Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (805. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.672.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 803804805806807
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cedu09

quote:

Orijinalden alıntı: elnino_1905

quote:

Orijinalden alıntı: shatin_34

yakıt tüketimi fazla olan aracımı bosh servise bilgisayara ve motor ustaları taramasına soktum pc de hata kodu çıkmadı sadace enjektörlerim ikisi düsensiz vede yakıt pompası sızdırma yapıyormuş eliyle sürdüğünde eline sıvı geliyo gerçekten yakıt pompası iç takımı değişecekmiş maliyeti 270 tl enjektörlerin tamamı revizyondan geçecekmiş olmuşken hepsine bakım yapoalım dediler maliyeti 300 de olabiir dedi 200 de olabilir dedi sizce çok mu yaptırmalımıyım yakıt pompası her durumda yaptırırım ama enjektörlere değer mi

merhaba hocam aynı sorunla ben de karşılaştım,aracın yakıt tüketimi artmıştı,mazot pompasından damla damla mazot kaçırdığını farkettim,daha sonra bosch servise gittim,iç takım değişti,mazot pompası tamamen elden geçirildi,300 tl ödedim.bence fiyat normal.

yaa arkadaşlar yakıt pompasıyla mazot pompası farklı birbirinden yakıt pompası basınc üreten ve çok pahalı bir parca motorla aynı yerde ... mazot pompası deponun olduğu yerde sen tam olarak hangisini değiştirdin?

hocam motordakini;yakıt pompası iç takımını değiştirdim.

• Merhabalar..
    Aracım ALBEA 1.3 M.JET ACTİVE AC.. 2006 model

Aracıma bakım yaptırmak istiyorum.
    Antalya'da bildiğiniz ÖZEL veya YETKİLİ servis tavsiye edebileceğiniz bir yer varmı..
    Bu arada sizce ÖZEL'mi yoksa YETKİLİ servisemi gideyim..
  • arkadaşlar bazen arabanın farını açmayı unutup geceleyin gidiyorum başına gelen varmı,benzin zamlarından dolayı ayda 5 kere anca araba kullanıyorum bu yüzden bazen dur kalklı yoğun trafik ve ara sokaklara girince dikkat dağılması oluyor sağa sola bak dikkat et gibi herşeye bakınca bu sefer akılda bir şey kalmıyor
    mesela ara sokağa girip yanaşınca farları kapatınca 5 dakka arabada oturup bekleyince veya marketten bir şey alınca yani 5 dakkalık moladan sonra diyelim,trafiğe girer girmez bu arada farları açmadan gidiyorum anca 10 dakka yol gidince farkediyorum
    ama göstergede far yanıyor ışığınıda görünmesi zor çünkü gösterge yapısındada sorun var far açık ışığı en tepede ve güneş önleme panelinden dolayı görmesi zor oluyor,anca eğilip bakınca veya koltukta iyice geriye yaslanınca görünüyor
    birde trafik yoğun ve dur kalk gidince o zaman yola far ışığı vurmadığından anlaşılamıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmannn94 -- 9 Mart 2012; 14:53:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmannn94

arkadaşlar bazen arabanın farını açmayı unutup geceleyin gidiyorum başına gelen varmı,benzin zamlarından dolayı ayda 5 kere anca araba kullanıyorum bu yüzden bazen dur kalklı yoğun trafik ve ara sokaklara girince dikkat dağılması oluyor sağa sola bak dikkat et gibi herşeye bakınca bu sefer akılda bir şey kalmıyor
    mesela ara sokağa girip yanaşınca farları kapatınca 5 dakka arabada oturup bekleyince veya marketten bir şey alınca yani 5 dakkalık moladan sonra diyelim,trafiğe girer girmez bu arada farları açmadan gidiyorum anca 10 dakka yol gidince farkediyorum
    ama göstergede far yanıyor ışığınıda görünmesi zor çünkü gösterge yapısındada sorun var far açık ışığı en tepede ve güneş önleme panelinden dolayı görmesi zor oluyor,anca eğilip bakınca veya koltukta iyice geriye yaslanınca görünüyor
    birde trafik yoğun ve dur kalk gidince o zaman yola far ışığı vurmadığından anlaşılamıyor

Dostum inan yazından ne demek istediğin anlaşılmıyor..
    Kafayı yemek üzereyim yazdıklarından..

