Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (456. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.709.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: oozkara

Arkadaşlar Merhaba.
    Bende aranıza yeni katıldım.Bilgilerinizden istifade ediyorum.Teşekkür ederim.
    Benim de 2005 Model Multijet Dinamik Sahra beji renginde albeam var. 2005 yılında 3 ay kullanılmış ikinci olarak aldım.Aracım 29.000 Bin KM.de Ancak iki hafta önce arka bagaj kapığının üstünde 5 yerde ön kaputta 3 yerde ve tavanda 1 yerde tırnak kadar vernik atması gördüm.Servise gittim rutuş yaptırmak için servis rütuş olmaz komple boyanması lazım dedi.Fabrika bize boyatır masrafınız olmaz ve rapor verilir vernik atmasından ötürü boyanmıştır diye dedi.Tabiki moral bozuldu.Bir düşünüyüm dedim ayrıldım. Bu konuda bana tavsiyeliriniz olursa yol gösterirseniz sevinirim.

kardeş geçmiş olsun önce senin aracın renginde sanırım fabrikasyon bir hata var..daha öncede bir kaç arkadaş bahsetmişti..bence düşünme hemen boyat raporu al sonuçta ücretsiz..hayırlısı olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: oozkara

Arkadaşlar Merhaba.
    Bende aranıza yeni katıldım.Bilgilerinizden istifade ediyorum.Teşekkür ederim.
    Benim de 2005 Model Multijet Dinamik Sahra beji renginde albeam var. 2005 yılında 3 ay kullanılmış ikinci olarak aldım.Aracım 29.000 Bin KM.de Ancak iki hafta önce arka bagaj kapığının üstünde 5 yerde ön kaputta 3 yerde ve tavanda 1 yerde tırnak kadar vernik atması gördüm.Servise gittim rutuş yaptırmak için servis rütuş olmaz komple boyanması lazım dedi.Fabrika bize boyatır masrafınız olmaz ve rapor verilir vernik atmasından ötürü boyanmıştır diye dedi.Tabiki moral bozuldu.Bir düşünüyüm dedim ayrıldım. Bu konuda bana tavsiyeliriniz olursa yol gösterirseniz sevinirim.

bencede rapor verecekler ıse garantı kapsamında yaptır alacak olan kısıye de elındekı belgeyı gosterırsın.

• Bahakanki ve br251 cevaplar için teşekkürler. Arabayı kullanarak keşfetmeye çalışıyorum ve aklıma takılan birşey olunca da akşam buradan soruyorum. Eksik olmayın sizler de yardımcı oluyorsunuz.. Sağolun.
  • kardeşim hayırlıolsun arıza lambası yanma olayı vede kontak çevirdiğinde kilitlenme olayı benim araçtada vardı serviste bakım yapıladıgı halde yapılmamış görünüyordu bende bilgisaya aracımı baglatım bakımı yapılmış olarak kayıt ettirdim. ayrıca kontağı çevirdikten sonra ışıkların sönmesini elin anahtardayken bekleme kontağı aç elini anahtardan çek ışıklar sönunce marşa bas sorun kalmaz.
    quote:

Orijinalden alıntı: pier014

2006 multijet albea aracımı alalı iki ay oldu. 3 kere kızdırma bujisi değiştirdim.Şimdi tekrar arıza lambası yanıyor. Ayrıca kontağı açıp ışıkların sönmesini bekliyorum. Arada kontak kilitleniyor. Kapatıp tekrar açma gerekiyor. Sebepleri ne olabilir?

Orijinalden alıntı: sevenlve2

...kontağı çevirdikten sonra ışıkların sönmesini elin anahtardayken bekleme kontağı aç elini anahtardan çek ışıklar sönunce marşa bas sorun kalmaz.

Ben de anahtarda bekliyorum. Diğer türlü yarım çevirip elimi çektiğimde ışıklar sönünce bastığımda anahtar kilitli oluyor ileri gitmiyor. Ben de bu yüzden yarım çevirip o vaziyette elimi çekmeden bekliyorum. Test sürüyor yazısı gidip saat tarih geldi mi ekrana çeviriyorum. Bu işlem zararlı mı ki?

Orijinalden alıntı: cumhuruzun

quote:

...kontağı çevirdikten sonra ışıkların sönmesini elin anahtardayken bekleme kontağı aç elini anahtardan çek ışıklar sönunce marşa bas sorun kalmaz.

