Şimdi Ara

D diskim kayboldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bilgisayarımın C ve D diye iki diski vardı bugun aksam bilgisayarımı actıgımda D diskim yokdu...İçinde bir sürü önemli dökümanlarım vardı..Kendi kendine nasıl kaybolabilir... Nasıl kurtarabilirim bilgilerimi...Cok moralım bozuldu uzman arkdasların yardımını bekliyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: t_rex_9999

Arkadaslar bilgisayarımın C ve D diye iki diski vardı bugun aksam bilgisayarımı actıgımda D diskim yokdu...İçinde bir sürü önemli dökümanlarım vardı..Kendi kendine nasıl kaybolabilir... Nasıl kurtarabilirim bilgilerimi...Cok moralım bozuldu uzman arkdasların yardımını bekliyorum

Merhaba,
    İkiye bölünmüş tek disk mi yoksa iki ayrı diskmi olup olmadığını belirtmemişsiniz.
    Eğer tek disk ise: Bilgisayarım>Yönet>Depolama>Disk Yönetimi bölümüne bir bakın. Orada ilgili disk bölümü görünüyor mu?
    D bölümünde partition silinmiş olabilir. İlgili alan üzerinde bir fazla birşeyler yapmadan kurtarma programları ile veri kurtarmayı deneyin.

İki ayrı disk ise yukarıdaki ihtimal haricinde kablo vs. sorunlarını da düşünmek gerek.

• nasıl olur kendi kendine kaybolur ya...sistem geri yükleme deneyeyim dedim diyor D diski için geri yükleme yapılamaz d diskinin geri yüklemesi kapatılmısdır diyor..Hic bir yerde gözukmuyor izi filan yok. cok moralim bozuldu arkadaslar lütfen yardım.10 senedir cekildiğim bütün fotolar ordaydı geçmişimi kaybetmek istemiyorum :((
  • Ramazan bey dediğiniz yere baktım C ile F gözüküyor D yok.. D için 50 gb ayırmısdım orda 50 Gb bos gozukuyor...Tek diskim formatlarken 3 e bolmusdum.....yardım et ramazan kardes ya cok zor durumdayım...
  • quote:

Ramazan bey dediğiniz yere baktım C ile F gözüküyor D yok.. D için 50 gb ayırmısdım orda 50 Gb bos gozukuyor...Tek diskim formatlarken 3 e bolmusdum.....yardım et ramazan kardes ya cok zor durumdayım...

Şu an D bölümü üzerinde hiç bir işlem yapmayın.
    Öyle zannediyorumki D bölümü silinmiş. Ama içindeki datalar çok büyük ihtimalle duruyordur.
    Partition Recovery işlemi yapabileceğiniz programlara ihtiyacınız var.
    Çok uzun süredir bu tür programlar kullanmadığım için güncel olan bir yazılım öneremiyorum.
  • arkadaslar bir kac kurtarma programı ındırdım ve tarama yaptım...bır suru forum karıstırdım program kullanmasını anlatanlar kurtarmak ıstedıgın dıskı secın dıyor..Bende D nın tumu kayıp ve proıgramlarda D yi hic goremedım yani kurtarmak istedigim zaten D nin kendisi...yani hic bir hayatı belirti yok...ama bilgisayarımın uzerınde hıc bı ıslem yapmadım ve sılınen bılgıler o kısıma yenı dosya atana kadar sılınmezmıs..ben zaten d yi hic goremedim icin o kısımda bir işlem yapmama imkan yok...yanı ıcımdekı hısler ve edındıgım bılgıler dıyorku benım dosyalarım bu bılgısayarda hala kayıtlı..mesele benım bunları bulmamda...anladıgım kadarıyla benım D nin partitionu kaybolmus onu bulsam sanırım gerısı kolay ..bir iki program indirdim calıstırdım ancak kayıp olan partitionu bulamadım..bana program veya akıl verıcek bırılerı varsa memnun olurum... 50 gb lık verı kayıbım oldu..cogu ısıme yaramaz fılm muzık fılan..ama 5 senedır cekıldıgım butun fotograflar da bunun ıcındeydı ve butun meselem bu fotograflara tekrar ulasabılmek cunku herhangı bır kopyası fılan yok..unıversıte hayatımı da bu dosyalarla bırlıkde kaybetmıs bulunmaktayım...bana gecmısımı gerı getıreceılcek bır arkadas varsa karsılıgında ne ısterse bende yapmaya hazırıım...yaslanınca unıversıte resımlerıme bakmak sanırım benımde hakkım..Ama bır hatadan dolayı bu hakkım elımden alınmakda....cok zor durumdayım ve aglamak ıstıyorum lutfen yardım :(((((((((((

