Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (801. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.682.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 799800801802803
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fiyat gayet uygun..16.000 dahi olsa kaçırma ;) Ben 90bin kmde 1.2 dinamic modelini 17.500'e sattım.. sizinki birde dizel.. bir dakika durmayın.. eğer siz almayacaksanız bana söyleyin ben alayım ;)))

Yapılan Alış-Verişlerin Detaylı Listesi İçin Profilimdeki Hakkımda Yazısını Okuyunuz !
  • quote:

Orijinalden alıntı: cedu09

quote:

Orijinalden alıntı: ferhatleo

quote:

arkadaşlar bende 2007 multijet albea var 150 bin km den fazla. ilk aldımda yakıt çok iyiydi son zamanlarda yakıt uzun yolda 5.5 litreden den assa düşmez oldu çok yakmaya başladı bu değerlerle 5. vites 100km hız la yapıyor. arabanın enjektor memelerini değiştirttim enjektör ayarıda yaptırdım, özel serviste makinaya bağlayıp motor temiliği yaptırttım, baskı balata, kayış, ısıtma bujileri, değişti , würt kullanarak yakıt sisteminide temizlettim fakat ne yaparsam yapayım yakıt düşmüyor. enjektör ayarından sonra performans yükseldi ama bir türlü yakıt düşmüyor. bilgisi olan arkadaşlar lütfen bilgilerinizi paylaşın saygılar...

kardeş bu dediğin değeri sadece yol bilgisayarından mı okuyorsun, yoksa yakıt göstergesinden ibreyei kontrol ederekmi?, İkisinden ortak bu değer çıkıyorsa çok yakıyor denebilir, ama mesela sedece yol bilgisayarı öyleyse
    bilgisyarın sensöründe sıkıntı olabilir.

hayır depoyu fulleyip tam 400 km uzun yol yaptım yol bilgisayarı 5.4 gösterdi depoyu tekrar fulledimde tam 21.56 litre yakıt aldı yol bilgisayarı tam ısabet :)

Kardeş, bilgisayarının doğru tespit ettiğine sevindim en azından sensör vs. arızan yok ama uzun yolda 5.4 litre/100 km oranı şahsi görüşüm çok çok yüksek. Kendi tüketim rakamlarım uzun yolda 100km'de 4,1 litre civarında oluyor. Babamda da albea var o da 4,5 civarı yakıyor. Sonradan çok yakmaya başladı diyorsun ve epey değişiklik ve temizlik yaptırmışsın gözden kaçmış birşeyler olamazmı? İlk aklıma gelen Turbo, Hava filtresi ve hava kanallarının açık olup olmadığı, birşey aracın hava almasını engelliyor olabilir, Turbonun durumu nasıl? Sürekli yüksek basınçta çalışıyormuş gibi hava basıncı sağlıyorsa buda tüketimi arttırır.

• evet bende çok şaşırdım 55 bin olmasına ama servis kayıtlarına göre doğru.araç servis bakımlı.ayrıca 15.500 ben teklif ettim ama daha önce başkası vermiş 15.500.vermemiş.16 diye ısrar etti sadece 100 tl indirdi..hayırlısı artık.sizde onay verdiyseniz olacak bu iş o zaman....
  • en azından temiz araç yıpran mamış hayırlı olsun bişey diyeyim içindeki ses bu arabayı al diyosa al ne eşini dostunu dinle bana opel combo peugeot partner aldiye bi sürü şey sölediler sen salakmısın ne işin olur albeayla falan dediler valla aldım o diyenlerede kullandırdım yani test ettirdim o salak diyenlerin bitanesinin bana dönüp bu araba kötü demedi yani TAMAMEN BU ARABAYA KARŞI Bİ ÖN YARGI VAR insanımızda para olmaz ama en güzeline en konforlusuna binmek ister kardeşim bütçen neyi öngörüyosa onu al gerisi yalan hayırlı uğurlu olur inşallah alırsan güle güle kullanmayı nasip etsin Allah...
  • arkadaşlar albea silecek suyunu cama atan kaporta üstündeki siyah plastiklere dikkat ettinizmi,içinde 3 er tane delik var ve cama 3 delikten su fırlatıyor
    ama bazı arabalarda plastik içinde metal yuvarlak halka olurdu ve iğne ucu ile yuvarlak halkalar sağa sola çevrilir camın kenarlarına doğru gitmesi için ayar yapılırdı ama bu albelarda metal halka yok yani iğne ile sağa sola çevircek bir şey yok
    sanırım otomatik ayarlı plastikler değilmi