Ben de anahtarda bekliyorum. Diğer türlü yarım çevirip elimi çektiğimde ışıklar sönünce bastığımda anahtar kilitli oluyor ileri gitmiyor. Ben de bu yüzden yarım çevirip o vaziyette elimi çekmeden bekliyorum. Test sürüyor yazısı gidip saat tarih geldi mi ekrana çeviriyorum. Bu işlem zararlı mı ki?

• quote:

tek zararı aracın ilk seferde çalışmaması vede bazen tutukluk yapması en azından benim aracımdaki sorun buydu.
    quote:

quote:

Direksiyonu hafif hafif sağ sol yapın sonra kontağa basın

düzelir

• konuyla alakası yok ama şu linkteki şarkıyı bilen varmı ya çok önemli
    http://rapidshare.com/files/323512271/23052008009.mp3.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malt1 -- 21 Aralık 2009; 17:40:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ER_54

2007 MODEL Sole 1.4 Dynamic araçlarda ISOFIX (Çocuk Koltuğu Bağlantısı) var mı? Varsa bağlantı normal arka emniyet kemerleri kullanılarak mı yapılıyor?
    Teşekkürler.

arka koltuktaki yuvalarla isofix bağlantı sağlanıyor...
    arkadaşlar hafta sonunda aracımla ilgilendim. sizinle de paylaşayım.
    kalorifer-klima sisteminin çevirmeli düğmelerinin sol tarafındaki aydınlatma iptal olmuştu.
    plastik çerçeveyi söküp elimi arkaya sokup patlamış olan lambayı duyuyla beraber çıkardım . 2 tanesini 50 kuruşa aldığım lambalardan birini takarak problemi çözdüm..

daha önce teybin cd changer soketine taktığım ve torpido gözünün altından sallanan .3,5 mm stereo jack kablosunu da havalandırma ızgaralarını yanından aşağı sallayıp , küllüğün ve vites kolunun kenarından geçirip (tamamen içten -görünmeyecek şekilde) el freninin altında bulunan 2. airbag kontrol yuvasına (tek airbagli olduğu için burası boş bende) ulaştırdım. üzerinde de kapağı olduğu için mp3 çalar kullanmadığım zaman etrafta kablo -jack görülmüyor artık.

kalorifer borusundan damlayan su artık çığrından çıktı , kendi imkanlarımla sıktığım vidalar fayda etmedi , ayakkabımın burnu ıslanır oldu . Bunu profesyonellere çözdüreceğim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lebu -- 22 Aralık 2009; 10:28:59 >

• YEDEK ANAHTAR SORUNU:

Arabayı aldığımda yedek anahtarı ve kod kartı yoktu. (Zaten mevcut olanın da kumandası bozuk).

Forumda bazı arkadaşlar yedek anahtarlar için 120-160 arası rakamlar vermişti. Bugün Aydın ve Denizli Fiatları aradım işte fiyatlar.

AYDIN POYRAZ OTOMOTİV : Anahtar - 175 , Kod Kartı - 65 , İşçilik - 50 TOPLAM : 290,00 (Taksit yok)

DENİZLİ YÖN OTOMOTİV : Anahtar - 175 , Kod Kartı - 70 , İşçilik - 35 TOPLAM : 280,00 (Taksit yok)

Bu fiyatlar karşısında donakaldım desem yeridir. Yokmudur bunun bir hal çaresi, yan sanayisi, özel firmaları vesairesi. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

YEDEK ANAHTAR SORUNU:

Arabayı aldığımda yedek anahtarı ve kod kartı yoktu. (Zaten mevcut olanın da kumandası bozuk).

Forumda bazı arkadaşlar yedek anahtarlar için 120-160 arası rakamlar vermişti. Bugün Aydın ve Denizli Fiatları aradım işte fiyatlar.

AYDIN POYRAZ OTOMOTİV : Anahtar - 175 , Kod Kartı - 65 , İşçilik - 50 TOPLAM : 290,00 (Taksit yok)

DENİZLİ YÖN OTOMOTİV : Anahtar - 175 , Kod Kartı - 70 , İşçilik - 35 TOPLAM : 280,00 (Taksit yok)

Bu fiyatlar karşısında donakaldım desem yeridir. Yokmudur bunun bir hal çaresi, yan sanayisi, özel firmaları vesairesi. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

