Şimdi Ara

... D A C I A L O G A N Kulübü .... (554. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.944
Cevap
35
Favori
1.719.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 552553554555556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kayın pederde albea var 2006 model aracı almadan once ıkı ay bende kaldı bayagı gezdım daha 47000 de kmsı guzel geldı bana arabam geldı sonra 15 gun logana bıdım sonra albeayı kayın pedere goturdum abı gıderken loganı aradım valla her yerden ses gelıyo dıreksıyon gezıyo camlar acıkken logan ıcerı fazla ruzgar almıyo sersem gıbı oldum goturene kadar albeada logandan 4000tl pahalıydı param olsaydı albea alacaktım ilk defa param olmadıgı bır ıse yaradı
  • hocam accentı kac km de almıstın loganı kac km dealdın bazı araclar km dusukte olsa hor kullanılmaktan lacka oluyo sırketlerde kullanılanlar ozellıkle benım kayınpeder 4000km de aldı albeayı 2006 da simdı 47 bınde tamırcısı var ilcede km sı gelınce yagını degıstırıyo okadar km az dersın 5 yıl oldu alalı bu bes yılda servıse goturseydı bır suru parcası degısecektı suresı doldugu ıcın kıtapcıkta yazıyo 20000km yada her yıl dıye bana kalsa 2 yılda dolar 20000 km 80000de veya 4 yıda bır trıger kayısı degısır yazıyo kayın peder hala degıstırmedı 60000i beklıyo kımbılır neler bozuldu bozulanlar nelerı bozdu salıncklar burcları falan hepsı gıtmıstır yanı arabada bakım olarak ne gerekıyosa yapcan sımdı arabayı satısa cıkarsa cabucak satar nıye dızel 47000de alanın vay halıne ıste aldıgın kısı benım kayınpeder gıbıyse sana kolay gelsın sen tabıkı ne gekıyosa yapıyosundur sozum yok nasıl temel dandık olunca duvarın saglamlıgının bı onemı kalmıyo ıse ikinci el aractada senden oncekı bakmamıssa senın yaptıklarında ona gore oluyo

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: omersss

Arkadaşlar araba bugün yarın 1 senesini dolduracak. 4000 km yaptı ve yıllık bakıma gitmesi gerekiyor garantiden çıkmaması için..Araç ortalama yıllık dediğim gibi 4-5 bin km yapıyor babamın tabi..Sizce değer mi servise götürmeye? park sensörü taktıran var mı ?
    Bir de bu yeni loganlardaki LPG ne marka? Bakıma götürmeden direkt LPG mi taktırsak acaba?

Ben de arabamı çok az kullanıyorum. Fakat yetkili servis bana şunu dedi. Bir sene içinde 10.000 km yapmasanız bile yine de bakıma getirin. yağın dayanma süresi var. demişti.

Zavolli taktırdım üstat . 230 tl bakım parası cebimde kaldı. Gaza basarken düşünmüyorum artık
    Bu arada İzmir'de bütün taksiler 1.5 dci Logan a geçmiş durumda..İstanbulun aksine albea ve accent görmek zorlaştı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omersss -- 25 Ağustos 2011; 18:09:16 >

• dacia logan mcv 1.5 dci aracımda egzosdan siyah duman atıyor ara sıra. özellikle kalkışlarda ve vites değiştirirken. euro dizel kullanıyorum. ve sürekli aynı yerden alıyorum, shell
  • merhaba arkadaşlar.. aracım ticari taksi. 2011 logan 1,5 dci 42,000 de ve toplamda 5 kez bakıma gittim ( ticarilerin zorunlu 10,000 de bir ama ben her 8 bnde bir gittim olede devam edeceğim. ve yollarımızın braz tozlu olması sebebi ile 4,5 bnde bir yan sanayi hava filtresi ni takıyorum. )

2007 yılından beridir logan 1,5 dci kullanıyorum..benden daha deneyimli ve bilgili arkadaşlara bi kaç sorum olacak

2011 dci loganlarda polen filtresi mevcut mu ?

ortalama maliyeti 180 tl olan bi blow off elimde var.. taksam sorun sıkıntı yaşarmıyım.. blow off hakkında geniş bilgi sahibiyim ama taktıran arkadaşlar varmı. loganda ne gibi değişiklikler oluyor -/+ yonleri ?

