Şimdi Ara

... D A C I A L O G A N Kulübü .... (192. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.944
Cevap
35
Favori
1.721.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeşler yanlış anlaşılmışım geliba ordada yazdım ilk defa diye kısa mesafe toplam 3 km flan bindirdim gençler yolda kalmışlar yolda düz ve toplam 1 km uzunluğu olan yerde bastım 130 yaptı aynı yerde 160 yapıyo demekki mcv 80 bg olsa çok iyi olurdu.

benim araç şu an 1680 ytl lik mazot yedi.
    km 13550 km de
    aldığım yakıt fişlerini atmıyorum pc yede işliyorum excell de toblo haline getirdim ancak buraya atmayı bilmiyorum şuan rtalaması 100 km de 5 litre.

herkese selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: tarsuslu2410

quote:

Orjinalden alıntı: crepis

Selamlar arkadaşlar bi sorum var benim araç yoldaki setlerden geçerken arka taraf tan bi ses geliyo özellikle araç yüklü iken aracı durduğu yerde yaylandırıncada aynı ses var. Geçen servise gittim park sensörü için gitmişken sordum usta yattı altına baktı fren libitörümü bişi dedi yağladı oraları yağsızlıktan dedi ses kesildi ancak 3-5 gün sonra tekrar azdan azdan başladı aynı ses.. acaba sizdede varmı.

Bu arada dün araca 9 kişi bindirdim 7 tanesi arka koltuğa ilk defa bi yol var bizim orada uzunluğu 1 km burda normalde 150-160 km hıza çıkabiliyorum dün bastım araç 130 km ye ancak çıktı.

yük bayağı bi fark ettiriyo.

burdan şaunu soruyorum dizel mcv yüklü iken nasıl?

abi senin arabadan ses gelmesinde benimkindenmi gelsin hiç arabanın kitapçığını açıp bakmadınmı maximum yük 500 kg sen atmışşın 9 kişi herbiri en az 50 olsa bile(ki mümkün degil erkekler en az 70 oluyor) 450 eder yani mahvetmişsin arabayı simdi soruyorum sana senin arabadan gelmesinde 2 kişi biniyoruz hep benm arabadn mı gelsin

• dun yasadigim bir olay sehirlerarasi ilden ilceye gidiyorum.

hafif rampa cikiyorum tabi rampanin ardi gozukmuyor onumde bir skoda octavia onunda onunde bir transit

neyse rampayi ciktim inerken bir baktim tam rampanin sol seritte bir munubus durmus zati muheterem yolcu indiriyor hemde rampa bitiminde neymis efendim koy yolu orda ya yola yakin inecek olan neyse mevzu soyle

vatandas minubusten iniyor ve yola firliyor benim onumdeki arabanin onundeki transitte ona carpmamak icin frene asiliyor tabi arkadaki skodada ben bir baktimm skoda onumde frene asildim arac kaydi gidip skodaya carpacaz hemen saga kirdim baktim ordanda tarlaya ucacaz bu sefer sola kirip arabayi sagdan gectim. yola bir ciktim bu seferde onumde transit ona carpmamak icinde sola kirdim bu sefer yolun oteki tarafinda ki tarlaya ucacaz ama araba nasil savruluyor bir saga bir sola ecel terleri doktuk zor bela arabayi durdurdum verilmis sadakamiz varmis carpsaydim muhakkak benim arabadaki benimle birlikte bir yolcu yaralanacak allahtan kurtulduk verilmis sadakamiz varmis cumartesi bir kurban alip allah rizasi icin kesecem beleyi defetmesi icin

yani diyecegim isguzar minubuscu ve fazla yol yurumek istemeyen uyanik vatandas yuzunden az kalsin uc araba zircirleme tarafik kazasi gecirecekti hem minubusci hem yolcu ne bicim insanlarimiz var anlamadim adam sadece bize uzaktan bakti yanimiza gelp halimizi bile sormadi adam yasli olmasaydi agiz burun dalacaktim adama ama yasli ne yapalim buarada da kendime de sasirdim nasil kurtardim diye gercekten verilmis sadakamiz varmis

sizler ile paylasmak istedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebituran -- 11 Temmuz 2007; 13:13:16 >

• BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN ARKADAŞIM....................... BENDE UZUN BİR YOLA ÇIKICAM HAFTA SONU...HATASIZ BELESIZ SÜRÜŞLER
  • merhaba arkadaşlar bir arkadaşımıza 0 km. 1.4 MPI Logan almayı düşünüyoruz ama 2.eli bizi korkutuyor 2.ellerin son durumu nasıl bir iki yıl sonra satılamama,elde kalma,çok zarar etme durumu olur deniliyor siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fizik72 -- 11 Temmuz 2007; 14:02:15 >
  • GEÇMİŞ OLSUN NEBİ

NE YAZIK Kİ GÜNEYDOĞU'DA HERKES KENDİ KURALLARINI KOYUYOR TRAFİKTE. EL ARABALARINI,

ATARABALARINI, YAYALARI BİLE SOLLUYORUM ŞEHİRİÇİNDE. ŞEHİRLERARASINA İSE HİÇ SORMA

ALLAH'A EMANETİZ.
    quote:

Orjinalden alıntı: nebituran

dun yasadigim bir olay sehirlerarasi ilden ilceye gidiyorum.

hafif rampa cikiyorum tabi rampanin ardi gozukmuyor onumde bir skoda octavia onunda onunde bir transit

neyse rampayi ciktim inerken bir baktim tam rampanin sol seritte bir munubus durmus zati muheterem yolcu indiriyor hemde rampa bitiminde neymis efendim koy yolu orda ya yola yakin inecek olan neyse mevzu soyle

vatandas minubusten iniyor ve yola firliyor benim onumdeki arabanin onundeki transitte ona carpmamak icin frene asiliyor tabi arkadaki skodada ben bir baktimm skoda onumde frene asildim arac kaydi gidip skodaya carpacaz hemen saga kirdim baktim ordanda tarlaya ucacaz bu sefer sola kirip arabayi sagdan gectim. yola bir ciktim bu seferde onumde transit ona carpmamak icinde sola kirdim bu sefer yolun oteki tarafinda ki tarlaya ucacaz ama araba nasil savruluyor bir saga bir sola ecel terleri doktuk zor bela arabayi durdurdum verilmis sadakamiz varmis carpsaydim muhakkak benim arabadaki benimle birlikte bir yolcu yaralanacak allahtan kurtulduk verilmis sadakamiz varmis cumartesi bir kurban alip allah rizasi icin kesecem beleyi defetmesi icin

yani diyecegim isguzar minubuscu ve fazla yol yurumek istemeyen uyanik vatandas yuzunden az kalsin uc araba zircirleme tarafik kazasi gecirecekti hem minubusci hem yolcu ne bicim insanlarimiz var anlamadim adam sadece bize uzaktan bakti yanimiza gelp halimizi bile sormadi adam yasli olmasaydi agiz burun dalacaktim adama ama yasli ne yapalim buarada da kendime de sasirdim nasil kurtardim diye gercekten verilmis sadakamiz varmis

• quote:

Orjinalden alıntı: fizik72

merhaba arkadaşlar bir arkadaşımıza 0 km. 1.4 MPI Logan almayı düşünüyoruz ama 2.eli bizi korkutuyor 2.ellerin son durumu nasıl bir iki yıl sonra satılamama,elde kalma,çok zarar etme durumu olur deniliyor siz ne düşünüyorsunuz?

Otomobilden para kazanma devri, eskide kaldı artık. Hangi marka alırsanız alın, satarken zarar edersiniz. Loganların ikinci elini ucuza satarım (artık hangi kriteri baz alıyorsanız...) diye düşünüyorsanız, alırken de ucuza aldığınızı gözardı etmeyin derim.
  • quote:

Kabus gibi bişey arkadaşım. Büyük geçmiş olsun...

