Şimdi Ara

... D A C I A L O G A N Kulübü .... (354. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12.944
Cevap
35
Favori
1.719.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 352353354355356
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: nazmi37

Loganlarda konfor, iç tasarım ve kalite, ses izolasyonu gibi özellikler çok mu vasat seksanddirt kardeş...ve neden benzinlilerde...dizellerde bu özellikler değişio mu?gece yola çıkıcam bugün sizden alıcam b,lg,ler çok çok çok önemli

Açıkçası benim için vasat değil. Kokpit kalitesi, ses izolasyonu, tasarım gibi şeyleri çok takmadığım için bana gayet tatminkar geliyor. Ama albeaların içi Loganlardan daha kaliteli görünüyor.
    10 yıl önce ikinci el bir Renault SW almıştık, görenler "iyi tercih, şahin doğan alcağına Renault daha iyi. Renault nun ölü motorunu bırak, düz duvara bile tırmanır" demişlerdi. Loganlardaki 1.4 MPI motor bildiğiniz gibi Symbol'lerden miras 8valfli bir motor. Yıllardır kendini ispatlamış yani. Albeaların 77bglik 1.4 fire motorlarını tam bilmiyorum açıkçası. Ama 1.3 Multijet 1.5DCi dan vergi açısından daha avantajlı ve başarılı bir motor.
    Dizel alacaksanız Albea, benzinli alacaksanız Logan derim...
    Bu arada siz sanırım benzinlilerle dizellerin iç tasarım kalitesi ya da izolasyonu açısından fark varmış gibi algılamışsınız. Dizel loganlarda ses izolasyonu için belki bir iyileştirme yapılmış olabilir ama kokpit, parça kalitesi tamamen aynıdır. Tek fark motorlardadır...
    Hayırlı bir karar vermeniz dileğiyle...

• sanırım öle görünüo benzinli alıcak olursam 1.4 Logan dizel alırsam albea olacak...hayırlısı neyse o olsun
  • nazmi kardeş bende senin gibi çok kararsızdım ...bende 1998 kartal vardı 3 veya 4 aydır karar verememiştim ama sonunda 2008 model dacıa logan mcv lourate dizel modelini aldım çok güzel bi araç benim aile ve işim açısından mcv aldım bence kogan al tavsiye ederim
  • arkadaşlar dün benim arkadaşın mcv si var dün bi clio logan mcv ye arkadan çarpmış logan gayet sağlam bi araç mış ama clionun ön gitmiş
  • Nazmi bizde bulur bulmaz bir logan alıcaz,ben bu forumu abstan sona okudum ve logan sahıbı olup ta memnun olmayan insan yok gibi.Ben de su an baska hiçbir araca bakmayıp logan gelmesini bekliyorum.Anlayacağın logan alabilirsin.Buda sana henüz logan kullanmamıs birinden tavsıye
  • albelarla doblodaki 1.3 multijet motorlar aynımıdır bilmiyorum ama bir arkadaşımla görüştüm bugün ilaç firmasında çalışıyor arkadaşım,ve arabalarıda 1.3 multijet motorlu doblolarmış.Araçları kullanırken tam tamına 3 kez motor patlatmış,ilk önce inanmadım ama açıklamayı yağtığında işin aslını anladım.dobloyla rampa çıkarken hararet kırmızıya vurup motorun işi bitiyormuş yani sıkıştırmaya gelmiyor araba.Sıkıştırmaya gelmemesinin sebebide bu motorların yapısında aliminyumunda kullanılmasıymış.Konuda kendinde transit connect vardı onu sattı geçen gün yeni araba düşünürken bu konu çıktı oda logan mcv düşünüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mcv1976

arkadaşlar dün benim arkadaşın mcv si var dün bi clio logan mcv ye arkadan çarpmış logan gayet sağlam bi araç mış ama clionun ön gitmiş

