Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (810. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.672.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 808809810811812
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • amin arkadaşlar allah tüm sürücüleri de beni de kazadan beladan korusun.
  • Kardeş rölanti sorunun için; deviri ayarlayan sensör evya elektronik devrede bir sorun olabileceği aklıma geliyor. Emin değilim ama Termostat arızasıda belki bu soruna yol açabilir. Hararet göstergende motor soğuk veya sıcakken dalgalanmalar oluyormu? ibren arasıra inip çıkıyormu?

Sinyal sorunu için şunu söyleyebilirim sağa sinyal verip sola dönersen kol hemen atar, ters yön olduğu için onda bi sorun yok. ama sağa verip sağa döndükten sonra direksiyonun düzelme aşamasında hemen atmaması lazım. bunu kendi aracımda deneyip sana bilgi veririm. Yanlız şunu sorayım araç hareket halindeykenmi çektin videonu, yoksa durur haldeykenmi?
  • Bir sorum olacaktı, cevaplarsanız sevinirim.
    2007 model fiat albea 1.3 multijet active arabam var. Albea nın dinamik modellerinin bazılarında kullandığı alaşımlı jantlardan taktırmak istiyorum.
    Aracımda bulunan şaunki lastikler 5 aylık ölçüleride 175/70 r14 tür. Bu lastikleri almka isteiğim albea nın orjinal alaşımlı jantarına uygun olur mu?
    Genelde alaşımlı jantlara 185/65 /R 14 lastik takılıyor bildiğim kadarıyla. Bu jantlara 175/70 r14 lastik uyar mı?
    Teşekkür ederim.
  • herkese hayırlı günler. fiat albea gercekten ekonomik bir araç fakat bu aracı daha ekonomik hale getirmek mümkün mü? yeni aldığım 2005 model albea için nasıl bi bakım yaptırmalıyım. servis mi? yoksa direk sanayiye mi götüreyim. tahmini masraf ne tutar acaba... herkese kazasız belasız günler dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhatleo

Kardeş rölanti sorunun için; deviri ayarlayan sensör evya elektronik devrede bir sorun olabileceği aklıma geliyor. Emin değilim ama Termostat arızasıda belki bu soruna yol açabilir. Hararet göstergende motor soğuk veya sıcakken dalgalanmalar oluyormu? ibren arasıra inip çıkıyormu?

Sinyal sorunu için şunu söyleyebilirim sağa sinyal verip sola dönersen kol hemen atar, ters yön olduğu için onda bi sorun yok. ama sağa verip sağa döndükten sonra direksiyonun düzelme aşamasında hemen atmaması lazım. bunu kendi aracımda deneyip sana bilgi veririm. Yanlız şunu sorayım araç hareket halindeykenmi çektin videonu, yoksa durur haldeykenmi?

başka arızası yok hepsi normal sadece ilk çalıştırmada rölanti düşük sonra normale çıkıyor
    ben gidip rölanti ayarını yaptırsam yani bunun için yükseltmeleri lazım,o zamanda motor ısındımı 12 bin devirlere gelicek orda kalıcaktır,belkide kelebek arızası tarzında bir şey olabılır,olmazsa 2 ay sonra egzoz muayene var o zaman baktırırım
    bazı yerler arıza olmasada var gibi gösteriyor ondan burda sordumdu

sinyal kolu için araç rölantide çalışıyor vites boşta el freni çekik sağa yanaştım kaldırım kenarında dururken direksiyonu sağa sola çevirdim,yani araç gitmiyor

ama araç giderkende aynı şeyler olduğundan farketmiyor,direksiyon sinyal kol arasındaki ilişki sonuçta,bazendireksiyonu toplamadan sinyal kolu kapanıyor,hele müzik dinliyorsam farkında olmuyorum o zaman sorun oluyor arkadan yakından gelen araç olabılıyor