• arkadaslar cok tesekkur ederim tesekkurler artik mumkun mertebe uzun yola cikmayacam
  • NEBİTURAN KARDEŞİM GEÇMİŞ OLSUN ANLATTIĞINA GÖRE ÇOK İYİ TOPARLAMIŞSIN
  • ARKADAŞLAR LÜTFEN SORULARA MÜMKÜN MERTEBE CEVAP VERMEYE ÇALIŞALIM
  • 1.4 KLIMALI LOGANLAR KLİMAYI AÇINCA SES VARMI BENİM ARAÇTA VAR GAZA BASTIKÇA O SES TE MOTOR GİBİ SES YAPIO SİZİN NASIL
  • ARKADAŞLAR BURSADAN 1.6 LAURETE LOGANLA ERZURUMA KADAR 1455 KM YOL YAPTIK VE TAM 240 YTL LİK BENZİN YEDİ VEDE GENELDE 120 130 GİDİYODUK SİZCE NASIL TAMAM BİRAZ ÇOK AMA BENZİNLİ_ BU ARAÇ DİZEL OLSAYDI 1,5DCI NE YAKARDI ACABA?
  • bu logan harbı yakıtta cımrı yaw..tuplusude benzınlısıde mozotlusuda cımrı masallah nazar deymesın ıyıkı logan almısım...
    quote:

Orjinalden alıntı: dadaşferdi

ARKADAŞLAR BURSADAN 1.6 LAURETE LOGANLA ERZURUMA KADAR 1455 KM YOL YAPTIK VE TAM 240 YTL LİK BENZİN YEDİ VEDE GENELDE 120 130 GİDİYODUK SİZCE NASIL TAMAM BİRAZ ÇOK AMA BENZİNLİ_ BU ARAÇ DİZEL OLSAYDI 1,5DCI NE YAKARDI ACABA?
  • Nebi Turan arkadaşım geçmiş olsun, bu memlekette zati hepimiz mücize olarak yaşıyoruz. hiç bi memlekette yol kenarına tanker çekip yeşillik sulanmaz bizim memlekette kocaman tırı yol kenarına çekerler (yol kenarı dediysim yolun sol kenarına) iki tane uyarı koyarlar yeşillik sularlar sonrası malum ve bu uyarılar gece gündüz orda durur insanların gözü alışır tabelayı görürsün büyük ihtimalle yine bırakılmış diye düşünürsün sonra facia, adam ankara eskeşehir yolunun kenarına dev çukur açar uyarı bile koymaz gider aileler orda helak olur efendim dikkat etseydi hızlı gitmeseydi derlerb

quote:

Orjinalden alıntı: dadaşferdi

ARKADAŞLAR BURSADAN 1.6 LAURETE LOGANLA ERZURUMA KADAR 1455 KM YOL YAPTIK VE TAM 240 YTL LİK BENZİN YEDİ VEDE GENELDE 120 130 GİDİYODUK SİZCE NASIL TAMAM BİRAZ ÇOK AMA BENZİNLİ_ BU ARAÇ DİZEL OLSAYDI 1,5DCI NE YAKARDI ACABA?

arkadaşım araban dizel olsaydı ve ortalama 120-130 la gitseydin yakacağın mazot 150-160 YTL civarlarında olurdu tabi yol-hava-lastik ve yük durumuna göre değişir bide dizellerde bakımdan sonra yakıt düşüyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viper001 -- 12 Temmuz 2007; 9:37:05 >

• Nebi cim büyük geçmiş olsun kardeş işte böyle sorumsuzlar yüzünden çocuklar yetim,ocaklar sönüyor ..Ferdi kardeş Maşaallah çok iyi yaa 240 liraya 1500 km tahminimden daha az yakmış herkese kazasız belasız günler ..
  • quote:

NEBİCİM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN VERİLMİŞ SADAKAN VARMIŞ ALLAH KORUSUN KARDEŞ.
    UZUN SÜREDİR YAZAMIYORUM ARAMIZA YENİ KATILAN ARKADAŞLARA HOŞGELDİNİZ DERİM,ARAÇLARI HAYIRLI UĞURLU OLSUN ALLAH KAZA BELA VERMESİN