Clio'lar böyle yollarda kaç kere clio gördüysem ön arka dağılmış oluyor,çamurluk plastik olunca böyle olur tabiki.
  • Albeanın alt ön takımını incelemedim, eğerki ön takım ve motorun oturtulduğu şasi TEMRA veya TİPO ile ayni ise verilen paraya yazık. Önden çarpmalarda veya basit kazalarda kesinlikle motor ve alt takım aracın ön döşüne yaslanıyor. Başka bir şey söylemek istemem. Araştırıp karar versin arkadaş. Albeanın iç kısmı nispi olarak daha kaliteli duruyor. Ben 2005 ocakta aldım aracımı 3 yıl, 3,5 ay oldu. 27,500kmde kullandığım yerde alt yapı yani yollar tam bir felaket. Sadece dikkatli kullanıyorum ve kapı menteşelerini ve kilit içlerini sık sık yağlıyorum ses sorunu yok. Genel anlamda aracın ses alma sorunu beton olmayan asvaltlarda oluşuyor bu doğru, izolasyon zayıflığı diyebilirim. Bunun dışında sağlam bir araç dağ tepe sorun yok. Motor 1,4 kesinlikle çok sağlam ve kaliteli. 2. el piyasa ise tüm araçlarda bu bitmiş durumda biz ucuz aldık ucuz satarız. 18 bin ytl ye aldığım aracı 3,5 sene sonra 15 bin ytl ye satma durumu olamaz olursa dünyanın en pirim yapan aracı olur. 12 ye sattıkmı bu iyi bir rakamdır. Kullandığımız kardır. 30 bin ytl alınan araçlar bir yıl sonra 20-22 bin ytl yapıyor bunun bilinmesi lazım.
    Tüm logancı dostlara sağlıklı ve mutlu günler.

• iice Loganı sokuosunz bak aklıma :D pişman olmamak isitorum arkadaşlar anlıosunz beni...bi kaç saat sonra istanbula yola çıkıorum...hafta sonu bakıcam arabalara bakalım kısmet artık
  • quote:

Orjinalden alıntı: bloody24

quote:

Orjinalden alıntı: mcv1976

arkadaşlar dün benim arkadaşın mcv si var dün bi clio logan mcv ye arkadan çarpmış logan gayet sağlam bi araç mış ama clionun ön gitmiş

Clio'lar böyle yollarda kaç kere clio gördüysem ön arka dağılmış oluyor,çamurluk plastik olunca böyle olur tabiki.

bugün bende gördüm bi clio sedana arkadan logan sedan çarpmıştı. loganın sadece kaput ezilmiş sedan cilio ise hb olmuştu resmen, anlıyacanız clionun bagaz komple araka koltuklara yapışmıştı

• kardeş albea clio ve accentlerin şirket araçları olarak bolca kullanıldığını ve bunların 5-10 ytl ye km lerinin sıfırlandığını yada düşürüldüğünü hatırlatmak isterim dikkatli ol
    işaallah en iyisini bulursun
  • eyvallah saolun kardeşler 2 saat sonra gidiorum :D
  • dostum eğer biniciysen, logan senin işini görür. umarım temiz bi arac rastlar. Kolay gelsin

Bi yerden duymuştum, doğru olmayabilir ama, logancı arkadaşlar daha iyi bilir.
    Renault bu aracı pariste renault mühendislerine tasarlatmış, ama kendi ismini vermemiş, çünkü kendi ismini verse clio satışları bitecek, farklı marka olarak çıkarmışki renault tercih eden, clio, ama mantıklı bi araba tercih eden logan alsın die. İki yönden de satışta başarılı olduğu açık, ve renault yöneticilerinin loganı, cliodan üstün gördükleride açık.

Belki doğru olmayabilir bu yazdıklarım, ben duyduğumu yazdım sadece, logancı arkadaşlar düzeltsin.
  • Genel Bilgiler

Dacia Logan, Renault'nun 1999'da firmayı satın almasından sonra tesislerinin modernize edilmesiyle 2004 yılında üretilmeye başlandı. Renault'nun Paris yakınlarındaki Technocentre merkezinde geliştirilip Romanya'nın Piteşti şehrindeki Dacia tesislerinde üretilen otomobil, Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere dünya çapında 35'ten fazla ülkede satılıyor. Logan'da tümü Renault raflarından alınan 1.4 litre 75 HP ve 1.6 litre 90 HP'lik benzinli, 1.5 litre 65 HP'lik turbo dizel motorlar kullanılıyor. Dizel motor seçeneği 2005 yılı Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı.