2007 ve 2008 aracımda 72 amperlik akü vardo orjinalinde 2011 lere 60 amperlik koymuşlar.. herkezin bildiği kadarıyla ( bende sorun yaşadım önceki aracımda )
    dacıanın aküleri kaliteli değil maalesef.. boşalma/göz kesme...vd arızaları çabuk yapıor..( 50 bnde gozzz kesti..duraktaki arkadaşlarda biri 50,000 kusurde diğerleri hepsi inanın 100,000 olmadan değştirmek zorunda kaldılar )
    kısacası ben buna 72 lik taksam sorun olurmu olmayacağını sanıyorum araç açısından..ve garanti kapsamından cıkar mı arac..
    ( önceki yaşadığım arızada araba calısmaadı malum goz kesti :) sağolsunlar servisten geldiler 2 saatlik yolu ve akuyu değiştirip gittiler hç bir ucret talep etmeden )

saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıcouldnt -- 26 Ağustos 2011; 11:54:49 >

• Artık bu forumda paylaşım yapmıyorum, arabasını göklere çıkararak, altındaki tenekeyi yücelten kişilerle münakaşaya girmek istemiyorum. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 4 Ocak 2012; 0:08:05 >
  • herkese merhabalar.kandiliniz mübarek olsun cümleten.bizdede 2011 logan mcv laurate gp var.yorum yapan arkadaşlar araçlarından bahsetmişler.bahsettiğiniz konularda aracınızın versiyonlarıda etkili bence.belirli bir fiyat verip aldığınız arabada elbette bazı özellikler olmaz.tüm firmalarda bu böyle.hele dacia gibi ekonomik araçlarda elbette herşey opsiyon olur.benim aracımda koltuk arkası cep var güvenlik paketi var vs.vs.şu an 17000 de ilk bakımına götürdük.şıkır şıkır hiçbir problem yok.bende kendi yorumlarımı paylaşayım dedim.şimdi soruma geleyim en sinir bozucu özelliklerden sayabileceklerim sinyal simgesinin 4 lü gibi yanması ve sileceklerin suyu atınca otomatik çalışmaması.önceki sayfalarda bir arkadaşımız silgilerin otomatik çalışabileceğinden bahsetmiş nasıl yapabiliriz yardımcı olurmusunuz.tekrar Hayırlı Kandiller...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibokozan

dacia logan mcv 1.5 dci aracımda egzosdan siyah duman atıyor ara sıra. özellikle kalkışlarda ve vites değiştirirken. euro dizel kullanıyorum. ve sürekli aynı yerden alıyorum, shell

saygılar dostum... aracın kaç binde..
    motor yağını ne sıklıklarda değiştiriyorsun..
    bunların dışında logan 1,5 dci ler duman atıyor zaten kalkışlarda/geri geri yanaşırken hafif gaz dokunmalarında/bunun dışında bildiğim kadarı ile yokuşta vites düşürdüğünde

birde soğukken motora yeni kalkarken duman atması normal.. en azından daha önce yasadığım...
    ama aşırı bi duman atma varsa onu bilemem..
    yağın kalitesi/motor/yakıt yada turboda sıkıntı olabilir.. ama dediğim gibi logan 1,5 dci ler duman atıyor söylediğin durumlarda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıcouldnt -- 26 Ağustos 2011; 11:59:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Hocam sizden daha deneyimli yada tecrübeli olduğumu düşünmüyorum ancak ben yine de cevap vermek isterim, dikkate alıp almamanız size kalmış...

2011 loganlarda da polen filtresi bulunmuyor.

Blow offla ilgili ne kadar bilginiz var, yada hangi çeşiti hakkında bilginiz var bilmiyorum ancak bizim araçlarımızla her ne kadar uyumlu da olsa, bir süre sonra yağ atmaya başlamakta. Aynı turboyu kullanan kangoo, megane, clio lardan biliyorum. Taktırmaya bende niyetlenmiştim ancak performans amacıyla kullanmak istediğim için hiçbir işe yaramadığına kanaat getirip vazgeçtim.
    Çünkü blow off gaz kelebeği kapandığında oluşan gaz basıncını boşaltıp, turbo pervanelerinin dönmeye devam etmesini sağlamaktadır. Dizel araçlarda gaz kelebeği olmadığı ve turbolarımızın çok düşük basınç barında olduğu için hiçbir espirisi bulunmamakta. Hatta bazı durumlarda turbodaki havayı attığı için performans kayıplarına dahi neden olabilmekte. Bu esnada da yağ atma gibi sorunlar oluşabilmekte.
    Sadece ses çıkarsın diyorsanız çok fazla zorlamadan blow off u kullanabilirsiniz elbet.

Akü olayı zaten hepimizin başından geçmiştir. Bende değiştirmek durumunda kaldım. 72 amper ideal olacaktır, aslında inci yada mutlunun 60 amperlik aküleri de, orjinal aküden daha kaliteli ve sağlam açıkcası. Hatta 72 amper olarak değiştirmenizi tavsiye de ederim. Ancak akünün garanti kapsamında olmasıyla ilgili bir bilgim yok ne yazık ki. Servise danışmakta yarar var.