Orijinalden alıntı: blade8572

arkadaşlar albea silecek suyunu cama atan kaporta üstündeki siyah plastiklere dikkat ettinizmi,içinde 3 er tane delik var ve cama 3 delikten su fırlatıyor
    ama bazı arabalarda plastik içinde metal yuvarlak halka olurdu ve iğne ucu ile yuvarlak halkalar sağa sola çevrilir camın kenarlarına doğru gitmesi için ayar yapılırdı ama bu albelarda metal halka yok yani iğne ile sağa sola çevircek bir şey yok
    sanırım otomatik ayarlı plastikler değilmi

Plastiklerin yan tarafına bak orada ayar vidasını göreceksin küçük tornaviyadala aşağı yukarı ayarlayabilirsin.

Orijinalden alıntı: shatin_34

en azından temiz araç yıpran mamış hayırlı olsun bişey diyeyim içindeki ses bu arabayı al diyosa al ne eşini dostunu dinle bana opel combo peugeot partner aldiye bi sürü şey sölediler sen salakmısın ne işin olur albeayla falan dediler valla aldım o diyenlerede kullandırdım yani test ettirdim o salak diyenlerin bitanesinin bana dönüp bu araba kötü demedi yani TAMAMEN BU ARABAYA KARŞI Bİ ÖN YARGI VAR insanımızda para olmaz ama en güzeline en konforlusuna binmek ister kardeşim bütçen neyi öngörüyosa onu al gerisi yalan hayırlı uğurlu olur inşallah alırsan güle güle kullanmayı nasip etsin Allah...

TŞK EDERİM KARDEŞ.KISMETSE YARIN ALIYORUM ARACI..KAFAMDAKİ TEREDDÜTLERİ SAYENİZDE ATTIM...HEPİNİZE CEVAPLARINIZ İÇİN TŞKR EDERİM.

• quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar bende 2007 multijet albea var 150 bin km den fazla. ilk aldımda yakıt çok iyiydi son zamanlarda yakıt uzun yolda 5.5 litreden den assa düşmez oldu çok yakmaya başladı bu değerlerle 5. vites 100km hız la yapıyor. arabanın enjektor memelerini değiştirttim enjektör ayarıda yaptırdım, özel serviste makinaya bağlayıp motor temiliği yaptırttım, baskı balata, kayış, ısıtma bujileri, değişti , würt kullanarak yakıt sisteminide temizlettim fakat ne yaparsam yapayım yakıt düşmüyor. enjektör ayarından sonra performans yükseldi ama bir türlü yakıt düşmüyor. bilgisi olan arkadaşlar lütfen bilgilerinizi paylaşın saygılar...

kardeş bu dediğin değeri sadece yol bilgisayarından mı okuyorsun, yoksa yakıt göstergesinden ibreyei kontrol ederekmi?, İkisinden ortak bu değer çıkıyorsa çok yakıyor denebilir, ama mesela sedece yol bilgisayarı öyleyse

hayır depoyu fulleyip tam 400 km uzun yol yaptım yol bilgisayarı 5.4 gösterdi depoyu tekrar fulledimde tam 21.56 litre yakıt aldı yol bilgisayarı tam ısabet :)

Kardeş, bilgisayarının doğru tespit ettiğine sevindim en azından sensör vs. arızan yok ama uzun yolda 5.4 litre/100 km oranı şahsi görüşüm çok çok yüksek. Kendi tüketim rakamlarım uzun yolda 100km'de 4,1 litre civarında oluyor. Babamda da albea var o da 4,5 civarı yakıyor. Sonradan çok yakmaya başladı diyorsun ve epey değişiklik ve temizlik yaptırmışsın gözden kaçmış birşeyler olamazmı? İlk aklıma gelen Turbo, Hava filtresi ve hava kanallarının açık olup olmadığı, birşey aracın hava almasını engelliyor olabilir, Turbonun durumu nasıl? Sürekli yüksek basınçta çalışıyormuş gibi hava basıncı sağlıyorsa buda tüketimi arttırır.

hava filtresi hava kanalları hepsine bakıldı turboda bir şey yok dedi usta. son olarak yakıt pompasından sızdırma yapabiliyormus bırı bu sorunla karşılaşmıs yarın yanı persembe gunu yakıt pompasına baktırmaya gidicem. insallah duzelır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hava filtresi hava kanalları hepsine bakıldı turboda bir şey yok dedi usta. son olarak yakıt pompasından sızdırma yapabiliyormus bırı bu sorunla karşılaşmıs yarın yanı persembe gunu yakıt pompasına baktırmaya gidicem. insallah duzelır.

