Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (812. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.672.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 810811812813814
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hmurat18

quote:

Orijinalden alıntı: Umut.25

quote:

Orijinalden alıntı: hmurat18

değerli forum üyeeleri .. benimde nacizhane bir sorum olacak .. bizde 2010 fire dynamıc albea var.. ilk fiatımız .. bagaj kapağı benım hosuma gıtmedı belkı sorunludurda baktırmadm .. sorun su ki kendılıgınden dusuyor .. korkuyorum resmen kapagı kaldırıp bagaja egılıp bısey almaya .. her zaman ollmuyor duz yerdeyken normal . ama bıraz egımlı ıolsun durmuyor.. sızın araclarınızda da varmı oyle bısey .. yanı bı amortısor yay vs sıstem olması gerekmıyormu yukarı kaldıran ?? yanlıs hatırlamıosam sol tarafta sankı yay gıbı bısey var da ıse yaradıgını sanmıyorum .. cevaplarınızı beklıyorum saygılarımla

onun ayar somunu vardı.yerini hatırlayamadım serviste 2dkda hallederler

tesekkurler hızlı yanıt ıcın sayın Umut.25 bey...servis uzakta malesef ya onun ıcınde gıtmek ıstemıyorum sırf pek bılgıde bulamadım ınternet uzerınden aslında kendım yapabılecegım bıseyse yapıyım dıyorum ama .. bır kere kapak sokulup takılmması gerektı carpıp kacma olayı oldu malum turkıye ... ondan berıdır kapak anlattıgım gıbı oncesınde duruyordu ama sonradan gevsek gevsek durmaya basladı .. dusuyo egımlı yerde .. resımle vs gostere bılcek arkadaslar varsa sevınırım nası yapabılırım

Anladım durumunuzu, yarın inceleyim benim aracı.Birşey bulursam yazarım size pm ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susta Kazım -- 28 Nisan 2012; 23:59:41 >

• arkadaşlar 2006 albea multijet dynamic aracım var yağ değişiminden sonra araç ilk çalışmada düşük yağ basıncı uyarısı veriyor ustama gösterdim ya filtreden yada yağ pompasındandır dedi, yağ filtresini değiştirdik sorun geçti derken iki gün sonra tekrar ortaya çıktı araç soğukken ilk çalıştırmamda yağ ışığı geç sönüyor ve düşük yağ basıncı uyarısı veriyor motoru stop edip tekrar çalıştırınca yağ ışığı hemen sönüyor sorunsuz çalışıyor... yağ pompasından olsa araç sıcakken de yapmaz mı? böyle bir sorunla karşılaşan arkadaş var mı?
  • merhabalar. Fiat albea yada palio Sahra beji (kum beji) renkteki araç sahipleri bana acil ulaşabilirmi!!! asef1639@hotmail.com (vernik atması ile ilgili)
  • Merhabalar... 24.03.2005 de aldığımız yeni kasa sahra beji albeamızde 2008 yılı sonlarına doğru tavan ve bagaj kapağında boya dökülmeleri oluştu. 2009 temmuz ayında istanbul bakırköydeki haliç oto ya başvurduk ve 06.07.2009 da aracı servise alıp aracı komple boyadılar. Araç annemin yani bayan arabası olduğundan annem pek ilgilenemedi ve servisin komple boya talebini kabul etti. Aracı servise bıraktığımızda yani 4.5 yaşındayken araç 14206 kilometrede idi. Böyle bi aracın böyle bir sorun vermesi çok saçmaydı. Neyse araç 19.07.2009 da servisten çıktı ve neredeyse sorunsuz şekilde çıktı. Aracın komple boyanmasından dolayı fiyatı düşmesi hariç. 2012 yılı itibariyle aracın tekrar boyaları dökülmekte tavanda ön kaputta tamponlarda ve marşpiyellerde benzin deposunda... Özellikle ince işçilik olan heryerde! 2012 Ocak ayında tekrar aynı servise başvurduk araca baktılar resimlerini çektiler sadece benzin deposunu boyiyabiliceklerini söylediler. Açıklamalar ise tavana cisim gelmiş boya kalkmış.Ön kaputa kimyasal gelmiş boya çatlamış.Marjpiyaller ise oto yıkamalarda tazikli sudan olusmus denmekte.Bir hafta sonra fiat servisinden aradıklarında ise aynı şey söylenmekte. Aracın ön tampon dada boya dokulmesı olusmaktaydı fakat önden araç darbe aldı ve tamponu biz boyattığımızdan bunu kabul etmiştik. Diğer yerleri kabul etmemiştik ama yinede cevap alamıyoruz.Araç şuanda 34500 km de.7 yaşındaki araç 34500 km de ve bu hallerde.3. kez başvurdugumda ise ön tampon arka tampon ve kucuk yerleri rütujla yaparız demekteler.

