Selamlar.. Bir sorum olacaktı arkadaşlar benim araç albea 1,3dizel 2007, aracı alalı 3 ay oldu şu an 90bin kmde fakat kmsi ile oynanmış bunu öğrendik ve tahminmizce şu an araç 150bin civarında, şu an mahkemeliğiz almış olduğum galerici ile.. sorum şu mahkemenin ne kadar süreceği belli değil bu sürede aracı ben kullanacağım ama triger zinciri değişim zamanı zincirden ses gelince diyorlar peki bu sesi nasıl anlarız ya da neye benziyor bu ses kapalı otoparka girdiğimde birinci viteste yavaş yavaş giderken ses sürtünme sesi gibi bi ses geliyor acaba o mudur, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
oncelıkle gecmıs olsun dıyelım boyle yalancı ınsanlar malesef hayatımızda var
150 de bıle olsa zıncır cok daha uzun sure gıdıyor dıye bılıyorum
Arkadaşlar S.a Fiat Albea Aracıma yeni çelik jant taktırdığımdan dolayı kendi fabrika çıkış alüminyum jantları ve orjinal kapakları boşa çıkmış durumdadır. Eğer isteyen olursa Pm'den ulaşırlarsa sevinirim..hayırlı günler diliyorum..
a.s yeni jantların fotosunu koyabilirmisin acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: shatin_34
arkadaşlar ben albea cılar olarak aranıza yeni katıldım aracım dynamik 1.3 multi 2008 model bir iki sorum olacak siz tecrübeli arkadaslara
1. aracı alır almaz 100 tl eurodizel koydurdum fakat 150 km yaptım ışık yandı yol big ort.tüketimi genelde 8.8 olarak görüyo du şehiriçi kullanım genelde alışma sürecindeyim 3bin devir yapabiliryorum arada acaba yakıt müşürü mü arızalı çünkü bugün 30 tl aldım ibre göstergede benzin pompası şeklinin üzerine geldi. 2: aracı genelde yakıtı az harcaması için kaç devir aralığın idealdir teşekkür ederim ...
1. bende 2010 albea 1.3 multijet var.28bine geldi daha göstergede hiç 8li bişey görmedem şehir içide dahil. tahminen en yüksek gördüğüm değer 7.8 falandır heralde. bi baktır araca bence.
2. walla kendi kullanımım (genelde tek başıma ankara şehir içi kullanıyorum) 3bin devire gelmeden vites değiştiriyorum kışları 6.2-6.4 arası yazlarıda 5.8- 6 arası yakıyor.
sanayiye baktırdım bilgisayara sokturdum enjektörler ii dedi sıkıntı yok. ya sensörlerde sorun var depoda mazot var ben bitiyo diye doldurup duruyorum 30 l 40 lira aldım alalı 350 km yol yaptım şehir içi 80 geçmedim daha 150 liralık mazot attırdım yani ortmaya vurursam 38 krş gibi oluyo anlayamadım gitti valla sanayidekilere gıcık oldum ukala ukala tavırları var bişey soruyosun benden iyimi biliyosun tavrı adamlarda fiat servisine soktursam hata tespiti için nekadar isterler acaba bilgilendirirseniz sevinirim...
quote:
sanayiye baktırdım bilgisayara sokturdum enjektörler ii dedi sıkıntı yok. ya sensörlerde sorun var depoda mazot var ben bitiyo diye doldurup duruyorum 30 l 40 lira aldım alalı 350 km yol yaptım şehir içi 80 geçmedim daha 150 liralık mazot attırdım yani ortmaya vurursam 38 krş gibi oluyo anlayamadım gitti valla sanayidekilere gıcık oldum ukala ukala tavırları var bişey soruyosun benden iyimi biliyosun tavrı adamlarda fiat servisine soktursam hata tespiti için nekadar isterler acaba bilgilendirirseniz sevinirim...
sen en guzelı servıse gıt onlar sorunu bulur en guvenılır sekılde garantılı olarak yaptır gec 3 kurus az verecegım dıye mılletın agız kokusunu cekme
quote:
Orijinalden alıntı: ferhatleo
quote:
Orijinalden alıntı: cedu09
quote:
Orijinalden alıntı: ferhatleo
quote:
Orijinalden alıntı: cedu09
arkadaşlar bende 2007 multijet albea var 150 bin km den fazla. ilk aldımda yakıt çok iyiydi son zamanlarda yakıt uzun yolda 5.5 litreden den assa düşmez oldu çok yakmaya başladı bu değerlerle 5. vites 100km hız la yapıyor. arabanın enjektor memelerini değiştirttim enjektör ayarıda yaptırdım, özel serviste makinaya bağlayıp motor temiliği yaptırttım, baskı balata, kayış, ısıtma bujileri, değişti , würt kullanarak yakıt sisteminide temizlettim fakat ne yaparsam yapayım yakıt düşmüyor. enjektör ayarından sonra performans yükseldi ama bir türlü yakıt düşmüyor. bilgisi olan arkadaşlar lütfen bilgilerinizi paylaşın saygılar...