• Veri Kurtarma Programlarının Resimli Anlatımları ... konusunu inceleyin. Burada anlatılan; Partition Recovery Programlarını deneyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • easy recovery programınn formatlara ayrılmıs kurtarma seceneklerı bulunuyor ve sız bu seceneklerden verılerını kurtarma yapabılırsınız ..
    sadece bıraz uzun sürebiliyor ...
  • Benim sürücüm C ve D olarak ikiye bölünmüş durumda. XP home kullanıyorum. Bir keresinde C ye format attığımda D görünmez olmuştu. Ben TweakUI programı ile bu sorunu halletmiştim. Eğer sizde XP kullanıyorsanız, belki sizin probleminizde bu programla çözülebilir. Microsoft un bu programını
    http://download.cnet.com/Tweak-UI/3000-2072_4-10002117.html?tag=mncol
    adresinden ücretsiz olarak indirip kurun, çalıştırın. My Computer/Drives da ki problemli sürücünün (Bende D sürücüsü idi) işaretli olmasına dikkat edin. İşaretli ise işareti kaldırıp Apply tıklayın. Sonra tekrar işaretleyip Apply tıklayın. Programı kapatın ve reboot yapın. Bilgisayarımdan sürücünün gözüküp gözükmediğine bakın. Bende gözükmüştü. Kolay gelsin.

• quote:

arkadaslar bir kac kurtarma programı ındırdım ve tarama yaptım...bır suru forum karıstırdım program kullanmasını anlatanlar kurtarmak ıstedıgın dıskı secın dıyor..Bende D nın tumu kayıp ve proıgramlarda D yi hic goremedım yani kurtarmak istedigim zaten D nin kendisi...yani hic bir hayatı belirti yok...

.cok zor durumdayım ve aglamak ıstıyorum lutfen yardım :(((((((((((

Active Partition Recovery for Windows isimli programı kullanabilirsiniz. Bu programla ilgli geniş bir inceleme aşağıdaki linkte mevcut. Sanırım bu program işinizi görür.

http://forum.donanimhaber.com/m_23280095/mpage_1/key_veri%2CKurtarma%2CProgramlarinin%2CResimli%2CAnlatimlari//tm.htm#25697056

• quote:

Orjinalden alıntı: Gui-Wan

ben size 3 program önereyim.
    1. Ontrack Easy Recovery Pro. (bu program sayesinde 2000 yılında bilgisayarcılar çok iyi para kazandı) vista x64'le biraz uyumsuz.
    2. benim vista x64'de deneyerek memnun kaldığım program: EASEUS Data Recovery Wizard Professional
    3.http://tokiwa.qee.jp/EN/dr.html adresinden bedava indirilebilecek 412kb'lık DataRecovery programı ki gerçekten datalarını kurtarmaya binlerce dolar verenlerin görmemesi gereken bir program. yoksa olabilir :)

• arkadaslar yardımcı olan herkese cok tesekur ederım problemımı cozdum...kayıp partitionumu bulamadım ama Get data back diye bir programla içindeki verileri kurtarmaya başardım...önce find and mount dişye bir programı denedım ancak işe yaramadı...Get data back değil dünlü verilerimi 1.5 sene önceki verilerimi bile buldu onlardan da istediklerimi geri yükledim...harika bi program sorunu olanlar ilk bu programı denesinler.
  • dostum umarım problemin hallolur baya can sıkıcı bir durum...

keşke fotoları dvd ye filan kopyalasaydın... virüs filan girmiş olsa hepten kaybederdin şimdi en azından bir şansın var...

bir de belki olabilecek bir şey... bende bir kere işe yaramıştı...

usb den external HDD (3,5'') bağlamaya yarayan bir aparat vardı, kaybolan HDD bölümünü bu sayede usb den başka bir bilgisayara bağlayarak bulmuştum... uzak bir ihtimal senin durumun biraz daha karışık ama son çare olarak düşünebilirsin bence...

bende sayfa baya açık kalmış heralde... sen halletmişsin bile problemini.. hayırlı olsun yedek almayı unutma sakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renzokuken -- 1 Nisan 2009; 13:03:02 >
  • arkadaşlar banada bu konu için yardımcı olursanız sevinirim benim d: didkimdeki kapasiteyi arttırmak için c: den takviye yapmak istedim kapasitesini küçültüp d: ye aktarıcaktım ve yönetten yaptım mantıksal sürücü oldu sonra 10 dakika sürmedi d.: kayboldu bilgisayarıma girdigimde d: yoktu arkadaş gibi benimde bütün resimlerim gitti yönetten baktıgımda d: diskimin 235 gb hafızası oem diski olmus üzerine sag tıkladıgımda sadece yardım cıkıyor. yönetin içinde simdi c: diski oem :235gb birdeyine oem:19 gb gibi 3 ayrı bölüm gözüküyor geri dönüşüm programım calışmıyor ne yaptım anlamadım.bana bu konuda yardımcı olrsanız sevinirm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.