Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (457. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.671.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 455456457458459
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pier014

2006 multijet albea aracımı alalı iki ay oldu. 3 kere kızdırma bujisi değiştirdim.Şimdi tekrar arıza lambası yanıyor. Ayrıca kontağı açıp ışıkların sönmesini bekliyorum. Arada kontak kilitleniyor. Kapatıp tekrar açma gerekiyor. Sebepleri ne olabilir?

Kardeşim kontak kilitlenmesi kontagın kendi özelliği sanırım Deneme yanılma yolu ile öğrendim Anahtarı çıkarmadan,tam çevirmeden,yada kontak anahtarı hafif geri atmadan/çekilmeden tekrar kontaga basmak istediğinde anahtar çevrilmiyor lambalar sönse bile vaktinin olduğunda denersen pratiği çözersin boşu boşuna servise gitmene gerek yok sevis bile bu özellikten haberi yok Yani toros gibi stop etti tekrar bas olayı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: br251

quote:

Orijinalden alıntı: cumhuruzun

YEDEK ANAHTAR SORUNU:

Arabayı aldığımda yedek anahtarı ve kod kartı yoktu. (Zaten mevcut olanın da kumandası bozuk).

Forumda bazı arkadaşlar yedek anahtarlar için 120-160 arası rakamlar vermişti. Bugün Aydın ve Denizli Fiatları aradım işte fiyatlar.

AYDIN POYRAZ OTOMOTİV : Anahtar - 175 , Kod Kartı - 65 , İşçilik - 50 TOPLAM : 290,00 (Taksit yok)

DENİZLİ YÖN OTOMOTİV : Anahtar - 175 , Kod Kartı - 70 , İşçilik - 35 TOPLAM : 280,00 (Taksit yok)

Bu fiyatlar karşısında donakaldım desem yeridir. Yokmudur bunun bir hal çaresi, yan sanayisi, özel firmaları vesairesi. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

120-160 tutar diye ben yazmıştım ama anahtarın kumandası anahtar olduğunu varsayarak.Yaklaşık 20 ay önce serviste Kumandasız anahtarı
    Anahtar:83
    Kod kartı:18
    işçilik 33,50
    Toplam+KDV=160 Tl ye yaptırdım.
    Verdikleri fiyatlardaki kod kartları çok pahalı.Anahtarlar kumandalı olduğu için onun fiyatı normal sayılabilir.
    Dışarıda bazı anahtarcılar Kopyalama cihazlarıyla bu işi yapıyorlar.Elindeki anahtarın birebir kopyasını yapıyorlar.Dolayısıyla araç 2. anahtarın 2. anahtar olduğunu bilemiyor 1. anahtar takılı zannediyor.(Kopyalamanın mantığı bu.Elinde iki anahtar oluyor ama aslında onlar tek yumurta ikizi)Olay bundan ibaret.Sakıncası varmı (elektronik.......vb. açıdan) bilmiyorum.Tek bildiğim bu işi yapan anahtarcının sağlam birisi olması gerektiği.........(Allah muhafaza Plakan belli adam sen gittikten sonra aynı anahtardan bir tanede daha yapsa senin aracı eliyle park etmiş gibi alıp götürebilir.)

Yanlış hatırlamıyorsam nazillide oturuyordun Aydına daha yakınsın anahtar yaptırmak içi servise 2 defa gitmen gerektiğinden(benzin masrafı) ben olsam Aydında yaptırırdım....Serviste ilk önce sipariş alıyorlar(motor no şasi no...............vb form dolduruyorlar,büyük ihtimalle parayı peşin alırlar) daha sonra 2 gün içinde anahtar servise ulaşıyor bir daha gidip kodlama yaptırıyorsun.Eskiden kullanılan tüm anahtarları beyinden silip sadece elindeki iki anahtarı kodluyorlar son derece güvenilir oluyor.

Tavsiye:Aydındaki servise gidersen biraz pazarlık yap nazilliden geliyorum daha bunun içinde yol parası var falan filan de 275 e yaparlar belki.........

Tabi karar senin ....................

Bugün bunları yazdıktan sonra ilginç gelişmeler oldu anahtarla ilgili. Araştırmaya devam ederken NAzilli'de kopyalama yapan anahtarcı buldum. Mesai çıkışı gittim. İmmobilizer kopyalama yaptığını ancak Fiat'ın programı henüz eline gelmediğini 1 ay içinde geleceğini söyledi.

