Şimdi Ara

... D A C I A L O G A N Kulübü .... (555. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.944
Cevap
35
Favori
1.719.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 553554555556557
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu motorun resmi. Fiat arabaların bagaj motoru imiş. Kaportayı deldi. İçim cız etti ama yapacak bir şey yok. Delikleri Logo kapatıyor.

... D A C I A   L O G A N   Kulübü ....
  • Bu da konulan düğme. Orayı da deldi. Düğme görünmüyor ama elle çok kolay ulaşılıyor.

... D A C I A   L O G A N   Kulübü ....
  • arkadaşlar dacia loganlar hoşumuza gitti..ve LPG li sıfır km almaya karar verdik..kaçtan başlıyo LPG li fiyatları .sitede 19.000 TL yazıyor ama bu benzinli fiyatı mı ?
  • benzinli 1.6 boş fiyatı lpg lıler + 2000 tl +2000 tl konfor paketi
  • @topaz42 hayırlı olsun kullanışlı gözüküyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

@topaz42 hayırlı olsun kullanışlı gözüküyor

Sağol. gerçekten güzel oldu. Blackline'lerde nasıl bilmiyorum ama yoksa eğer, kesinlikle tavsiye ederim.

Bunu neden yaptırma gereği duydum. Onu da söyliyim. Bir yerden geliyorsunuz. Millet iniyor arabadan. Arabanın arkasına geçip bagajın açılmasını bekliyor. Benim de adetim şu: Arabayı parkettikten sonra 1 dakika çalışır tutuyorum. Turbo yüzünden. Millet stop ettirmemi bekliyor.
  • BLACKLINE LARDA BAGAJ MERKEZİ KİLİTE BAGLI KAPILARLA BIRLIKTE KONTAK ANAHTARINDAKI BUTONLARLA ACILIP KITLENIYO TEK SORUN LAMBALARDA FALAN DURDUNMU BAGAJDAN DEGERLI SEYLERIN KAP KAC OLABILIR AMA ICERDEKI MERKEZI KILIT BUTONUNA BASARSAN KAPILARDA BAGAJDA KITLENIYO BENCE COK GUZEL KULLANISLI OLMUS
  • ARACI ILK ALDIGIMIZDA BILMIYORDUK BAGAJI ANAHTARLA KITLIYORDUM TABIİ KAPILARI ACINCA BAGAJDA ACILIYOMUS BILMIYORUZYA ACARKENDE ANAHTARLA ACIYORUM SONRA DIKKATIMI CEKTI KITLIYORUM BIR BAKIYORUM KENDI KENDINE ACILIYO DEDIM KILIT MI BOZUK ACABA ARACIN OZELLİKLERİNDE DE YAZMIYO DACİA SITESİNDE BAYII DE SOYLEMEDI SONRA TESADUFEN FARKINA VARDIK ŞİMDİ GÜLÜYORUM KENDİ KENDİME SERVİSE GÖTÜRECEKTİM AZ DAHA
  • kardeş kdv için mahkemeye başvurdunmu
  • BEN ARACI ALIRKEN ARASTIRMISTIM OTV İNDİRİMİ VAR AMA KDV INDIRIMI ILE ILGİLİ Bİ YASA YOK SADECE O SITEDE KDV ALINMASININ COK MANTIKSIZ OLDUGU YORUMLARI VARDI İŞVERENLERİN BİLE ALDIGI MAKINALARIN KDV LERININ ALINMADIGI TURKIYEDE BİZ ENGELLİLERİN ALACAGI ARACLARIN KDV LERININ ALINMASI COK SACMA BENCEDE AMA NASIL YAPILIR NASIL HAK ARANIR ARASTIRMAK LAZIM TABİİ
  • SIZIN TANDIGINIZ VARMI BOYLE MAHKEME ILE UGRASAN FALAN DESTEK OLALIM BİZDE AYNI MAHKEMEDE ACALIM DAVAYI NE KADAR COK DAVA BIR ARADA GORULURSE OKADAR COK LEHE KARAR CIKMASI MUMKUN OLUR
    AMA KIMI KIME SIKAYET EDECEKSINKI
  • Bugun alsancakta 723 463 km de bir logana bindim. Dizeldi. Adam gunlukcuymus bilmem kac saatte bir degisiyorlarmis, araba gunde 24 saat calisiyormus. Ondan motorun rak. Edildigini biliyormus ama daha neler yaptiklarini bilmiyormus.
  • Artık bu forumda paylaşım yapmıyorum, arabasını göklere çıkararak, altındaki tenekeyi yücelten kişilerle münakaşaya girmek istemiyorum. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 4 Ocak 2012; 0:08:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Beyler saat 13de İstanbuldan İzmire doğru yola çıkacağım. Yaz aylarının son tatilini yapıp, pazar gece yada pazartesi sabah geri dönmeyi düşünüyorum. Akşam 21de orada olmam gerekiyor, bir düğüne yetişmem için. Sanıyorum ki 8 saate rahat rahat giderim. Normalde feribotu kullanmam, 100 kmlik körfezi dolaşırım. Ancak bu sefer zaman sorunu olduğu için topçular-eskihisar arasını idoyla geçeceğim. Tek korkum orada sıra beklemek, kafayı yerim :)