kardeş bu dediğin değeri sadece yol bilgisayarından mı okuyorsun, yoksa yakıt göstergesinden ibreyei kontrol ederekmi?, İkisinden ortak bu değer çıkıyorsa çok yakıyor denebilir, ama mesela sedece yol bilgisayarı öyleyse bilgisyarın sensöründe sıkıntı olabilir.
hayır depoyu fulleyip tam 400 km uzun yol yaptım yol bilgisayarı 5.4 gösterdi depoyu tekrar fulledimde tam 21.56 litre yakıt aldı yol bilgisayarı tam ısabet :)
Kardeş, bilgisayarının doğru tespit ettiğine sevindim en azından sensör vs. arızan yok ama uzun yolda 5.4 litre/100 km oranı şahsi görüşüm çok çok yüksek. Kendi tüketim rakamlarım uzun yolda 100km'de 4,1 litre civarında oluyor. Babamda da albea var o da 4,5 civarı yakıyor. Sonradan çok yakmaya başladı diyorsun ve epey değişiklik ve temizlik yaptırmışsın gözden kaçmış birşeyler olamazmı? İlk aklıma gelen Turbo, Hava filtresi ve hava kanallarının açık olup olmadığı, birşey aracın hava almasını engelliyor olabilir, Turbonun durumu nasıl? Sürekli yüksek basınçta çalışıyormuş gibi hava basıncı sağlıyorsa buda tüketimi arttırır.
turbo hava kanalları hava filtre ne varsa baktırdık sorun cözülmüo yetkili servise gittim onlarda çözüm bulamadı en son yakıt pompa ayarı yaptırayım diyorum oda cok pahalı kararsızım sorunun ne olduğunu bilsek paraya acımıycam ama bıde yaptırdıktan sonra devam ederse o zaman kötü olur işte kararsız kaldım su an. eskıye gore bırazdaha gürültlü çalışıyo araba yaktıranda bu sanırım ama bu ustaları anlamıyorum arkadas ben.
quote:
Orijinalden alıntı: strong.
quote:
sen en guzelı servıse gıt onlar sorunu bulur en guvenılır sekılde garantılı olarak yaptır gec 3 kurus az verecegım dıye mılletın agız kokusunu cekme
arkadaslar bende de çok yakma sorunu var ama arkadas senın daha fazlaymıs. yakıt pompasında bı ayarsızlık olabılır. ben herseyı yaptırdım özelserviste artık bana "abi bakacak bir yerd kalmadı" dediler. yetkılı servıse gıttım yakıt pompası falan da olabılır dıolar ama kesın konusmuolar. eger yakıt pompasını yaptırırsan onuda nakaraya gönderioz dedıler bana ben ereğlide baktırdım bunun için ciddi bir sey yoksa 800 tl artı işçilik olbilir dediler bu rakamlar tahmını tabıkı. benımde sehır dısı oran 5.4 normalde 4.1 yaktıran arkadaslar var.
quote:
Orijinalden alıntı: gunaysadi
Fiat Albea 1.6 16V DYNAMIC 150000 DE GRİ RENKLİ LPG Lİ Bİ RACA BAKIYORUMDA. aRKADŞLAR YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. BU ARACI TANIYAN VARMI NASIL BİR ARAÇ? 15500 TL YE NASIL FİYATI? YAKIT DURUMU NASILDIR ÇOK YAKARMI? YARDIMCI OLURSANIZ İNANAIN ÇOK SEVİNECEĞİM. SAYGILAR. SELAMLAR.
150000 km bence cok fazla daha düşüğüne bak derim sorun cıkarmaya baslarsa 1,2 derken çok masraf olabilir lpg 1.6 uzun yolda 25 krş dan az yakmaz aynı zamanda. alıcaksan da tüm bakımlarının iyi yapılmıs olmasına dikkat et. debriyaj çok dipte kavrıyorsa baskı balata değişme zamanı yaklaşmıs demektir. eğer bakımları tam yapılmamıssa amasör, fren diski, balatası, ve ismini bilmedim kayışlar var değişmesi gerekebilior.