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.. blow off un markası JSV RACING SEQUENTIAL BLOW OFF
    ben performans ta artış olabileceğini dusunerek taktırmak istemiştim birde çıkardığı ses hoş..
    neyse gerek yok zaten loganla oynamaya yetior performansı...

akü olayı gerçekten canımı sıkıyor
    mutlunun 72 liğini dusunuyorum daha once kullandım.. dediğiniz gibi servise sormakta yarar var...

saygılar.

• arkadaşlar dizel stepway'e bakım yaptıracağım birkaç aya.

bakım+ekranlı park sensörü+arkaya hoparlör montajı (hoparlör benden, onun fiyatı hariç) ne kadara yaptırırım 3ünü.??
  • blacklıne mert aracınız hayırlı olsun oğlunuza Allah şifa size kolaylık versin bendede özürlü plakalı logan vardı geçen ay sattım şimdi aralık ayını bekliyorum sanırım gene logan alıcam.
    burhan kardeş sana öncede söyledim sen haftada bir bağdatlılarmı ne oraya gidip taksit öder gibi parayı verip geliyorsun.
    yağın 10 bin olmasada her yıl değişmesi gerektiğini tabiki servis diycek elindeki ekmeği geri çevirirmi.
    sanırım sizin aracı önceki sahibi bayağı bi hırpalamış
    sizde gerekli gereksiz farklı ustalarda araca yanlış işler yaptırmışsınız.
    bence aracınız artık iyice bakımlı oldu binilecek hale geldi çok fazla bir yerlere tamire götürmeden binerdim ben olsam
  • DILEKLERİNİZ İCİN TESEKKUR EDERIM HOCAM ENGELLI ARACINI NASIL SATTINIZ RUHSATTA OTV ODENMEDEN SATILAMAZ YAZIYO DA BAYİ BANA 5 YIL DOLDUKTAN SONRA NORMAL BI ARAC GIBI SATABILIRSINIZ DEMISTI SIZIN 5 YIL DOLMUSMUYDU
  • ARABAYI KAC KM DE SATTIN KACA VERDIN HOCAM MERAK ETTIM HERHALDE SIZDE BLACK LINE ALIRSINIZ ARTIK ZATEN KLİMALI AMBİANCE İLE 1000TL FARK EDİYO BEN 2 AY ÖNCE HER SEY İÇİNDE 19500 E ALDIM GUVENLIK PAKETSIZ PLATİN GRİ DİZELİNİ 1000 LİRA YA COK SEY ALIYOSUN SAKIN AMBANCE ALMA BEN ALDIGIM ZAMAN LISTE FİYATI 27900DU SİMDİ 2011 MODELLER 28200 2012 MODELLER 28700 OLMUS DOLARIN PİYASADAN ETKILENMESINDEN ONUMUZDEKI AYDADA ZAMLANCAKMIS DIYORLAR GRİDE COK TATLI DURUYO GOREN HERKES HAYRAN KALIYO TABIKI BIZIM GIBI MADDIYATI FAZLA OLMIYANLAR PARASI COK OLANLAR BURUN KIVIRIYODA KIMSEYİ SALLAMIYORUM BIZIM ICIN EN IDEAL EN EKONOMIK ARAC BUNLAR ALBEA 4000 TL CLİO 5000TL PAHALI LOGANDAN AMA ARALARINDA COKTA FARK YOK
  • quote:

Orijinalden alıntı: crepis

blacklıne mert aracınız hayırlı olsun oğlunuza Allah şifa size kolaylık versin bendede özürlü plakalı logan vardı geçen ay sattım şimdi aralık ayını bekliyorum sanırım gene logan alıcam.
    burhan kardeş sana öncede söyledim sen haftada bir bağdatlılarmı ne oraya gidip taksit öder gibi parayı verip geliyorsun.
    yağın 10 bin olmasada her yıl değişmesi gerektiğini tabiki servis diycek elindeki ekmeği geri çevirirmi.
    sanırım sizin aracı önceki sahibi bayağı bi hırpalamış
    sizde gerekli gereksiz farklı ustalarda araca yanlış işler yaptırmışsınız.
    bence aracınız artık iyice bakımlı oldu binilecek hale geldi çok fazla bir yerlere tamire götürmeden binerdim ben olsam
    Artık bu forumda paylaşım yapmıyorum, arabasını göklere çıkararak, altındaki tenekeyi yücelten kişilerle münakaşaya girmek istemiyorum. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 4 Ocak 2012; 0:08:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blacklıne mert