Karoser, iç mekan
    Renault ve Nissan Alliance işbirliği çerçevesinde geliştirilen B platformunun üzerine inşa edilen küçük sedan Logan'da bu firmaların modellerini hatırlatmayan özgün çizgiler hakim. Günümüzdeki modern araçların her geçen gün yuvarlaklaşmasına karşın Logan'da köşeli gövde hatları dikkat çekiyor. Bunun nedeni, otomasyon oranı düşük Dacia fabrikasında aracın klayasak kelimeyasak kelimeyasak kelime pres uygulamasına uyum gösterebilmesi ve kalıp maliyetlerinin azaltılabilmesi için bombeli hatlardan kaçınılmış olması. Boyu 4250 mm, genişliği 1735 mm, yüksekliğiyse 1525 mm olan araç bu değerleriyle Fiat Albea ve Renault Clio Symbol'den az da olsa büyük, Accent Era'dansa 30 mm kısa. Otomobilin kabinine girildiğinde ilk şok, tuhaf tasarımlı kapı kolçağı görülünce yaşanıyor. Kabindeki malzeme ve işçilik kalitesi dışardan göründüğü kadar başarılı değil. Kokpit plastiği sınıfı için kabul edilebilir kalitede olmasına karşın parçaların birleşim noktalarında işçilikle ilgili kusurlar hemen fark ediliyor. Aracın dış hatlarında orijinal tasarımlar kullanılmış olmasına karşın kabinde Renault modellerinden alınmış bazı parçalar hemen dikkat çekiyor. Logan'ın direksiyon simidi ve yeni Renault modellerdeki yazı karakterlerinin kullanıldığı göstergeler Clio'dan, kapı kolları ilk Megane'dan, havalandırma ızgaraları ve vites topuzu Espace'tan, kalorifer sistemi de Modus'tan alınmış. Otomobilin gösterge tablosunda yakıt ve motor hararet göstergeleri LCD ekranda dijital olarak görüntüye geliyor. Araçta kullanılan mütevazı müzik sistemi de Clio'dan tanıdık bir ekipman. Logan'ın yine Renault modellerinden tanıdık olan elektrikli ayna kumandası vites konsolunda el freni kolunun hemen altına yerleştirilmiş. Ne var ki kumanda kendini epey aratıyor. Otomobilin yumuşak dolgulu koltukları oturma alanları ve sunulan diz mesafeleriyle dört kişiye yeterince misafirperverlik gösteriyor. Kapıların geniş açılması iniş binişleri kolaylaştırıyor. Logan'ın 510 litrelik bagaj hacmi Clio Symbol ve Albea kadar iddialı. Accent Era'dansa oldukça büyük. Gerçi bagajın yükleme eşiği biraz yukarda kalıyor ama yüklemesi ve boşaltmasında pek sorun yaşanmıyor. Otomobilde maliyeti düşük seviyede tutabilmek için arka koltukların sabit sırtlıklı olması genişletmeye imkan vermiyor.