• selam arkadaşlar bi olacak 1.2 16v albea var 4 vitesde ıslık calıyo nedendir acaba bilen arkadaşlardan yorum beklıyorum çok önemlimidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: tansu8285

herkese hayırlı günler. fiat albea gercekten ekonomik bir araç fakat bu aracı daha ekonomik hale getirmek mümkün mü? yeni aldığım 2005 model albea için nasıl bi bakım yaptırmalıyım. servis mi? yoksa direk sanayiye mi götüreyim. tahmini masraf ne tutar acaba... herkese kazasız belasız günler dilerim.

quote:

herkese hayırlı günler. fiat albea gercekten ekonomik bir araç fakat bu aracı daha ekonomik hale getirmek mümkün mü? yeni aldığım 2005 model albea için nasıl bi bakım yaptırmalıyım. servis mi? yoksa direk sanayiye mi götüreyim. tahmini masraf ne tutar acaba... herkese kazasız belasız günler dilerim.

kimsenin bi fikri yok mu???

• tahmini olarak duruma göre değişir değişmesi gerekenler değişir bakarsın değişmemesi gerekenler değişmez o zaman ona göre fiyatda değişiyor
    ama herşeyin değiştiği 20 bin bakımı sorucak olursan öylesine ustalara gidersen 100 tl civarı eğer ist servislere gidersen 100-200 tl civarı
    eğer bursada servise gidersen 300 tl civarı tutuyor işçilik falan filan
    20 bin bakımda neler var onları düşünmen lazım yağlar filitreler değişiyor frenlere bakılıyor falan filan
  • Bende fiat albea takımına dahil oldum :) Geçen ay 2006 fiat albea 1.2 16V Dynamic speedgear cvt otomatik vites araba aldım. Bildiğiniz gibi araba benzin lpg takılı BRC marka.Yalnız bir sorum olacak kitapcığım olmadığı için bilemiyorumda.Bu arabada ABS yokmudur arkadaşlar.Geçen akşam Etimesgutta yolda sert bir fren yapmam gerekti ve araba 5 metre kadar kaydı ABS falan devreye girmedi. Bilen varsa bu konuda beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
  • quote:

quote:

quote:

kimsenin bi fikri yok mu???

yakıt sarfiyatı için soruyorsan kaliteli yağ kullan, yağ filtrenide her yağ değişiminde değiştir. hava filtrenide aynı şekilde, şahsen ben 3ünüde takım olarak her 10.000 kmde bir kendim değiştiririm, çok memnunum, aracın sıvı seviyelerini olması gerektiği gibi tut, lastik basınçlarını dengeli ve tavsiye edilen değerinde, (önler 30-31 arkalar 29-30 psi şeklinde-tamyüklü isen 1-2 psi arttır) en önemlisi soğuk motora ani yüklennme, gaza yavaş ve dengeli bas, ani hızlanma ve yavaşlamalardan kaçın, optimum devirde kullan, aracın dizel ise normal gidişte 2100-2200 devir en idealdir, ben tüm bunları yapıyorumçok memnunum. usta veya servis, yapan eller marifetli olduktan sonra pek farketmez. serviste yağ filtresi contasını takmayı unutan ustada gördüm, ama görür görmez conta unutulmuş diyen ustayıda,
    aldığın araçta belli bir sorun varsa duruma göre servis veya sanayide farklı maliyetler çıkar ama bizim parça vs maliyetler çok yüksek değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: baris195

quote:

Kardeş rölanti sorunun için; deviri ayarlayan sensör evya elektronik devrede bir sorun olabileceği aklıma geliyor. Emin değilim ama Termostat arızasıda belki bu soruna yol açabilir. Hararet göstergende motor soğuk veya sıcakken dalgalanmalar oluyormu? ibren arasıra inip çıkıyormu?