ARABAYI KAC KM DE SATTIN KACA VERDIN HOCAM MERAK ETTIM HERHALDE SIZDE BLACK LINE ALIRSINIZ ARTIK ZATEN KLİMALI AMBİANCE İLE 1000TL FARK EDİYO BEN 2 AY ÖNCE HER SEY İÇİNDE 19500 E ALDIM GUVENLIK PAKETSIZ PLATİN GRİ DİZELİNİ 1000 LİRA YA COK SEY ALIYOSUN SAKIN AMBANCE ALMA BEN ALDIGIM ZAMAN LISTE FİYATI 27900DU SİMDİ 2011 MODELLER 28200 2012 MODELLER 28700 OLMUS DOLARIN PİYASADAN ETKILENMESINDEN ONUMUZDEKI AYDADA ZAMLANCAKMIS DIYORLAR GRİDE COK TATLI DURUYO GOREN HERKES HAYRAN KALIYO TABIKI BIZIM GIBI MADDIYATI FAZLA OLMIYANLAR PARASI COK OLANLAR BURUN KIVIRIYODA KIMSEYİ SALLAMIYORUM BIZIM ICIN EN IDEAL EN EKONOMIK ARAC BUNLAR ALBEA 4000 TL CLİO 5000TL PAHALI LOGANDAN AMA ARALARINDA COKTA FARK YOK

kardeş bizim araç 2006 modeldi 51500 km de ruhsat ve plakayı değiştirdik 153 tl masrafı oldu yani araç özürlü satatüsünden çıktı sonra sattık. 16750 tl ye verdik.
    şimdilik aralık ayına kadar bekliyeceğim benzinli düşünüyorum ama lauretta yok benzinlide bakalım belki gelir sene sonuna doğru

• Arkadaşlar. 2006 model Dacia Logan arabama az önce çok güzel bir şey yaptırdım. Bagajı içerden açılır hale getirdim. Adam 1 buçuk saat uğraştı. Bagaj motoru olarak Fiat araba motoru koydu. İçerdeki far yükseklik ayar düğmesinin oraya küçük bir delik açtı. Oraya küçük bir düğme koydu. Gözle görünmüyor. Ama elle ulaşmak çok kolay. Tabi bunlar için önce bagaj kapağının ortasındaki Dacia Logosunu söktü ve oraya matkapla iki delik açtı. Bagaj kapağını deldi. Motoru oraya montajladı. Ama süper oldu yaa. Kabloları çok güzel sakladı adam. yani yaptığı işe özendi. Daha önce kendisinin 2007 Dacia Logan full arabası varmış. Sattığına pişman olmuş. Bu arabaların hastasıyım. Özenirim dedi.

Malzeme ve işçilik toplamda 50 TL tuttu. Bana hesaplı geldi. Maşallah. Güzel yaptı.

Hava karardığı için fotoğraf çekemedim. Yarın sabah çekip koyarım nasıl olduğunu.

• Topaz hocam hayırlı olsun, güzel olmuşa benziyor anlattığınıza göre.. istanbul muydu ikamet ? Nerde yaptırdınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: *XhsyPhoiDeus*

Topaz hocam hayırlı olsun, güzel olmuşa benziyor anlattığınıza göre.. istanbul muydu ikamet ? Nerde yaptırdınız ?

Teşekkür ederim.

Evet. İstanbul'da, Bağcılarda oturuyorum. Eskiden papaz köprüsü diye anılan, son senelerde Yunus Emre köprüsü diye tabir edilen yerde bir oto aksesuarcısı var. Orada yaptırdım. Reklam olacak belki ama Yılmaz Oto Aksesuarları isimli bir oto aksesuar dükkanı. Adam çok iyi yapıyor işini. Döşemeleri de orada yaptırmıştım.

Telefon: 212 655 46 39

Yalnız şunu söylicem. Benim arabaya tesisatı yaparken biri geldi. Ne yaptığını sordu. Bagajı içten açılır hale getiriyorum dedi. Adam kaç para dedi. Adama 100 TL dedi ama benden 50 TL aldı. Zerre pazarlık yapmadım. Telefon edip sorunca belki 100 diyebilir. Bilginiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 1 Eylül 2011; 23:06:42 >

• @topaz42 hayırlı olsun

resim eklermısın.
  • herkezin bayramını kutluyorum

topaz kardeş büyük kolaylık da bagaja delik açtırmışsın yalnız bu delme kesme işlerine karşıyım
    logoyu falan sökmeyede gerek yok ben yaptırmıştım tofaş merkezi kilit motorunun zaten ayağı var ince 1 cm eninde 20-25 cm uzunluğunda bir metal çıta düşünün onunla içten monte etmişti adam ve 15 tl falan almıştı.
    unutttum bu arada blacklıne mert özürlü araçlarında kdv indirimi gibi bişiyler söyleniyo engelliler biz diye site var orda ayrıntılı bilgiler var istersen bir takip et
  • 
Sayfa: önceki 552553554555556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.