Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (851. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.671.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 849850851852853
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dizel aracı olanlar tüketiminiz nasıl. benim yol bilg. 6,5lt civarı geziyor ortalama tüketim. Tamamen istanbul şehir içi,8-9 km mesafede kullamak ve ortalama hız 20-22 km/s kaydıyla.Tem veya e-5 te anlık tüketime baktığımda 3,5 / 4 lt 80-90 km sabit hız 5, viteste olmak kaydıyla veri gösteriyor. 50 TL lik mazotla takriben 150-160 km yapıyorum. Araçta sıkıntı aramam gerekirmi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qklavye

Dizel aracı olanlar tüketiminiz nasıl. benim yol bilg. 6,5lt civarı geziyor ortalama tüketim. Tamamen istanbul şehir içi,8-9 km mesafede kullamak ve ortalama hız 20-22 km/s kaydıyla.Tem veya e-5 te anlık tüketime baktığımda 3,5 / 4 lt 80-90 km sabit hız 5, viteste olmak kaydıyla veri gösteriyor. 50 TL lik mazotla takriben 150-160 km yapıyorum. Araçta sıkıntı aramam gerekirmi :)

Hocam benim ortalamalar da sizinkine yakın;)
  • quote:

Dizel aracı olanlar tüketiminiz nasıl. benim yol bilg. 6,5lt civarı geziyor ortalama tüketim. Tamamen istanbul şehir içi,8-9 km mesafede kullamak ve ortalama hız 20-22 km/s kaydıyla.Tem veya e-5 te anlık tüketime baktığımda 3,5 / 4 lt 80-90 km sabit hız 5, viteste olmak kaydıyla veri gösteriyor. 50 TL lik mazotla takriben 150-160 km yapıyorum. Araçta sıkıntı aramam gerekirmi :)

benim de 5.5-6 civarı alanya şehir içi bazen çok dur kalk oluyor
  • iyi o zaman bazıları nerdeyse hibrit kadar yakıt değerlerinden bahsedince şüphe ediyor insan ama aracın fabrika değerleri belli ve bu değerlerin altında olmasıda imkansız.
  • bende 2011 max. 40 bin km albea arıyorum bir aydır .memlekette bulamadım.sahbinden.com dan istanbul ankaradan almayı düşünüyorum.ya kilometreyle oynanmışsa şüphesi içimi kemiriyor.bakalım ne yapacağım araştırmaya devam.
  • Arkadaşlar daha önce de yazmıştım problemi tekrar sorayım, aracımın sürücü mahali paspası ıslanıyor. Radyatör suyunda falan eksilme yok. Zaten gözlemlediğim kadarıyla yağmur sonrası ıslaklık oluşuyor. İlk götürdüğüm kaporta ustası kaput altındaki yağmur suyu kanallarını falan temizledi, klima tahliyesini falan temizledi. Bolca su dökmüş bir sızıntıya rastlamamış. Problemim devam edince başka bir kaporta ustasına gittim. Benzer işlemleri yaptı. Ufak bir kaçak vardı deyip özellikle kaput altından sürücü mahaline girişi bulunan kablo hortum vb. şeylerin giriş noktalarına bakıp sürücü tarafından bu giriş noktalarına ziftledi. Sızıntı varsa keser dedi. Sonra arabayı teslim almaya gittiğimde arabayı şöyle bir güzel yıkadıktan sonra herhangi bir sızıntı ıslanma ben de göremedim. Lakin dün yağmurdan sonra yeniden paspasın altında ve paspasta ıslaklık olduğunu gördüm. Konuyla ilgili tecrübeli arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim. Sorunun kaynağını bulamayınca bir çözüm de üretemiyorum. İlk arabam albea. İnsanın canını sıkıyor bu durum. Dört gözle yardımlarınızı bekliyorum[:)]

Not: Bu işlemlerden önce arabaya radyatörcü baktı, radyatör ile ilgili bir sızıntı yok dedi.(sızan suda antifiriz olmadığını söyledi,zaten araba da gözlemlediğim kadarıyla su eksiltmiyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer_b -- 29 Mart 2013; 11:45:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zafer_b