quote:
Orijinalden alıntı: ch4l
Selamlar.. Bir sorum olacaktı arkadaşlar benim araç albea 1,3dizel 2007, aracı alalı 3 ay oldu şu an 90bin kmde fakat kmsi ile oynanmış bunu öğrendik ve tahminmizce şu an araç 150bin civarında, şu an mahkemeliğiz almış olduğum galerici ile.. sorum şu mahkemenin ne kadar süreceği belli değil bu sürede aracı ben kullanacağım ama triger zinciri değişim zamanı zincirden ses gelince diyorlar peki bu sesi nasıl anlarız ya da neye benziyor bu ses kapalı otoparka girdiğimde birinci viteste yavaş yavaş giderken ses sürtünme sesi gibi bi ses geliyor acaba o mudur, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
aleykum selam kardesim bende aynı dertten muzdarıbım bende 2007 albea aldım 70 bın km diye sonra aldıktan 6 ay once 110 bin bakımı yapılmıs onu oğrendım. 1. si trigerde benım sorun yok ben özel serviste sağlam ustaya baktırdım triger için bişe solemedı benım arabada 150 den assa değil di sanırım aldımda bende 30 bin km yaptım ustune bi çok bakım yaptırdım ama triger de bı sorun yok. ama kullanıma gore değişirmi bilemem.
selam arkadaşlar bi konu hakkında yardımcı olmanızı rica ediyorum benim 2005 model 1.2 16v albea var 121000km de benden önceki sahibi 60000km de trigerini değiştirmiş benim yakın zamanda değiştirmeme gerek warmı yardımcı olursanız sevinirim saygılarrr
benim araç 126000 de ben sordum daha var dedi 150000 gel dedi bidaha bakalım dedi vede şunu dedi aracın motorunun sesine aşına olursun dedi eğer sürtünme sesi duyarsan zaten anlarsın dedi ozaman değiştirme zamanı gelmiştir dedi zaten daha değişeli 60000 km olmuş değişeli 150.000 ne kadar devam normal şartlarda araç bunun için üretilmiş km yapasın diye :) bendede yakıt tüketimifazla biraz servise bayılcaz 100 tl bulacaklar bakalım. Hayırlı sürüşler kardeşim
4 Mart 2011 pazar günü İstanbul kuruçeşmede fiat kullanıcılarını biraraya getiren bir branch buluşması düzenledim gelmeyi düşünen arkadaşlar özel mesaj ile bilgi verebilir.
yani bende senin gibi 150000 km demi değiştirmeye gitmeliyim trigeri teşekkürler
quote:
benim araç 126000 de ben sordum daha var dedi 150000 gel dedi bidaha bakalım dedi vede şunu dedi aracın motorunun sesine aşına olursun dedi eğer sürtünme sesi duyarsan zaten anlarsın dedi ozaman değiştirme zamanı gelmiştir dedi zaten daha değişeli 60000 km olmuş değişeli 150.000 ne kadar devam normal şartlarda araç bunun için üretilmiş km yapasın diye :) bendede yakıt tüketimifazla biraz servise bayılcaz 100 tl bulacaklar bakalım. Hayırlı sürüşler kardeşim
eğer bişe bulurlarsa bıze de bildir kardeş ben de de yakıt sorunu var...
aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgelmiş.
araçlarınızı kazasız belasız güzel günlerde kullanın inşallah.
eksi-yeni tüm arkadaşlara bir tavsiyem olacak.
dün lastik patlamıştı, aracı kaldırayım dedim, ufak hidrolik krikolardan var, kitapçıkta yazan yerden dayadım kaldırırken alt taraftan bir yerler eğildi, sonra ordan vazgeçip zor şer tekerin altına girip ordan bir yerden dayayıp kaldırdım. 15 dakika uğraştım uygun yeri bulana kadar.
üstelik yerler de kar-buz şeklindeydi hep üstüm ıslandı. benim acemiliğim sebep oldu elbette buna.
size tavsiyem müsait bir yerde aracı kriko ile kaldırma talimi yapın, sonra çok lazım oluyor bu tecrübe.
Merhabalar sevgili arkadaşlar..
Ben son 2 ay içerisinde önce UNO marka aracımı sattım ve CLİO ve ALBEA araç almak istedim. Bir miktar kredi çekip hazırladım parayı ve bir tanıdık olan arkadaştan 2006 model CLİO 1.4 BENZİNLİ aldım. Aracı ustama gösterdim ve beğendi bende aldım. Fakat!! 15-20 gün sonra KASKO yaptırmayı düşündüm ve baktımki aracın PERT kaydı var ve araçtan soğudum. İçime sinmeyincede ilan verdim ve açıkca PERT olduğunuda yazdım ve sattım. (1150 tl zarar) Ve araç bakmaya başladım tekrardan. İlanlarda HATASIZ- 10 NUMARA- KAZASIZ gibi araçları TRAMERe mesaj çektiğimde ( clio alırken trameri bilmiyordum), hep 3-5 hasarlı araçlar olduğunu gördüm. İş yerimi kapatıp 55 km gidiyorum araca bakıyorum bırakın almayı kümes bile olmayacak arabaları satmaya çalışıyorlar.