Anlayan varsa beri gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: shatin_34

son çare ustanın verdiği pro-tec diye dizel katkı maddesi var onu kullan dedi usta depoyu fulleyince yarım saat arabamı kullandı canavar gibi araban var kesinlikle sıorun yok dedi belkji dedi şamandıran arızalı olduğundan yolbilgisayarın yanlış yorumlayabilir sen depoyu fulle 200 km git sonra gene fulle bak bakalım km hesabın ne yoksa pc ile falan anlayamazsın dedi bakalım fulleyince anlıycam

bence asıl yol bilgisayarına bakamk lazm once benım uzun yolda 5.4 gösterdi bu fazla bir rakam depoyu fullemıştşm sonra 400 km sonra tekrar fulledım arac 21.56 litre aldı yol bilgisayarı tammısabet benm son ihtimal yakıt pompası yazdan once baktırcam...
  • Arkadaşlar Albea'ya bagaj havuzu alan var mı? Eğer varsa fotorafını ekleyebilir mi foruma?

2012 model 0 km albea aldık. Acaba bagaj havuzu alsam mı diyorum.
  • merhabalar sevgili albea kullanıcıları, merak ettiğim sorularım var..Benim aracın arka tavan lambasını ve plaka lambalarını değiştirmeyi düşünüyorum yani mavi ampul takmayı düşünüyorum..Bundan dolayı arka tavan ve plaka lambalarını nasıl sökeceğim ? ayrıca ampullerden kaç voltluk,amperlik almam gerekiyor ? son olarak sigorta kutusunun kapağını nasıl açacağım ?? saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fk_25

merhabalar sevgili albea kullanıcıları, merak ettiğim sorularım var..Benim aracın arka tavan lambasını ve plaka lambalarını değiştirmeyi düşünüyorum yani mavi ampul takmayı düşünüyorum..Bundan dolayı arka tavan ve plaka lambalarını nasıl sökeceğim ? ayrıca ampullerden kaç voltluk,amperlik almam gerekiyor ? son olarak sigorta kutusunun kapağını nasıl açacağım ?? saygılar...

umut arkadasımız sana ayrıntılı anlatacaktır sıteye gırdıgınde kendısı bu konularda uzmandır
  • quote:

merhabalar sevgili albea kullanıcıları, merak ettiğim sorularım var..Benim aracın arka tavan lambasını ve plaka lambalarını değiştirmeyi düşünüyorum yani mavi ampul takmayı düşünüyorum..Bundan dolayı arka tavan ve plaka lambalarını nasıl sökeceğim ? ayrıca ampullerden kaç voltluk,amperlik almam gerekiyor ? son olarak sigorta kutusunun kapağını nasıl açacağım ?? saygılar...

Merhabalar arkadaşlar yoğunluk nedeniyle fazla takip edemiyorum ama yazın daha aktif olurum.Bu arada eçenlerde sağ arka camı kırıp arka koltuktaki evrak çantasını alıp kaçmış hırsız.Heralde laptop var zannetti çantada evrak kitap ve notlar vardı.Çok dikkatli olmak lazım en işlek cadde de bile adamlar kırıp çalıyor.
    Arka koltukta çanta bırakmamak lazım.

Mavi ampul olarak mtec'in mavi boyalı ampulleri (T10 12V 5W Sofit) ve piyasada sofit olarak ledli ampuller var.
    Plaka'ya beyaz öneririm,Arka tavan lambasının sağından ve solundan düz ince uclu tornavida yardımıyla sağ sol yaparak kendinize çekeceksiniz.
    Sonra arkada demir klipsi göreceksiniz klipsi açın eski ampulu çıkartıp yenisini takın çok basit bir işlem.

Plakalarda durum biraz farklı plaka lambasının tırnağı çok hassas çok dikkatli olmak gerekiyor.Elektriğin kesili olması lazım, yani kontak kapalı olsun.
    Plaka lambasının sağ tarafında siyah lastik görürsün ordan düz uçlu tornavidayla yavaş yavaş tırnaktan kurtarman lazım.
    Veya bagaj kapağını açıp üstteki boşluktan elini sokarak tırnaktan kurtulmasını sağlayabilirsin. 2 yöntemide uygularken dikkat şart.

