Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (461. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.709.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • yeni araç alan arkadaşlar hayırlı olsun

Arkadaşlar bu cam silecekleri için camsil doldursak olur mu,yoksa bunların özel bir suyu mu var

Ayrıca cehaletime verin abs ışığı kontağı 1 kere çevirdiğimde yanıyor.Ondan sonra herhangi bir fren yapışımda yandıgını görmedim. Bir sorun yok değil mi :) ?
  • kontağın altında siyah düğme gibi birşey var ne işe yarıyor bu?

Orijinalden alıntı: malt1

kontağın altında siyah düğme gibi birşey var ne işe yarıyor bu?

Bir elinle o düğmeye basılı tut ve kontak anahtarını marş pozisyonun tersine doğru(yani geriye doğru çevir).Hop park lambaların yanmaya başlayacak al anahtarını kilitle arabanı git parklar sen gelen kadar açık...........
    Ne faydası var?Mesela bir işin var arabayı parkettin ama park yeri biraz tehlikeli bir noktada karanlık ve araç uzaktan çok farkedilmiyor(örnekleri çoğaltmak mümkün) parkların açık olması aracını farkedilir kılacak...........

Orijinalden alıntı: cumhuruzun

Bu yakıt işine kafam iyice takılmaya başladı. 100-110 yakıyor diyorlardı diye albea aldık. Gel gör ki 200 den aşağı düşemedik ??

Geçen sayfalardaki mesajımda; arabayı geçen hafta aldığımda 50 liralık benzini (yarım depo) olduğunu ve 240 km gittikten sonra (ş.içi-dışı) lambanın yandığını yazmıştım.

O lamba yandığında 46240 km idi ve 30 liralık mazot aldım c.tesi günü. Bugün 46390 yani 150 km sonra lamba yine yandı. yine ş.içi-dışı karışık. Bu fiyatların altında tüplü araba alsam daha iyiydi diye düşünüyorum bir yandan, bir yandan da esas ölçümün dolu depo ile olacağını biliyorum.

Neyse, bugün 46.409 km de iken depoyu doldurdum. Opet Eurodiesel 40.08 lt. x 2.77 = 111.02-TL ye depomu doldurdum. Yol bilgisayarı menzili 601 km gösterdi (Hani 1 depo ile 1100 km yapan arkadaşlar vardı ne iş anlamadım)

Yarın İzmir havaalanına gideceğim 1 hafta yokum kayınpeder bu arada biner arabayı haftaya da almaya gelir. Bir de o zaman doldurup bakacağım ve neticeyi buraya yazacağım. Eğer yine bir azalma yoksa başımın çaresine bakacağım artık...

Araba 2006 albea 1.3 multijet dynmic

İlk sonuçlarımı verirken, yarıdan fazlası şehiriçi yapıp 0.142 tl yakan arkadaşı hayretlerle izliyorum :)

46747 - 46409 = 338 km

56 TL / 338 km = 0.156 TL (Tamamı aydın izmir otoban sıfır şehiriçi)

Bu 90 krş ları 100 lerş nerde nasıl alıyor millet anlamıyorum. otobanda 156 yakan şehiriçinde 200 yakar. Bu bir sorun değilmidir? Nasıl giderilir. Büyük bir hsysl kırıklığı var bende anlatamam.

• quote:

quote:

Bu yakıt işine kafam iyice takılmaya başladı. 100-110 yakıyor diyorlardı diye albea aldık. Gel gör ki 200 den aşağı düşemedik ??

Geçen sayfalardaki mesajımda; arabayı geçen hafta aldığımda 50 liralık benzini (yarım depo) olduğunu ve 240 km gittikten sonra (ş.içi-dışı) lambanın yandığını yazmıştım.

O lamba yandığında 46240 km idi ve 30 liralık mazot aldım c.tesi günü. Bugün 46390 yani 150 km sonra lamba yine yandı. yine ş.içi-dışı karışık. Bu fiyatların altında tüplü araba alsam daha iyiydi diye düşünüyorum bir yandan, bir yandan da esas ölçümün dolu depo ile olacağını biliyorum.

Neyse, bugün 46.409 km de iken depoyu doldurdum. Opet Eurodiesel 40.08 lt. x 2.77 = 111.02-TL ye depomu doldurdum. Yol bilgisayarı menzili 601 km gösterdi (Hani 1 depo ile 1100 km yapan arkadaşlar vardı ne iş anlamadım)

Yarın İzmir havaalanına gideceğim 1 hafta yokum kayınpeder bu arada biner arabayı haftaya da almaya gelir. Bir de o zaman doldurup bakacağım ve neticeyi buraya yazacağım. Eğer yine bir azalma yoksa başımın çaresine bakacağım artık...

