Şimdi Ara

... D A C I A L O G A N Kulübü .... (356. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.944
Cevap
35
Favori
1.710.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 354355356357358
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir partner ve albea kullanıcısıda olarak gürültü mcv lerden daha fazla,ve partnerde de yakıt tüketimide daha yüksek loganda rahatsız olan sanırım diğerlerinde hiç oturamaz.
    quote:

    Orjinalden alıntı: crepis

    kardeş sen aracı test etmeden mi aldın
    yada mcv nin eşdeğeri olan kangoda connecte dobloda partnerde vs gibi araçlarda ses dahamı az


    mcv1976
    ---------------------------------------------------------------------------

    arkadaşlar 1.5 dizel laurate aldım şu an 1200 km de ama ses olayı çok kötü bazı asfalt lar var ses çok geliyor içeri sanki pişman oldum gibiyim




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilkerada

    sayın abilerim.yani benim gibi logan almak isteyen abiler.Haziranı bekleyin.neden diyeceksiniz.dacia haziran ayında logan hatch back modelini çıkarıcakmış.hem görüntü bakımdan değişiklik yaparlar(görüntüsü kötü demiyorum),hemde bakarsınız ses problemine bir çare bulurlar.
    bende hemen almak istedim ama malesef askerliğim çıktı onun için araba hayalimi erteledim ama 15 ay sonra döndüğümde kısmetse logan almayı istiyorum.allah herkesin gönlüne göre,hayırlısı nasip etsin.
    bu arada halen kafamda bir soru işareti kaldı kullananlar yardımcı olursa sevinirim.dacia logan sedan modelleri kamyonetmiş doğrumu.kullanan bilir ruhsatında nasıl geçiyor?sedan mı iyi yoksa 5 kişilik mcv mi?birisi bana yardımcı olursa sevinirim.


    Bu hatchback Logan dedikleri model Dacia Sandero oluyor; yoksa Renault Europa'larda olduğu gibi Logan'ın da o tarz bir hatchback versiyonu olmayacak...
    Daha önce verilen ve internette "Logan'ın 4x4 versiyonu" ya da "Logan SUV" şeklinde lanse edilen resimler de yalnızca deneme amaçlı üretilmiş Logan'lar; yani piyasaya verilmeyecek...

    @mcv1976
    Ne kadar para o kadar köfte diye boşuna dememişler. Sizi az çok tanıdığım kadarıyla siz VW Caddy de alsanız, Ford Connect de alsanız, Doblo, Partner ya da Berlingo da alsanız tatmin olmazdınız. 3kuruş para verip 5 kuruşluk performans beklemek saçma. Kaldı ki Logan ailesi fiyat/performans oranı itibariyle şuanda piyasadaki en başarılı araçlardandır kanımca. "Ahh tüühh pişmanımm" diyerek kendinize edersiniz. Bence keyfini çıkarmaya bakın

    Herkese iyi haftalar dilerim...




  • 11. ayda ben aracımı 21.400 ytl ye alırken bayide megan sw vardı aracı inceledik ve fiyatına baktık ne kadar mı? 48 bin küsür ytl 45 bine bırakırız dediler.
    20 liralık köfte bu kadar,aracınızı almadan önce tüm yorum,bilgi ve yardımlarda bulunuldu kanaatindeyim.45 liralık köfteyle kıyaslanmamalı
    Paraya kıyınca tabiki ses izolasyonu yapılabilir.

    Lastiklere gelince goodyear GT3 yaz lastiği yük değil.
    GT3 Çevre dostunun seçimi
    Demek aracınızın yeni bir lastik setine ihtiyacı var, fakat güven ve konforun yanında, çevreye verebilecekleri zarar dolayısıyla endişelisiniz? Goodyear'ın benzersiz, çevre dostu GT3 lastiği üretim sürecinde yağ bazlı bileşimler yerine bir mısır nişastası türevi kullanmaktadır. Lastik üretimi için daha az enerji harcamak ve mısır tarımını çevre için duyarlı bir üretim süreci sağlamakla kalınmıyor, bunun yanında lastiğin kendisi de bu şekilde hareket etmek için daha az enerjiye ihtiyaç duyuyor. Böylece yakıt kullanımından yüzde 5 kar sağlıyor. Devrim yaratan çevreye duyarlı performansının yanısıra, GT3 Goodyear'ın yüksek güvenlik ve konfor standartlarını çaba harcamadan karşılıyor.