Tırnaktan kurtulduğu vakit lamba aşağı inecek eski ampulu çıkartıp ledli sofit ampulu taktıktan sonra kontağı 1 kademe aç ampul yanmazsa + ve -si ters olmuş olabilir.
    Ledlerde + vs - önemli standart sarı ampuller gibi değil.
    Genelde plaka lambasının sağ kutubu - olur.
    Deneyip bulursun.

Alacağın ampul T10 12V Ledli sofit ampul.Aksesuarcılarda ve sanayide bulursun.

Sigorta kutusunada direksiyonun solundaki eşya koyma gözündeki 2 vidayı kalın düz uçlu tornavida ile sökerek ulaşırsın.

Yapamadığın bir yer veya soracağın bir yer olursa pm ile ulaşabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Umut.25

quote:

Merhabalar arkadaşlar yoğunluk nedeniyle fazla takip edemiyorum ama yazın daha aktif olurum.Bu arada eçenlerde sağ arka camı kırıp arka koltuktaki evrak çantasını alıp kaçmış hırsız.Heralde laptop var zannetti çantada evrak kitap ve notlar vardı.Çok dikkatli olmak lazım en işlek cadde de bile adamlar kırıp çalıyor.

Mavi ampul olarak mtec'in mavi boyalı ampulleri (T10 12V 5W Sofit) ve piyasada sofit olarak ledli ampuller var.
    Plaka'ya beyaz öneririm,Arka tavan lambasının sağından ve solundan düz ince uclu tornavida yardımıyla sağ sol yaparak kendinize çekeceksiniz.
    Sonra arkada demir klipsi göreceksiniz klipsi açın eski ampulu çıkartıp yenisini takın çok basit bir işlem.

Plakalarda durum biraz farklı plaka lambasının tırnağı çok hassas çok dikkatli olmak gerekiyor.Elektriğin kesili olması lazım, yani kontak kapalı olsun.
    Plaka lambasının sağ tarafında siyah lastik görürsün ordan düz uçlu tornavidayla yavaş yavaş tırnaktan kurtarman lazım.
    Veya bagaj kapağını açıp üstteki boşluktan elini sokarak tırnaktan kurtulmasını sağlayabilirsin. 2 yöntemide uygularken dikkat şart.

Tırnaktan kurtulduğu vakit lamba aşağı inecek eski ampulu çıkartıp ledli sofit ampulu taktıktan sonra kontağı 1 kademe aç ampul yanmazsa + ve -si ters olmuş olabilir.
    Deneyip bulursun.

Sigorta kutusunada direksiyonun solundaki eşya koyma gözündeki 2 vidayı kalın düz uçlu tornavida ile sökerek ulaşırsın.

Umut kardeş güzel anlatmış

• quote:

Orijinalden alıntı: Umut.25

quote:

Deneyip bulursun.

Umut hocam, bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

• Bir gün inşallah benimde olacak albea'm
  • Albeam için

Debriyaj baskı balata+Triger seti değiştireceğim parça markası olarak ne tavsiye edersiniz?

Arabam: 1.2 16V 2003 model

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanko86 -- 13 Mart 2012; 10:37:26 >
  • Arkadaşlar Merhaba;

2006 Multijet Active Aracım için bakım yaptırabileceğim, Sakarya'da servis önerebilirseniz sevinirim.

Yardımlar için şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanko86

Albeam için

Debriyaj baskı balata+Triger seti değiştireceğim parça markası olarak ne tavsiye edersiniz?

Arabam: 1.2 16V 2003 model

Tavsiye edilecek bir durum yok bu bahsettiğin parçaların orjinalleri temin etmen gerekir.Fiat Orjinal yedek parçalar OPAR adı altında satılır.(Tofaşın Yan Kuruluşu)
    Orjinal Yedek Parçalar Opar bandrollü genelde sarı renkli kutularda olur.Opar bazı parçaları kendisi ürettirir bazılarını hazır satın alır ambalajlar satar.
    Debriyaj seti Valeo markadır mesela

Baskı balata ve trigerde orjinal parçadan şaşma....

dђ ғіат аlвeа такımı

• quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

Arkadaşlar Albea'ya bagaj havuzu alan var mı? Eğer varsa fotorafını ekleyebilir mi foruma?

