Şimdi Ara

... D A C I A L O G A N Kulübü .... (470. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.944
Cevap
35
Favori
1.720.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 468469470471472
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daciaların, Japonya ve Kore de NİSSAN arması ile satılmasıda bir ayrı konu.
  • http://daciagroup.com/en/today-s-headline/victorie-pentru-dacia-duster-la-raliul-gazelelor.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yukobir -- 30 Mart 2010; 21:27:51 >
  • Benim 2006 loganın kliması çalışmamaya başladı.Işık yanıyor ama sadece fan üflüyor.Sebep ne olabilir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hassan01

Benim 2006 loganın kliması çalışmamaya başladı.Işık yanıyor ama sadece fan üflüyor.Sebep ne olabilir acaba?

Klimanın rutin bakımlar sırasında gaz seviyesinin de kontrol edilmesi gerekir. Fanın üfleyip, lambanın yanması mekanik bir arızası olmadığını gösteriyor. Servise götürüp gaz konulması gerekiyor anladığım kadarıyla.
  • arkadaşlar aracıma bugun itibariyle atiker sıralı lpg sistemi taktırdım 990liraya takıldı
    psikolojik olarak rahatladım depoyu fulledim gaz bitince km sine bakarak mali olarakta rahatlarsam süper olucak
    inşallah hayırlısı olur benzin iflahımı kesmeye başlamıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naczet24 -- 7 Nisan 2010; 14:38:17 >
  • Hayırlı olsun, ben hala benzinle gidiyorum, çoluk çocuk lpg ye ısrarla muhalefet. İlerde dizelmi olur hayırlısı. Memlekette 1,200 tl lik benzin 3650 tl ye satılıyor, biz hala koyun gibi başımız önde, herşeyi kabullendik kaderimizdir, büyükler ne derse doğrudur mantığıyla gidiyoruz bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yukobir -- 7 Nisan 2010; 22:57:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hodebabe

arkadaşlar aracıma bugun itibariyle atiker sıralı lpg sistemi taktırdım 990liraya takıldı
    psikolojik olarak rahatladım depoyu fulledim gaz bitince km sine bakarak mali olarakta rahatlarsam süper olucak

hocam hayırlı olsun lpg kullanımı hakkında bir önerim var depodaki lpg yi tam olarak bitirmemenizi öneririm depoyu doldurup pompa otomatik atıp bırakarak km sayacını sıfırlayıp epeybi kullanıp mesela 250 km falan sonra tekrar aynı yerden aynı şartlarda doldurmanız daha doğru bir ölçüm verecektir.
    yakıtı bitirmemenizi şundan diyorum arkadaşımın loganı gerçi voltran takılı ama ilk zamanlar hep depo bitene kadar sürerdi gaz bitince araç benzine otomatik geçiyo ama o geçiş esnası çok kısa bir an araç yakıtsız çalışmaya çalışıyo ve enjektörler bozuluyo ilk zamanlar ustalarda anlamadılar epey bi sorun çıkardı ama şimdi yakıt bitmeden kullanıyo sorun yok
    tabi bu söylediğim tüm araçlar için geçerli olmayabilir. bence benzin gaz mazot farketmez aracın yakıtı çeyrek depodan daha az olmamalı

bu arada forum bayağı bi sakinleşti hayrola millet uyuyomu

• evet lpg yi hallettikten sonra sıra farlara geldi iyi bir aydınlatma için ne yapılmalı aslında kesin çözüm xenon ama mercek olayı var ve mercekle birlikte biraz tuzlu çıkıyor fiyat mercekli farlar bildiğim kadarıyla 250-300 lira adedi yanlış biliyo olabilirim ama
    siz ne önerirsiniz arkadaşlar
    güzel aydınlatma sağlayan varmı kullandığınız yada gördünüz bir ampul çeşidi
    aracın mevcut olan aydınlatması bana yetersiz geliyo ve çözmem lazım bunu
  • quote:

evet lpg yi hallettikten sonra sıra farlara geldi iyi bir aydınlatma için ne yapılmalı aslında kesin çözüm xenon ama mercek olayı var ve mercekle birlikte biraz tuzlu çıkıyor fiyat mercekli farlar bildiğim kadarıyla 250-300 lira adedi yanlış biliyo olabilirim ama
    siz ne önerirsiniz arkadaşlar
    güzel aydınlatma sağlayan varmı kullandığınız yada gördünüz bir ampul çeşidi
    aracın mevcut olan aydınlatması bana yetersiz geliyo ve çözmem lazım bunu