    Son Kullanıcı - Aracın hareket ettirmek için daha az enerji kullanır, yakıt tüketiminde %5'e kadar tasarruf sağlar.

    GT3'ün özellikleri:
    Düşük yakıt tüketimi ve karbondioksit emisyonu
    Geliştirilmiş kavrama ve yönlendirme kapasitesi
    Suda kızaklamaya karşı dirençli sırt deseni
    Düşük ses düzeyi


    quote:

    Orjinalden alıntı: mcv1976

    ne bileyim arkadaşlar okadar para veriyorsun sıfır araç alıyorsun insan biraz düzgün bişey istiyor her şeyin iyi olmasını isityor ama bu aracın tek eksisi bu ses olayı giderilmez mi ne dersiniz bu araçların üstündeki lastik yük lastiği ymiş 185/65/15 üzerindeki lastiğin yerine michelin 195/60/15 takılırsa hem yumuşak lastik bunlar bide yol tutuş daha güzel olur diyolar







  • Arkadaşlar lütfen yanlış yönlendirmeyelim,
    5 kişilikler kamyonet,7 kişilikler hususi,motorları 65 değil 68 beygir
    Aracım5 kişilik ve ruhsatta hususi kamyonet olarak yazıyor.Yük ve insan taşımacılıgı diyor,LÜTFEN dikkat edelim
    Amacımızda hiç bir arkadaşımızı kırmak değil,elimizden geldiğince doğru bilgilendirmek.
    BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR

    quote:

    Orjinalden alıntı: ilkerada

    selam arkadaşlar.dacia logan ın 5ve 7 kişilik mcv modelleri kamyonet olarak tescil edildiği için ileride K2 belgesi konusunda başımız ağrıya bilir.bende şuan anadol kamyonet var sırf K2 belgesi için(şehir içi 750 ytl.şehir dışı 5000 ytl harc parası) arabamı çok sevmeme rağmen satılığa çıkardım.loganlar çok güzel olabilir mcv modelleri geniş olabilir ama unutulmamalıdır ki bu araclar kamyonet sınıfındadır.yük taşısanda taşımasanda(ben anadol'u hususi kullanmama rağmen isteniyor) K2 belgesini 31 aralık 2008 tarihine kadar almak zorundayız.(ayrıntılı bilgi için arama motoruna k belgesi yazarak bilgi alabilirsiniz)
    sen nerden biliyorsun diyen olabilir araştırdığım için biliyorum.malum araba alcaz,ıspanak yaprağıyla alınmıyor para bağlıcaz geleceğimizi düşünmemiz lazım.değilmi ya?

    http://img90.imageshack.us/my.php?image=dacialoganmcv1se1.jpg




  • MERABA ARKADAŞLAR HAFTA SONU BİR KAZA ATLATTIM KISACA ANLATAYIM SÜRATIM 90KM CİVARINDA ÖNÜMDEKİ ARAÇLALA TAKİP MESAFEM YAKLAŞIK 100 METRE CİVARINDAYDI ANİDEN DURUNCA FRENE ASILDIM ARACIM KAYDI VEZOR DURDUM . DAHA ÖNCEDE BAŞIMA GELDİ AMA FAZLA ÖNEMSEMEMİŞTİM FAKAT DÜNKÜNDEN ÇOK ETKİLENDİM .LASTİKLERİ DEĞİŞTİRMEYE KARAR VERDİM .ARACIM 2006 MODEL 32000KM DE.
    LASTİKLERİNİ DEĞİŞTİREN ARKADAŞLARDAN YARDIM İSTİYORUM FİYAT VE MARKA OLARAK.
    ŞİMDİDEN TEŞEKÜR EDİYORUM HERKESE SAYGILAR KAZASIZ SÜRÜŞLER.
  • K2 belgesi hangi araçlar için gerekli diye sorulan ve en çok da hususi kamyonetler (Gayri Ticari) için gereklimi sorusunun cevabıdır.
    Ulaştırma Bakanlığı tarafından ticari araçların belgelendirilmesi için hazırlanan yönetmelik Cady, Kango ve Doblo tipi araç sahiplerinin canını yaktı. Bu modelleri tercih eden binlerce tüketici, şehir içi kullanım için 750 YTL, şehir dışı için ise 5 bin YTL harç yatıracak.K2 belgesi şartıUlaştırma Bakanlığı’nın özel kullanıma tahsis edilen araçların durumuna yönelik hazırladığı yeni uygulama, binlerce tüketiciyi mağdur etti. Hususi kullanım için tercih edilen Cady, Kango ve Doblo tipi araçlar için K2 belgesini zorunlu hale getiren Bakanlık, 25 Şubat tarihinden sonra trafiğe çıkacak sürücülerden bu belgeyi isteyecek. Eğer araç sadece şehir içinde kullanılacaksa 750 YTL harç yatırılması yeterli olacak.