İlk sonuçlarımı verirken, yarıdan fazlası şehiriçi yapıp 0.142 tl yakan arkadaşı hayretlerle izliyorum :)

46747 - 46409 = 338 km

Bu 90 krş ları 100 lerş nerde nasıl alıyor millet anlamıyorum. otobanda 156 yakan şehiriçinde 200 yakar. Bu bir sorun değilmidir? Nasıl giderilir. Büyük bir hsysl kırıklığı var bende anlatamam.

ya biladerim ne takıyon olay tamamen yakıt fiyatıyla orantılı yüksek fiyat lı yakıt yüksek yakma oranı....aracın yenimiydi 2, el miydi hatırlamıyorum bakımı filtresi vs...yeniyse anca alışır yok 2.else bakım ihtiyacı nedir bilmeden konuşmayayım..hayırlısı olsun...

• ya cumhuruzun kusura bakma okumadan bodoslam dalmışım....2. elmiş aracın baba bakımları ne alemde km.si falan ...
  • Ustalar öncelikle yeni yılın hepiniz için sağlık, huzur ve bol şanslı bir yıl olmasını dilerim.

Bu yakıt konuları artık gereğinden fazla tartışılmıyormu sizce de? Yani sonuçta herkesin arabası farklıdır, bakımları olsun, motoru olsun, kullanıldığı il-ortam olsun...Artık sayfalarımızda sürekli bu konu geçmeye başladı başka bir bilgi arayan insan sayfaları gezerken yakıt değerinden başka birşey göremiyor. Zaten defalarca tartışılan bir konu merak eden arkadaşlar önceki sayfalara bakarsa bu konuları bulabilirler, bence artık daha fazla hortlatmayalım bu konuyu. Ben bu şekilde düşünüyorum hepinize saygım sonsuz.

Cumhuruzun hocam sözüm meclisten dışarı sen aracını yeni almışsın...

"Ben bir Türküm, dinim, cinsim uludur." Duyar duymaz içim titremişti. Şair bu şiiriyle 'Diril Ey Türk!' diye bağırıyor ve bizi uyanmaya çağırıyordu. Bu bağırışı duyduk, bu çağrıya uyduk. Bir arayış, uyanış ve sonunda diriliş başladı. Bir kuru kalabalık değil bir millet olduğumuzu anlamaya başladık. İbrahim Binbaşı doğru söylemiş, yeniden doğuyoruz, canlanıyoruz, diriliyoruz. Türk geri geliyor! Tarih bir millete bir kez dirilme hakkı verir. Yeniden uyursak, oyuna gelirsek, bir daha dirilemeyiz. Biz olmaktan çıkar, kaybolur gideriz. Bu sözümü unutmayın!
    Yüzbaşı Kadri Bey
    22 Nisan 1915

Dokuz Eylül Üniversitesi-2011

• quote:

Orijinalden alıntı: br251

quote:

Orijinalden alıntı: malt1

kontağın altında siyah düğme gibi birşey var ne işe yarıyor bu?

Bir elinle o düğmeye basılı tut ve kontak anahtarını marş pozisyonun tersine doğru(yani geriye doğru çevir).Hop park lambaların yanmaya başlayacak al anahtarını kilitle arabanı git parklar sen gelen kadar açık...........
    Ne faydası var?Mesela bir işin var arabayı parkettin ama park yeri biraz tehlikeli bir noktada karanlık ve araç uzaktan çok farkedilmiyor(örnekleri çoğaltmak mümkün) parkların açık olması aracını farkedilir kılacak...........

Sağolasın hocam bende hep merak etmiştim o düğmeyi...

"Ben bir Türküm, dinim, cinsim uludur." Duyar duymaz içim titremişti. Şair bu şiiriyle 'Diril Ey Türk!' diye bağırıyor ve bizi uyanmaya çağırıyordu. Bu bağırışı duyduk, bu çağrıya uyduk. Bir arayış, uyanış ve sonunda diriliş başladı. Bir kuru kalabalık değil bir millet olduğumuzu anlamaya başladık. İbrahim Binbaşı doğru söylemiş, yeniden doğuyoruz, canlanıyoruz, diriliyoruz. Türk geri geliyor! Tarih bir millete bir kez dirilme hakkı verir. Yeniden uyursak, oyuna gelirsek, bir daha dirilemeyiz. Biz olmaktan çıkar, kaybolur gideriz. Bu sözümü unutmayın!
    Yüzbaşı Kadri Bey
    22 Nisan 1915