2012 model 0 km albea aldık. Acaba bagaj havuzu alsam mı diyorum.

Up.
  • evet arkadaşlar mazot pompası iç takımı değiştirdim yağ filtre tümü değiştirdim şimdi 20 tl atıyorum 75-80 km yol yapıyorum pompadan mı yağ değişimindenmi bilemiyorum ama şuan herşey normal bana göre. mazot alınca yol bilgisayarını resetliyorum ozaman doğru ölçüm yapıyo ş içi 5.5 yada 6 ş dışı 3.7 veya 4.3 gösteriyo şuan ama resetlemesem sürekli artıyo yanlız illaki resetlemen gerekiyo orasınıda anlamadım ama neyse şuan memnunum arkadşlar bence yağ değişimi sürekli yapılmalı
  • arkadaşlar arabam 2005 model 1.2 16V speedgear
    Radyatör suyu devamlı eksiltme yapıyor, yaklaşık 200 km de bir 1lt ye yakın su koyuyorum. Tamirciye götürdüm contalarına kadar çoğu şeyi değiştirdiler. Antifirizli su koydurduk gene su eksiltiyo ve su haznesi çamur dolu, 4 kez radyatör suyunu temizlettik gene çamurlanma oluyor.
    Galiba bu albeaların kronik sorunu gibi 2004 albeamda bile bu sorun vardı ve servisi bile su eksiltmesini yapamadığı için sürekli contaları yanıyodu ve bu yüzden satmıştım arabamı. Bu arabamdada aynı sorun var ve bunuda satıcam galiba.
    Bu konu hakkında bilgisi olan varsa ve yardımcı olursanız sevinirim.
    Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: seko044

arkadaşlar arabam 2005 model 1.2 16V speedgear
    Radyatör suyu devamlı eksiltme yapıyor, yaklaşık 200 km de bir 1lt ye yakın su koyuyorum. Tamirciye götürdüm contalarına kadar çoğu şeyi değiştirdiler. Antifirizli su koydurduk gene su eksiltiyo ve su haznesi çamur dolu, 4 kez radyatör suyunu temizlettik gene çamurlanma oluyor.
    Galiba bu albeaların kronik sorunu gibi 2004 albeamda bile bu sorun vardı ve servisi bile su eksiltmesini yapamadığı için sürekli contaları yanıyodu ve bu yüzden satmıştım arabamı. Bu arabamdada aynı sorun var ve bunuda satıcam galiba.
    Teşekkürler...

Ben ilk defa böyle ir sorun duydum.Arada arıza olabilir su eksiltir sorunu giderirsin düzelir, sürekli eksiltmesi üstelik tamire rağmen ilginç.

4-4.5 yıldır 1.2 16v kullanıyorum 1 gram su eksilmesi...vb olmadı.Senin anlattığına göre motor yağı suya karışıyor sanki contalar değişti diyorsun yorum yapmak güç.Ama Komple soğutma sistemi en ince detayına kadar sökülüp kontrol edilmeli başka servislerde şansını dene kolay gelsin....

• quote:

Orijinalden alıntı: br251

quote:

Orijinalden alıntı: seko044

arkadaşlar arabam 2005 model 1.2 16V speedgear
    Teşekkürler...

Ben ilk defa böyle ir sorun duydum.Arada arıza olabilir su eksiltir sorunu giderirsin düzelir, sürekli eksiltmesi üstelik tamire rağmen ilginç.

4-4.5 yıldır 1.2 16v kullanıyorum 1 gram su eksilmesi...vb olmadı.Senin anlattığına göre motor yağı suya karışıyor sanki contalar değişti diyorsun yorum yapmak güç.Ama Komple soğutma sistemi en ince detayına kadar sökülüp kontrol edilmeli başka servislerde şansını dene kolay gelsin....

ben aynı sorunu kendi arabamda değil ancak nişanlımın clio sunda yaşıyorum.. servis usta kimse çözemiyor sorunu..birde istanbulda, sürekli trafikte, dur kalk derken su eksiltiyor hızlıca ve hararete sebep olacak kadar iş açıyor başıma..bir yerlerden mutlaka bir kaçak var ama nerden bilemiyorum..

• 
Sayfa: önceki 803804805806807
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.