İyi dedim bari şu elimdekinin kumandasını tamir edebilirmisin dedim. (Elimdeki kumada çalışırsa yedeğim varsın kumandasız olsun dedim) Açtı baktı pil değişti vs.. Yapamadı bana bir elektronikçiyi tarif etti ölçüm yapsın diye. Gittim tarif ettiği elektronikçiye. açtı baktı çip ayakları vs. kırılmış bırakacaksın değişeceği ded.

Maliyeti sorum, riskli iş dedi kod falan 50-tl istedi ve bırakmam lazım. Zamanım olmadığından sonra gelirim dedim. Eve gittim. BURASI ÖNEMLİ İŞTE :)

Hani tv kumandaları çalışmadığında sıkıp basarız ya, anahtarın baş kısmını sıkıp kumandaya bastım kumanda çalışmaya başladı :)) bi kaç deneme yaptım çalışıyor artık. 50 tl cepte kaldı yani :))

Bari kumanda çalışsa da yedeği de kopya yaptırdık mı 90 liraya kapatırız bu işi gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: bume

quote:

Orijinalden alıntı: Cesuryurek33

Merhaba arkadaşlar.Multijet motor düzenli bakım yapılırsa kaç km yol yapar?Forumda aracının kilometresi 200.000-300.000 olan varmı?Kısaca tehlike çanları hangi kilometreden sonra çalmaya başlıyor.Benim araba şu anda 93.000 de ben ikinci elim.Hepinize şimdiden teşekkürler.

2004 Model Albea Sole Multijet var bende. 600.000 km yaptı söylemesi ayıptır. :) Yalnız motor kapağı 1 kere açıldı, zincir, subap vs değişti. Bence en iyi Albea'lar 2004 Model ve altı olanlardır. Yeni Albea'lardan eskilerine göre epey şey çalındı Fiat tarafından.

arkadaşım 2004 nasıl albea SOLE oluyor....sole ler 2009 da çıkmadımı piyasaya yoksa seninki özel yapımmı!!!!!!!!!!

• slmlar Aracın Hayırlı olsun. benim burda çok samimi bir arkadaşım petlas bayisinde çalıştı (edirne) onun tavsiyesiyle ben hankook aldım çokta memnunum ama senın dediğin markalarda iyi oldugunu biliyorum. ben bir hankokk kullanıcısı olarak çok memnunum. pirelliden çok çok iyidir. karar vermek senin elinde 1-2 ay önce 4 tanesini 300 tl aldım 6 taksit
    quote:

Orijinalden alıntı: 18_desperado_18

Arkadaşlar merabalar Ben aranıza yeni katıldım Yaklaşık 4 saattir geriye dönük yazılanları okudum gerçektende bakım,servis fiyatlar,donanım gibi konular hoşuma gitti Bende 2005 dizel var gerçekten sakin kullanıcılar için 120-150km arsı ideal bi araç bende lastik degiştiricem genel mişlen diyor ama oda sıcak asvalt lastigi malum şehirler arası genelde yalancı asvalt biraz ser olsun diye düşündüm Şu petlas yada yan kuruluşu starmaxx için fikir danışayım dedim.

• Arkadaşlar internette bir araba ilanı buldum çok komik bi okuyun

İşte internet sitesindeki o ilan:

"Aracım 1977 model olup 1300 motor hacmine sahip bir yer uçağıdır (Benim gözümde). Model yılının 83 yazdığına bakmayın 83'ten aşağısını bilgisayar kabul etmedi. Onun için öyle yazmak zorunda kaldık.

ABS, KLİMA, AIRBAG, AÇILIR TAVAN, ALAŞIM JANT, NAVİGASYYON, YOL BİLGİSAYARI gibi özellikleri yoktur. Fakat, direksiyonu, sigara küllüğü, yaylı koltukları ve çakmaklığı vardır. Açılıp kapanabilen camları ve kapı kolları çalışır durumdadır.

Komple orıjınal olan aracımda aranırsa birkaç yerde lokal boya çıkabilir. Hatta iyicene didik didik edilirse komple boyalı olduğu ortaya çıkabilir. Yüzeysel boyaların yanısıra bir kaç küflü bölgeye de rastlanılmıştır.