İzmirde ne zaman olursun bilmem ama bu gun 9 eylul. Hele merkeze gideceksen cok buyuk bir trafik karmasasina hazir ol. Yarina kadar surer o alanlari toplamalari.
  • Artık bu forumda paylaşım yapmıyorum, arabasını göklere çıkararak, altındaki tenekeyi yücelten kişilerle münakaşaya girmek istemiyorum. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 4 Ocak 2012; 0:08:20 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mister Blöf

quote:

Beyler saat 13de İstanbuldan İzmire doğru yola çıkacağım. Yaz aylarının son tatilini yapıp, pazar gece yada pazartesi sabah geri dönmeyi düşünüyorum. Akşam 21de orada olmam gerekiyor, bir düğüne yetişmem için. Sanıyorum ki 8 saate rahat rahat giderim. Normalde feribotu kullanmam, 100 kmlik körfezi dolaşırım. Ancak bu sefer zaman sorunu olduğu için topçular-eskihisar arasını idoyla geçeceğim. Tek korkum orada sıra beklemek, kafayı yerim :)

İzmirde ne zaman olursun bilmem ama bu gun 9 eylul. Hele merkeze gideceksen cok buyuk bir trafik karmasasina hazir ol. Yarina kadar surer o alanlari toplamalari.

Evet, İzmirin kurtuluşu bugün. Benim aliağada olmam gerekiyor 21de. Manisa soma üzerinden mi yoksa ayvalık üzerinden mi gideceğime hala karar veremedim. Hangi tarafın yolları daha düzgündür?

Manisa yolunu tercih etmeni tavsiye ederim. Bornovaya baglandiginda cevre yolundan girip sonra anadolu caddesine cikarsab canakkale asfaltina baglanir.

• Maliye Bakanlığı da, 110 seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile bu hükümlerin uygulama şeklini açıklamış, ilgili tebliğde; ”Buna göre, münhasıran özürlülerin eğitimleri, meslekleri, günlük yaşamlarında kullanmaları için özel olarak üretilmiş her türlü araç-gereç (örneğin görme özürlülerin kullandıkları baston, yazı makinesi, kabartma klavye; ortopedik özürlülerin kullandıkları tekerlekli sandalye, ortez-protez gibi cihaz ve araçlar) ile özel bilgisayar programları istisna kapsamında kabul edilecektir. Binek otomobili ve diğer nakil vasıtalarının ise sözü edilen "araç-gereç" kapsamında değerlendirilmesi mümkün bulunmamaktadır.” denilmiş, istisna kapsamına giren işlemler dolayısıyla yüklenilen vergilerin indirimi, indirim yolu ile telafi edilememeleri halinde ise iade konusu yapılabileceği açıklanmıştır.

