Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (804. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.672.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 802803804805806
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TopraktanGelenler

Arkadaşlar, aracı yeni aldığım için bazı "YOL BİLGİSAYARINDA" çıkan simgeleri bilmiyorum.

ALBEA 2006 model 1.3 multijet AC.

Bir kaç gündür yol bilgisayarında, SARI renkte bir tamir anahtarı resmi çıkıyor 5-10 sn sonra sönüyor
    Bugün ise yine anahtar ve ekranda ( - ) eksi 7 P yazıyordu.

Bilen arkadaş ne olduğunu yazabilirmi acaba??

Aracın bakım zamanı gelmiş.
    Eğer serviste bakımını yapmadıysanız veya bakım yapılırken sıfırlanmadıysa yanıyordur.
    Önemli birşey değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: shatin_34

ortalama 9.0 yada 8.8 gi,bi bazen artıyo yokuş çıkarken bazen düşüyo gibi oluyo çekişi herzaman olmuyo tabi abi 300 iç takımı oparda sıfırı 450tl 12 taksitle alsam gerek yok iç takımşla falan uğraşmaya bi düşürebilsem 7 lt falan valla rahatlıycam ya

ben de ki yakıt artışı bi türlü gecmedi büyük bir ihtimalle yakıt pompası sen sadce yakıt pompasına baktır yaptır sonrada tüketime bak eğer düşerse enjektörlere hiç girme bana da enjektör dediler 600 tl masrafa girdim hiç değişmedi. o nedenle yakıt pompasına baktır önce. mazot ompasıyla yakıt pompasını karıstırıolar forumda yakıt pompası daha pahalı motor bolumunde mazot pompası ise deponun olduğu yerde eğer değişme lursa haber ver bende baktırcam da kesın olursa hemen giderim yaptırmaya

• quote:

Orijinalden alıntı: Umut.25

quote:

Orijinalden alıntı: TopraktanGelenler

Arkadaşlar, aracı yeni aldığım için bazı "YOL BİLGİSAYARINDA" çıkan simgeleri bilmiyorum.

ALBEA 2006 model 1.3 multijet AC.

Bir kaç gündür yol bilgisayarında, SARI renkte bir tamir anahtarı resmi çıkıyor 5-10 sn sonra sönüyor
    Bugün ise yine anahtar ve ekranda ( - ) eksi 7 P yazıyordu.

Bilen arkadaş ne olduğunu yazabilirmi acaba??

Aracın bakım zamanı gelmiş.
    Eğer serviste bakımını yapmadıysanız veya bakım yapılırken sıfırlanmadıysa yanıyordur.
    Önemli birşey değil...

Arkadaşım çok teşekkür ederim cevabın için. sağolasın
    İçimi rahatlattın.

• cedu 09 mazot pompası iş takımı değiştirdim yağını filtrelerini değiştirdim bitek enjektörleri açtırtıp gözle bakmadık onun yerine katkı maddesi verdi değerleri yüksek değil diye bunu kullan rahatlayacak dediler. Bende okuyorum soruyorum nedir bu katkı maddesi diye sadece o anlık dediler depo bitene kadar sonra gene aynı keşke diyorum valla 17000 buna verene kadar yaza kadar bekleyip birazda kredi,yle sıfır araba alsaydım diyorum valla bezdim bir aydır ya mazotla birlikte yaptığım masraf 1000 tl yi geçti ya bide o şerefsiz satıcılar varya al abi en az 50.000 km anahtar bile vurdurmazsın dediler bide arabadan soğudum valla ya
  • bide şamandırasımı yerinden oynamış ne yapmış yokuş yukarı park ediyorum yakıt ibresi yükseliyo yokuş aşağı park edincede kontağı çevirince neredeyse ışık yanacak kadar düşüyo acaba diyorum depoda fazla mazot varda bu aptal elt yüzünden mi net göremiyorum yada yol bilgisayarı ona ldanıptamı 100 km de bitürlü 8.5 altına düşlemiyo onuda değiştireyim diyorum adam 400 tl diyo 600 tl enjektör temizliği ne yapayım iki arada kaldım valla
  • kusura bakmayım çok yazı yazdım ama kednim ELM 327 cihazımla baktım enjektör değerleri şöle idi
    1.enjektör -0.02
    2.enjektör +0.2yada 3
    3.enjektör +0.03
    4.enjektör +0.3
    değerleri sıfıra yakınsa sorun yok diye biliyorum anlayan arkadaslar varsa yardımcı olabilirmi millet okadar paracı olmuşki kaputu açıyosun adamlar 300 tl yazıyo daha bakmadan enjektör açıp temizleyelim nekadar abi 600 ila 700 değişir gereklimi değilmi sen anlayamaıyosun tabi (iteleme yöntemi )
  • quote:

cedu 09 mazot pompası iş takımı değiştirdim yağını filtrelerini değiştirdim bitek enjektörleri açtırtıp gözle bakmadık onun yerine katkı maddesi verdi değerleri yüksek değil diye bunu kullan rahatlayacak dediler. Bende okuyorum soruyorum nedir bu katkı maddesi diye sadece o anlık dediler depo bitene kadar sonra gene aynı keşke diyorum valla 17000 buna verene kadar yaza kadar bekleyip birazda kredi,yle sıfır araba alsaydım diyorum valla bezdim bir aydır ya mazotla birlikte yaptığım masraf 1000 tl yi geçti ya bide o şerefsiz satıcılar varya al abi en az 50.000 km anahtar bile vurdurmazsın dediler bide arabadan soğudum valla ya

ben zamanında biraz kötü yakıt kullanmıstım sanırım benım sorun ondan sonra başladı ben mazot pompası sızdırıomu die baktırmıstım usta sızdırsa kokar görünür dedi bu deponun oldugu yerde sımdı 1 ay sonra falan yakıt pompasını sokturcem cunku bende motor ısındıktan sonra uzun yolda düşük vitese inince biraz sarsıntı biraz gürültülü çalışıyo son ihtimal yakıt pompası sanırım oda cok pahalı. sıfır araba alsak daha iyi olurdu elbet bende kredı cekıp yazın almayı dusunuyordum vazgectım artık elımdekıne 5 sene binicem tabi yakıt pompasına baktırdıktan sonra yakıt düşmezse.

• Arkadaşlar aracımda uzaktan kumanda yoktu. İnwells marka uzaktan kumandalı açma kapama sistemi aldım. Bunun montajını yapmama yardımcı olabilecek birisi var mı?

• son çare ustanın verdiği pro-tec diye dizel katkı maddesi var onu kullan dedi usta depoyu fulleyince yarım saat arabamı kullandı canavar gibi araban var kesinlikle sıorun yok dedi belkji dedi şamandıran arızalı olduğundan yolbilgisayarın yanlış yorumlayabilir sen depoyu fulle 200 km git sonra gene fulle bak bakalım km hesabın ne yoksa pc ile falan anlayamazsın dedi bakalım fulleyince anlıycam
  • 2006 albea active multijet dizel sahibiyim akşam varabayı sağlam bıraktım sabah anahtarı taktığımda araba resminin üzerinde asma kilit uyarısı yanıyor şarz lambası yanıyor airbag uyarısı yanıyor diğer simgeler yanmıyor marşa basınca marş basıyor calışmıyor lütfen yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: celikhuso

Arkadaşlar aracımda uzaktan kumanda yoktu. İnwells marka uzaktan kumandalı açma kapama sistemi aldım. Bunun montajını yapmama yardımcı olabilecek birisi var mı?

Aracın sol tarafında (Direksiyonun yan tarafında küçük eşya gözünün olduğu kapak) sigorta paneli var onu açıyorsun şemada belirilen kablolarladan sokete kontak alıyorsun soketi aldığın üniteye bağlıyorsun işlem tamam.Her nekadar anlatırken basit gibi görünsede tecrübe gerektiren bir iş boş yere kabloları yaralarsın bir oto elektrikçiye git yarım saatte halleder.Çünkü resimde anlatılan merkezi kilşit sisteminden araç üitesine giden ilgili kabloları bulman zor olabilir.Kolay Gelsin.

