Hayırlı akşamlar arkadaşlar. 2004 albeamın göğüs plastiği,özelliklede sağ difizör ve çevresi yapış yapış eridi. Bir çok kişinin başına gelmiştir herhalde. Nasıl temizlerim ne yapar ne ederim,bilen varsa aydınlatırsa sevinirim saygılar...
o kısma selpak bastır nemi alıyor yumuşaklığı alıyor
ıslak değilki nemi alınsın. selpak bastırırsam yapışır kalır dahada çıkaramam,daha kötü olur. yinede sağol.
araç ön konsolu ve kapı içleri temizliği için ıslak mendile benzeyen oto içi bakım bezleri var 50 li paketlerde ya da bildiğin ıslak mendille temizleyebilirsin , yinede çıkmıyorsa oto döşemecide pekçok çeşit kaplama veya deri kaplamalar var kalitesine ve döşemecinin dürüstlüğüne ve kaplanacak alana göre 100 - 200 TL civarına şık ve güzel birşeyle kaplatabilirsin o bölgeyi ya da komple ..
quote:
Orijinalden alıntı: akar67
Dün; 20:06:41 Paylaş Birde silecek su püskürtmesi ile ilgili bir sıkıntı var ayarını yukarı kaldırıyorum fiskiyelerde 3'er tane delik var 2 delikten çıkan su cama geliyorsa diğeri yukarıdan arkaya gidiyor, ayarlarını aşağıya yapıyorum bu seferde sileceklere çarpıyor ayarların bir yolu varmı yada bir formülünü bulan?
delikleri iğne ile açacaksın kireçlenmiş olabilir musluk suyu kullanılması dolayısı ile
silecek suyu için kışın donmaması için ve camdaki buzlanma ve buğuyudu çözdüğü için antifirizli ve alkol karışımlı satılan cam suyu , bahar ve yaz aylarında da pek çok böcek ve sinek çarpmasından dolayı ölen böceklerin bıraktığı yağlı kiri alkollü karışım olan cam suyu öneririm bu cam suları özel etken maddelerden oluştuğundan camı çizmeden kolay temizliyor ve kireçsiz olduklarından ne cam suyu haznesini ne borularını ne de püskürtme deliklerini kireçle tıkarlar , pahalı olduğunu düşünürseniz memba suyu ile karıştırarak ya da sade memba suyu ile doldurabilirsiniz ama kesinlikle bilmediğiniz benzinlik suyu ya da çeşme suyu ile doldurmayın hazne içinide , borularınızıda püskürtme deliklerininde kireçle kaplanmasına neden olursunuz bu sert sular camınızıda çizer zamanla .. benzinlik suları genelde artezyen veya ağır kireçli damıtılmamış kuyu suyu ya da depo sularından oluşur aracınızı yıkayınca bile hemen kurulamalısınız .. ayrıca tıkanmış püskürtme deliklerine porçöz ya da kireç çözücü dökerek açabilirsiniz tam açılmazsa iğne ile ucunu karıştırın ama fazla güçlü olmadan ve hırpalamadan yapın çünkü deliğin ağzını bozabilirsiniz ya da özelliğinin yitirilmesine sebep olabilirsiniz hiç çözemezseniz yenileri ile değiştirebilirsiniz ..
Merhaba arkadaşlar dün jantları değiştirdim aranızda değiştirmeyi düşünenler varsa fikir olsun diye paylaşmak istedim herkse iyi forumlar
quote:
Orijinalden alıntı: volkanbod
quote:
Dün; 20:06:41 Paylaş Birde silecek su püskürtmesi ile ilgili bir sıkıntı var ayarını yukarı kaldırıyorum fiskiyelerde 3'er tane delik var 2 delikten çıkan su cama geliyorsa diğeri yukarıdan arkaya gidiyor, ayarlarını aşağıya yapıyorum bu seferde sileceklere çarpıyor ayarların bir yolu varmı yada bir formülünü bulan?
delikleri iğne ile açacaksın kireçlenmiş olabilir musluk suyu kullanılması dolayısı ile
silecek suyu için kışın donmaması için ve camdaki buzlanma ve buğuyudu çözdüğü için antifirizli ve alkol karışımlı satılan cam suyu , bahar ve yaz aylarında da pek çok böcek ve sinek çarpmasından dolayı ölen böceklerin bıraktığı yağlı kiri alkollü karışım olan cam suyu öneririm bu cam suları özel etken maddelerden oluştuğundan camı çizmeden kolay temizliyor ve kireçsiz olduklarından ne cam suyu haznesini ne borularını ne de püskürtme deliklerini kireçle tıkarlar , pahalı olduğunu düşünürseniz memba suyu ile karıştırarak ya da sade memba suyu ile doldurabilirsiniz ama kesinlikle bilmediğiniz benzinlik suyu ya da çeşme suyu ile doldurmayın hazne içinide , borularınızıda püskürtme deliklerininde kireçle kaplanmasına neden olursunuz bu sert sular camınızıda çizer zamanla .. benzinlik suları genelde artezyen veya ağır kireçli damıtılmamış kuyu suyu ya da depo sularından oluşur aracınızı yıkayınca bile hemen kurulamalısınız .. ayrıca tıkanmış püskürtme deliklerine porçöz ya da kireç çözücü dökerek açabilirsiniz tam açılmazsa iğne ile ucunu karıştırın ama fazla güçlü olmadan ve hırpalamadan yapın çünkü deliğin ağzını bozabilirsiniz ya da özelliğinin yitirilmesine sebep olabilirsiniz hiç çözemezseniz yenileri ile değiştirebilirsiniz ..