Aracın rengi aslen eflatundur. Fabrika çıkışı ise koyu yeşil ile cırtlak mor arası bir şeydir. Bu boyalar zaten o dönemki renoların orijinal boyalarıydı. Bizim elimize geçtiğinde beyazdı. Biz de daha sonra kanunlara uygun olsun diye ruhsattaki yazan renk olan eflatuna boyattık. Fakat renk seçeneğinde aradım bulamadım. Ona yakın bir renk olan Mor seçeneğinin işaretlemek zorunda kaldık.

Çorum kaloriferini 1 yıl önce başka bir araca taktırdığımızdan dolayı şu anda kaloriferi yoktur. Fakat kışın yedek bir aküye bağlı olarak bir elektrikli battaniye iş görebilir. Veya 2.5 litrelik bir kola şişesine sıcak su doldurarak belinize koyabilirsiniz. İmkanlar olmayınca parlak fikirler artıyor haliyle.Tüm bakımları yetkili serviste yapılmamış olup el yordamıyla eş-dost yardımıyla yapılmıştır. Aracın farları vardır. Fakat uzun ve kısa far diye bir şey olmadığı için geceleyin onunla uğraşmadan direk yola yoğunlaşabiliyorsunuz. Ayrıca farları kapalı konumdayken frene basarsanız fren lambalarının yanında farları da çalışmaktadır. Değişik bir özellik. Diğer arabalarda bulamazsınız.

Arabayı hiç kilitlemiyorum. Kimse de içine girmedi şimdiye kadar.Çünkü kilitlesem bile bir çaykaşığıyla açılıyor zaten. Bilenler bilir. Anahtar derdi yok. Kaput ve bağaj anahtarsız açılabiliyor. Bu özellik modelli arabaların çoğunda bile yok.Ayrıca şöför mahalinin yanındaki kısımda ayak koyma yerinde yaklaşık 30 cm çapında bir delik vardır. Bu deliği örtmek için bir mukavva ve çuval kullandım. Yazın deliği açarak doğal klima olarak kullanmaktayım. Yakıtı da etkilemediği için gayet ekonomik.

Egzozu delindi. Baktım güzel ses çıkarıyor. Hiç ellemedim. Çalışınca havalı bir araba gibi ses çıkarıyor. Başkaları egzozdan ses çıkarmak için bir çok paralar harcıyor. Düdük falan taktırıyorlar. Ben bedavadan yapıyorum bunu.Aracımdan gayet memnunum. Muhayyer bir araçtır. (O da ne demekse bir türlü çözemedim. Osmanlıca sözlüğe bile baktım ama işin içinden çıkamadım.) Model yükselteceğimden dolayı satıyorum. Yoksa daha binerdim. 1979 model bir Renault 12 alacağım. bu modeller arası renaultlarla takas yapabilirim."

• cumhuruzun : Baş kısmına bastırınca çalışmasıda gösteriyor ki bir temassızlık var.Bastırmak geçici çözüm tandığın bir elektronikçi varsa bu sorunu kolyaca ve az masrafla halleder.50Tl çok istemişler en fazla 20TL ye halledeilebilir bir mesele aslında...............

18_desperado_18 :
    Bir yakınıma Starmax almıştık bir şikayetini duymadım.Fiyat olarakda çok uygunlar...........

malt1 :

Benim dün ölçtüğüm kaloriferin üflediği sıcaklık bu ölçümü yaparken hiç klimayı açmadım.Klimanın nekadar soğuk hava üflediğini ise yazın detaylıca ölçmüştüm hatta başımdan bir klima kazasıda geçmişti hatırlarsan...............(Haziran-Temmuz ayı mesajlarına bak orada bunlar var)

Klima iyi soğutmuyorsa
    1-Polen filitresi tıkalı olabilir
    2-Klimada gaz kaçağı veya gaz eksikliği olabilir.
    3-Evaporatör........vb.Tıkalı olabilir..............

Bu mevsimde sevise falan gidipte klimaya gaz bastırma havalar zaten soğuk iyi soğutuyormu........vb. anlaşılmaz yaz başında sistemi mutlaka kontrol ettir.Ama polan filitreni çoktandır değiştirmediysen vakit kaybetmeden değiştir.(KUllanıma göre 6 ay en fazla 1 yılda değiştirirlmesi gerekmektedir.)