benden ucret alınmadan boyandı fakat aracın ne tamponları ne kapılaraı sokulerek boyanmıs tamponu kastırarak baktıgımızda ek yerı durmakta camların plastıklerını actıgımızda şeritler durmakta heleki 2 kapıyı ayıran plastikler dökülmekte. marjpiyeller dokulmekte tavan dokulmekte. bazı kısılerden 500 bazı kısılerden 1000 lıra talep edılmekte ve artık bende sınır oldugumdan bu sorunu yaşıyan kişilerle birlik olup bursaya fabrıkaya gıtme kararı verdım. he başarılı olurum yada olmam ama bunu yapmak istiyorum. ben hatalıyım heryerde aynı aractan goruyorum herkesmı hatalı? ınternetten boyle yayılarak topluca bursa amacım var bana yardımcı olunmasını ıstıyorum... edirneye geldım servıse ısım dustu kaporta bolumune gırdıgımde yıne aynı aractan gordm ve komple boyaya gelmıs bı baktımkı tamponlar sokulmus camlar sokulmus kapılar sokulmus heryer sokulkerek boyanmıs ve benım aracımın hatalı boyandıgının resımlerı ve edırnedekı aracın duzgun boyandıgının fotoları mevcut servıste resımlerı cektım yanı amacım tekrar belırtım sahra beji renkteki araç sahipleriyle birlik olup bursaya gitmek!

Albea yada Palio Sahra beji (Kum Beji) araç sahipleri Bana Acil Ulaşsın Lütfen!!! asef1639@hotmail.com

• S.A. arkadaşlar. aranıza yeni katılıyorum.. 2005 model yeni kasa beyaz 1.3 multijet stil paketli albea satın aldım..
  • Arkadaşlar artık bende ALBEA cılardanım. 102binde Albea 2007 active modeli multijet bir araç aldım. Ankara'dayım ilk bakım için servis yada usta önerirmisiniz. İşini iyi yapan .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ergin0651 -- 1 Mayıs 2012; 23:18:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asefersinyilmaz

merhabalar. Fiat albea yada palio Sahra beji (kum beji) renkteki araç sahipleri bana acil ulaşabilirmi!!! asef1639@hotmail.com (vernik atması ile ilgili)

Çağrı merkezini arayın elinizden gelen tüm baskıyı yapın.Hukuk yoluna başvuracağınızı internetten siteleri,forumlarına bu olayları yazacağınızı ve firmanızın bundan zarar göreceğini belirtirseniz farklı davranacaklardır.

Bu arada evvelsi gün arabamla dağa tepe tırmandım.Asfaltın bile olmadığı yollarda baya yol gittim.En eğimli tırmanışlarda araba banamısın demiyor.Turbonun ivmelenmesinin tadı ayrı zaten

Otoyolda 130-140km gibi hızlarda en ufak savrulma yok,zaten fazlasınada gerek yok.
    Herkese kazasız sürüşler,iyi günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susta Kazım -- 1 Mayıs 2012; 23:42:27 >

• umut bey eğer yazıyı okursanız 2kere fiat müşteri hizmetlerini tofaş ı aradıgımı göreceksiniz. eğer bursaya gidersek cok buyuk ses olur ve cozum bulunur. sahra bejinde genetik sorun var bırcok marka araçları gerı cekıyor kontrol edıyor veya cozulmıcekse hurdaya atıyor daha bu sene honda 6bın araç hurdaya attı bmv 2001 model aracında sorun olabılıcegını dusunup daha bu sene servıse kontrole cagırıyor fiat ise hiç!
  • quote:

Orijinalden alıntı: 5kursun

quote:

Orijinalden alıntı: timsahhh

quote:

Orijinalden alıntı: ferhatleo

quote:

Orijinalden alıntı: mihman7878

Hafta sonu Edirne turu yaptım arkadaşlar.