    Bu tip araçlarla şehirlerarası yolculuk yapmayı düşünen tüketicileri ise ikinci bir şok bekliyor. Çünkü şehirlerarası kullanım için K2 belgesi isteyen Bakanlık, araç kullanıcılarının 5 bin YTL harç yatırmasını zorunlu tutacak.




  • slm arkadaşlar

    uzun zamandır foruma girmiyodum ama takip ediyorum size bi bilgi vermik için girdim.

    eğer aracınızı yetkili servislere götürmüyosanız bile bu sıra logan sedanlar için kesin model aralığını bilmiyorum ama yetkili servislere ankara-istanbul gibi büyük illerde olanlar özellikle Neziroğlu-çetaş gibi büyük servislere bi uğrayın derim. bizim araçlarda iyileştirme adı altında kaporta boyada bakım yapılıyomuş. çok geç kalırsanız bu bakımı cebinizden karşılamak zorunda kalabilirsiniz.

    benim araba bu gün serviste akşam alınca anlıycaz bakalım ne iş yapıldığını,

    ayrıca acaba aracında göğüs kısmında sorun olan varmı ben bi sorun yaşıyorum servise sordum göğüsle cam arasıdaki boşluk büyüdü hebsinde faklı açıklık var diyolar.
  • hatch back dedikleri alttaki fotoğraflardansa hiç yakışmamış bence..

    lastik sıkıntısı çeken arkadaşlar bende aynı sorunu yaşamıştım.aracımızın üzerinde bulunan KORMORAN marka ramanya malı lastikler o ülkenin hava şartlarına göre lastikler olup karlı havada gayet güzeller.ama sert oldukları için yazın kesinlikle kullanılmamalı havalarını indirebilirsiniz.ben ön ve arkaları 28 olarak kullanıyorum. ama ömrünü tamamladığında kesinlikle michelin lastik alacağım.195x60x15..









  • arkadan kamyon çarpmış gibi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bozdem07

    MERABA ARKADAŞLAR HAFTA SONU BİR KAZA ATLATTIM KISACA ANLATAYIM SÜRATIM 90KM CİVARINDA ÖNÜMDEKİ ARAÇLALA TAKİP MESAFEM YAKLAŞIK 100 METRE CİVARINDAYDI ANİDEN DURUNCA FRENE ASILDIM ARACIM KAYDI VEZOR DURDUM . DAHA ÖNCEDE BAŞIMA GELDİ AMA FAZLA ÖNEMSEMEMİŞTİM FAKAT DÜNKÜNDEN ÇOK ETKİLENDİM .LASTİKLERİ DEĞİŞTİRMEYE KARAR VERDİM .ARACIM 2006 MODEL 32000KM DE.
    LASTİKLERİNİ DEĞİŞTİREN ARKADAŞLARDAN YARDIM İSTİYORUM FİYAT VE MARKA OLARAK.
    ŞİMDİDEN TEŞEKÜR EDİYORUM HERKESE SAYGILAR KAZASIZ SÜRÜŞLER.