Ayrıca klimayıda mutlaka ama mutlaka kışında kullanın.Kışın kullanılmayan klima sisteminde gaz devirdaimi gerçekleşmediğinden gazda çökme ve nemlenme oluyor yazın açtığınızda ise iyi soğutmuyor masraf çıkarıyor.

Aslında kışın klima çok gereklidir.Camlardaki buğuyu en hızlı ve en iyi şekilde klima alıyor.(Klimanın bir fonksiyonuda nem alma fonksiyonu olduğundan........)Bunu bilmeyenler olabilir denesinler farkı görsünler.Buğu olduğunda kalorifer sıcak konumdayken hava yönlendirmeyi cama verip klima düğmesine basın birkaç saniyede buğunun tamamen ortadan kalktığını göreceksiniz........

Bu konfora bir alıştınız mı bir daha bırakamayacaksınız ve böylelikle kışında klimayı kullanmış olacaksınız.

Not:Bunları kafamdan uydurmuyorum Bazı orta-lüks sınıf araçlara bakarsanız hava yönlendirme butonunu cama verip buğu almaya getirdiğinizde klima otomatik olarak devreye girer......................

Yine çok konuştummmmmmmmmmmmmmm

• quote:

arkadaşım 2004 nasıl albea SOLE oluyor....sole ler 2009 da çıkmadımı piyasaya yoksa seninki özel yapımmı!!!!!!!!!!

Arkadaşım Sole sadece donanım paketini belirtmek için kullanılan bir kelime. 2004 senesinde de Sole donanım paketi vardı. :D Hatta aldığımızın 2. günü arkadaki Sole yazısının yarısı kopmuştu. :D

Hatta ben sana kanıt göstereyim:

İlandaki 4. fotoğrafa bir bak bakalım. ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bume -- 23 Aralık 2009; 11:24:01 >

• slm benimde 2005 model 1.2 16 valf albeam var.sıralı sistem tomasetto lpg takılı.Benim aracımla ilgili iki sorunum var ;1-Araç bazen 1. ya da 2. viteste ve hareket halinde iken teklemeye başlıyor.ayağımı devriyaja koyduğumda ya da gaza biraz daha bastığımda tekleme kesiliyor.Ama bu bir titreme değil resmen araç bi öne bi geriye vuruyor.2-Arka camım buğulanıyor.ve arka camımdan hiçbirşey görünmüyor oysa benimle aynı yere park eden araçların camları buğulanmıyor.Yardımcı olursanız sevinirim....
  • 1,2 motor 16 valf dynamic albea 2005 model aracımın lastiklerini değiştirecem ne tavsiye edersiniz acaba...
  • quote:

Orijinalden alıntı: akarsfk

1,2 motor 16 valf dynamic albea 2005 model aracımın lastiklerini değiştirecem ne tavsiye edersiniz acaba...

petlasın starmax lastiği var 65 lira ondan alabilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bume

quote:

Arkadaşım Sole sadece donanım paketini belirtmek için kullanılan bir kelime. 2004 senesinde de Sole donanım paketi vardı. :D Hatta aldığımızın 2. günü arkadaki Sole yazısının yarısı kopmuştu. :D

Hatta ben sana kanıt göstereyim:

İlandaki 4. fotoğrafa bir bak bakalım. ;)

POLEMİK YAPMAK İSTEMEM BU FORUMDAKİ TECRÜBELİ ALBEA KULLANICILARI ÇOK DAHA İYİ BİLİR.ACİZANE BEN BANA GÖRE DOĞRU BİLDİĞİMİ YAZDIM..HALA İDDİA EDİYORUM O TARİHTE ALBEA SOLE YOKTU...BAGAJ KAPAĞINA SOLE ÇIKARTMASI YAPIŞTIRMAKLA O ARAÇ SOLE OLMAZ...
    NEYSE KONUYU UZATMAYALIM..İŞİN EHİLLERİ GEREKENLERİ YAZACAKLARDIR...

HERKESE KAZASIZ BELASIZ GÜNLER...