üzüldüm kardeş, düzelir inşallah. lakin bence yakıt pompası sızdırma yapsa, yol bilgisayarına yansımaz bu durum, bildiğim kadarıyla bilgisayar motorun yaktığını gösteriyor, motor harici bir yerden sızıntı olsa bilgisayar bunu tespit edemez diye düşünüyorum. Göstergeden ibre aşağıya iner ama bilgisayar bunu algılarmı? orası karışık. ama umarım sorun odurda, sende rahatlarsın.. kolay gelsin. iyi haberlerini bekliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ss80

quote:

en azından temiz araç yıpran mamış hayırlı olsun bişey diyeyim içindeki ses bu arabayı al diyosa al ne eşini dostunu dinle bana opel combo peugeot partner aldiye bi sürü şey sölediler sen salakmısın ne işin olur albeayla falan dediler valla aldım o diyenlerede kullandırdım yani test ettirdim o salak diyenlerin bitanesinin bana dönüp bu araba kötü demedi yani TAMAMEN BU ARABAYA KARŞI Bİ ÖN YARGI VAR insanımızda para olmaz ama en güzeline en konforlusuna binmek ister kardeşim bütçen neyi öngörüyosa onu al gerisi yalan hayırlı uğurlu olur inşallah alırsan güle güle kullanmayı nasip etsin Allah...

TŞK EDERİM KARDEŞ.KISMETSE YARIN ALIYORUM ARACI..KAFAMDAKİ TEREDDÜTLERİ SAYENİZDE ATTIM...HEPİNİZE CEVAPLARINIZ İÇİN TŞKR EDERİM.

Hayırlı olsun kardeş, Allah kaza bela göstermesin inşallah. İçine sindikten sonra gak guk diyenleri boşver, emin ol memnun kalırsın. Mecbur kalmadıktan sonra uzun yıllar satmaz binersin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ss80

quote:

Hayırlı olsun kardeş, Allah kaza bela göstermesin inşallah. İçine sindikten sonra gak guk diyenleri boşver, emin ol memnun kalırsın. Mecbur kalmadıktan sonra uzun yıllar satmaz binersin.

eyvallah kardeş.2 gündür kullanıyorum ama daha önce megane kullanmış biri olarak aracı çok boş buldum.yani donanım olarak.
    Araç kalkışlarda ve rampada geç açılması çok kötü.turbosu 2000 devirden sonra devreye girdiği için performans zayıf ama turbodan sonra çok seri ve atak ona diyecek yok.
    Birde arkadaşlar vites geçişleri çok zor,sebebi ne olabilir?yoksa normal olan bumu.başka ayar yapılablirmi yada şanzımanla ilgili bir problem olabilirmi???

• Fiat Albea 1.6 16V DYNAMIC 150000 DE GRİ RENKLİ LPG Lİ Bİ RACA BAKIYORUMDA. aRKADŞLAR YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.
    BU ARACI TANIYAN VARMI NASIL BİR ARAÇ?
    15500 TL YE NASIL FİYATI?
    YAKIT DURUMU NASILDIR ÇOK YAKARMI?
    YARDIMCI OLURSANIZ İNANAIN ÇOK SEVİNECEĞİM.
    SAYGILAR.
    SELAMLAR.
  • başka bir albea kullanıp vites geçişlerini kontrol edersen, yada bi ustaya sorabilirsin, anormal bi durum varmı diye. Tabi farklı bi araç kullandığın için alışma sürecinde olduğunuda düşün, bir hal çaresi olur rahat ol.
    motorun cansızlığını dert etme vites değişimlerinden sonra aracı 2000 devirin altına indirmemeye çalış o zaman tadından yenmez, hem motorunu ve yakıt pompanıda korumuş olursun.
    Donanıma yapacak birşey yok FİAT,'ın ekonomik arabası bu sonuçta.