• Arabanın çok yaktığını iddia eden arkadaşlarıma.Benim 2008 Yamaha 125 ybr var.30 tl benzinle 240 km gidiyorum.Çoğunlukla tek binerim. 30/240=0,125
    Araba 150-160 yakmış çokmu? Yakıt çok pahalı
  • slm mardinli lpg sorunun çözülmüştür umarım.
    cam suyu eger çok soguk bir ilde yaşıyorsan -35 derecelere kadar donmayan antifirizli cam suları var. senın dedıgın gibi normal camsil suyuda donmayı önler. küçük bir not cam suyu donmuşsa sakın silecek motorunu zorlama yakabilirsin.
    ABS ışığın normal merak etme :)
    quote:

Orijinalden alıntı: Mardini

Hayırlı uğurlu olsun yeni albeacılar...
    ben de albeayı kasım ayında almıstım,ocakta yatıracagım vergi 320 mi ? Ruhsatta motor 1390 kusür olarak görünüyor.

Arkadaşlar bu cam silecekleri için camsil doldursak olur mu,yoksa bunların özel bir suyu mu var

Ayrıca cehaletime verin abs ışığı kontağı 1 kere çevirdiğimde yanıyor.Ondan sonra herhangi bir fren yapışımda yandıgını görmedim. Bir sorun yok değil mi :) ?

• quote:

Orijinalden alıntı: orhanpaşa

quote:

quote:

46747 - 46409 = 338 km

ya biladerim ne takıyon olay tamamen yakıt fiyatıyla orantılı yüksek fiyat lı yakıt yüksek yakma oranı....aracın yenimiydi 2, el miydi hatırlamıyorum bakımı filtresi vs...yeniyse anca alışır yok 2.else bakım ihtiyacı nedir bilmeden konuşmayayım..hayırlısı olsun...

Kardeşim yakıt değerlerin gayet normal. Kafanı yorma .Bazı arkadaşlar matematikten pek anlamadıkları için 100 kuruşlardan bahsediyorlar.Arabayı kullanış tarzın arabadaki yük miktarı yol ve hava şartları yakıtını 20-30 kuruş arası etkiler.yakıtın kötü olur araba yakmaz çekmez vs.. Ama hem benzinli hem lpgli hemde multijet kullanan biri olarak yakıtını normal buluyorum.Arabanın bakımları tamsa fazla kurcalama.Şirket aracım 1,3 multijet 2008 model şehir içi 160-180 arası yakıyor.kendi aracım 1.4 aktive fire lpg li lpg de havalar soğukken 130-150 arası yakıyor.yeni bir araba kullanma tarzı geliştiren yada az yaksın diye taktik bulan varsa bizlede paylaşsında bizde bilelim.hem dua ederim sevaba girer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhan AŞAR

Ustalar öncelikle yeni yılın hepiniz için sağlık, huzur ve bol şanslı bir yıl olmasını dilerim.

Bu yakıt konuları artık gereğinden fazla tartışılmıyormu sizce de? Yani sonuçta herkesin arabası farklıdır, bakımları olsun, motoru olsun, kullanıldığı il-ortam olsun...Artık sayfalarımızda sürekli bu konu geçmeye başladı başka bir bilgi arayan insan sayfaları gezerken yakıt değerinden başka birşey göremiyor. Zaten defalarca tartışılan bir konu merak eden arkadaşlar önceki sayfalara bakarsa bu konuları bulabilirler, bence artık daha fazla hortlatmayalım bu konuyu. Ben bu şekilde düşünüyorum hepinize saygım sonsuz.

Ne konuşalım.en büyük sıkıntımız yakıt değilmi.Silecekler nerden çalışıyor veya farlar nasıl yanıyor yada kontak anahtarı ne işe yarar gibi yada camları nasıl açıcaz yada 2. vites nerde mi diye konuşacaz.Kimin ne sıkıntısı derdi varsa yazacak.bunada kimse karışmasın kardeşim.Biz saçma sapan sorular soran arkadaşlara bişey diyomuyuz.benim en büyük sıkıntım arabanın yakıtı bunu burda albea kullanıcılarına sormayacamda simitciyemi soracam.bende böyle düşünüyorum kardeşim.sıkıldıysan okuma.