KARDEŞ
    BEN KENDİ ANAHTARIMIN BİRİNİ KAYBETMİŞTİM(ARACIM SİEAN ALBEALARDA AYNI ŞEY OLURMU BİLEMEM) ARACIMDA IMMOBİLİZER VAR...
    BAZI ARKADAŞLAR SERVİSTEN ÇIKAR DEDİ..BEN TANIDIĞIM BİR ANAHTARCIYA GİTTİM.DİĞER ANAHTARI ALDI.BİLGİSAYARINA BAĞLI BİR ALETE BAĞLADI.KODUNU ÇÖZDÜ VE MAKİNADA YENİ Bİ ANAHTAR YAPTI..GETİRDİ ARAÇTA DENEDİ..BEN ŞİMDİ O ANAHTARI KULLANIYORUM.60 TL PARA ALDI...KOD KARTIM ZATEN YOKTU..AMA YEDEK ANAHTARIMDA PROBLEM YOK..

TEKRAR SÖYLÜYORUM BU SİENA İÇİN GEÇERLLİ(2002.1,4 EL)SİZİN ALBELARIN ANAHTARLARINI ANAHTARCILAR YAPABİLİRMİ BİLMİYORUM.YİNEDE Bİ SORSAN OLUR...

• quote:

Orijinalden alıntı: inegöllü

quote:

YEDEK ANAHTAR SORUNU:

KARDEŞ
    BEN KENDİ ANAHTARIMIN BİRİNİ KAYBETMİŞTİM(ARACIM SİEAN ALBEALARDA AYNI ŞEY OLURMU BİLEMEM) ARACIMDA IMMOBİLİZER VAR...
    BAZI ARKADAŞLAR SERVİSTEN ÇIKAR DEDİ..BEN TANIDIĞIM BİR ANAHTARCIYA GİTTİM.DİĞER ANAHTARI ALDI.BİLGİSAYARINA BAĞLI BİR ALETE BAĞLADI.KODUNU ÇÖZDÜ VE MAKİNADA YENİ Bİ ANAHTAR YAPTI..GETİRDİ ARAÇTA DENEDİ..BEN ŞİMDİ O ANAHTARI KULLANIYORUM.60 TL PARA ALDI...KOD KARTIM ZATEN YOKTU..AMA YEDEK ANAHTARIMDA PROBLEM YOK..

TEKRAR SÖYLÜYORUM BU SİENA İÇİN GEÇERLLİ(2002.1,4 EL)SİZİN ALBELARIN ANAHTARLARINI ANAHTARCILAR YAPABİLİRMİ BİLMİYORUM.YİNEDE Bİ SORSAN OLUR...

Dediğin gibi ben de çevredeki anahtarcılarla telefonla görüştüp küçük çaplı bir araştıma yaptım. Yazdığın şekilde bilgisayarda elindeki anahtarın aynısını "KUMANDASIZ OLARAK" immobilizerli kopyalıyorlar. Görüştüklerimin hepsi de 90 TL fiyat verdiler. Elimdeki bozuk kumandayı da tamir ederiz dediler. 290 nerde 90 nerde.. Katılıyorum.

• Bugün yoğun istek üzerine Dijital termometreyle Kaloriferden çıkan havanın sıcaklığını ölçtüm.

Çok vaktim yoktu uzun uzun deneyemedim ama görünen köy klavuz istemez.Zaten sıcaktan içeride duramaz hale geliyorsun.............

Izgaradan gelen havayı ölçtüm 61.3 gördüm en son beklesem biraz daha artacaktı ama vaktim yoktu.Ön tarafta ortam sıcaklığı ise 26 ölçtüm.Arkayı ölçme şansım olmadı tek başımaydım arabada.Ama Arkasıda sıcak oluyor olsa olsa önden 2 derce aşağıda olur........

• quote:

Orijinalden alıntı: Cesuryurek33

Merhaba arkadaşlar.Multijet motor düzenli bakım yapılırsa kaç km yol yapar?Forumda aracının kilometresi 200.000-300.000 olan varmı?Kısaca tehlike çanları hangi kilometreden sonra çalmaya başlıyor.Benim araba şu anda 93.000 de ben ikinci elim.Hepinize şimdiden teşekkürler.

2004 Model Albea Sole Multijet var bende. 600.000 km yaptı söylemesi ayıptır. :) Yalnız motor kapağı 1 kere açıldı, zincir, subap vs değişti. Bence en iyi Albea'lar 2004 Model ve altı olanlardır. Yeni Albea'lardan eskilerine göre epey şey çalındı Fiat tarafından.