Nihayet yine bir araç buldum ve PLAKAYI sorguladım 1 hasar yazıyor. adama dedim ve adam YOK dedi. Motor no Şasi no verdi ve NEOVA sigortadan sonradan tanıştığım bir arkadaştan yardım istedim ve sorguladı. Sadece CAM değişmiş. Ohh dedim ve aracı özel servisteki ustama gösterdim süper dedi.
Aldım nihayet aracı. ALBEA 1.3 multijet active AC 2006 model 107bin km de 16500tl ye aldım.
Dizel hiç kullanmadım ve biraz yabancılık çekiyorum kullanırken. Depoyu fulledim 144 tl ye. Yol bilgisayarı önce 1150 gösterirken yavaş yavaş 850 lere kadar düştü gidilecek kilometreyi. Bu normal midir? 1 depo ile kaç km gidilebilir?
Ve CLİO ile ALBEA yı kullanmış biri olarak şunu gördüm ki! ALBEA daha konforlu, daha atak, daha seri ve daha donanımlı geldi bana.
Ve sizlerde araç almadan önce mutlaka sorgulatın KASKOdan ve öyle alın. Benim başıma gelenleri sizler yaşamayın..
Ben son 2 ay içerisinde önce UNO marka aracımı sattım ve CLİO ve ALBEA araç almak istedim. Bir miktar kredi çekip hazırladım parayı ve bir tanıdık olan arkadaştan 2006 model CLİO 1.4 BENZİNLİ aldım. Aracı ustama gösterdim ve beğendi bende aldım. Fakat!! 15-20 gün sonra KASKO yaptırmayı düşündüm ve baktımki aracın PERT kaydı var ve araçtan soğudum. İçime sinmeyincede ilan verdim ve açıkca PERT olduğunuda yazdım ve sattım. (1150 tl zarar) Ve araç bakmaya başladım tekrardan. İlanlarda HATASIZ- 10 NUMARA- KAZASIZ gibi araçları TRAMERe mesaj çektiğimde ( clio alırken trameri bilmiyordum), hep 3-5 hasarlı araçlar olduğunu gördüm. İş yerimi kapatıp 55 km gidiyorum araca bakıyorum bırakın almayı kümes bile olmayacak arabaları satmaya çalışıyorlar.
Nihayet yine bir araç buldum ve PLAKAYI sorguladım 1 hasar yazıyor. adama dedim ve adam YOK dedi. Motor no Şasi no verdi ve NEOVA sigortadan sonradan tanıştığım bir arkadaştan yardım istedim ve sorguladı. Sadece CAM değişmiş. Ohh dedim ve aracı özel servisteki ustama gösterdim süper dedi.
Aldım nihayet aracı. ALBEA 1.3 multijet active AC 2006 model 107bin km de 16500tl ye aldım.
Dizel hiç kullanmadım ve biraz yabancılık çekiyorum kullanırken. Depoyu fulledim 144 tl ye. Yol bilgisayarı önce 1150 gösterirken yavaş yavaş 850 lere kadar düştü gidilecek kilometreyi. Bu normal midir? 1 depo ile kaç km gidilebilir?
Ve CLİO ile ALBEA yı kullanmış biri olarak şunu gördüm ki! ALBEA daha konforlu, daha atak, daha seri ve daha donanımlı geldi bana.
Ve sizlerde araç almadan önce mutlaka sorgulatın KASKOdan ve öyle alın. Benim başıma gelenleri sizler yaşamayın..
yakıt tüketimi fazla olan aracımı bosh servise bilgisayara ve motor ustaları taramasına soktum pc de hata kodu çıkmadı sadace enjektörlerim ikisi düsensiz vede yakıt pompası sızdırma yapıyormuş eliyle sürdüğünde eline sıvı geliyo gerçekten yakıt pompası iç takımı değişecekmiş maliyeti 270 tl enjektörlerin tamamı revizyondan geçecekmiş olmuşken hepsine bakım yapoalım dediler maliyeti 300 de olabiir dedi 200 de olabilir dedi sizce çok mu yaptırmalımıyım yakıt pompası her durumda yaptırırım ama enjektörlere değer mi
Arkadaşlar merhaba.2009 model 1.3 Mj.Albea Sole P. aracım var.Daha 16000 km. de.Renk açık mavi.Satışa çıkarsam kaça gider? Az kullandığım için bana masraflı olmaya başladı.Herkese iyi akşamlar.