• Arkadaşım yaklaşık bir haftadır lastik forumlarını inceliyorum.Bende lastik alcam.Her kafadan bir ses çıkıyor Ben D.Bakırda memurum.Burada lassa,prelli,mişelin,gudyer inceledim.Desen yönünden yağmur kanalı yönünden petlas,yan ürünü starmaxx ve mişlenin yan ürünü godrick gibi aklımda kalan lastikler hoşuma gitti sakin kullanıcılar içinde tavsiye ediliyo.Petlas zaten özelleşti.Ben 185*65*14 ebadını alcamYere iyi basar birazda araç alçalır diye düşünüyorum D.bakırda Starmaxx tanesi nakit70tl mişlen110tl yan ürünü godrick100 tl lassa stratta 93 tl dediler ben ciddi ciddi starmaxx düşünüyorum olmassa godrick alcam ama yinede araştırıyorum.
  • arkadaşlar 2006 1.3 albeam var 1 saat önce trafikte araba sollarken 4000 deviri geçtim ve arabdan acaip bi ses gelmeye başladı turbo sesi gibi ama deil bi çeşit ıslık gibi gaz verdikçe ses artıyor bu nedir yarın servise baktırcam ama kafam takıldı yarım için şimdiden teşekkürler
  • SLM ARKADASLAR

Ya bende ya arabada bir sorun var ne zaman bi yenilik eklesem bi olumsuzluk oluyor 2 hafta önce adanda 3m çizilmez film çektirdim çok araştırdım adam ün yapmış günahını almıyım ama filmden sonra arka cam bugu çözücü tam çözmüyor alttan 5 çizgi birde üstlerden 1 çizgi çalışmıyor.Hafta sonu hanımla oğlanı almaya gittim adanaya ustayada ugradım dediki bizle bi ilgisi yok soketler oksitlenmiş bu konuda bilgisi olan varmı ne yapabilirim araba garantili ama galiba bu durumda garanti sökmez herkese iyi aksamlar

KAZASIZ BELASIZ HAYIRLI SÜRÜŞLER...............
  • Arkadaslar ben nasıl er oldum o kadar msjım vardı hayırdır inşallah
  • Arkadaşlar hepinize merhaba, bende 2005 model eski kasa multijet albea var. Stepnenin üstündeki bagaj halısını değiştirmem gerekiyor. Bunu nasıl temin edebilirim. Çok aradım fakat bulamadım. Sadece bagaj havuzu denilen ince koruyucu havuzlar var ama ben orijinali gibi kalın halı şeklinde olanından istiyorum. Cevaplarınızı bekliyorum
  • Ustalar bu aralar biraz yoğunum nasıl gidiyor? Umarım keyifleriniz yerindedir.

Yeni katılan arkadaşlar aramıza hoşgeldiniz, Allah kaza bela vermesin.
  • amin teşekkürler oğuzhan ben yeni katıldım ama bi cevap alamadım bi yardım pLease!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: 18_desperado_18

Arkadaşım yaklaşık bir haftadır lastik forumlarını inceliyorum.Bende lastik alcam.Her kafadan bir ses çıkıyor Ben D.Bakırda memurum.Burada lassa,prelli,mişelin,gudyer inceledim.Desen yönünden yağmur kanalı yönünden petlas,yan ürünü starmaxx ve mişlenin yan ürünü godrick gibi aklımda kalan lastikler hoşuma gitti sakin kullanıcılar içinde tavsiye ediliyo.Petlas zaten özelleşti.Ben 185*65*14 ebadını alcamYere iyi basar birazda araç alçalır diye düşünüyorum D.bakırda Starmaxx tanesi nakit70tl mişlen110tl yan ürünü godrick100 tl lassa stratta 93 tl dediler ben ciddi ciddi starmaxx düşünüyorum olmassa godrick alcam ama yinede araştırıyorum.

185/ 65 / 14 Michelin alın, hem yol tutuşu iiyi, hemde sessiz..

• quote:

Orijinalden alıntı: blueiceberg

Arkadaşlar hepinize merhaba, bende 2005 model eski kasa multijet albea var. Stepnenin üstündeki bagaj halısını değiştirmem gerekiyor. Bunu nasıl temin edebilirim. Çok aradım fakat bulamadım. Sadece bagaj havuzu denilen ince koruyucu havuzlar var ama ben orijinali gibi kalın halı şeklinde olanından istiyorum. Cevaplarınızı bekliyorum

2 tane halı fileksi birleştirip diktirseniz.Bagajdan eskiyi çıkartıp aynı şekilde kesip koysanız olmaz mı ? Kalınlık yetmez ise 3 ler siniz.Kaliteli
    halıfleksler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardday -- 23 Aralık 2009; 23:57:30 >
  • 
Sayfa: önceki 455456457458459
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.