Ben geçen gün şirketin mcv sine philips marka beyaz ampül taktirdim çok fazla beyaz aydınlatmasada gece görüşü çok süper. Beyaza yakın bir renk veriyor. Xenon artık aracın orjinalinde yoksa cezası varmış Passat forumunda arkadaslar paylasmislardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crepis

quote:

arkadaşlar aracıma bugun itibariyle atiker sıralı lpg sistemi taktırdım 990liraya takıldı

hocam hayırlı olsun lpg kullanımı hakkında bir önerim var depodaki lpg yi tam olarak bitirmemenizi öneririm depoyu doldurup pompa otomatik atıp bırakarak km sayacını sıfırlayıp epeybi kullanıp mesela 250 km falan sonra tekrar aynı yerden aynı şartlarda doldurmanız daha doğru bir ölçüm verecektir.
    yakıtı bitirmemenizi şundan diyorum arkadaşımın loganı gerçi voltran takılı ama ilk zamanlar hep depo bitene kadar sürerdi gaz bitince araç benzine otomatik geçiyo ama o geçiş esnası çok kısa bir an araç yakıtsız çalışmaya çalışıyo ve enjektörler bozuluyo ilk zamanlar ustalarda anlamadılar epey bi sorun çıkardı ama şimdi yakıt bitmeden kullanıyo sorun yok
    tabi bu söylediğim tüm araçlar için geçerli olmayabilir. bence benzin gaz mazot farketmez aracın yakıtı çeyrek depodan daha az olmamalı

bu arada forum bayağı bi sakinleşti hayrola millet uyuyomu

Dacia forum bitmiş resmen gelen giden yok. Gecenlerde bir soru sordum hala cevap yok.

• arkadaşlar geçen gün lpg taktırdığımı yazmıştım
    aracı 60 liraya fulleyip düştüm yollara bugun 197.km de tekrar fullemek için aynı istasyona gittim 37 liralık gaz aldı bu hesapla 0.187 liralık yada diğer bi ifadeyle 100 km de 9litrelik bi tüketim çıktı ki şehi içi kullanım da uzun yolda dahada düşeceğine eminim benzinle geçen 3 yılıma acıyorum normalde benzinle 197 km yi yaklaşık 19-20litrelik bi tüketimle tamamlamaktaydım ki bu da yaklaşık 70 lira yapıyordu
    200 km de 30 lira avantaj bence müthiş inşallah böyle devam eder
  • ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erzurum lu -- 10 Nisan 2010; 12:22:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erzurum lu

Hesabın hiç inandırıcı değil dostum 9 Litre LPG = 19-20 Litre benzin!

LPG benzinden litre olarak daha fazla sarfedilir.
    Eğer bu konuda ısrar ediyorsan sana aracında sorun olduğunu söylemekle yetineceğim. Bırakın 1.6 motorları neredeyse 2.0-2.5 motorlar bile 100 km/20 litre hesabına çıkamıyor. Acıdığın üç yılın hesabını, bence aracının bakımını yaptırdığın servislere sormalısın ayrıca.

edit:imla

kardeş yazıyı dikkatle okursan 9litre gaz 100 km de tüketilen gaz ben 197km de 18litre gaz aldım

aynı şekilde 197km yi benzinle katedince ortalama 19-20litre benzin en iyi ihtimalle 18litre benzin harcıyodum
    o nedenle istersen yazıyı biraz daha dikkatli oku
    gaz tüketimim 100km de 9litre
    benzin tüketimi 100km de 9-9,5litre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naczet24 -- 10 Nisan 2010; 11:20:26 >

• Normal şartlarda ortalama uzun yolda 100 km de 6-7 litre benzin tüketmeli, 197 km de ise ortalamanız 12-14 litre olmalı idi. Bunun içinde yol durumu, kullanım şartları, şehir içi-dışı, göz önüne alınmalı. Aracınızın çok yakması normal olmadığı ortada, bu durumda LPG olarakta fazla yakması da kaçınılmaz, ya hesap hatası var, yada LPG uygulaması sırasında bazı bakımlarla aracınız normal şartlara dönmüş olmalı.
  • arkadaşlar 2006 model logan 40 binde araç orjinal boya değişen oynanan rutuşlanan bir yeri yok 1.6 mpi lauretta abs li çelik jant yok lpg yok ne kadar eder kaça alalım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yukobir

Normal şartlarda ortalama uzun yolda 100 km de 6-7 litre benzin tüketmeli, 197 km de ise ortalamanız 12-14 litre olmalı idi. Bunun içinde yol durumu, kullanım şartları, şehir içi-dışı, göz önüne alınmalı. Aracınızın çok yakması normal olmadığı ortada, bu durumda LPG olarakta fazla yakması da kaçınılmaz, ya hesap hatası var, yada LPG uygulaması sırasında bazı bakımlarla aracınız normal şartlara dönmüş olmalı.