Görüldüğü üzere tebliğde, binek oto ve diğer nakil vasıtalarının “araç-gereç” kapsamında mütalaa edilemiyeceği belirtilerek istisna kapsamı dışında tutulacağı açıklanmıştır. Tatbikatta, bu tür binek oto ve nakil vasıtalarının KDV ye tabi olup olmadığı tartışılmakta iken, özürlünün satın aldığı özel tertibatlı araçların KDV den istisna edileceğine dair Adana Bölge İdare Mahkemesinin vermiş olduğu emsal kararlar bulunmaktadır. Bunların birinde; Davacı, özürlü olduğunu belirterek, üzerinde sonradan tadilat yapılarak özürlülerin kullanımına uygun hale getirilen binek otonun satın alınması sırasında ödediği KDV nin iadesi istemiyle ilgili vergi dairesine müracaat etmiş, vergi dairesi başvuruyu reddetmiş, davacı bunun üzerine Adana 1.Vergi Mahkemesine başvurmuş, mahkeme 18.12.2009 gün ve E:2009/907 K:2009/1375 sayılı kararıyla davanın reddine karar vermiş, bu kez davacı, kanunun metni ve gerekçesinden de görüleceği üzere kanun koyucunun özürlüler lehine getirdiği düzenlemeyi geniş tuttuğu, şayet yapılan düzenlemenin kapsamı sınırlandırılmak istenilmesi durumunda, kanun hükmüne “özel tertibatlı otomobiller hariç” ibaresi koyulmak suretiyle bu kapsamın daraltılabileceği, dolayısıyla vergi mahkemesi kararının bozulması için Adana Bölge İdare Mahkemesinde dava açmıştır. Adana Bölge İdare Mahkemesi ise 13.04.2010 gün ve E:2010/1804, K:2010/1722 sayılı kararıyla, davayı kabul ederek, 5378 sayılı yasanın 1. maddesinde Kanunun amacının, özürlülerin her türlü gelişmelerini ve önlerindeki engelleri kaldırmayı sağlayacak tedbirleri alarak topluma katılmalarını sağlamak olduğunun belirtildiği , davacının özrüne göre yapılan tadilat sonucu satın alınan aracın, özürlüler için üretilen her türlü araç gereç kapsamı içinde yer aldığı sonucuna ulaşılmasından dolayı Vergi Mahkemesi kararının kaldırılmasına ve davanın kabulüne karar vermiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 4 Ocak 2012; 0:08:27 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet, İzmirin kurtuluşu bugün. Benim aliağada olmam gerekiyor 21de. Manisa soma üzerinden mi yoksa ayvalık üzerinden mi gideceğime hala karar veremedim. Hangi tarafın yolları daha düzgündür?

Manisa yolunu tercih etmeni tavsiye ederim. Bornovaya baglandiginda cevre yolundan girip sonra anadolu caddesine cikarsab canakkale asfaltina baglanir.

Hocam yol uzamaz mı, ayrıca trafiğe takılırız orada. Ben soma üzerinden bergamaya, oradan da aliağaya diye düşünmüştüm.. Tabi daha iyi bilirsiniz.

O da olur aslinda. Cevre yolunda falan hiz siniri 120 falan olduundan asagi yukari ayni olur diye dusundum ama aslinda sen daha haklisin bu gun sakatlik var sen dedigin yoldan git hakikaten.

Edit: dusundum de seninki daha iyi hakikaten. İyi yolculuklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mister Blöf -- 9 Eylül 2011; 11:57:31 >

• hocam ben mahkeme surecıni okudum anladıgım kadarıyla davayı kazanan arkadasın aracı ozel tertıbatlı kendı kullandıgı aracmıs kanunda ozurlunun kendı kullandıgı cihaz baston ozel tertıbatlı arac gerec in kdv si istisna olur diyo arabayıda ozel tertıbatlı arac rerec sınıfına sokuyo yanı bizim cocuklar bu aracı kendılerı kullanmadık ları ıcın vede araclarda ozurluye uygun bır tertıbat olmadıgı ıcın bızım olay farklı boyutta ıncelene bılır ben yınede avulkat bı arkadasıma arastırmasını soyledım yapabılecegımız bı sey varsa yapcaz o yazı daha yenı paylasılmıs ben daha once kdv olayını ıncelemıstım ama yınede ıyı oldu belkı bısey cıkarırız ama forumu takıp eden kendısı engellı arkadaslar kesınlıkle kdv lerını gerı alırlar arkadaslara soyle onerırım aracların kdv si yaklasık 3500 ile 6000 tl arasında oluyo araca gore bır avulkata vekalet verıp yuzde otuzunu avulkata verıp hıc para harcamadan sadece vekaletle bu ıs cozulebılır
  • 
Sayfa: önceki 553554555556557
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.