İstanbuldan çıkıp edirneye gittim otoban üzerinden; gelirken de e-5 den geldim.
    Aracımda 5 kişi vardı. Artı bagaj ile gittim.
    Ortalama yakıt tüketimim 0,15 kuruş. Nasıl sizce bu tüketim?

Aman nazar değmesin :D :D :D

Bende o civarda yaktım 2 gün önce. 13 litreyle 340 km yaptım. yol bildiğin karayolu çok kalite değil, kısmen şehir içi var. mazotun litre fiyatı=3,96 0,151 kuruşa denk geliyor. Zamlardan önce 0,140 kuruşlarda takılıyoduk iyiydi,

Yaptiginiz olcumler dogru ise rakamlar super.. Bendede
    2009 dizel premio var sehiricinde 5,9 litrenin altina inemedim. Tl olarak hesaplarsan 0,23 kurus yapiyor. Uzun yola ciksam bu kadar farkedermi acaba? Devirleri nasil ayarliyorsunuz?

2004 albea var dizel bende arkadaşın değerlerinde geziyorum hiç aşağı düşüremedik

arkadaşar yanlış anlaşılmasın sizlere araç kullanmayı öğretmek değil amacım sadece naçizane tavsiyelerim diyebilirim; düz yolda, hızı 85-95 arası, deviri 2000-2250 arası tutun, yokuş falan olursada 2400 devir yeterde artar. acil işiniz varsa gerekeni yapın ama zaman sıkıntınız yoksa acele etmeyin ani hızlanmayın gaza ağır ağır yüklenin, sürüşün keyfini çıkararak sakin kullanın aracınızı. gerekmedikçe ani fren yapmayın, bir gaz bir frene basmayın, ben tarifv ettiğim gibi kullanıyorum rakamlarım böyle, acele işim olduğunda veya zaman sıkıntım olduğunda 100-110 kullanmak zorunda kalınca benimde tüketimim artıyor. şehir içinde 6 litre civarı yakıyorum buda normal bir rakam benim şehir içi trafiğime göre. ilçedeyim çünkü sürekli 1.-2. vites nadiren 3.

en önemlisini söylemeyi unuttumarkadaşlar , aracınızın bakımları yapılmış olsun, yağı filtreleri temiz yakıtı temiz, lastik basınçları gerektiği gibi, motor vesaire arızalı kısımlar olmasın bunlarda tüketimi etkiler yoksa.

• Yakıt göstergesi 2 diş eksik gösteriyor.Bunu kim yapar nedendir bilgisi olan var mı?
    (2004 Albea 1.3Multijet)
  • arkadaşlar ufak bi sorun ama benim gibi dikkatinizi çekeniniz vardır diye soruyorum. benim albea mın sürücü koltuk yükseklik ayarı var. onu en düşükte kullanmayı seviyorum ama en düşüğe aldığımda ön silecek gözümün önüne geliyor, rahatsız ediyor. bununla ilgili çözüm öneriniz var mı?
    ayrıca aracım multijet 95 binde, karbon clean yaptırmak istiyorum. önceden yapılmış mı bilmiyorum. bi sakıncası olur mu? veya alternatif önerileriniz varmı ? birileri SHELL GTL önerdi.. iki depo kullan bişey kalmaz dediler. kullandım, gerçekten çekişi acayip arttırdı ama kullanmayı bıraktığımda bi süre sonra gene aynı gelmeye başladı bana.. teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ckb

arkadaşlar ufak bi sorun ama benim gibi dikkatinizi çekeniniz vardır diye soruyorum. benim albea mın sürücü koltuk yükseklik ayarı var. onu en düşükte kullanmayı seviyorum ama en düşüğe aldığımda ön silecek gözümün önüne geliyor, rahatsız ediyor. bununla ilgili çözüm öneriniz var mı?
    ayrıca aracım multijet 95 binde, karbon clean yaptırmak istiyorum. önceden yapılmış mı bilmiyorum. bi sakıncası olur mu? veya alternatif önerileriniz varmı ? birileri SHELL GTL önerdi.. iki depo kullan bişey kalmaz dediler. kullandım, gerçekten çekişi acayip arttırdı ama kullanmayı bıraktığımda bi süre sonra gene aynı gelmeye başladı bana.. teşekkürler..