• Teşekkürler cevabın için. Ancak baktım ki benim yapabileceğim bir iş değil oto elektrikçiye gitmeye karar verdim. İyiki gitmişim adam kapının altındaki çıtaya kadar söküp kablo renklerini kontrolünü yaparak bağladı. Elinde kontrol ışığı falan vardı arkadaki dörtlülere giden kablo renklerine kadar bakıp yapıyor. Yani elektrik işlerine elim yatkın deyip de girişmemek lazım her işin bir uzmanlığı var.
  • Albea da 1.ve 3. vites geçişlerinde sıkıntı yaşıyorum soğuk havalarda daha fazla oluyo? acaba şanzıman yağımı bitti ? bittiyse nereden değiştirebilirim yada sorun neden kaynaklanıyo olabilir bilen arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerburak54

Albea da 1.ve 3. vites geçişlerinde sıkıntı yaşıyorum soğuk havalarda daha fazla oluyo? acaba şanzıman yağımı bitti ? bittiyse nereden değiştirebilirim yada sorun neden kaynaklanıyo olabilir bilen arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim teşekkürler

Albeada tam durmadan yada tam durmaya çok yaklaşmadan(neredeyse duruyormuş gibi yavaşlamadan) 1. vitese geçmez bu normal bir durumdur.
    Soğuk havalarda şanzuman yağı ağırlaşır(tabiri caizse biraz donar) onun için sabah ilk anlarda biraz zor geçiyormuş hissi oluşturabilir ama bu çok sürmez biraz hareketten sonra normalleşir.

Bunların haricinde bir sıkıntın yoksa şanzuman normaldir.Şanzuman yağı şanzumanın altındaki tıpadan değişir gerekli aparatların olmadan değiştiremezsin yada yağ ekleyemezsin.Motor yağı gibi sık değişim isteyen birşeyde değildir.Kaçak yoksa eksilmez.Debriyaj balatası değişiminde yağıdıa değiştirirler genelde buda ortalama 100.000 km de bir değişir manasına gelir.

Sen işini sağlama al istersen bir ustaya kontrol ettir.

• Teşekkür ederim ısınınca normale dönüyo o zaman yağ donmasından herhalde teşekkür eder,im
  • 1.2 16v albeam var buaraca en ideal motor yağı halgisi arkadaşlar castrol 10w40 kullanıyorum bıraz yağ eksiltiyor normalmıdır lpg li araçlar için yardımcı olursanız sevinirim
  • Bendede 1.2 16 v var.Benim usta 5-30 dedi.şu ana kadar eksilme veya başka problem yok
  • BURSA 'lı Albea cılar,günaydın,yardımlarınızı bekliyorum,

2004 1.2 16 v,Albea aracıma LPG taktırmak istiyorum. Marka konusunda ve bu işin en önemlisi Ustası.Bursa da önereceğiniz,memnun kaldığınız,işinin ehli ustalar kimler

Çünkü problemli yerlerle uğraşmıyalım,Tecrübelerinizi buradan paylaşırsanız,ben ve diğer arkadaşlarda faydalanırlar,Herkese şimdiden teşekkürler.
  • Bende de 2004 1.2 Albea var geçen sene BRC sıralı sistem lpg taktırdım 1600 tl.ye Aydın Nazilli de çok memnunum km.de 20 kurus yakıyor ama siz bilirsiniz
  • quote:

elnino_1905 pompanın iç takımını değiştirdiğinde bariz bir şekilde yakıt tüketimi değiştimi çünkü enjektörleride elden geçirmeyi düşünüyorum önceliği yakıt pompasına mı vereyim ikisi birden bana yüklüye mal olacak çünkü

yakıt tüketimi pompa iç takımı değişmeden önce 0.208 TL,değiştikten sonra 0,187 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elnino_1905 -- 7 Mart 2012; 23:18:33 >
  • 
Sayfa: önceki 802803804805806
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.