Arkadaşlar daha önce de yazmıştım problemi tekrar sorayım, aracımın sürücü mahali paspası ıslanıyor. Radyatör suyunda falan eksilme yok. Zaten gözlemlediğim kadarıyla yağmur sonrası ıslaklık oluşuyor. İlk götürdüğüm kaporta ustası kaput altındaki yağmur suyu kanallarını falan temizledi, klima tahliyesini falan temizledi. Bolca su dökmüş bir sızıntıya rastlamamış. Problemim devam edince başka bir kaporta ustasına gittim. Benzer işlemleri yaptı. Ufak bir kaçak vardı deyip özellikle kaput altından sürücü mahaline girişi bulunan kablo hortum vb. şeylerin giriş noktalarına bakıp sürücü tarafından bu giriş noktalarına ziftledi. Sızıntı varsa keser dedi. Sonra arabayı teslim almaya gittiğimde arabayı şöyle bir güzel yıkadıktan sonra herhangi bir sızıntı ıslanma ben de göremedim. Lakin dün yağmurdan sonra yeniden paspasın altında ve paspasta ıslaklık olduğunu gördüm. Konuyla ilgili tecrübeli arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim. Sorunun kaynağını bulamayınca bir çözüm de üretemiyorum. İlk arabam albea. İnsanın canını sıkıyor bu durum. Dört gözle yardımlarınızı bekliyorum[:)]

Not: Bu işlemlerden önce arabaya radyatörcü baktı, radyatör ile ilgili bir sızıntı yok dedi.(sızan suda antifiriz olmadığını söyledi,zaten araba da gözlemlediğim kadarıyla su eksiltmiyor.)

Aynı sıkıntı bendede var. Ancak paspasın altı değil üstü ıslanıyor. Bir türlü bende bulamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: karaumut22

Aynı sıkıntı bendede var. Ancak paspasın altı değil üstü ıslanıyor. Bir türlü bende bulamadım.

Son götürdüğüm kaporta ustasına tekrar gittim. Geçen sefer sızıntıyı bulmuş muydun dedim, bulmuştum dedi. Hava yağmurlu şimdi, yağmur olmayan bir gün geldiğinde yine o bölgeye ilaç sürelim dedi.(ilaçtan kastı zift herhalde, siyah renkli bir madde) Bu sefer daha az ıslanmış büyük ihtimalle ilaç sürdüğümüz o yerlerden birinden az da olsa sızıntı devam ediyordur dedi.( Bu sefer ıslaklık daha azdı, herhalde doğru söylüyor.) Havalar düzelince bir daha gideceğim, İnşallah dediği gibidir

• Merhaba arkadaşlar.Floryada lpg ci metin ustayla tanıştım aradım.Albea 1.2 16v arabama atiker lpg taktırmaya karar verdim.Sıkıntı olmadığını memnun kalacağımı söyledi fikirlerinizi bekliyorum.teşekkürler.
  • 1.3 albea 2006 model 100.000 bakım yaptıracağım ne tutar. izmirde önerebileceğiniz selamınızla gidebilceğim bir yer biliyorsanız beklerim. birde aracımı satmayı düşünüyorum piyasa nedir?
  • hiç düşünme taktır derim aynı marka aynı model bendede var üç senedirde atiker kullanıyorum hiç bir sıkıntım yok ilk taktırdığımız zamanlar bi arıza yapmıştı araba kendiliğinde stop ediyordu giderken falan tüpden kaynaklandığını tespit ettiler ve tüpün deposu hariç bütün parçalarını değiştirdiler.bu sorununda tüpü takan ustadan kaynaklandığını söylemişti fabrika ben konyada oturduğum için beni fabrikaya çağırdılar değişimde fabrikada olmuştu. yani sözün özü montajı yapacak ustaya dikkat et kitin markasının çokda bi önemi yok.atikerdede sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum çünkü adamlar satış sonrasına gerçekten önem veriyor..
  • Teşekkürler.Albea forumda pek takılan yok galiba 1 kişi cevap yazdı.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar.Floryada lpg ci metin ustayla tanıştım aradım.Albea 1.2 16v arabama atiker lpg taktırmaya karar verdim.Sıkıntı olmadığını memnun kalacağımı söyledi fikirlerinizi bekliyorum.teşekkürler.