Karbon clean'ın zararı olmaz aksine motoru temizleyerek pislikleri temizler.Opetten yakıt almayalı 2-3sene oldu diyebilirim Shell den alıyorum Gtl güzel oluyor.Herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

• Arkadaşlar bu arada arabamın 30000 km bakımını kendi ustama yaptırdım.

yapılan işlemler ve fiyat şöyle ;

yağ değişimi - 5/40 full sentetik 4kg
    yağ filtresi
    hava filtresi
    mazot filtresi
    polen filtresi

işçilik dahil 115 tl

bilginiz olsun...
  • acemiyim,

2006 albea ya 8000 verdik 210 bin km de,çok vermişsin diyorlar,motor sağlam,bakımlı...sizce etmez mi,
    satmaya kalktığında elinde kalır dediler,sizin görüşünüz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emeraldozsel

acemiyim,

2006 albea ya 8000 verdik 210 bin km de,çok vermişsin diyorlar,motor sağlam,bakımlı...sizce etmez mi,

8Bin lira mı yanlış duymadım değil mi ?
  • quote:

quote:

acemiyim,

doğru,taksi çıkması diye,4 ay kalmış,sen alacaksın,300 bin km satmak isyeyip,satman zor olur diyorlar...arıza vermeye başlar vs...
    kafam takıldı...
  • quote:

quote:

quote:

acemiyim,

doğru,taksi çıkması diye,4 ay kalmış,sen alacaksın,300 bin km satmak isyeyip,satman zor olur diyorlar...arıza vermeye başlar vs...
    kafam takıldı...

8bine aldığın arabayı en fazla binlira aşağısına verip satarsında.Taksi,şirket araçları konfor tad vermez.Ama şirketin olupta şirket için kullanacaksan birşey diyemem işini görür.Ama aileni gezdireceksen tatmin etmez.Eğer motor'un düzgün bakımları yapılmamış ve hırpalandıysa motor yönünden size masraf çıkartır.Ama motoru sağlamsa 500bin kmye götürür.Kısa zamanda elden çıkartıp,temiz araç almanı öneririm.Sakın arabaya masraf yapma satarken bir faydası olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: dosta1

selam arkadaşlar 4 gün önce 2008 75bin km de 1.3 multijet albea aldım kaporasını verdim kredi başvurusu yaptım pazartesini bekliyom nasipse aracıma kavuşucam fırsat bu fırsat araç hakkında bilgi edineyim dedim ve bu forumu 3 gündür okuyorum baya faydası oldu tüm arkadaşlara paylaşımları için teşekkürler

Aracın hayırlı olsun kaça aldın? arkadaşım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

acemiyim,

kafam takıldı...

8bine aldığın arabayı en fazla binlira aşağısına verip satarsında.Taksi,şirket araçları konfor tad vermez.Ama şirketin olupta şirket için kullanacaksan birşey diyemem işini görür.Ama aileni gezdireceksen tatmin etmez.Eğer motor'un düzgün bakımları yapılmamış ve hırpalandıysa motor yönünden size masraf çıkartır.Ama motoru sağlamsa 500bin kmye götürür.Kısa zamanda elden çıkartıp,temiz araç almanı öneririm.Sakın arabaya masraf yapma satarken bir faydası olmaz.

bakımları yapılmış,motor sağlam,kazası değişeni yok,binmek için almıştık....

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

acemiyim,

kafam takıldı...

bakımları yapılmış,motor sağlam,kazası değişeni yok,binmek için almıştık....

Hocam ne diyim,yanlız binmek için taksi çıkması araba alınmaz ama ne deyim hayırlı olsun.

• 
Sayfa: önceki 810811812813814
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.