• quote:

Orijinalden alıntı: odrin34

fullemiştim depoyu 275 km geçince tekrar fulledim 18 litre ile depo doldu. litresi 3,40 tan 0,22 kuruş ist için fena değil 1,2 16V albea...

istanbul için az bile kardeşim.Hiç sesini çıkarma nazar etmesinler.

http://img94.imageshack.us/img94/8846/fiatpalioadventure.jpg

Orijinalden alıntı: sevenlve2

slm mardinli lpg sorunun çözülmüştür umarım.
    cam suyu eger çok soguk bir ilde yaşıyorsan -35 derecelere kadar donmayan antifirizli cam suları var. senın dedıgın gibi normal camsil suyuda donmayı önler. küçük bir not cam suyu donmuşsa sakın silecek motorunu zorlama yakabilirsin.
    ABS ışığın normal merak etme :)
    quote:

Orijinalden alıntı: Mardini

Hayırlı uğurlu olsun yeni albeacılar...
    ben de albeayı kasım ayında almıstım,ocakta yatıracagım vergi 320 mi ? Ruhsatta motor 1390 kusür olarak görünüyor.

Hocam ilgine ve bilgine teşekkür ediyorum.
    tüp sorunun bir kere yaşadım götürdüm bilgisayara taktı,sorun yok dedi şimdiye kadar da tekrar etmedi.Tekrarında senin yolunu takip edecem.

Ayrıca bugün bir sorun yaşadım.Gayet normal ilerlerken motor arızası dedi ekranda.Sanayii'de arkadasa götürdüm egzoz müşürü benzinliler için oldugundan lpg algıladıgı bazı zamanlar bu sorunlar oluyormuş dedi albeada.Kısa zamanda tekrar ederse servise götür dedi,eğer aynı müşürü yenisiyle değiştireccek olurlarsa gerek yok dedi zaten yine aynı şey olur.
    Yaşayan oldu mu böyle bir sorun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: nevzat16

umarım hoşunuza gider station wagon ki nezaman çıkar bilinmez :(

http://img94.imageshack.us/img94/8846/fiatpalioadventure.jpg

Resim gerçekse çok şık olmuş.Çok hoşuma gitti.

Orijinalden alıntı: BEYAZFIRTINA

quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhan AŞAR

Ustalar öncelikle yeni yılın hepiniz için sağlık, huzur ve bol şanslı bir yıl olmasını dilerim.

Ne konuşalım.en büyük sıkıntımız yakıt değilmi.Silecekler nerden çalışıyor veya farlar nasıl yanıyor yada kontak anahtarı ne işe yarar gibi yada camları nasıl açıcaz yada 2. vites nerde mi diye konuşacaz.Kimin ne sıkıntısı derdi varsa yazacak.bunada kimse karışmasın kardeşim.Biz saçma sapan sorular soran arkadaşlara bişey diyomuyuz.benim en büyük sıkıntım arabanın yakıtı bunu burda albea kullanıcılarına sormayacamda simitciyemi soracam.bende böyle düşünüyorum kardeşim.sıkıldıysan okuma.

Usta hemen parlama bi sakin ol tabikide hepimiz derdimizi paylaşıcaz ama şimdi burada "150 kr. 160 kr, yok olurmu benimki 200 kr, saçmalama benimki 220 den aşağı inmiyor." gibi konular sürekli dönmeye başladı. Albea zaten Türkiye'nin en az yakıt harcayan arabalarından biri yani artık birkaç kuruşun bu kadar abartılmaması gerek diye düşünüyorum. Zaten benzinin litre fiyatı çok pahalı bu konudada toplu eylem, protesto yapılmadığı sürece arabalara pek birşey düşmüyor. Kontak anahtarı ne işe yarar değil diğer otomobil konulara bakarsan bolca bilgide geçer, başka şeylerde geçer yani bir araba topiğinde herşey yakıttanmı ibaret? Arabayı almayı düşünen bi arkadaş, "Ne kadar yakıyor?" diye sorsa tabikide cevap veririz ama temcit pilavı gibi her sayfaya, "150, 170, 200 kr" yazıyoruz, üstüne üstlük bu değerler için birbirimizle bile tartışıyoruz, "sallamayın 200'ün altına inmez" vs. tarzı. 1.8, 2.0 motor olur yakıt tartışılır anlarım ama 1.2 arabanın artık yakıtının sürekli gündeme gelmesi bence pek doğru değil. Zaten ben gelip size 150 kr yakıyorum desem bu sizin için hiçbirşey ifade etmez. Anlatmak istediğimi anlamadın sanırım ben hiç konuşulmasın demiyorum, bir sorun varsa tabiki konuşur-tartışırız ama artık her sayfada yakıttan başka konu dönmüyor, bu hem okuyanların canını sıkar, hemde yeni araba alacak olup bilgi edinmek için geçmiş sayfalara bakan arkadaşlarımızın canını sıkar. Dediğim gibi hepinize saygım sonsuz ama benim görüşüm bu yönde.

Yüzbaşı Kadri Bey
    22 Nisan 1915

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.