• mehmet ali, yalçın, ö.kırçıl ve diğer arkadaşlar çok teşekkür ederim

vallahi hayırlısıyla cumartesi bir kurban kesecem yani inanamıyorum ya o bir kaza ile sonuçlansaydı çocuğum ve eşim de arabanın içinde olsaydı ya onalra birşey olsaydı inanın mümkün değil vizdan azabından kahrolurdum yollar sadece bizim değil ortak kullanım alanları , kuralların bizim için olduğunu acaba ne zaman anlayacağı

tekrar çok teşekkür ederim arkadaşlar
  • quote:

mehmet ali, yalçın, ö.kırçıl ve diğer arkadaşlar çok teşekkür ederim

vallahi hayırlısıyla cumartesi bir kurban kesecem yani inanamıyorum ya o bir kaza ile sonuçlansaydı çocuğum ve eşim de arabanın içinde olsaydı ya onalra birşey olsaydı inanın mümkün değil vizdan azabından kahrolurdum yollar sadece bizim değil ortak kullanım alanları , kuralların bizim için olduğunu acaba ne zaman anlayacağı

tekrar çok teşekkür ederim arkadaşlar

nebi arkadasim cok cok gecmis olsun.
    Allah herkesi kazadan beladan korusun.

Lpg ile ilgili bilgi almak isteyen arkadaslar;

ben 1 yıldır tartarini sirali sistem lpg kiti kullanıyorum.arabam 1.4 ambiance pack.
    su anda izmirde lpg 1,34-1,36 ve 1,4 ytl ye satılıyor.
    1,36 ytl lik lpg den kullandıgım zaman arac sehir icinde 20ytl lik lpg ile 140km yol yapıyor.hergun katettigim yolun yarısı asırı dik rampa seklınde.yokus asagı gidislerde bosa almıyorum.arabayı yuksek devirlerde kullanıyorum.ısıklarda kalkıslarım hızlı sureklı seri kullanıyorum.tabiri caizse gaza yuklendikce yukleniyorum ve yakıt harcaması boyle cıkıyor.eger daha sakin kullanırsam 20ytl ile sehir icinde 150-160km yol yapıyorum.sehirler arası kullanımdada 10 ytl ye yaklasık 100km yol gidiyor.ama daha dikkat ederek kullansam daha fazla yol katedebilirim.hayatın pahalı ve gecinmenin zor oldugu gunumuzde lpg yi şiddetle tavsiye ediyorum.yaptıgım arastırma ve kullananların anlattıklarına gore tartarini,zavoli ve brc yi oneririm ama en onemli sey montaj işligi iyi olan bir yere yaptırmanız.bunu hic unutmayın,biraz daha ucuza olsun diyerek kendinizi tehlikeye atmayın.bu forumda (dacia kulübü kısmında) neredeyse her sayfada lpg,lpg ile yakıt sarfiyatı v.s. konularda bilgi verildi.her gelen arkadas birkac sayfa okumak yerine bu soruyu ısrarla yeniden soruyor.ben logan alacak ,loganına lpg taktıracak,modifiye yapacak,orasından burasından ses gelmesinden sikayet eden,aksesuar taktırmak isteyen v.s. sorun ve soruları olan foruma yeni katılmıs butun arkadasların dacia kulüb sayfalarını başından sonuna kadar okumalarını tavsiye ederim.ufak puf noktalar bir hayli isinize yarayabilir.tabi ki yeniden sorarsanız yeniden cevaplayacagız bunuda unutmayın.herkese kazasız,mutlu gunler dilegiyle...

(arkadaslar sizinle birsey daha paylasmak istiyorum,, google da grafikler bolumune bastıgınızda logan yazarak aratırsanız benim arabanın resmi geliyor herseferinde "plakası 35 olan". :) foruma koydugum resim surekli cıkıyor aynı resme benim imzamdaki arabamın ozelliklerine tıkladıgınızdada gorebilirsiniz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi se@ -- 12 Temmuz 2007; 16:09:27 >

• nebi kardeş geçmiş olsun Allah (cc) beterinden korusun.
    Bütün logancılara kazasız belasız güzel günlerde araçlarını kullanmalarını diliyorum.

Bu arada lastikleri değiştiren varmı acaba ne takmak lazım orta sertlikte çünkü yolların çoğu stabilize bi lastik düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: crepis

nebi kardeş geçmiş olsun Allah (cc) beterinden korusun.
    Bütün logancılara kazasız belasız güzel günlerde araçlarını kullanmalarını diliyorum.

Bu arada lastikleri değiştiren varmı acaba ne takmak lazım orta sertlikte çünkü yolların çoğu stabilize bi lastik düşünüyorum.

mrb,,
    bende 16" alüminyum alasımlı jant ve lastik takmak istiyorum ama henuz tam karar veremedim.
  • 
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.