Motor, performans
    Dacia'nın hamisi Renault'nun Clio, Clio Symbol, Megane ve Kangoo modellerinde kullandığı 1.5 litrelik turbo dizel motor, düşük yakıt tüketimi ve özellikle şehir trafiğinde pratik sürüş özellikleri sağlayabilen tatminkar çekiş özellikleriyle beğeni toplamış bir makine. Renault ve Delphi Automotive Systems'la ortak geliştirilen direkt enjeksiyon sistemiyle beslenen motorda yakıt silindirlerin içinde 1400 barlık basınçla püskürtülüyor. Her enjektör için bağımsız kalibrasyon ayarı bulunan sistemde sürekli avans ve enjeksiyon debi kontrolü yer alıyor. Sistem kendi kendini kalibre etme özelliği sayesinde ön enjeksiyon sağlayarak silindirler içinde optimum yanma gerçekleştiriyor. Ön enjeksiyon ünitesi motorun çalışma gürültüsünü azaltmasının yanı sıra hacme göre daha etkili performans ve düşük egzoz emisyon değerleri elde edilmesini sağlıyor. Motor Euro IV egzoz emisyon normunu karşılayabiliyor. Biraz gürültülü çalışan motorun sesinin kabine sızmasında Logan'ın yalıtım yetersizliğinin de payı var. 1.05 barlık turbo basıncını arkasına alan motor düşük ağırlıklı gövdeyi hareket ettirirken fazla zorlanmıyor. Ancak söz edilmesi gereken bir ataklık da sergileyemiyor. Özellikle otomobilin hızı 100 km/s civarına ulaştığında daha fazla hızlanmayı istemediği düşünülüyor. Zaten bu hızda sonra otomobil çok da güvenli hissettirmiyor; hem gürültüsü çok artıyor hem de titreşimleri... Otomobilin vites değişimleri tipik Renault karakteri çiziyor. Vites yolları çok net olmamakla birlikte geçişler sürücüyü uğraştırmıyor. 100 km'lik test parkuru sonrasında tükettiğimiz ortalama 5.5 litrelik motorin aracın yeterince tutumlu olduğunu gösteriyor.

Kullanım, konfor
    Logan'ın Clio'dan uyarlanmış parçalarına süspansiyon sisteminde de rastlamak mümkün. Önde Clio'dan uyarlanan MacPherson tipi süspansiyon ve anti roll barın kullanıldığı Logan'da Clio II'nin yol tutuş özellikleri gözleniyor. Çok kararlı değil, virajlarda temkinli olmayı gerektiriyor ama sakin kullanımda da yolcularını riske taşımıyor. Süspansiyonun sessiz çalışması genel sürüş konforunu iyileştiriyor. Bunda tabii ki 185/65 R15 ebatlı yüksek yanaklı lastiklerin de payı var. Logan'ın direksiyon hassasiyeti ve yönlendirme keskinliği bir hayli düşük. Genel toplamda sürüş özelliklerinin rakip olduğu Clio Symbol, Fiat Albea, Hyundai Accent Era'nın seviyesinden düşük olduğu söylenebilir. Logan ucuz bir otomobilken, yalıtım malzemeleriyse maliyeti arttıran pahalı ürünler. Durum böyle olunca yalıtım malzemesinin "idareli" kullanılmış olması nedeniyle motor, yol, lastik ve rüzgar sesinin kabinde duyulması kaçınılmaz oluyor. Logan'da ABS bütün donanım seviyelerinde opsiyonel bir ekipman. Ama doğrusu kuru zeminlerde varlığı ile yokluğu pek fark etmiyor. Panik duruşlarda ABS devreye girdiğinde çok sertleşen fren pedalı otomobile tam hakimiyet hissi vermekte zorlanıyor. Panik duruş taleplerinde 100 km/s hızdan ancak 42 metrede durabilen Logan'ın bu disiplinde durumu pek parlak değil. Otomobili bu tip ani duruşlara gerek bırakmayacak şekilde kullanmak güvenlik açısından önemli zira toleransı düşük.

.... ......alıntıdır..........

• Arkadaslar,su an bayilerde logan yok.Peki en hızlı sekılde almam için ne önerirsiniz?Bayilere sıra falan mı yazdırılıyor?Hızlı şekilde almak için tavsiyeleriniz nelerdir.
  • yaw anasını sayın seyirciler
    logan yok satıyor yani.
    peh peh peh......
  • Evet Ankara'da 1 bayide var,oda ambiance,ancak biz lauretea düşünüyoruz ve koca başkentte hiçbir yerde yok..
  • ben kasımda aldım
    izmirde de 1.6 lauareta yoktu.
    1.4 verelim dediler zorla almadım.
    ama sonunda buldum aldım.
  • slm ben gebzeden kocaei denkatılan varsa buluşabiliriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: fanuba10

slm ben gebzeden kocaei denkatılan varsa buluşabiliriz

hocam görünmüyodun uzun zamandan beri hoşgeldin sefa geldin yaw
  • 
Sayfa: önceki 352353354355356
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.