    bende logan kullanıyorum ve lastiklerimi yaklaşık 15 gün önce değiştirdim bütün maslak oto sanayiyi altüst ettim michelin ve brıdgestone arasında kaldım tercihimi brıdgestone er300 turanza 195*60*15 ten yana kullandım 4 ü toplam 560 ytl ye mal oldu mıchelin içim aldığım en dip fiyat 600lira oldu çok lastikçiden fikir aldım michelin mi brıdgestone mu diye hemen hemen hepsi michelin daha iyi daha sessiz ve yumuşaktır ama dayanıksızdır dediler bir kaç sert çukura düşüşte balon yapar lastikler dediler ki burası istanbul TEM de 150-160la giderken bile çukura düşme ihtimali bile var onun için tam türk yollarına uygun olduğuna kanaat getirdiğim brıdgestone aldım ....memnunum da arabanın resmen gidişi değişti eskisine göre lastik sesi de azaldı ben şahsen tavsiye ediyorum orjinal lastik 185*65*15 ti ben 195*60*15 aldım hem araç biraz daha oturaklı oldu hem de görünüşü daha hoş oldu malum geniş lastik hoş duruyo




  • quote:

    Orjinalden alıntı: necoocen

    hatch back dedikleri alttaki fotoğraflardansa hiç yakışmamış bence..

    lastik sıkıntısı çeken arkadaşlar bende aynı sorunu yaşamıştım.aracımızın üzerinde bulunan KORMORAN marka ramanya malı lastikler o ülkenin hava şartlarına göre lastikler olup karlı havada gayet güzeller.ama sert oldukları için yazın kesinlikle kullanılmamalı havalarını indirebilirsiniz.ben ön ve arkaları 28 olarak kullanıyorum. ama ömrünü tamamladığında kesinlikle michelin lastik alacağım.195x60x15..









    cok cok kotu bir photoshop

    yeni hb nin adi sandero resimleri onceki sayfalarda var




  • quote:

    Orjinalden alıntı: KARA ELMAS

    Arkadaşlar lütfen yanlış yönlendirmeyelim,
    5 kişilikler kamyonet,7 kişilikler hususi,motorları 65 değil 68 beygir
    Aracım5 kişilik ve ruhsatta hususi kamyonet olarak yazıyor.Yük ve insan taşımacılıgı diyor,LÜTFEN dikkat edelim
    Amacımızda hiç bir arkadaşımızı kırmak değil,elimizden geldiğince doğru bilgilendirmek.
    BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR

    quote:

    Orjinalden alıntı: ilkerada

    selam arkadaşlar.dacia logan ın 5ve 7 kişilik mcv modelleri kamyonet olarak tescil edildiği için ileride K2 belgesi konusunda başımız ağrıya bilir.bende şuan anadol kamyonet var sırf K2 belgesi için(şehir içi 750 ytl.şehir dışı 5000 ytl harc parası) arabamı çok sevmeme rağmen satılığa çıkardım.loganlar çok güzel olabilir mcv modelleri geniş olabilir ama unutulmamalıdır ki bu araclar kamyonet sınıfındadır.yük taşısanda taşımasanda(ben anadol'u hususi kullanmama rağmen isteniyor) K2 belgesini 31 aralık 2008 tarihine kadar almak zorundayız.(ayrıntılı bilgi için arama motoruna k belgesi yazarak bilgi alabilirsiniz)
    sen nerden biliyorsun diyen olabilir araştırdığım için biliyorum.malum araba alcaz,ıspanak yaprağıyla alınmıyor para bağlıcaz geleceğimizi düşünmemiz lazım.değilmi ya?

    http://img90.imageshack.us/my.php?image=dacialoganmcv1se1.jpg



    Bizimde amacımız yanlış bilgilendirmek değil sadece bilgimi,başıma geleni paylaşmak.İsteyen istediğini alır kimse kimseye karışamaz.Ben yazımda, ruhsatında Kamyonet yazanlar yük taşısada taşımasada K2 belgesi almak zorunda kalcak.(şehir içi:750 ytl.şehir dışı:5000ytl) dedim sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerada -- 21 Nisan 2008; 21:52:24 >








