Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (816. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.672.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 814815816817818
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Umut.25

quote:

Orijinalden alıntı: SéRD@R ~

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SéRD@R ~

Arkadaşlar forumda yeniyim. 2.el 2009 model 1.3 Multijet Albea Dynamic aldık. Ben bu aracın detaylı teknik tablosunu hiçbir yerde bulamadım. Acaba elinde olan ve ya link verebilecek olan var mı?

fiatın sitesinde kullanım kitapçığı mevcut,pdf formatında indirebilirsiniz.

Arkadaşım Fiat'ın sitesinde Albea yok. Daha yeni modellere yer verilmiş sitesinde. Eğer sen bulabilirsen banada haber ver :)

Daha önceden vardı,fakat link ölü durumda.Sanırım kaldırmışlar, sıkıntı değil.
    Ruhsatını yanına alıyosun 444 22 55 i arıyosun kullanıcı kitapçığının olmadığını istediğini belirtiyosun sana ücretsiz kargo ile yolluyorlar.

Bilgilendirmen için teşekkürler.

• 2006 model 1.3 dizel aldık sabahları marş süresi çok uzundu ve kızdırma bujilerinin zayıflayan 3 ünü değiştirince süre az daha kısaldı ama tamamen yok olmadı son kalan 1 adet bujiyide değiştirince ilk çalıştırmadaki marş süresi normala bindi ve akabinde kızdırma buji ikaz uyarı lambasıda södü aynı sorunu yaşayanlar olabilir diye yazdım

iyi günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Optech

2006 model 1.3 dizel aldık sabahları marş süresi çok uzundu ve kızdırma bujilerinin zayıflayan 3 ünü değiştirince süre az daha kısaldı ama tamamen yok olmadı son kalan 1 adet bujiyide değiştirince ilk çalıştırmadaki marş süresi normala bindi ve akabinde kızdırma buji ikaz uyarı lambasıda södü aynı sorunu yaşayanlar olabilir diye yazdım

iyi günler

Merhaba Dr.Optech bunun benzeri bir sorun bende de var,kızdırma buji ikaz uyarı ışığı arabayı çalıştırdıktan sonra yaklaşık 1 dakika boyunca yanıp sönüyor.Kızdırma bujilerinin değişimi size ne kadara maloldu?
  • Merhaba

4*25 tl bosch marka kızdırma bujisi ve 10 tl işçilik toplamda 110 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Optech -- 23 Mayıs 2012; 10:59:24 >
  • arkadaşlar bizim albeanın ılk aldıgımızda torpıdo kapagı kılıdı kırıktı servıste garantısınden degıstrımıstık .. lakın sımdı kapak ses yapıyor tıkıt tıkır kosesınden bastırıyorum ses kesılıyo bırakıyıorum ses baslıyor ..sınır bozmaaya absladı hıc haz etmem aractan ses gelmesınden .. varmı aynı sıkıntı sızlerdede ..bu arada garantısı bıttı aracın senebasında .. ne onerırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmurat18

arkadaşlar bizim albeanın ılk aldıgımızda torpıdo kapagı kılıdı kırıktı servıste garantısınden degıstrımıstık .. lakın sımdı kapak ses yapıyor tıkıt tıkır kosesınden bastırıyorum ses kesılıyo bırakıyıorum ses baslıyor ..sınır bozmaaya absladı hıc haz etmem aractan ses gelmesınden .. varmı aynı sıkıntı sızlerdede ..bu arada garantısı bıttı aracın senebasında .. ne onerırsınız

Albeanın kronik sorunudur o torpido kapağı ne yaparsan yap geçmez kilidi değiştirsende kapağı komple değiştirsende bir süre düzelir sonra güneşten...vb kapak yamuluyor köşesi açılıyor tıkırtıya devam ben 5 senedir uğraştım hakkından gelemedim.Kafaya takmamaya çalış

• --------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar bizim albeanın ılk aldıgımızda torpıdo kapagı kılıdı kırıktı servıste garantısınden degıstrımıstık .. lakın sımdı kapak ses yapıyor tıkıt tıkır kosesınden bastırıyorum ses kesılıyo bırakıyıorum ses baslıyor ..sınır bozmaaya absladı hıc haz etmem aractan ses gelmesınden .. varmı aynı sıkıntı sızlerdede ..bu arada garantısı bıttı aracın senebasında .. ne onerırsınız

ben daha önceki aracımda clio şu yapışkanlı kapı lastikleri yapıştırmıştım içine iyi olmuştu deneyebilrsniz
  • arkadaşlar yaz geldi kapıya dayandı aklıma bir fikir geldi aracın normal klima sisteminden torpidoya bir bağlantı yapsak torpido içindeki içeceklerimiz belli bir süre soğok kalır bu konuda bilgisi olan akadaşlar varsa paylaşalım torpidonun atında bir kapak va onu kullanabiliriz ama dehe fazla bilgi sahibi arkadaşların fikirleri bize yol gösterebilir.
  • bagaja buzdolabı koy çakmağa kadar kablo uzat
  • quote:

Orijinalden alıntı: mscal

arkadaşlar yaz geldi kapıya dayandı aklıma bir fikir geldi aracın normal klima sisteminden torpidoya bir bağlantı yapsak torpido içindeki içeceklerimiz belli bir süre soğok kalır bu konuda bilgisi olan akadaşlar varsa paylaşalım torpidonun atında bir kapak va onu kullanabiliriz ama dehe fazla bilgi sahibi arkadaşların fikirleri bize yol gösterebilir.

masraflı olur sonucundada pek bır sogutme performansıda beklemıyorum acıkcası .. kendı kanaatım tabı daha derın bılgısıolan arkadasalar bılıgılendırmelerı daha dogru olur .. ama bende buz dolaının sızın ısınızı en ekonomık olarak cozecegı dusuncesındeyım daha performanslıolarak klımaya gore..
  • çok pahalı kaliteli olan buz dolapları nasıl bilmiyorum ama normal satılan dolapların soğutmaya hiç bir etkisi yok en fazla ılımasını yavaşlatıyor o kadar.İçleride çok dar oluyor. iki tane 1 ltlerik şişe sığmıoyor onu kullanacağıma mavi termos alıp içine buzu atıp ağzını kapatırım içinede içecekleri atarım daha ekonomik ve kullanışlı olur.Bagaj için bir şey düşünmüyorum çankü uzun yola giderken bagajımız dolu oluyor demek istediğim buz gibi olsun değilde mesela bir su alıyorsun yolda iki yudum alıyorsun sonra bi yarım saat sonra bir daha içeyim dediğinde ılıklaşmış torpido bunun önüne geçer diye düşünüm küçük bir alan olduğu için daha iyi soğur o kadar donanımlı birşey demiyorum zaten.
  • Ben çözümü buldum arkadaşlar ayağa üfleyen hava kanalından alacağım yani ayağa üfleme olduğunda soğuyacak torpidom.Topidonun altında bir kapak var ordan bağlantı yapacağım yaptığım zaman anlatırım.
  • Selamun aleyküm dostlar.

Uzun zamandır bakamamıştım foruma, yazılanları hızlıca okuduktan sonra şunları belirtmek istedim.

* Uzun yolda m.jet araçlarla 135, 140 kuruş yakan arkadaşlara imrenmiyorum, imrenmiyorum çünkü o rakamlar için yapılan hızlarla yol bitmez yav Geçen hafta ankara-istanbul-ankara yaptık, ortalama süratimiz 130-150 arasında seyretti ve tüketimimiz 22 kuruş oldu. Senede bir kez uzun yola çıkıyoruz, onda da tadını çıkaralım değil mi? Ayrıca böylesi vesilelerle motoru biraz sıkıştırınca kurumlar da temizleniyormuş

* Bagaj kapağımın bir kez bile düştüğüne şahit olmadım.

* Klima hususunda benim uygulamam ön cama ve ayağa verip ısıyı en soğuk konumda değil de biraz sıcağa doğru çevirerek kullanmak. Bu sayede hem klima çarpmıyor, hem de araç içindeki nemi tahliye ettiği için ortam havası rahat oluyor. Isıyı ılık olarak ayarlıyorum.

* Ben de zaman zaman motoru 4.000 devire kadar sıkıştırıyorum ama 4.000'i hiç geçmedim. İlk fırsatta bakayım bizin intercooler borusu ne alemde

Herkese kazasız sürüşler.

• arkadaşlar bir konuda daha yardımınıza ihtiyacım var bu albeanın arka tarafı en ufak bir yükte bile çok çöküyor buna rağmen süspansiyonlar çok sert hiç anlam veremedim arabanın orjinalini bozmadan yani takoz falan koymadan bunun önüne geçebilirmiyiz.Yani amortisöleri veya helezonları değiştirerek bu durum hiç hoşuma gitmiyor zaten lpg de var 40 ltrelik.
  • quote:

arkadaşlar bir konuda daha yardımınıza ihtiyacım var bu albeanın arka tarafı en ufak bir yükte bile çok çöküyor buna rağmen süspansiyonlar çok sert hiç anlam veremedim arabanın orjinalini bozmadan yani takoz falan koymadan bunun önüne geçebilirmiyiz.Yani amortisöleri veya helezonları değiştirerek bu durum hiç hoşuma gitmiyor zaten lpg de var 40 ltrelik.

Hocam çöksün çamurluğa sürtmedikçe sorun yok bagaja 300kg yük yükleyip arka koltukta 250kg yüklü kullandığımız oldu genede çamurluğa sürtmedi araba.

