışıklı aldım, arabanın ışıklarına uyumlu olsun diye. (teybin makası Navitech tdc 4070, ben 79 tl.ye almıştım. Ses kalitesi bence çok iyi.). Tek dikkat edilmesi gereken şu; ilk etapta teyp tam oturmuyor. Arka koltukların altlarına giden havalandırma borularına değiyor. O boruları çıkartıp ısıtarak hafiften bükerek yerine tekrar taktık. Böylece sorun çözüldü. Tavsiye ederim.
  • S.a. Yeni bir sorunla geldim. Geçen gün arkadaşın arabayı tamire bırakmaya gittik ve baskı balata ve turbonun ömrünü sordum. Sorduklarımda sorun çıkmadı fakat araban sesli çalışıyo dedi üst plastik kapağı yukarı doğru tuttu bıraktı tuttu bıraktı(yani motoru yukarı kaldırdı) seste ufak bi azalma oldu ve senin triger değişecek acilen dedi. Kopartırsa sana 2500 e patlar dedi. Teshisi doğru mu ? Aldığımda 182.000 deydi araba aldığım adam daha yeni değiştirdik bütün zincirlerini demişti. 178.000 de değişti dedi.(Araçta zincir sesi geç çalışma vs gibi sorunlar yok.) Arabam hafif sola çekiyor. Sol lastikleri ön arka yaptırdım balans yaptırmamıştım adam ön iki salıncak değişecek çekiyor dedi. Bunlar doğru mudur ? Nasıl bi yol izlemem lazım. Bana çıkardığı liste:
    Triger seti : 140,00
    Kapak contası yağ vs : 100,00
    Arka balatalar : 55,00
    SAlıncaklar : 160,00
    İŞÇİLİK :300,00

    Maddi durumlarım çok iyi değil o nedenle gitttiği yere kadar gitsin kaldığı yerde bakarız deyip daha büyük sorunlar açmadan yaptırmam lazım. Böyle bişey başına gelen aracı sesli çalışıp şunu yaptım da düzeldi diyen var mı ?Acil yardıma ihtiyacım var. Hatta şu ustaya gösterebilirsin diyen bile çok makbule geçer. İstanbul ikitellideyim.




  • cileli_sofor C kullanıcısına yanıt
    Bana biraz saçma geldi. Triger zincirinin değişmesi gerektiğini o şekilde nasıl anlayabilir ki? Biz geçen sene 2005 Albeanın triger zincirini değiştirdik. Değişmesi gerektiğini kendimiz anladık. Motor çalışırken Farklı bir ses daha geliyordu. Özellikle yeni çalıştırdığımızda daha belirgin idi. Sesi bir ' şıngırdama' sesi olarak tabir edebilirim. Daha yeni bir albeanın yanına götürüp sırayla ikisinin sesini dinledik. Bizimkinde bariz bir şıngırtı sesi vardı. Tamirciye götürdüğümüzde Triger zincirinin zamanla bollaştığını, bu yüzden bu sesi çıkardığını, değişmesi gerektiğini söyledi. 115 tl. zincir ve 100 tl. işçilik vererek değiştirttik. (Serviste değil tabi...)
  • ngündüz N kullanıcısına yanıt
    Ben öyle bi şıngırdama sesi duymadım usta da duymadı teshisi koyduğu nokta sadece anlattığım şekil.
  • cileli_sofor C kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlama da allah sabır versin arkadaş, bayağı başını ağrıtıyor bu araba senin sanırım. Ben trigeri serviste değiştirmiştim bir ay kadar önce. Trigerin durumunu, ömrünü öğrenmenin, değiştirmekten hiç farkı olmadığını söylemişti usta. O kadar zahmetliymiș.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 870871872873874
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.