tamam da ben uzun yola çıktım demedim ki gerçi şehir içi de yazmamışım orda bi hatam var
    ben şehr içinde ortalama 9-10litre benzin tüketerek kullandığım aracıma lpg taktırdım
    50liralık benzinle bir hafta işe gidiş gelişle 150-km civarında benzin bitmekteydi
    lpg taktırdıktan sonra 60liraya fullediğim depoya 197km gene şehir içi yol yaptıktan sonra tekrar fullmek için gittiğimde araç 36,8liraya fullendi bu arada gazı aynı istasyonun aynı pompasından aldım e bu durumda hesap ortada
    50liraya 150 km giden araç (benzin)
    37liraya 197 km gitti (lpg)
    yani benzin 0,33lira /km
    lpg 0,19lira/km olmuş oldu
    ha bu arada lpg takılırken herhangi bir bakım yapılmadı ben başındaydım lpg takılırken
    bu hafta inşallah buji ve hava filtresini değiştiricem
    ha bu arada lpg sarfiyatında hesap yanlışlığı olabilir ama lpg yi takan usta 0,20tl civarı yakar dedi 0,18çıkınca e normal o zaman die düşündüm
    hepsi bu

uzun yoldaki tüketimi de çok merak ediyorum lpg ile henüz uzun yol yapamadık
    benzinde şehir içi ile uzun yol çok farkediyo ama lpg de de çok farkedermi bilmiyorum onu da çıkınca görücez
    herkezse mutlu hafta sonları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naczet24 -- 11 Nisan 2010; 13:00:14 >

• Arkadaşlar, Dacia kulübü olarak 3. istanbul bulusmasını gercekleştirmiş bulunmaktayız. :) Dacia gönül veren istanbul sakinleri güzel bir haftasonu gecirdi. Yararlı güzel sohbetli bir bulusma oldu. Gönül isterdi ki sayı cok olsun inşallah diğer buluşmalarda bu sayıyı ikiye üce katlanır...
    Sizlerle de paylaşmak istedik.. Stepway olan benim arac

http://www.daciakulubu.com/showthread.php?tid=1061&pid=12250#pid12250
  • ARKADAŞLAR MERHABA ÖNCELİKLE HEPİNİZE BOL BOL SELAM EDERİM EVET UZUN ZAMANDIR BURALARDA YOKTUK ÇÜNKÜ DACİA KLUBU OLARAK KENDİ YERİMİZDE TAKILIYORUZ AMA BURADAN KOPMAK NE MÜMKÜN SİZ DEĞERLİ DACİA KULLANICILARINDAN ASLA AYRI KALINMIYOR SİZLERİ SEVİYOR VE DAHA NİCE GÜNLERDE BULUŞMAK ÜZERE DİYORUM ..BU ARADA LPG BAYAĞI AVANTAJLI FİYA OLARAK YAZIN 2.05TL CİVARIDA İKEN ŞİMDİLERDE 1,97 TL DEN DOLDURDUM SON OLARAK..
  • selamlar...
    Ankarada otururken (ve brodway e binerken)
    gaz çok hesaplı geliyordu. (motosiklete biner gibi)
    2 lira gaz fiyatıyla tüplü arabaya binmek bana
    pek mantıklı gelmiyor. ama taktıran arkadaşlara hayırlı olsun.
    geçen hafta ankara (OSTİM- SERHAT) bilenler bilir
    lpg 1,69 tl idi. ama çorum ve samsunda 2tl nin üstündeydi.
    Yavaş gidiyorum, yol bilgisayarımda hep 5,2- 5,8 lt arasını görüyorum.
    henüz canıma tak demedi
    şimdilik benzine devam
  • selam,
    2006 yada 2007 1.5 dizel logan almak niyetindeyim.
    onceden 1.4 benzinli loganım vardı.geçen hafta sattım.(yakıtı yuzunden sattım aracımı.)

ozellikle 2006 ve 2007 model 1.5 dizel logancılardan (sedan ve mcv) yakıtı konusundan yardım rica ediyorum.
    araç istanbul şehiriçinde kullanılacak.yeni ölçüm yapmış arkadaslar şehiriçi yakıt miktarını yazabilirler mi acaba?

1.3 corsa ve 1.3 punto dizelleri önerenler var çevremde ama onlara yere yakın gelior bana.logandan o anlamda çok memnundum.bir de sanderosu var dacianın 1.5 dizel o nasıldır acaba?loganla farklı mıdır yakıt tüketimi.o arac sanırım logan sedandan biraz daha yüksek bir araç.

bir de 2.el dizel araç alırken nelere dikkat etmeliyim acaba?kmsi kaç olmalı en az vb?

yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar?
  • 
Sayfa: önceki 468469470471472
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.