Orijinalden alıntı: gunaysadi

Fiat Albea 1.6 16V DYNAMIC 150000 DE GRİ RENKLİ LPG Lİ Bİ RACA BAKIYORUMDA. aRKADŞLAR YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.
    SAYGILAR.
    SELAMLAR.

Yardımcı olacak yokmu arkadaşlar. Araç 2006 model.

Resimleri için :
    www.fiatturkey.com
    Concesionario CarHay Madrid, coches de ocasión garantizados
    http://www.fiatturkey.com/showthread.php?t=416
    • 2014 Renault Clio 4 Sport Tourer İcon 1,5dCi EDC 90 Hp 220 Nm Beyaz

• 1) arabayı sabah ilk çalıştırıp geri vitese takıp aracı ilk haraket ettirdiğim an,geri geri giderken motordan tar tar tar tar diye bir takırdı sanki bir şey bir şeye çarpıyor gibi ses geliyor
    sonra ileri gitmeye başlıyorum ses kayboluyor daha sonra geriyede gitsem ses gelmiyor sadece ilk çalıştırıp 2 dakka motor ısıtıp geriye takıp geri giderken o an yapıyor her sabah aynı mevzu,aracın önü duvara dayalı gibi otopark bu yüzden geriye gidiyorum

2) hafif dik yokuştan inerken vites 1 de oldumu 12 km ile iniyor,2 ye takarsam 40 km hızla iniyor
    1 ci ve 2.ci vites maksimum dayanıp iniyor ama 1 de 15 km ,2 de 40 km keşke ortasını yapsalar çünkü bazen 1 le inmek yavaş yavaş iniyor,2 ile inerken frene basmak gerekiyor ki 25 km ile insin

3) eskiden tempralar vites boşta iken motor egzozdan rüzgar sesi gibi vuuu diye ince bir ses veriyordu ıslık sesi gibi hafif bi şi yani yapısı öyleydi ama sanırım fiatların hepsinde yok bu ses tempraya özeldi ama nerden geliyordu bilmiyorum

• quote:

quote:

Fiat Albea 1.6 16V DYNAMIC 150000 DE GRİ RENKLİ LPG Lİ Bİ RACA BAKIYORUMDA. aRKADŞLAR YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.
    SAYGILAR.
    SELAMLAR.

kardeş ben o aracı bilmiyorum, kaporta şase gibi yorumlar yapamam. şahsen dizelci olduğum için LPG li albeaların sürüşü, yakıtı, çekişi vesairesi hakkındada bilgim yok. Kusura bakma.
    Forumda LPG li albea kullanıcıları vardır, sabret yorum yaparlar yakında.

• quote:

quote:

quote:

SAYGILAR.
    SELAMLAR.

kardeş ben o aracı bilmiyorum, kaporta şase gibi yorumlar yapamam. şahsen dizelci olduğum için LPG li albeaların sürüşü, yakıtı, çekişi vesairesi hakkındada bilgim yok. Kusura bakma.

1.6 16v Albea çok yakar Tempra motorunun Albeaya uyarlanmış hali çok tutulmadı zaten bi ara boy gösterdi kayboldu. 1.2 16v lere bak yada 1.3 dizel

• Selamlar..
    Bir sorum olacaktı arkadaşlar benim araç albea 1,3dizel 2007, aracı alalı 3 ay oldu şu an 90bin kmde fakat kmsi ile oynanmış bunu öğrendik ve tahminmizce şu an araç 150bin civarında, şu an mahkemeliğiz almış olduğum galerici ile.. sorum şu mahkemenin ne kadar süreceği belli değil bu sürede aracı ben kullanacağım ama triger zinciri değişim zamanı zincirden ses gelince diyorlar peki bu sesi nasıl anlarız ya da neye benziyor bu ses kapalı otoparka girdiğimde birinci viteste yavaş yavaş giderken ses sürtünme sesi gibi bi ses geliyor acaba o mudur,
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Orijinalden alıntı: xbxx

quote:

quote:

quote:

SAYGILAR.
    SELAMLAR.

1.6 16v Albea çok yakar Tempra motorunun Albeaya uyarlanmış hali çok tutulmadı zaten bi ara boy gösterdi kayboldu. 1.2 16v lere bak yada 1.3 dizel

1.6 motor sienalarda kullanılan motordur 103 hp olması lazım...
    Fakat kullananlar uzun ömür açısından önermiyorlar...
    Performans açısından tatmin eder.

• 
Sayfa: önceki 799800801802803
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.