Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (827. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.671.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 825826827828829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bende 2004 model 1.2 16v albea aldım 1 ay önce.alırken servise gösterdik ve eksiklerini çıkarttılar.tanıdık bir ustaya eksiklerini yaptırdık.geçen haftadan beri 3 viteste araba gaz yemiyor.internetten araştırdım yağ fazlalığından olabilir dendi shell de bi arkadaş var onada sordum ölçmemi istedi.yağ çubuğu değişik geldi öncelikle ölçme olayını resimle anlatabilecek arkadaş varsa sevinirim.ben ölçtüm allta bi kısım var oranın epey üstünde çıktı ustayı aradım 4 litre yağ koymuş.bu arabaya 3 lt konuyomuş bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speed6716 -- 1 Ağustos 2012; 12:39:36 >
  • arkadaşlar adam 2007 model araç için değişeni yok ama komple boyalı yazmış nasıl oluyor kazasız mı şimdi bu albea dizel 14500 lira istiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: speed6716

Merhaba arkadaşlar bende 2004 model 1.2 16v albea aldım 1 ay önce.alırken servise gösterdik ve eksiklerini çıkarttılar.tanıdık bir ustaya eksiklerini yaptırdık.geçen haftadan beri 3 viteste araba gaz yemiyor.internetten araştırdım yağ fazlalığından olabilir dendi shell de bi arkadaş var onada sordum ölçmemi istedi.yağ çubuğu değişik geldi öncelikle ölçme olayını resimle anlatabilecek arkadaş varsa sevinirim.ben ölçtüm allta bi kısım var oranın epey üstünde çıktı ustayı aradım 4 litre yağ koymuş.bu arabaya 3 lt konuyomuş bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Nerde Albea cılar cevap yazan olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sisiew

arkadaşlar adam 2007 model araç için değişeni yok ama komple boyalı yazmış nasıl oluyor kazasız mı şimdi bu albea dizel 14500 lira istiyor?

Merhaba arkadaşım.

Değişeni olmasa bile, boyalı olmasa bile bu model aracın piyasa değeri bu söylemiş olduğun fiyat değil.
    Piyasası 17-18 bin tl civarı olur en düşük. Bu yüzden BOYALI diyorsa tek bir seçenek kalıyor TAKSİ ÇIKMASI....
    Fiyat bence bu yüzden düşük.

Araştır derim ben.
    Plaka, motor, saşi no dan bir kasko şirketine baktırsan daha iyi olur..
    Selamlar..
  • MERHABA ARKADAŞLAR

BAGAJ HAVUZU KULLANAN ARKADAŞLAR VARSA,FİKİR VERMESİ AÇISINDAN YAZARLARSA SEVİNİRİM

ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM

KAZASIZ SÜRÜŞLER...
  • 12 Ağustos pazar günü İstanbul Anadolu yakasında iftar buluşması etkinliğimiz olacaktır. Tüm FIAT kullanıcılarının katılımı ile gerçekleşecek bu iftar da siz Albea sahiplerini de görmek isteriz. Katılmak isteyen arkadaşlar özel mesaj atabilirler.
  • 2011 Albeamız 100.000 km sınırına dayandı :)
  • quote:

Merhaba arkadaşlar bende 2004 model 1.2 16v albea aldım 1 ay önce.alırken servise gösterdik ve eksiklerini çıkarttılar.tanıdık bir ustaya eksiklerini yaptırdık.geçen haftadan beri 3 viteste araba gaz yemiyor.internetten araştırdım yağ fazlalığından olabilir dendi shell de bi arkadaş var onada sordum ölçmemi istedi.yağ çubuğu değişik geldi öncelikle ölçme olayını resimle anlatabilecek arkadaş varsa sevinirim.ben ölçtüm allta bi kısım var oranın epey üstünde çıktı ustayı aradım 4 litre yağ koymuş.bu arabaya 3 lt konuyomuş bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Merhaba Hocam

arabayı 2.vitesde yapıştır 3'Ü atla direk 4e geç.
    o zaman durum ne oluyor, yine aynı problemi mi yaşıyorsun???

• quote:

Orijinalden alıntı: banistercaq

2011 Albeamız 100.000 km sınırına dayandı :)

Maasallah iyi gezmissin :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @ kameray37 son hali güzel olmuş tam oturmuş,zaten albeaların plastik aksağamı daha yumuşakmış önceki yazılardan okudum bu yüzden koruması için daha iyi olmuş
    @ Deli imam plastik hava yönlendiricisi resimdeki parça zaten sıfır olduğunu sanmıyorum çıkma olması lazım fiyatta öye parçaya göre gene iyi albea parçaları pahalı oluyor,adamlar sıfır süsü veriyor sonuçta servis satışıda değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 5 Ağustos 2012; 0:01:59 >
  • forumda yazılanlardan dolayı klima temizliğine başladım
    klima dezenfekte işini servis 90 tl istedi sanırım hava verip detaylı temizliyor olabilirler
    bu spreyi kullandım,başka videolarda köpük olarak görünüyordu ama ben carpex marka aldım şişenin yarısı dolu satıyorlar ,zor yetti köpük değil sulu sıvı yere sıktım denedim
    boruyu mümkün olduğunca sokup sıkıyorsunuz,ön ızgaralara sıkın,üstte cam kenarına uğraşmayın zaten hava kanalına yayılıyor ilaç
    bu ilaçtır ve pis kokmasın diye parfümde eklemişler ilk başta ferah koku verir 3 güne kaybolur ama asıl ilacı ile bakterileri öldürüyor,ızgaraları kapatıp 4 cü fanda çalıştırın 5 dakka sürsün böylece içeride ilaç yayılır ve baketiler 5 dakkada ölür
    ama bu sıvı aşşağı akıyor,ve arabanın altına akmamış sadece arabanın içine plastik yerlerden yanlardan halıya azcık sısma yapmıştı damla damla,bunun anlamı hava kanalındaki toz kum pisliğide bu sıvı aşşağı iteliyordur
    suyla toz karışıp çamur gibi içeride birikebilir kuruyabilir,en iyisi servise kanalları süpürge ile çektirmekte olabilir kumlarıda temizletmek lazım hava kanallarına su verdirmek lazım boyle azcık sıvı ilaç sıkınca kanaldaki toz kum çamur gibi oluyor
    ben boruyu geri çekinde hafif çamurlu geldi,adam gibi iş yapan ilaç yapamıyorlar zaten bu ürün ilaçtır ve amaç bakterileri yok etmek kimyasal ilaç işte adam sana bakteri yok etme garantisi vermiş hava kanalı çamur içinde kalsa bunların umrundamı
    klima bakteri temizliği şart yoksa akciğer solunum hastalıkları yapıyormuş,ayrıca bu ilacı sıkar sıkmaz o gün binmeyin çünkü bu fresh kokusunu ciğerlerine çekip soluyunca mide bulantısı yapabiliyor
     dђ ғіат аlвeа такımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 5 Ağustos 2012; 0:08:12 >

• sayin danyali 2.vitese gecerken eger ses yapiyorsa sanzuman icindeki sekromec denilen ay seklinde bi parca vardir sen vitese taktiginnda o parca dislinin ustune gelir eger o sekromec arizaliysa sanzuman inip parca degisecek saygilar selim
  • quote:

Orijinalden alıntı: strong.

quote:

Genelde şehirler arası yol yapınca o km 20 ayda yapıldı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: strong.

quote:

Genelde şehirler arası yol yapınca o km 20 ayda yapıldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kar_tepe arkadaş telekkürler cevabın için şanzumanın inmesinden bahsettin tahnini ne kadar olur fiyatı.
    Eğer 1000 i bulursa yaptırmamam mantıklı gibi duruyor. o zaman şanzumanın diğer kısımlarına zarar verir mi yani şanzumanı enin de sonun da indirtirmi bu sorun
  • quote:

Orijinalden alıntı: mihman7878

quote:

Merhaba Hocam

Alıntıları Göster
    Merhaba Hocam

dediğinizi yaptım hocam o zaman bir sıkıntı yok.her zaman yapmıyor ama olmadık zamanda yapıyor.yağını usta 4 lt koymuş 1 lt boşalttırdık şu an iyi gibi.hızını 60 a falan getirince sıkıntı olmuyor galiba acaba ölemi olması lazım..teşekkürler.

• Orijinalden alıntı: speed6716

Merhaba Hocam

dediğinizi yaptım hocam o zaman bir sıkıntı yok.her zaman yapmıyor ama olmadık zamanda yapıyor.yağını usta 4 lt koymuş 1 lt boşalttırdık şu an iyi gibi.hızını 60 a falan getirince sıkıntı olmuyor galiba acaba ölemi olması lazım..teşekkürler.

filtreleri falan temizlettiniz mi?
    çünkü garip bir durum; gaz yemeyen araba 1 ve 2 viteslerde de gaz yememesi lazım; 3üncü vitese has bir durum ne olabilir diye düşünüyorum. o yüzden dedim size; 3üncü vitesi atlayıp direk 4 yapın diye.

filtrelere bi bakın derim; araba dizel mi benzinli mi?
  • selamlar,
    2009 model 1.3 multijet dynamic aracım ile 1 temmuz - 1 ağustos arasında tatile çıktım. toplamda 4000 km yol yaptım. bunun 3000 km'si uzun yoldu. arabada iki kişiydik, bagaj dolu durumda, klima çoğunlukla 2. seviyede açık, genellikle 100 - 110 km, bazen de 120 km hız ile gittim. kilometrede ortalama 18 kuruş yaktı. gayet iyi olduğunu düşünüyorum, ne dersiniz?
  • Orijinalden alıntı: mihman7878

Merhaba Hocam

çünkü garip bir durum; gaz yemeyen araba 1 ve 2 viteslerde de gaz yememesi lazım; 3üncü vitese has bir durum ne olabilir diye düşünüyorum. o yüzden dedim size; 3üncü vitesi atlayıp direk 4 yapın diye.

albe 1.2 16v benzinli.alırken yani 1 ay önce servise gösterip eksiklerini çıkartıp dışardan bir ustaya yaptırdık.yağı suyu filtreleri değişti.Normalde 3.vitese atma km si ve devri nedir ben 40-60 arası atıyorum.

• Orijinalden alıntı: speed6716

Orijinalden alıntı: mihman7878

Merhaba Hocam

albe 1.2 16v benzinli.alırken yani 1 ay önce servise gösterip eksiklerini çıkartıp dışardan bir ustaya yaptırdık.yağı suyu filtreleri değişti.Normalde 3.vitese atma km si ve devri nedir ben 40-60 arası atıyorum.

Hocam gaz yememe durumu ayrı bir olay; devirli vites geçişi yapmamandan dolayı arabanın bayılması aayrı bir olay.

şimdik olayı bir özetleyelim.

1. ve 2. viteslerde sorun yok
    3. de sıkıntı oluyor.
    3. vitesi atlayıp 4.vitese geçince sorun olmuyor... doğru anlamışım değil mi?

• 
Sayfa: önceki 825826827828829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.