  • Üstteki yorumlara bir başka yorumlama:
    Birinci olarak üstteki resimde yer alan logan hatbeck tamamen fotoshop bu daha önce görüntülendi yazıldı çizildi.
    İkincisi lastik seçimi, araçların üzerinde bulunan roman malı lastikler kesin olarak kötü, çünkü sert, arkadaşımızın birisi kaza atlatmış sebebi sert koroman lastikler, ülkemizde satılan bir çok lastik çok daha kaliteli, örneğin prellinin italyan ithali, michelin, dunlop, yokohoma, brigistone, lassa vb bunlar yumuşak karakterli lastikler, lastiklerin yumuşak olması iyi bir ürün anlamına gelir, çabuk tükenmesi (sertler 40 000km ort. yumuşaklar 35 000 civarı) son derece normal, ayrıca yukarıdaki yorumlarda bir arkadaş lastiğin çabuk bitmesini olumsuz olarak görmüş, ayrıca yumuşak lastik balon yapar gibi tarihi yanlışa inanmış, neden? açıklaması şu, sert lastik sert cukura düşdüğü zaman içindeki hava çok hızla farklı yerlere hucum eder lastik sert olduğu için yanaktan şişme yapar, yumuşak lastiklerde ise yanak tümüyle esnediği için havanın dağılma alanı fazladır, ayrıca cukurlarda esnediğ için yumuşak lastikler daha güvenlidir. Aslında tüm lastikler balon yapar ülkemiz yolları balon yapması için cennettir. Benim tecrübelerim lassa ve good year lastiklerinin yanak zayıflığından dolayı nispeten daha fazla balon yapma riski olduğu(yerli üretim)
    Lastik konusunda bir başka açıklama ise ebat ile ilgilidir. Bizim araçlarda standart ebat, 185/65 R 15 DİR. değiştirdiğiniz zaman yani 195/60 R 15 Tabanını biraz genişletip yanak yüksekliğini düşürmüş olursunuz az da olsa. Taban genişleyince yola daha fazla basmadan dolayı özellikle mcv 1976 arkadaşa diyorum, yol sesi biraz daha artacaktır. Yanak yüksekliği bir miktar düşeceği için araç dahada sertleşecektir. 185/65 in yanak yüksekliği 127 mm yani 12,7 cm- 195/60 ın ise yaklaşık 117 mm yani 11,7 cm olacaktır, buradada görülüyorki tabanı yükseltip yanağı düşürmek araca konfor değil, sportif sürüş ve artı yakıt artışı ve son olarakda konfordan taviz demektir, en güzel yolu aynı ebatta kaliteli lastik alıp hava basınçlarını kapı iç yanındaki psi ayarlarında basınç uygulamaktır. ( 1 cm lik artış ve eksiliş hız yapan araçlar için oldukca önemlidir)




  • Merhaba
    Biraz gec olacak ama kolcak linkini duzeltmemi istemis bir arkadas. http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=260649&productid=otm301128 Bu adreste Logan MCV modelllerine uyan kolcak mevcut. Sedan modellerine uyup uymadigini bilmiyorum; yalniz allatiki metal baglanti aparatlari 4-5 cm. den 13 cm. ye kadar en degistirebiliyor. Bu metraj araligi Sedan'a goreyse uyar sanirim. MCV'lerde bu en 10.5-11 cm.

    Hizi sevmem ancak bir keresinde yuksek hizda yol tutusu ve direksiyon hakimiyetini denemek amaciyla araba 2500 Km civarlarinda iken duz yolda 180 Km/sa hiza ulasmistik. Allah mecbur etmesin ama merak etmeyin, bastiginizda gidiyor bu araba arkadaslar. Direksiyonu da cok kaliteli ayrica. Cunku ucuz arabalarda hiz arttikca direksiyon yumusar. Bunda ise hiz arttikca direksiyon dengeli bir sekilde sertlesmekte. Yani 60 ila giderken sertlik ne ise 180 ile de hemen hemen ayni. Ama lutfen denemeyin, cunku ne kadar emniyetli de olsa araciniz; sonucta dort teker ustundesiniz. Hem ustelik bi arkadas cenaze dolasiyla Ankara-Istanbul arasini tam gaz geldigini ve 60 Litrelik full depoyu 450 Km'de bitirdigini soylemisti. Benden soylemesi...

    Araba tam bir ek ozellik koyma araci.(Logan MCV 1.5 Ambiance) Oyleki su ana kadar araca arka kapi hoparlorleri, SDKart+Usb Portlu Cd-Radio Calar, alarm ve arka kapi musurleri, orta tavana kapiya duyarli lamba, far sensoru ve Osram Night Braker far ampulu, arkaya dortlu park sensoru, torpidoya lamba, seyahat kolcagi(isotta tip-muadil), camlara 1 numara film, korna selektor tetikleyici ve gercek deri direksiyon kilifi, bagaj perdesi taktim. Ve hala takmak istedigim seyler var. Marbiyel basamak, esik nikelaji, celik jant gibi.