porçöz yada kireç çözücü kullansında görsün ne boru kalır nede silecek kalır eritir mahveder,bu ev lavabosu değilki kullanılacaksa en iyisi sirkedir herkes sirke tavsiye eder,ben suya sirke kattım,tamamen tıkalı olan delikleri anında açtı,bir daha tıkanma yapmadı 3 ay oldu hala tıkır tıkır çalışıyor
quote:
Orijinalden alıntı: serhan26
Merhaba arkadaşlar dün jantları değiştirdim aranızda değiştirmeyi düşünenler varsa fikir olsun diye paylaşmak istedim herkse iyi forumlar
Hayırlı olsun, ne kadara aldınız acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: zafer_b
quote:
Orijinalden alıntı: serhan26
Hayırlı olsun, ne kadara aldınız acaba?
550 tl 4 adet jant takılması balansi hepsi dahil
quote:
Orijinalden alıntı: baris195
quote:
quote:
porçöz yada kireç çözücü kullansında görsün ne boru kalır nede silecek kalır eritir mahveder,bu ev lavabosu değilki kullanılacaksa en iyisi sirkedir herkes sirke tavsiye eder,ben suya sirke kattım,tamamen tıkalı olan delikleri anında açtı,bir daha tıkanma yapmadı 3 ay oldu hala tıkır tıkır çalışıyor
oha yani lafı neresinden anlıyorsunuz bilmiyorum porçözü su haznesine doldur demedik heralde daha dikkatli okursan püskürtme deliklerine dök dedim , nereden çıkarıyorsun boruları , silecekleri , lavaboyu .. sendede ne hayal gücü varmış .. lavabo açıcı döksün kaynar suyla açsın demişimdir belki ... senin dediğin sirke karışımı da iyi olabilir sende fikrini söyle ama diğer yorumları da iyi oku bence ...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: baris195
quote:
quote:
oha yani lafı neresinden anlıyorsunuz bilmiyorum porçözü su haznesine doldur demedik heralde daha dikkatli okursan püskürtme deliklerine dök dedim , nereden çıkarıyorsun boruları , silecekleri , lavaboyu .. sendede ne hayal gücü varmış .. lavabo açıcı döksün kaynar suyla açsın demişimdir belki ... senin dediğin sirke karışımı da iyi olabilir sende fikrini söyle ama diğer yorumları da iyi oku bence ...
adamın arabasını neden mahvetmeye uğraşıyorsun yaşın kaç birde silecek haznesine değil silecek tepesinden dök demişsin dalgamı geçiyorsun kaportayı harita gibi lekeler kabuk gibi soyar adama masraf çıkarma
gaz pedalının üzerine damlama yapan arkadaşlar arıza cok basit boşa gögüs söktürmeyin pedalın üzerinde petek giriş cıkışı var musluk olmadıgından 2004 modeller için gecerli giriş ve cıkişta oring denen contalar var onlar kacak yapıyor söküp yenisini takın işlem tamam bizzat denendi
ankaralı ömer kardeşim sizin araç 2004 model.o modellerde vana yokmu. Benim araç 2006 model acaba bizim arabada da aynı tip mi. Bazı model albealar da vana varmış. Beni arabada bayağı damlatıyordu soğutma suyuna sızıntı önleyici katkı koydum. çok çok azaldı. ama tam keslmedi. arada bir tek tük petal üstüne birkaç damla damlatıyor. sizin yaptığınız işlemi bende uyguluyabilirmiyim acaba. vanalı ise farklı bir uygulamasımı var. hangi modellerin kalerifer sistemi vanalı, hangi model albeaların ki vanasız. bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. Ben resimlerinide çektim. gerekirse birdahaki sefere ekliyebilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: olcaytor
quote:
Merhaba arkadaşlar.Floryada lpg ci metin ustayla tanıştım aradım.Albea 1.2 16v arabama atiker lpg taktırmaya karar verdim.Sıkıntı olmadığını memnun kalacağımı söyledi fikirlerinizi bekliyorum.teşekkürler.
hiç düşünmeden taktır dostum. benim 1.2 albeama da metin usta taktı. cok memnunum. metin usta bu işin PİR'i dir.