hiç düşünmeden taktır dostum. benim 1.2 albeama da metin usta taktı. cok memnunum. metin usta bu işin PİR'i dir.
  • arkadaşlar albeanın güncel kasko değerini nereden bulabiliriz daha önce aktığım yerde göremedim .(2010 sole 1.4 fire dynamic)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmurat18

arkadaşlar albeanın güncel kasko değerini nereden bulabiliriz daha önce aktığım yerde göremedim .(2010 sole 1.4 fire dynamic)

Şu adresten güncel kasko değerlerine ulaşabilirsiniz:

http://www.tsrsb.org.tr/sayfa/kasko-deger-listesi

Yalnız TOFAS-FIAT olarak seçim yapmaya dikkat edin. Ben epey aramıştım FIAT seçince niye çıkmıyor diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alioksuz -- 2 Nisan 2013; 8:52:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alioksuz

quote:

Orijinalden alıntı: hmurat18

arkadaşlar albeanın güncel kasko değerini nereden bulabiliriz daha önce aktığım yerde göremedim .(2010 sole 1.4 fire dynamic)

Şu adresten güncel kasko değerlerine ulaşabilirsiniz:

http://www.tsrsb.org.tr/sayfa/kasko-deger-listesi

Yalnız TOFAS-FIAT olarak seçim yapmaya dikkat edin. Ben epey aramıştım FIAT seçince niye çıkmıyor diye

çok teşekkürler.. şaşırmıştım bulamayınca daha önce baktığım yerde. gib.gov.tr de niye yok anlamadım bu değerler ..

• arkadaşlar birde merak ettiğim bir konu var . malum haberlerde vergilendirme sisteminin değişeceğinden bahsediliyor. bende dizel almak istiyorum 2010 1.4 fire var .. egzoz emisyonuna bakılarak vergilendirme yapması gündemde ..yüksek km li 145 bin gibi araçlarda egzoz emisyon değeri artması vs durumları olmaktamıdır bariz . veya dizel almalımıyım sizce sistem göz önüne alınacak olursa . ne dersiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaSaLi_TuRK

Arkadaşlar merhaba..

2009 albea m var ön tarafta ki sislerin yanına aynı sisten bir adet daha takmak istiyorum yani önde 2+2 4 adet sis olsun istiyorum orjinal yuvanın yanına bir yuva daha açtırmam lazım açtırabileceğim bir yer tavsiye edebilirmisiniz...?

bence çift olunca sırıtır led birşeyler düşün bence ben öyle planlıyorum ya da daha küçük bir halojen vb. olabilir , eğer yaparsan paylaşırsan sevinirim ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zafer_b

quote:

Hocam benim ortalamalar da sizinkine yakın;)

o halde bendeki 1.4 fire dynamic benzinlinin yakıtı çok ideal .. km hesabım 32 - 33 kuruş en fazla bastığımda 35 kuruş civarı ve bu benzin fiyatlarına rağmen 50 TL ye benim bilgisayarda benzin aldıktan sonra mesafe 180 km yazıyor lakin ben 50 TL benzinle 150-160 km civarı yapıyorum sizin dizel performansları görünce 50 TL benzinle 140 km gitsem bile iyi o zaman , yani ne lpg ye masrafa gerek var ne de dizelin ağır bakım ve mazot pompasi ve turbo rizikosuna girmeye , paylaşıma teşekkürler ..

• quote:

Orijinalden alıntı: aaahmet61

bende 2011 max. 40 bin km albea arıyorum bir aydır .memlekette bulamadım.sahbinden.com dan istanbul ankaradan almayı düşünüyorum.ya kilometreyle oynanmışsa şüphesi içimi kemiriyor.bakalım ne yapacağım araştırmaya devam.

km ye çok dikkat etmeni tavsiye ederim , genelde şirket aracı ve taksi çıkmaları süslenip 50 TL ye istediğin km ye çekilebiliyor , herkes yapacak diye birşey yok ama dikkat etmelisin , aracın yıpranması ve yorgunluğundan da çıkar ve en uygunu araç tüv-türk ile vizeye girdiyse vize rapor kağıtlarında aracın hangi tarihte kaç km de olduğu ortaya çıkar yani illa servis bakımlı olmasına gerek yok , ne tür araç alırsanız alın , alacağınız zaman tüv-türk servis sonuçlarına bir bakın bence ..
  • 
Sayfa: önceki 849850851852853
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.