Aşırı derecede araç pısıyorsa.Amortisörleri ve helezonları kontrol etmek lazım.Ama öncelik Amortisör olmalı.
  • quote:

quote:

arkadaşlar bir konuda daha yardımınıza ihtiyacım var bu albeanın arka tarafı en ufak bir yükte bile çok çöküyor buna rağmen süspansiyonlar çok sert hiç anlam veremedim arabanın orjinalini bozmadan yani takoz falan koymadan bunun önüne geçebilirmiyiz.Yani amortisöleri veya helezonları değiştirerek bu durum hiç hoşuma gitmiyor zaten lpg de var 40 ltrelik.

Hocam çöksün çamurluğa sürtmedikçe sorun yok bagaja 300kg yük yükleyip arka koltukta 250kg yüklü kullandığımız oldu genede çamurluğa sürtmedi araba.

Aşırı derecede araç pısıyorsa.Amortisörleri ve helezonları kontrol etmek lazım.Ama öncelik Amortisör olmalı.

arabayı sıfır aldım 8-9 ay oldu geçenlerde ar süspansiyondan gelen sesten dolayı garantiden amortisörler değiştirildi ben değiştirilmedin önce patlamıştır ondan dır diyordum ama sökülen amortisörler sağlem çıktı genede yenilerini taktılar ancak gene çöküyor o seste kesilmedi zaten en son üst takozlarıda dağiştirelim dediler elimizde getirtelim dediler.Yaylardada bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum çamurluğa sürtmüyor aracın zaten ön tekerle çamurluk arası boşken çok yüksek özellikle arkaya göre birde yüklü olunca yük derken mesela 4 kişi arka çökmüş ön havaya kalkmış gibi duruyor aracıma yakıştıramıyorum. galiba bunu şimdi değilde ileride daha sert yay alarak çözeceğim.

• quote:

quote:

değerli forum üyeeleri .. benimde nacizhane bir sorum olacak .. bizde 2010 fire dynamıc albea var.. ilk fiatımız .. bagaj kapağı benım hosuma gıtmedı belkı sorunludurda baktırmadm .. sorun su ki kendılıgınden dusuyor .. korkuyorum resmen kapagı kaldırıp bagaja egılıp bısey almaya .. her zaman ollmuyor duz yerdeyken normal . ama bıraz egımlı ıolsun durmuyor.. sızın araclarınızda da varmı oyle bısey .. yanı bı amortısor yay vs sıstem olması gerekmıyormu yukarı kaldıran ?? yanlıs hatırlamıosam sol tarafta sankı yay gıbı bısey var da ıse yaradıgını sanmıyorum .. cevaplarınızı beklıyorum saygılarımla

arkadaşlar daha önce sormuştum ama yanıt alamadım. bir daha gündeme getiriyorum bilgisi olan var ise sevinirim ..

aynı sıkıntı bende de var kardeşim.. hafif eğimli olduğunda durmuyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: baha'THE'r

quote:

quote:

değerli forum üyeeleri .. benimde nacizhane bir sorum olacak .. bizde 2010 fire dynamıc albea var.. ilk fiatımız .. bagaj kapağı benım hosuma gıtmedı belkı sorunludurda baktırmadm .. sorun su ki kendılıgınden dusuyor .. korkuyorum resmen kapagı kaldırıp bagaja egılıp bısey almaya .. her zaman ollmuyor duz yerdeyken normal . ama bıraz egımlı ıolsun durmuyor.. sızın araclarınızda da varmı oyle bısey .. yanı bı amortısor yay vs sıstem olması gerekmıyormu yukarı kaldıran ?? yanlıs hatırlamıosam sol tarafta sankı yay gıbı bısey var da ıse yaradıgını sanmıyorum .. cevaplarınızı beklıyorum saygılarımla

arkadaşlar daha önce sormuştum ama yanıt alamadım. bir daha gündeme getiriyorum bilgisi olan var ise sevinirim ..

valla kardes benimde basımda var sorun ama pek cevap alamadım forumdan sorunun gıderılmesıne yonelık .. hala devam edıyormu sendekı sorun yoksa cozumunu buldun mu

• quote:

Orijinalden alıntı: baha'THE'r

quote:

quote:

valla kardes benimde basımda var sorun ama pek cevap alamadım forumdan sorunun gıderılmesıne yonelık .. hala devam edıyormu sendekı sorun yoksa cozumunu buldun mu

• Arkadaşlar, 2005 albea 1.2 16v speedgear'a iki ay önce atiker marka sıralı lpg takdırdım,ilk uzun yol deneyimi geçen hafta yaptım.Hız ortalama 100-110 km ve vites ekonomi konumunda, depoyu fulledim ve 242 km sonra tekrar fulledim 39.03 TL aldı.Lpg fiyatı 2.5 tl.242 km nin 40 km de klima çalıştı.Yaklaşık yakıt tüketimi km de 0,160 krş oldu.Benzinden sonra gerçekten süper oldu.İlk defa sıralı sistem lpg kullandım ve çok memnun kaldım,performans mükemmeldi.Araçlarını benzinle kullanan arkAdaşlar bir an önce lpg ye dönün gerçekten muhteşem.
  • 
Sayfa: önceki 814815816817818
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.