Atiker lpg taktırdık 2 gün oldu şu an bir sıkıntı yok çok şükür.Metin ustanın işçiliği güzel olmuş vakit bulunca foto çekip koymayı düşünüyorum.biraz kullanalım tekrar yazarım.Teşekkürler.Ruhsata işletme işi kaldı o nasıl işliyor acaba.bilgisi olanlar yazsın lütfen.hemen yaptırma zorunluluğu varmıdır.
arkadaşım albea modelinde vana yokmuş kalorifer radyoteri sistemin içerisine dahilmiş su radyoterden motora ordan kalorifer radyoterine gezip tekrar genleşme kabına rink yapıyormuş pedalın üzerine bak bir giriş birde cıkış var benimkinde giriş kacırıyordu cıkış oringi salamdı seninkinin sistemide aynıdır
sistemnler aynıdır albea modelinde musluk yok dendi bana kacak origlerden yapıyor pedalın oraya yat yukarı bak giriş ve cıkışı görürsün el yoklamasıyla hangisi kacırıyor görebilirsin
arkadaşlar bu arada arabam 2004 1,2 16v el ac modeli beyaz deyişen yok 1 parcada boya var 144000 km aracımı satıyorum kiymetini bilirım diyen tanıgınız varsa ankaradayım ben ilgilenen olursa aracım satılık 2010 cıvarı albea alacam
quote:
quote:
quote:
Merhaba arkadaşlar.Floryada lpg ci metin ustayla tanıştım aradım.Albea 1.2 16v arabama atiker lpg taktırmaya karar verdim.Sıkıntı olmadığını memnun kalacağımı söyledi fikirlerinizi bekliyorum.teşekkürler.
hiç düşünmeden taktır dostum. benim 1.2 albeama da metin usta taktı. cok memnunum. metin usta bu işin PİR'i dir.
Atiker lpg taktırdık 2 gün oldu şu an bir sıkıntı yok çok şükür.Metin ustanın işçiliği güzel olmuş vakit bulunca foto çekip koymayı düşünüyorum.biraz kullanalım tekrar yazarım.Teşekkürler.Ruhsata işletme işi kaldı o nasıl işliyor acaba.bilgisi olanlar yazsın lütfen.hemen yaptırma zorunluluğu varmıdır.
dostum ben sana anlatayım en son geçen sene yaptırmıstım.
1-metin usta sana proje ve fatura verecek.
2- sızdırmazlık raporu alacaksın, şoförler odasımıydı neydi google dan arat ordan randevu al. 25 tl ücreti var.
3- daha sonrada aracını muayeneye sokacaksın. onunda bı 150 tl civarı ücreti var. dikkat et aracın borcu varsa ( ceza, vergi vs) önce onları ode yoksa yapmazlar. muayene yaptırırkende lpg işelenecek dıye bılgı ver. birde muayeneye giderken elinde olması gerekenler ek-1 formu, muamelecıye 15 tl bayılacaksın.
4-muayene bittikten sonra, trafik tescil bürodan randevu alacaksın internetten. hangisine gitmek istiyorsan.
5-randevu aldıgın büroya gideceksın evraklarınla, oraya da ruhsat ücreti bayılacaksın tam hatırlamıorm 70-80 tl olması lazım.
6- işlem tamam. sabah gıdersen ogleden sonra alırsın ruhsatını. ogleden sonra gıdersen bı sonrakı gün.
kolay gelsın.
quote:
quote:
quote:
ayrıca hayırlı ugurlu olsun, Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsın. deneyimlerini paylaşırsın.
sormak ıstedıgın birşey olursa sorabılırsın, şimdiden lpg ile 4 bin km geride bıraktım çünkü=)
değerli albea sahipleri soğutma suyunuzu tamamlıyor musunuz eksilme oluyor mu ne kadar zamanda eksiliyor benim neredeyse ayda bir minimuma iniyor usta kaçak bulamadı burası alanya ama bu kadar buharlaşma normal mi
5 yıldan fazladır kullanıyorum aracı asla su eksiltmez mutlaka bir yerlerde bir şey vardır iyice araştırmak lazım. Gözle görülür kaçak yoksa silindir kapak contasında problem olabilir. Güzelce baktırın arabaya...
FERHATPşikayet10 gün önce, 08:27 selam .hocam .2007 model 1,3 multijet albea aldım.. araç şu an 130.000 km de.. Bakım olarak neler yaptırmam gerekir acaba. yakıtımda biraz fazla gibi ...düşürmek için ne yapabilirim acaba... triger seti zincirlimi bilginiz varmı. ne zaman değişmesi lazım acaba..
iyi günler dilerim
değerli ferhat kardeşim geç de olsa cevap vermeye çalışayım arkadaşlar yanlışım varsa düzeltsinler bakımda neler yapılır demişsin yağ, yağ filtresi, mazot filtresi, hava filtresi değişimi yapılmalı yakıtı da düşer umarım trigeri zincirlidir değişim zamanı 100000 civarı olmalı fiatın sitesinde yazar yağı selenia 5-40 koydurmaya çalış
arkadaşlar albea larda komle eksoz deyişimi yapan varmı borular susturucular manifolt cıkışından en sona kadar maliyet ne kadar bilgisi olan varmı