    Bu arada yag katki urunleri var piyasada cesitli markalarda. Ben NNT firmasinin S600 model yag katki urununu kullandim ve su an arabanin cekisi inanilmaz derecede artti. Sanirim 80'i bulmustur beygir gucu. Ayni aractan bi arkadasimda oldugu icin karsilastirma sonucudur bu soylediklerim.




  • slm arkadaşlar malum aracımız 5 kişilik olduğu için (logan mcv) hususi tcari oluyor.
    Bundan dolayı araçlarımız için K belgesi almak gerektiği konusunda şüphe vardı.Ben ulaştırma bakanlığının sitesinden en son yayınlanan yönetmeliği buldum buraya lik i verecemhttp://www.kugm.gov.tr/ burdan girdikten sonra Mevzuat- yönetmelik - Karayolu taşıma yönetmeliği yazan yere tıklarsanız daha ayrıntılı göreceksiniz. Bizimle alakalı kısım zaten ilk sayfada yer alıyor.


    Kapsam
    Madde 2- Bu Yönetmelik, kamuya açık karayolunda motorlu taşıtlarla yapılan yolcu ve eşya taşımalarını, taşımacı, acente, taşıma işleri komisyonculuğu, nakliyat ambarı işletmeciliği, kargo işletmeciliği, lojistik işletmeciliği, taşıma işleri organizatörlüğü, terminal işletmeciliği, oto kiralama işletmeciliği, dağıtıcılık ve benzeri faaliyetleri yapanlar ile taşıma işlerinde çalışanları, taşımalarda yararlanılan her türlü taşıt, araç, gereç, yapıları ve benzerlerini kapsar.

    (Değişik: RG 21/2/2008-26794) Aşağıdaki taşıtlarla yapılan taşımalar bu Yönetmeliğin kapsamı dışındadır.
    a) Özel otomobillerle ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar.
    b) Genel ve katma bütçeli dairelerle, il özel idareleri, belediyeler, üniversiteler ve kamu iktisadi teşebbüslerine ait taşıtlarla yapılan ticari olmayan taşımalar.
    c) Türk Silahlı Kuvvetlerine ait motorlu taşıt ve bunların römorkları ile yapılan taşımalar.
    ç) Lastik tekerlekli traktörlerle çekilen römorklarla yapılan taşımalar.
    d) Gerçek kişiler adına hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş kamyonet cinsi taşıtlarla yapılan ve hem taşımanın hem de taşınan eşyanın ticari olmadığı taşımalar.




  • 195x65x15 kulanırsak ; ozaman da balon gibi duruyor lastikler bir kaç arabada görmüştüm.
    65 değilde 60 yapmak okadar etkiliyormu acaba lastikçiler bişey farketmeyeceğini ifade ediyor.


    quote:

    Orjinalden alıntı: yukobir

    Üstteki yorumlara bir başka yorumlama:
    Birinci olarak üstteki resimde yer alan logan hatbeck tamamen fotoshop bu daha önce görüntülendi yazıldı çizildi.
    İkincisi lastik seçimi, araçların üzerinde bulunan roman malı lastikler kesin olarak kötü, çünkü sert, arkadaşımızın birisi kaza atlatmış sebebi sert koroman lastikler, ülkemizde satılan bir çok lastik çok daha kaliteli, örneğin prellinin italyan ithali, michelin, dunlop, yokohoma, brigistone, lassa vb bunlar yumuşak karakterli lastikler, lastiklerin yumuşak olması iyi bir ürün anlamına gelir, çabuk tükenmesi (sertler 40 000km ort. yumuşaklar 35 000 civarı) son derece normal, ayrıca yukarıdaki yorumlarda bir arkadaş lastiğin çabuk bitmesini olumsuz olarak görmüş, ayrıca yumuşak lastik balon yapar gibi tarihi yanlışa inanmış, neden? açıklaması şu, sert lastik sert cukura düşdüğü zaman içindeki hava çok hızla farklı yerlere hucum eder lastik sert olduğu için yanaktan şişme yapar, yumuşak lastiklerde ise yanak tümüyle esnediği için havanın dağılma alanı fazladır, ayrıca cukurlarda esnediğ için yumuşak lastikler daha güvenlidir. Aslında tüm lastikler balon yapar ülkemiz yolları balon yapması için cennettir. Benim tecrübelerim lassa ve good year lastiklerinin yanak zayıflığından dolayı nispeten daha fazla balon yapma riski olduğu(yerli üretim)
    Lastik konusunda bir başka açıklama ise ebat ile ilgilidir. Bizim araçlarda standart ebat, 185/65 R 15 DİR. değiştirdiğiniz zaman yani 195/60 R 15 Tabanını biraz genişletip yanak yüksekliğini düşürmüş olursunuz az da olsa. Taban genişleyince yola daha fazla basmadan dolayı özellikle mcv 1976 arkadaşa diyorum, yol sesi biraz daha artacaktır. Yanak yüksekliği bir miktar düşeceği için araç dahada sertleşecektir. 185/65 in yanak yüksekliği 127 mm yani 12,7 cm- 195/60 ın ise yaklaşık 117 mm yani 11,7 cm olacaktır, buradada görülüyorki tabanı yükseltip yanağı düşürmek araca konfor değil, sportif sürüş ve artı yakıt artışı ve son olarakda konfordan taviz demektir, en güzel yolu aynı ebatta kaliteli lastik alıp hava basınçlarını kapı iç yanındaki psi ayarlarında basınç uygulamaktır. ( 1 cm lik artış ve eksiliş hız yapan araçlar için oldukca önemlidir)