YEDEK ANAHTAR SORUNU:

120-160 tutar diye ben yazmıştım ama anahtarın kumandası anahtar olduğunu varsayarak.Yaklaşık 20 ay önce serviste Kumandasız anahtarı
    Anahtar:83
    Kod kartı:18
    işçilik 33,50
    Toplam+KDV=160 Tl ye yaptırdım.
    Verdikleri fiyatlardaki kod kartları çok pahalı.Anahtarlar kumandalı olduğu için onun fiyatı normal sayılabilir.
    Dışarıda bazı anahtarcılar Kopyalama cihazlarıyla bu işi yapıyorlar.Elindeki anahtarın birebir kopyasını yapıyorlar.Dolayısıyla araç 2. anahtarın 2. anahtar olduğunu bilemiyor 1. anahtar takılı zannediyor.(Kopyalamanın mantığı bu.Elinde iki anahtar oluyor ama aslında onlar tek yumurta ikizi)Olay bundan ibaret.Sakıncası varmı (elektronik.......vb. açıdan) bilmiyorum.Tek bildiğim bu işi yapan anahtarcının sağlam birisi olması gerektiği.........(Allah muhafaza Plakan belli adam sen gittikten sonra aynı anahtardan bir tanede daha yapsa senin aracı eliyle park etmiş gibi alıp götürebilir.)

Yanlış hatırlamıyorsam nazillide oturuyordun Aydına daha yakınsın anahtar yaptırmak içi servise 2 defa gitmen gerektiğinden(benzin masrafı) ben olsam Aydında yaptırırdım....Serviste ilk önce sipariş alıyorlar(motor no şasi no...............vb form dolduruyorlar,büyük ihtimalle parayı peşin alırlar) daha sonra 2 gün içinde anahtar servise ulaşıyor bir daha gidip kodlama yaptırıyorsun.Eskiden kullanılan tüm anahtarları beyinden silip sadece elindeki iki anahtarı kodluyorlar son derece güvenilir oluyor.

Tavsiye:Aydındaki servise gidersen biraz pazarlık yap nazilliden geliyorum daha bunun içinde yol parası var falan filan de 275 e yaparlar belki.........

Tabi karar senin ....................

• quote:

Orijinalden alıntı: br251

Bugün yoğun istek üzerine Dijital termometreyle Kaloriferden çıkan havanın sıcaklığını ölçtüm.

Çok vaktim yoktu uzun uzun deneyemedim ama görünen köy klavuz istemez.Zaten sıcaktan içeride duramaz hale geliyorsun.............

Izgaradan gelen havayı ölçtüm 61.3 gördüm en son beklesem biraz daha artacaktı ama vaktim yoktu.Ön tarafta ortam sıcaklığı ise 26 ölçtüm.Arkayı ölçme şansım olmadı tek başımaydım arabada.Ama Arkasıda sıcak oluyor olsa olsa önden 2 derce aşağıda olur........

yani albeanın klimasına iyimi demek istiyorsunuz benim klima böyle değil ama. ısıtması idare ederde soğutması 4.kademede bile kötü bende .termometreyi çıkan havaya tutsam sıcaklığı ölçmüş olurmuyum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malt1 -- 22 Aralık 2009; 18:00:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: malt1

quote:

Orijinalden alıntı: br251

Bugün yoğun istek üzerine Dijital termometreyle Kaloriferden çıkan havanın sıcaklığını ölçtüm.

yani albeanın klimasına iyimi demek istiyorsunuz benim klima böyle değil ama. ısıtması idare ederde soğutması 4.kademede bile kötü bende .termometreyi çıkan havaya tutsam sıcaklığı ölçmüş olurmuyum

ısıtma işi için klimayı kullanmanın gereği yok.kaloriferi çalıştırman yeterli.klima soğutmuyorsa gazı eksiktir.bir klimacıya göstermen gerek tabi yaza doğru.

• Arkadaşlar merabalar Ben aranıza yeni katıldım Yaklaşık 4 saattir geriye dönük yazılanları okudum gerçektende bakım,servis fiyatlar,donanım gibi konular hoşuma gitti Bende 2005 dizel var gerçekten sakin kullanıcılar için 120-150km arsı ideal bi araç bende lastik degiştiricem genel mişlen diyor ama oda sıcak asvalt lastigi malum şehirler arası genelde yalancı asvalt biraz ser olsun diye düşündüm Şu petlas yada yan kuruluşu starmaxx için fikir danışayım dedim.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.