başka arızası yok hepsi normal sadece ilk çalıştırmada rölanti düşük sonra normale çıkıyor
    ben gidip rölanti ayarını yaptırsam yani bunun için yükseltmeleri lazım,o zamanda motor ısındımı 12 bin devirlere gelicek orda kalıcaktır,belkide kelebek arızası tarzında bir şey olabılır,olmazsa 2 ay sonra egzoz muayene var o zaman baktırırım

sinyal kolu için araç rölantide çalışıyor vites boşta el freni çekik sağa yanaştım kaldırım kenarında dururken direksiyonu sağa sola çevirdim,yani araç gitmiyor

ama araç giderkende aynı şeyler olduğundan farketmiyor,direksiyon sinyal kol arasındaki ilişki sonuçta,bazendireksiyonu toplamadan sinyal kolu kapanıyor,hele müzik dinliyorsam farkında olmuyorum o zaman sorun oluyor arkadan yakından gelen araç olabılıyor

dururken veya hareket halindeyken sinyalle direksiyonu ters yönlere çevirince seninki gibi az bir manvrada ddüzeliyor benim sinyal koluda, aynı yönlü çevrimelerde de az bir turdan sonra tamamen düz hale gelmeden atıyor sinyal kolum ve gayet normal durumda sanki senin kolun durumu bana normal miş gibi geliyor, ama çok rahatsız ediyorsa sanayide bi göster, en azından bu normalmi diye sor ustaya, ustaysa gerçekten görür görmez anlar anormallik olup olmadığını.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: baris195

quote:

dururken veya hareket halindeyken sinyalle direksiyonu ters yönlere çevirince seninki gibi az bir manvrada ddüzeliyor benim sinyal koluda, aynı yönlü çevrimelerde de az bir turdan sonra tamamen düz hale gelmeden atıyor sinyal kolum ve gayet normal durumda sanki senin kolun durumu bana normal miş gibi geliyor, ama çok rahatsız ediyorsa sanayide bi göster, en azından bu normalmi diye sor ustaya, ustaysa gerçekten görür görmez anlar anormallik olup olmadığını.

anladım o zaman normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 18 Nisan 2012; 16:00:03 >

• Orijinalden alıntı: tansu8285

ben aracı alınca genel bi bakım mazot filtresi hava fitresi yağı suyu tekirdağda sanyide değiştirdim iç dış yıkama dahil 150 lira yerli arabanın gözünü seviyim beee ÇOK YAŞA ALBEAAA
  • Hafta sonu Edirne turu yaptım arkadaşlar.

İstanbuldan çıkıp edirneye gittim otoban üzerinden; gelirken de e-5 den geldim.
    Aracımda 5 kişi vardı. Artı bagaj ile gittim.
    Ortalama yakıt tüketimim 0,15 kuruş. Nasıl sizce bu tüketim?

Aman nazar değmesin :D :D :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: mihman7878

Hafta sonu Edirne turu yaptım arkadaşlar.

maşaallah...
  • quote:

Bende o civarda yaktım 2 gün önce. 13 litreyle 340 km yaptım. yol bildiğin karayolu çok kalite değil, kısmen şehir içi var. mazotun litre fiyatı=3,96 0,151 kuruşa denk geliyor. Zamlardan önce 0,140 kuruşlarda takılıyoduk iyiydi,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatleo -- 19 Nisan 2012; 10:27:04 >
  • quote:

quote:

Bende o civarda yaktım 2 gün önce. 13 litreyle 340 km yaptım. yol bildiğin karayolu çok kalite değil, kısmen şehir içi var. mazotun litre fiyatı=3,96 0,151 kuruşa denk geliyor. Zamlardan önce 0,140 kuruşlarda takılıyoduk iyiydi,

Albea'nın en çok bu özelliğine bayılıyorum. Cebime fazla dokunmuyor :D :D :D

• Herkese merhaba.
    2011 model albea sole sahibiyim. Aracın teybinde mp3 yazıyor. Kendim cd doldurdum ama "checking disk" ten sonra cd yi geri çıkardı.
    Doldurma mp3 yaparken ayar mı gerekli ? yoksa bi problem olabilir mi?
  • herkese merhaba elinde 2005- sonrası albea kullanım kitapçığı(pdf formatında) olan varsa paylaşabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dozkan

herkese merhaba elinde 2005- sonrası albea kullanım kitapçığı(pdf formatında) olan varsa paylaşabilir mi?

fiatın sitesinden indirebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 808809810811812
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.