  • http://www.disappearing-car-door.com/

    ilginç bir dizayn olmuş bence..sıkışık alanlarda ve park sorunlarına karşı birebir çözüm olur..izlemenizi tavsiye ederim..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaptanbag

    Merhaba
    Biraz gec olacak ama kolcak linkini duzeltmemi istemis bir arkadas. http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=260649&productid=otm301128 Bu adreste Logan MCV modelllerine uyan kolcak mevcut. Sedan modellerine uyup uymadigini bilmiyorum; yalniz allatiki metal baglanti aparatlari 4-5 cm. den 13 cm. ye kadar en degistirebiliyor. Bu metraj araligi Sedan'a goreyse uyar sanirim. MCV'lerde bu en 10.5-11 cm.

    Hizi sevmem ancak bir keresinde yuksek hizda yol tutusu ve direksiyon hakimiyetini denemek amaciyla araba 2500 Km civarlarinda iken duz yolda 180 Km/sa hiza ulasmistik. Allah mecbur etmesin ama merak etmeyin, bastiginizda gidiyor bu araba arkadaslar. Direksiyonu da cok kaliteli ayrica. Cunku ucuz arabalarda hiz arttikca direksiyon yumusar. Bunda ise hiz arttikca direksiyon dengeli bir sekilde sertlesmekte. Yani 60 ila giderken sertlik ne ise 180 ile de hemen hemen ayni. Ama lutfen denemeyin, cunku ne kadar emniyetli de olsa araciniz; sonucta dort teker ustundesiniz. Hem ustelik bi arkadas cenaze dolasiyla Ankara-Istanbul arasini tam gaz geldigini ve 60 Litrelik full depoyu 450 Km'de bitirdigini soylemisti. Benden soylemesi...

    Araba tam bir ek ozellik koyma araci.(Logan MCV 1.5 Ambiance) Oyleki su ana kadar araca arka kapi hoparlorleri, SDKart+Usb Portlu Cd-Radio Calar, alarm ve arka kapi musurleri, orta tavana kapiya duyarli lamba, far sensoru ve Osram Night Braker far ampulu, arkaya dortlu park sensoru, torpidoya lamba, seyahat kolcagi(isotta tip-muadil), camlara 1 numara film, korna selektor tetikleyici ve gercek deri direksiyon kilifi, bagaj perdesi taktim. Ve hala takmak istedigim seyler var. Marbiyel basamak, esik nikelaji, celik jant gibi.

    Bu arada yag katki urunleri var piyasada cesitli markalarda. Ben NNT firmasinin S600 model yag katki urununu kullandim ve su an arabanin cekisi inanilmaz derecede artti. Sanirim 80'i bulmustur beygir gucu. Ayni aractan bi arkadasimda oldugu icin karsilastirma sonucudur bu soylediklerim.



    arabanın resimlerini görmek isteriz resimlerini eklersen sewiniriz




  • 
Sayfa: önceki 354355356357358
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.